ontslagenMaar als ik alles even overzie dan is hij alleen maar bezig zichzelf te profileren en zijn vervelende film tot vervelens toe, overal in de wereld te promoten, en daar heb ik geen boodschap aan.  Maar laat ik even duidelijk zeggen, het is ook ons belastinggeld waar hij mee betaald wordt, en daarvoor moet hij mede ons land besturen en zorgen dat het hier allemaal in goede en ordelijke banen geleid wordt. 
 


Onze regering komt niet meer aan regeren, oftewel goed besturen, toe, gewoon door de afleidingstactieken van kamer leden, die ook zo graag allemaal hun persoonlijke inbreng willen doen.
Laat iedereen nu eens aan het werk gaan en zorgen dat ons land er weer goed voor staat, en Wilders maak je even niet druk om jouw filmpje, want daar worden wij knettergek en kotsmisselijk van. 
 
Ik weet niet of je het weet, maar wij hebben een recessie,en daar komen veel mensen zonder werk van op straat te staan. Daar ligt jullie eerste dringende taak om wat aan te doen,  en als jullie dat niet willen of kunnen, stap dan s.v.p. op !!!! 

[RED: Opstappen, en al hun betuttelende wetten en voorschriften meenemen zou het allerbeste zijn om snel een einde aan de recessie te maken.]

Ingezonden door reiny

43 REACTIES

 1. Wilders wordt betaald om het kamerlidmaatschap naar zijn eigen mening zo goed mogelijk uit te voeren, en dat doettie geloof ik ook wel.

  We hebben ook bestuurders die worden betaald om het land te besturen volgens de wil van het establishment (of in enge zin: de coalitie/regering), maar dat zijn de ambtenaren.

 2. Dit artikel is idd behoorlijke onzin.

  Wilders wordt niet betaald om het land te besturen. Hij is geen bestuurder. Hij is kamerlid. Hij wordt betaald om de regering te controleren en zijn mening te verkondigen. Hij mag dat doen zoals hem goeddunkt. Hij hoeft hierover geen enkele verantwoording af te leggen aan wie dan ook, en dat is maar goed ook!. Als er van hogerhand eisen aan kamerleden mogen worden gesteld over hoe ze hun functie moeten uitvoeren kunnen we die democratie net zo goed meteen afschaffen. Dat is echt geen goed idee.

  Wat je ook van hem vind, hij is een behoorlijk actief kamerlid. Er zijn er echt plenty die heel wat minder doen. Hij maakt filmpjes en promoot zijn ideeën overal in de wereld. Tsja. Hij denkt kennelijk dat dit een nuttige besteding van zijn tijd is. Of dat zo is, is niet aan ons om te beoordelen. Dat mag hij helemaal zelf weten.

  Opkomen voor het landsbelang kan op heel veel verschillende manieren. Niet alleen door debatten in de kamer. De regering controleren en het vuur aan de schenen leggen kan ook op heel veel manieren, niet alleen door debatten in de kamer. Ik heb zelf mijn eigen mening over Wilders, en anderen zullen weer andere meningen hebben, maar deze kritiek is niet fair. Hij komt op zijn manier op voor het landsbelang, of althans wat hij ziet als landsbelang. Als je vindt dat hij dat op een verkeerde manier doet, dan moet je gewoon niet op hem stemmen. Zo simpel is het.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.
  reiny [25] reageerde op deze reactie.

 3. Hub, waar is de banner voor ingezonden stukken die de lezer duidelijk moet maken dat dit een inzending is die niet noodzakelijk iets met libertarisme van doen heeft maar slechts als discussiestuk geplaatst wordt?

  Ik kan me alleen maar aansluiten bij Tony en Diadem, woorden schieten te kort om aan te geven wat hier niet klopt, al doet Diadem een dappere poging. Waarbij hij zelf ook op een paar punten de plank mis slaat, helaas.

  Zo is het wel degelijk een uitstekend idee om de democratie af te schaffen. In feite is dat al lang gebeurd, maar hebben slechts weinigen dat door. Datgene waardoor het vervangen is is kwalijker dan democratie, maar dat hadden Hoppe en Hayek al vastgesteld, evenals het feit dat dat een onontkoombaar gevolg is van die democratie. Formeel afschaffen zou minimaal een stuk duidelijkheid scheppen.

  En in het huidige systeem is het wel degelijk aan ons om te beoordelen of wij vinden dat Wilders zijn tijd nuttig besteedt. Dat geeft Diadem uiteindelijk ook zelf aan: “Als je vindt dat hij dat op een verkeerde manier doet, dan moet je gewoon niet op hem stemmen.”

  Maar ook dan geldt weer: Het is niet hij die stemt die telt, maar wie de stemmen telt.

 4. Het slaat me al bang om het hart om te moeten lezen dat de overheid deze recessie moet oplossen. Eerst wordt de recessie veroorzaakt door de overheid, en dan laten we dezelfde mensen dit oplossen met dezelfde middelen die de recessie veroorzaakt heeft?

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Berend de Boer [5]:
  ” Het slaat me al bang om het hart om te moeten lezen dat de overheid deze recessie moet oplossen.”

  Mij ook, vandaar ook bij het artikel:[RED: Opstappen, en al hun betuttelende wetten en voorschriften meenemen zou het allerbeste zijn om snel een einde aan de recessie te maken.]

  Maar de feitelijke toestand waarin we zitten is wel zo dat de overheid al wekenlang met ” oplossen” bezig is. Of beter gezegd doet alsof ze er mee bezig is.
  En ze zullen ook met iets komen, hoe verkeerd ook, dat ze gaan uitvoeren. En wat kunnen we doen?
  Over twee jaar een vakje op een formulier rood kleuren!

 6. Politici doen niets anders dan kletsen over (vaak door henzelf gecreëerde) problemen. Wilders, ook een politicus, doet hetzelfde. Wat is het probleem? Richt Wilders zich niet op het juiste probleem? Zullen we daar even over kletsen?

  Overigens vind ik zelf dat alle politici fout zijn. Maar Wilders is m.i. niet fouter dan de rest.

  reiny [26] reageerde op deze reactie.

 7. Laat iedereen nu eens aan het werk gaan en zorgen dat ons land er weer goed voor staat, en Wilders maak je even niet druk om jouw filmpje, want daar worden wij knettergek en kotsmisselijk van.

  Mis, JIJ wordt daar knettergek en kotsmisselijk van. Anderen, vinden het juist goed wat hij doet. Jij stemt dus niet op hem, anderen mogelijk juist weer wel omdat ze juist dit een belangrijk item vinden.

  Persoonlijk vind ik dat Wilders enkele kwalijke onliberale kanten heeft, maar anderzijds haarfijn en pijnlijk duidelijk maakt dat bepaalde vrijheden, zoals vrijheid van meningsuiting, niet gerespecteerd worden en de meeste gezagsdragers doodsbank zijn voor de reacties van radicale elementen van de Islam. Liever kijkt men dus weg als mensen uit naam van de Islam ons van vrijheden beroven, dan die vrijheden te beschermen.

  Wilders dwingt mensen om dit onder ogen te zijn, en ondanks dat ‘wij’ keer op keer weg proberen weg te kijken, blijft hij ons dit tot vervelends onder onze neus brengen. Simpelweg omdat het te belangrijk is om er voor weg te kijken. Dat velen liever de lieve vrede willen bewaren en zouden willen dat hij zijn mond houdt snap ik, maar daarmee gaat het probleem niet weg. Het Ikea incident bewijst dit maar weer eens.

  En voor deze af en toe inderdaad irritante vasthoudendheid, daarvoor kan ik hem enkel complimenteren. Totdat ‘wij’ duidelijk zeggen ’tot hier en niet verder’, waar ‘hier’ dan ook ligt is hij gewoonweg nodig om ons slap Nederlands volkje wakker te houden.

  reiny [27] reageerde op deze reactie.

 8. @Diadem [3]:
  ” Wilders wordt niet betaald om het land te besturen. Hij is geen bestuurder. Hij is kamerlid.”
  Dat klopt, En toch doet de Tweede Kamer wel iets meer. Mogelijk nuttig voor een goed begrip helder te stellen wat de echte toestand is. Zie taakomschriving Tweede Kamer:

  http://www.parlement.com/9291000/modulesf/g87hgqhz

  waarin opgenomen:

  (Mede)wetgeving
  De Tweede Kamer is medewetgever. Dat komt tot uiting in diverse rechten. De Tweede Kamer stemt over alle wetsvoorstellen, bepaalt mede de tekst van wetsvoorstellen en Tweede-Kamerleden kunnen zelf een wetsvoorstel indienen.

  Controle
  Een belangrijke taak van de Tweede Kamer is het beoordelen van besluiten van het kabinet (en van individuele bewindspersonen). Bij die controlerende taak wordt gebruikgemaakt van het recht op inlichtingen, een recht dat ieder individueel Tweede-Kamerlid heeft en dat is vastgelegd in de Grondwet.

  Vertrouwensregel
  De vertrouwensregel houdt in dat een minister, staatssecretaris of het kabinet als geheel moet aftreden als zij niet langer het vertrouwen genieten van het parlement (lees: de Tweede Kamer). De vertrouwensregel zegt dus niet dat bewindspersonen per se moeten aftreden als ze een fout hebben gemaakt.

  En voor mijn gevoel verschilt dat niet veel met “besturen”. De Tweede Kamer is dan toch het hoogste orgaan dat de dienst uitmaakt?

 9. Wat een onzinnig artikel, het maakt mij niet zoveel uit waarmee Wilders zijn tijd vult, het liefst heb ik nl. dat politici niets doen, want als ze wel wat doen, wordt het volk daar niet echt beter van, zie de bende van Balk, Rou en Bos die nu bezig zijn met plannen om de autochtonen van nog meer zuurverdiende centjes te beroven. Ze komen er niet uit, dat kan ook niet want de bevolkingsgroep die het meeste geld kost wordt totaal ontzien, ik vind generaal pardon terugdraaien, uitkeringen krijg je niet als je geen NL spreekt, AWBZ aanpakken.

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.
  reiny [28] reageerde op deze reactie.

 10. *Daar ligt jullie eerste dringende taak om wat aan te doen, en als jullie dat niet willen of kunnen, stap dan s.v.p. op !!!!*

  Dit is het enige zinnige deel die ik uit het artikel heb kunnen halen. En dan bedoel ik vooral de (voorzichtige) conclusie die je achter de eerste komma zelf trekt.
  Best wel triest dat er nog steeds mensen zijn die denken dat de redding voor deze crisis vanuit de overheid moet komen.

 11. een van de weinige kamer leden met een eigen mening
  de meeste denken vaarschijnlijk het zelfde als hem maar ze durven het niet te zeggen.
  we leven nu een maal in in land met veel schijthuizen.
  in amerika durven ze wel achter wilders zijn uitspraken te staan.

 12. een van de weinige kamer leden met een eigen mening
  de meeste denken vaarschijnlijk het zelfde als hem maar ze durven het niet te zeggen.
  we leven nu eenmaal in in land met veel schijtluizen.
  in amerika durven ze wel achter wilders zijn uitspraken te staan.

 13. Wilders wordt door ons betaald voor zijn kamerlidmaatschap.
  Al zijn overige activiteiten worden bekostigd uit donaties.
  Hij heeft PRINCIPIEEL subsidie, die andere partijen met bakken opstrijken
  voor hun hobby’s, geweigerd.
  Chapeau Wilders!!

 14. wilders ?
  dat is puur een instrument van Israel.
  zijn kruistocht tegen moslims is niet om
  nederland ergens voor tebeschermen .
  maar omdat het Israel goed uitkomt !

  daarom weg gegooid geld .
  wie betaald eigenlijk zijn beveiliging als hij
  weer op vakantie gaat naar een moslimland (tunesuie)?

  wilders een grote hypocriet

 15. wWat wWilders pPrivre dDoet mMoet iIe zZelluf wWeten.

  wWat jJij prive zit te trekken an je paalltje moet je ook zZelluf wWete jJonge

 16. Wat is dit voor een zeldzaam geleuter: ‘het is ook ons belastinggeld waar hij mee betaald wordt’?. Als we op die toer gaan weet ik er ook wel een paar bv generaal pardon.

 17. We hebben een ernstige trol, zo te zien. Sorry aan onze bezoekers die dit gezien hebben.

  Gezien de inhoud (doodsbedreigingen etc.) heb ik ze verwijderd; een redelijk unicum voor Vrijspreker.

  WAARSCHUWING:
  Aan ‘Balthazar Gerardsz’:

  Nog zo’n post en er volgt een ban.

  Advies: ga slapen!

 18. Oscar:
  In reactie op je (gesneuvelde) vraag:

  Het nadeel van een ‘open’ site als Vrijspreker is dat iedereen maar alles kan posten. Dit is één van de redenen dat sites vaak registratie willen, dan kun je een account simpel blokkeren. Maar het verhoogt de drempel, en jaagt dus bezoekers weg. Vrijspreker vertrouwt op de moraal en de eigen verantwoordelijkheid van haar bezoekers, geheel volgens de libertarische denkwijze. Soms gaat dat mis, helaas.

  Ik heb (behoorlijk uniek voor deze site) de rest van deze draad, die dus helaas nergens meer over ging en gewoon schadelijk was, zowel voor de poster zelf als voor Vrijspreker, moeten verwijderen. Daar zijn ook jouw ondersteunende reacties bij gesneuveld, sorry. Maar ik neem aan dat je dat geen probleem vindt. Bedankt voor de support.

  Hopelijk kan dit draadje nu weer op inhoud verder.

 19. Helaas kan ik met een gerust geweten zeggen dat de reacties zeer duidelijk kenbaar maakten dat er hier veel Wilders kandidaten zijn , maar dat is niet waar de inhoud werkelijk over gaat , en belangrijk is . Ik zie het nut van Wilders zijn profilering in het buitenland niet in , maar wel dat er hier in ons land problemen zijn die opgelost moeten worden. Wij moeten hier gewoon een ander bestuur systeem , een die niet berust op gelijkenis met een democratische dictatuur. Dat werk bij mij in het geheel niet. Als anderen vinden dat Wilders daar niet op macht uit is , dan verschillen wij van mening. In mijn visie moet de burger kenbaar maken wat ze met elkaar willen , en dat moet dan uitgevoerd worden door de overheid ,niet door een persoon..
  En als U politici ziet die zich aan ons verzoek zou willen houden , dan zou ik dat graag van u horen. Ik wil af van alle wetten en regels die totaal overbodig zijn, en mijn vrijheid zeker niet in bij voorbaat , zonder duidelijke afspraken in Wilders zijn handen leggen , daarvoor heb ik te weinig vertrouwen in politici Dus dat is anders dat de meerderheid hier op vrijspreker. En of u het stuk goed of slecht vind , maakt mij niet uit , maar wil dan wel graag van U vernemen hoe u de problemen op zou willen lossen ,en alle kamer leden weer wil luisteren naar de wens van de bevolking. U wilt uw vrijheid vrijwillig afstaan aan Wilders, en mij de mond snoeren . Is dat in uw visie de opzet van vrijspreker ???

 20. @Tony [2]:
  Ja als je alleen maar aan Wilders denkt doordat hij zo opvallend de aandacht trekt en met groffe woorden aanstootgevende opmerkingen maakt , en je dat leuk vind, ja dan is voor jou dit een onzinnig stuk. Maar ook uw mening zal en kan ik accepteren.

  Tony [42] reageerde op deze reactie.

 21. @Diadem [3]:
  Het lijkt mij wel dat een kamerlid iets moet verantwoorden aan de burger die op hem stemt. En helaas worden veel politici ook onder druk gezet van hun partij door zgn partijpolitiek te volgen. Welke invloed de PVV partij op Wilders heeft is mij niet duidelijk. Of denk u dat hij een dictaat mag voeren. En waarom mag ik er niets van zeggen , maar het alleen maar kenbaar maken door niet op hem te stemmen. Noudat is leuk Wilders mag alles van de daken schreeuwen en ik moet mij maar stil houden , gewoon doordat ik anders denk over de wijze waarop en wat er aan problemen zijn die opgelost moeten worden. Ik kies voor vrijheid om te zeggen wat ik wil.

 22. @Frenkelfrank [7]:
  Inderdaad zijn de andere politici geen haar beter, maar kunnen minder goed dan Wilders de pers en publiciteit omgaan . Daarin is hij super goed , daar kan menigeen nog wat van leren. Alleen ik had liever gezien dat hij op zijn wijze probeerde een oplossing te vinden voor onze recessie.!!

 23. @Armin [8]:
  Rare vaststelling van u dat ik niet op Wilders zou stemmen , dat wist ik zelf nog niet. Maar dat hij nu hij alle aandacht al heeft , en toch maar blijft doorgaan zijn fitna te promoten , daar van baal ik van en u niet. , dat kunt u wel zeggen . Ik zal altijd stemmen op de persoon waar ik van verwacht dat hij onze belangen onderbouwd , en helaas welke partij dat op dit moment doet dat is bij mij niet bekend. Het is in mijn ogen een gaotische groep eenlingen die vastzitten aan partij politiek en niet meer weten waar ze mee bezig zijn. Wilders zit daar tussen en steekt er met kop en schouder boven uit , maar zijn partijprogramma en het op deze wijze samenwerken met anderen lijkt mij een hele klus voor hem ,ofwel is haast onmogelijk. Ik wacht tot het juiste moment om mijn stem te bepalen.

 24. @Ruud [10]:
  het maakt u niet uit wat politici doen . helder standpunt !! Maar de politici maken wel uit wat mag en niet mag, Ze leggen u de wet en alle regels op. En dat maakt u niets uit , maar toch wilt u veranderingen waar ik ook achter sta . Op dat punt zijn wij het eens. Maar het maakt mij wel veel uit wat ze doen. Ze worden van ons belastinggeld betaald , of ze wat doen of niet , daar hebben wij dus na het stemmen weinig invloed meer op

 25. Hoe vind U deze reactie op dit stuk van mij ??
  .Ik ben het helemaal niet met dhr. Wilders eens, je zult toch wat beter moeten lezen wat er staat. Wat dhr. Wilders doet is het stigmatiseren van een geloof, daarom jaagt hij zoveel mensen tegen zichzelf in het harnas. Juist door zijn “film” laat hij zien dat hij zich richt tegen het geloof de Islam. Dus loop geen kul te verkopen door te zeggen dat ik het zie zoals dhr. Wilders. En dat tuig moet worden aangepakt daar heeft dhr. Wilders ook geen patent op ook D66 roept dit al jaren net zo goed als de VVD. Dhr. Wilders is en blijft in mijn ogen de splijtzwam onder de bevolking die het volk eerder uit elkaar jaagt dan dat hij ze samensmeed tot een homogeen volk, autochtoon en allochtoon, ook hij zal zich moeten realiseren dat we toch allemaal Nederlanders zijn. Ik verdiep mij al jaren in de politiek, zelfs specifiek in de Nederlandse. Ik vind de xenofobische houding van de PVV zowel als hun onbeschofte en on – parlementair gedrag van zodanige aard dat ik nooit of te nimmer mijn vertrouwen aan zo’n partij kan geven. Deze twee kwaliteiten vind ik dusdanig storend dat de rest van hun programma in het niets valt. Andere partijen bieden in hun programma ook min of meer hetzelfde daar hebben ze bij de PVV geen meerwaarde aan.

  mark [32] reageerde op deze reactie.

 26. Ik begrijp niet dat de persoon die het bericht heeft ingezonden over ” wij” spreekt.

  “Laat iedereen nu eens aan het werk gaan en zorgen dat ons land er weer goed voor staat, en Wilders maak je even niet druk om jouw filmpje, want daar worden wij knettergek en kotsmisselijk van. ”

  Nou ik word er helemaal niet gek of misselijk van.

  Dan dit volgende stukje…

  “Ik weet niet of je het weet, maar wij hebben een recessie,en daar komen veel mensen zonder werk van op straat te staan. Daar ligt jullie eerste dringende taak om wat aan te doen, en als jullie dat niet willen of kunnen, stap dan s.v.p. op !!!! “.

  Hoe denkt de poster dat het uit zal zien als daadwerkelijk opeens iedereen zomaar gaat opstappen?
  En daarbij geloof ik niet eens in een recessie.
  Vorige recessie gingen vollop soldaten naar Irak.
  Vraag me nu nog af waar deze gelegaliseerde geld inzamelings aktie (lees recessie) voor gaat dienen.

  reiny [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.