goldLangzamerhand wordt “iedereen” er van overtuigd dat het goed is om in verband met de economische crisis een deel van je spaarcentjes in goud te beleggen.

Een van de problemen is dan waar je dat kunt/moet bewaren. Daarbij rekenend op diefstal van privé-boeven of van de overheid. (=gelegaliseerde boeven)
 
Daarover zagen we een advies van BeursPlaza dat refereerde aan publicaties van Dough Casey
Nu wil het dat Dough een bekende van ons is. Hij heeft gesproken op een aantal van door ons georganiseerde libertarische conferenties en het blijkt dat veel libertariërs veel voordeel van zijn adviezen hebben gehad en nog  hebben.  

Het artikel van BeursPlaza en zijn verwijzingen, zou dus ook voor u nuttig kunnen zijn.
En misschien kunnen uw reacties daarop weer elementen opleveren die nuttig zijn voor ons allemaal. 

We kijken uit of er nog meer tips uitkomen voor ons aller Vrijheid. Bedenk daarbij dat het een morele daad is om uw  eerlijk verkregen eigendom te verdedigen.

Gesponsorde link:
Oud Goud, inkoop goud, gouden juwelen, sieraden en munten: Gold-50

71 REACTIES

 1. Praat er over met je vrienden, kennissen, buren en kroegmaatjes. Veel mensen hebben tips waar je de briketten kunt laten. 🙂

  Natuurlijk klep dicht en dagen tellen. Niemand mag het weten anders zijn je dagen snel geteld! Ik vraag me alleen af hoe je het goud wilt verantwoorden tegenover de belasting? Of je moet al zo eerlijk zijn dat je het netjes hebt opgegeven en je ook vermogenswinstbelasting hebt afgedragen.

  Oscar [5] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [4]:

  De overheid vindt goud toch niet belangrijk? De overheid vindt goud toch een achterhaald goedje van weinig waarde? De overheid vindt toch alleen fiatgeld en onroerend goed van waarde en is toch bezig met de campagne “je bent een anachronistische sukkel, een stoffige nerd en domme paranoia minderwaardige zak als je gouden munten koopt.” Volgens mij wordt het door de overheid niet beschouwt als vermogen. Als je van je geld een televisie koopt dan hoef je die televisie immers ook niet aan te geven.

  IIS [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Oscar [5]:

  Kan me niet voorstellen dat de overheid goud niet belast. De overheid is de overheid en die wenst te allen tijde af te rekenen….Of je zou moeten zeggen dat goud verzamelen je hobby is en voor zover ik weet is een verzameling van één specifiek ding niet belast.

  Oscar [10] reageerde op deze reactie.

 4. Als de overheid besluit om goud af te pakken van de bevolking, kun je misschien beter investeren in zilver. Ebay en marktplaats zijn daar geen slechte vindplaatsen voor, maar je kan bijvoorbeeld ook bij een gevestigde nederlandse muntenhandelaar terecht zoals http://www.kevelam.nl, er zit alleen meestal een dike premie zit op bullion bars van een kilo e.d., en daar komt ook nog eens belasting over heen, op de gewone zilveren/gouden munten en bullion coins zit geen BTW.

  Oscar [11] reageerde op deze reactie.

 5. @Marcellus [8]:

  Is inderdaad heel moeilijk ruilen. Nog moeilijker zal het worden als het financiële systeem totaal ineenstort en een grand finale beleeft, want reken maar dat de overheid het verhandelen en verkopen van edelmetaal zal verbieden als de pleuris is uitgebroken. En de meesten van ons hebben al in het gras gebeten eer ze het kunnen omruilen voor een nieuwe valuta en dat misschien ook nog eens voor een waardeloze prijs. Zou je wel goud of zilver willen kopen dan lijkt het me verstandig dat je kleine stukjes/baartjes koopt. Volgens mij gaan we gewoon allemaal, met of zonder goud, diep naar de kloten en men kan blijven knutselen of dokteren om te proberen het lot te keren, maar het afglijden richting afgrond is m.i. onafwendbaar. Of je zou al van de hogere machten een kristallen bol per post toe gestuurd moeten krijgen waarin je kan zien wat je precies moet doen om het lot te keren….Misschien krijg je er ooit één?…Zou hem tegen die tijd graag even van je willen lenen.
  Marcellus [17] reageerde op deze reactie.

 6. @IIS [6]:

  Nou, dan is er toch geen probleem. Je verzamelt toevallig gouden munten. En dat geef je niet op aan de belasting. Net zo min als je dat zou doen wanneer het een verzameling sigarenbandjes zou betreffen.

 7. @TaLoN.NL [7]:

  Als de overheid het bezit van goud zou verbieden, dan zou een verbod op zilver niet ver zijn. Kevelam is de beste munthandelaar van Nederland. Scherpere prijzen, correctere behandeling en grotere klantvriendelijkheid kun je in Nederland niet krijgen. Wat betreft gouden munten. Kevelam heeft wel zilveren baartjes, maar helaas geen 1 troy ounce zilveren bullionmunten(zilveren maple leaves, zilveren eagles, zilveren libertads, zilveren wiener philharmoniker, zilveren kookaburra’s etc.). Munten van 1 troy ounce zijn een stuk practischer dan baartjes van 1 kilo(en door het hoge btw-tarief op baarzilver naar verhouding net zo duur of zelfs goedkoper). Zeker als de zilverprijs gaat exploderen.

  IIS [22] reageerde op deze reactie.

 8. @Marcellus [8]:

  Duh

  goud kun je natuurlijk omsmelten en verwerken. Dus een ringetje ervan maken en daarvoor iets kopen kan natuurlijk!

  Maar ja als je creatief bent kom je ook wel zonder goud aan ruilhandel.

 9. Madoff had een oplossing die grif geloofd werd door cream de la cream van de IQ en goud bezittende wereld.
  Dat liep natuurlijk fout tot genoegen van de lagere geen bezitters van zowel goud als IQ.
  Die zitten voor de buis en verkondigen wijsheid op wijsheid zoals b.v met voetbal via NOVA of P.W
  Het geeft altijd een soort vermaak ,die altijd als het jou niet raakt [ geen goud ] tot leedvermaak leid.
  Een natuurlijk gevolg van dit leed en vermaak is oorlog.
  Dat ruimt op ,zowel als bij de vermaak en leed mensen.
  Ik bedoel ,Dresden of Hiroshima ,goud of geen goud ,leed of vermaak ,het doel heiligde de middelen !
  Er is niets nieuws onder de zon, alleen de planeet word kleiner dus is het puntje van Afrika de laatste mogelijkheid om genietend te kijken naar de oplossing .

 10. Ik heb een extra kamertje gemaakt door een tussenmuur van broodjes goud te metselen. Even glad gemaakt met cement, behangetje erover en klaar. Jammer dat de volgende dag het muurtje een verdieping lager stond, maar dan maken we het kamertje daar wel;-)

 11. @IIS [9]:
  helemaal mijn idee IIS. Als de pleuris uitbreekt dan zijn we allemaal de lul, ongeacht of je nu een paar kilo goud/zilver in je achtertuin hebt liggen of niet. Met al dat niet-makkelijk omruilbare edelmetaal moet je in dat geval ook nog eens gaan beschikken over een solide verdedigingssysteem.

  Dan lijkt mij investeren in chocolade, panty’s en tabak nog een beter alternatief. Deze goederen zijn ook niet erg bederfelijk (tabak wel even vacuum verpakken), makkelijk op te slaan en vertegenwoordigen hun waarde in goud wanneer we terug moeten vallen op ruilhandel. 🙂
  IIS [19] reageerde op deze reactie.

 12. @Oscar [12]:

  En de vrouw en de bloedmooie dochter van de bakker krijg je die er dan ook bij?….

  Ik hoor en lees af en toe dat het IMF nog een lading goud gaat dumpen, misschien, als dat waar is, zou men nog even kunnen wachten met kopen van goud. Kan zo maar zijn dat de prijs nog iets inkakt, maar het zou ook zomaar onzin kunnen zijn om de prijs wat te drukken. Maar goed ook de beurzen kunnen zomaar een opleving krijgen en kan men in korte tijd toch even scoren met een paar lullige aandelen…En misschien (groot misschien gehalte) daarna met de behaalde winst wat goud kopen?? Hoewel ik denk dat de beurzen nog niet zijn uitgeraasd en het best nog scherp naar beneden kan.

 13. @Marcellus [17]:

  Als het echt niet meer wil vertrek ik naar Spanje, daar heb ik tenminste geen last van koude voeten…heb namelijk een gruwelijke hekel aan koude voeten. Nog mooier en misschien nog verstandiger is vertrekken naar een tropisch gebied en daar leven van wat de natuur je schenkt…Klinkt makkelijker dan het waarschijnlijk is, maar ik zou het toch een gok wagen en liever daar wegrotten in de zon dan hier wegkwijnen en uithongeren in de kou…in dit door judassen veroverde tokkieland.
  Andre NI [59] reageerde op deze reactie.

 14. Tegen de tijd dat je je goud moet ruilen voor waren, zijn er al Mad Max taferelen op straat. Vergeet het maar, je kunt hooguit hopen dat je het met je noodrantsoenen even uitzingt en de orde snel wordt hersteld.

  In de tussentijd zorgen dat je van straat blijft en je huis en haard verdedigt tegen de Ali baba’s.

 15. @Roy [1]:

  Een handige opbergmethode is de volgende….Hub Jongen, zou u de informatie van deze reactie willen wissen nadat iedere bezoeker van goede wil het gelezen heeft? Bij voorbaat dank…koop in de supermarkt een blok met diepvries boerenkool. Een blok rode kool met appeltjes of spinazie à la creme kan ook. Hol het blok uit, stop het goud in de kern, plak de verpakking dicht met wat plaksel(en wel zo dat het blok eruit ziet alsof het nooit open is geweest) en leg het blok met diepvries boerenkool weer in het vriesvak van de koelkast. De kans dat een inbreker in de koelkast kijkt op zoek naar iets van waarde is klein. De kans dat een inbreker in het vriesvak van de koelkast kijkt op zoek naar iets van waarde is nóg kleiner. En als een inbreker trek krijgt dan is de kans heel erg klein dat hij zal kiezen voor boerenkool uit de diepvries.

  IIS [30] reageerde op deze reactie.
  Peter de 1e [32] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [41] reageerde op deze reactie.

 16. piep zei de muis in het voorhuis, ga maar fijn in goud hoor stumperds, en de muis maar denken dat goud, wat je niet zelf bezit maar er een stompzinnig waardepapiertje voor hebt, (een dollar, zeg maar) goud zal opleveren.

  Je kan ook in sperma gaan, die banken zijn ook flink geslonken sinds nieuwe wetgeving, je denkt toch niet dat JPB jouw je goud en je sperma gunt, ofzo?

  Je sperma moet nazaten opleveren, voor JPB, en je goud ook natuurlijk, slaap lekker en ik bedoel slaap lekker.

  Oscar [27] reageerde op deze reactie.
  IIS [28] reageerde op deze reactie.

 17. @Balthazar Gerardsz [26]:

  De hoogst genoteerde noorderling is Wijnand Pon uit Garnwerd, rijk geworden met de handel in stierensperma. Samen met zijn Nijkerkse familie die auto’s importeert zou Pon goed zijn voor 1,2 miljard euro. De familie Pon stijgt van plaats 11 naar plaats 9. (Quote 500)

 18. Verzamel al je schulden en koop voor 5 a 10 % van dat bedrag fysiek goud.

  Dan ben je redelijk financieel afgedekt als het helemaal mis zou gaan.

  Maar laat je toch verder niet gek maken; leef, geniet en besef dat alles goed komt. Angst is een slechte raadgever.

 19. @Oscar [25]:

  Iedereen lijkt betoverd door goud en vindt dat het edelmetaal ons allen zal kunnen redden. Oké, zou kunnen want niemand weet wat op dit moment wel en wat niet een verstandige of juiste belegging is. Ik heb geen kloten verstand van de toekomst en zou niet weten waarin men moet beleggen om afgedekt te zijn voor inflatie of een failliet geldsysteem. Maar veel mensen schijnen te weten dat goud een veilige vluchthaven is, ik weet niks, dus het zou zomaar kunnen dat goud een goede belegging/vluchthaven is. Maar voor ik ga beleggen in goud wil ik toch zeker weten dat wat men adviseert ook werkelijk waar is. Wie kan werkelijk garanderen dat goud een veilige vluchthaven is? Misschien zijn we reeds te laat met het beleggen in goud? Misschien is de prijs van 24000 euro wel een te hoge prijs voor een kilo goud? Misschien is het juist wel een lage prijs? Kan ik mijn goud ook verkopen en tegen welke prijs als de wereld één grote rokende puinhoop is en wil ik überhaupt nog wel leven in zo´n wereld? Zal de overheid goud of ander edelmetaal confisqueren? En wie zullen de potentiële kopers zijn in de toekomst en kan ik het verkopen zonder een kogel door mijn kop te krijgen? Of is het dan een ruilmiddel geworden voor voedsel en kan ik voor een kilo goud een heel brood kopen of juist een hele fabriek? Zullen al die mensen die op dit moment een goed lopend bedrijf hebben ook al hun geld in goud beleggen? Gooi je geld in een grote zwarte hoed en hoop, bid en geloof dat je met goud een toekomst hebt. Geld is papier en op dit moment lijkt geld steeds minder waard te worden, geld is ongedekt en de onderpanden zijn waardeloos zodra de boel nog verder onderuit gaat. Dus!?….dan maar geld omruilen voor goud, voor een gegarandeerd zekere toekomst?…een toekomst die niemand kent…een toekomst zonder geld, maar wel met goud? Ik persoonlijk geloof niet zo in goud, maar geloof ook niet in geld en als ik zou moeten gokken dan gok ik op allebei. Alleen blijft het gevoel knagen dat goud het niet redt (geld ook niet). Misschien voel ik het zo, omdat de overheid een onzekere factor is in het spel, de overheid kan en zal behoorlijk roet in het eten gooien als ze merkt dat de doorsnee burger met goud te veel macht naar zich toe trekt of te veel het monetaire-systeem, het ongedekte geldsysteem, in hun ogen, gaan ondermijnen.
  Peter de 1e [33] reageerde op deze reactie.
  Oscar [36] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [40] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.