person_balkenende_ogenVanaf het moment dat de door de overheden veroorzaakte economische crisis duidelijk werd, worden we door de politici bij elke kans die ze maar zien, eerst gerustgesteld dat het bij ons allemaal meevalt, en daarna gewaarschuwd over hoe erg het wel is en hoe schuldig de banken, het bestuur van de banken, Amerika, het kapitalisme, enz. tot en met de spaarders/beleggers, zijn. Alleen de politici zijn “zonder zonden”.
 
Dit is echt weer het bekende politiek beleid: Maak eerst een probleem, en werp je dan op als redder en oplosser van dat probleem.

Als je dat goed speelt, werkt het bij de massa van het volk. Belangrijk zijn immers AANTALLEN, niet FEITEN. Feiten werken alleen maar op de lange termijn.
Kijk maar eens naar de groei van de populariteit van Wouter Bos en zijn partij. In plaats van hem weg te sturen voor het (minimaal) niet voorkomen van die crisis, wordt hij alleen maar toegejuicht als ” oplosser”, als “Redder des Vaderlands”. 

De oplossing van het probleem is ook voor politici nooit moeilijk. Het ontstaan van deze crisis is veroorzaakt doordat er te veel krediet, overheidssubsidie, overheidstekorten zijn gecreëerd.
Wat moet je dan doen?

Simpel: Creëer meer krediet, meer tekorten, GEEF GELD UIT! En als je dat geld niet hebt? Dan tover je dat uit dunne lucht uit de hoge hoed van Wouter. 

Iedereen die logisch kan denken, moet tot de conclusie komen dat als er een probleem is door te veel krediet, dat dat niet op te lossen is door nog veel meer krediet. Met geld uit dunne lucht!

 Er is maar een goede oplossing:” TERUG NAAR EEN MORELE SAMENLEVING, GEBASEERD OP FEITEN EN RECHTVAARDIGHEID ”

 Dat wil in eerst instantie zeggen: geen dingen doen die niet nodig zijn en die niet vrijwillig door de betaler goedgekeurd zijn. Terug naar een morele maatschappij die gebaseerd is op vrijwilligheid in plaats van op geweld (zoals nu)

 En toch zal in de troonrede van Jan Peter op vrijdag de 13-de blijken dat de hoofdoplossing van onze politici bestaat uit geld van de belastingbetaler te pakken en dat te geven aan banken/bedrijven die het niet goed gedaan hebben.(en misschien zelfs misdadig fout)

 Ik denk niet dat de Politieke “leiders” komen met oplossingen als:

–Stop nu alle ontwikkelingshulp
–Stop nu alle militaire missies naar verweg.
–Sluit nu het ministerie van cultuur en stop alle betrokken subsidies. (Om bvb prentjes te kopen op kosten van de belastingbetaler)
–Stop alle subsidies
–Beëindig belasting op prestatie. DWZ stop de progressieve Inkomsten/loonbelasting, waarmee dan de hypotheekrente aftrek meteen ook opgelost is.
–Legaliseer drugs, laat alle drugsmisdadigers die geen geweld gebruikt hebben, vrij, en schakel alle overbodig wordende ambtenaren in voor bestrijding van echte misdadigers. 

Dit zijn slechts de voor de hand liggende maatregelen die “gisteren” genomen kunnen worden. Als stap voor “vandaag” en “morgen” hebben we nog een rijtje. Misschien moeten een paar daarvan ook wel naar urgentie “gisteren”.

Maar laten we eerst maar eens afwachten wat we op vrijdag de 13-de te horen krijgen.
Ik wens jullie allemaal veel sterkte.