Al decaden lang heb ik het gevoel dat ik in de verkeerde branche werkzaamimages ben.

Dut gevoel  kwam   onlangs weer bij mij op, toen mij verteld werd dat  patiënten in Californië , waar   gebruik van marihuana  is toegestaan op medische indicatie, tegen betaling van $ 150 een psychiater kunnen consulteren. Deze psychiater  geeft dan een recept af voor marihuana.

Bij Californische psychiaters  loopt het dan ook  storm  en het geld stroomt binnen!

In de  Verenigde Staten van America bevinden zich circa 1,3   personen in gevangenissen  op grond van een drugdelict.

De kosten voor het opbergen van deze gedetineerden bedragen a  raison van $30.000 per persoon  circa veertig miljard dollar  per jaar  ofwel   130 dollar per Amerikaans  staatsburger.

Hugo van Reijen

5 REACTIES

 1. @Libertas [2]:
  Ja, en het ie nog zotter dat de 300 miljoen burgers in Amerika dat slikken, (net als in Nederland).
  Erger nog, zij geven hun mandaat aan zogenaamde volksvertegenwoordigers om dergelijke wetten te maken om zich daarna door die lieden te laten koeieneren.

 2. @Johnny [1]:
  Omdat alcohol zich ver in de rituelen van de samenleving heeft genesteld zitten ook veel mensen in de bak. Geweldplegingen, moorden, verkrachtingen … vaak is alcohol in het spel.

  Wat betreft dit bericht, belachelijke situatie natuurlijk. Je koopt een coffeeshop lidmaatschap. In Californië zijn dispensaries voor medische Marijuana. Veel mensen hebben inderdaad baad bij Marijuana, voor ernstige pijnklachten, slapeloosheid, post traumatische ervaringen, glaucoom, astma, aids, MS … en ga zo nog maar even door. Daar zijn die dispensaries natuurlijk voor bedoeld.
  Er zijn ook veel mensen die het willen gebruiken als genotsmiddel. Ik zou zeggen, laat hen lekker hun gang gaan. Naar aanleiding van mijn eigen Marijuana gebruik kan ik het alleen maar aanraden. Het is zeker en vast een stuk minder schadelijk genotsmiddel dan alcohol. En waar veel alcohol altijd een negatieve uitwerking heeft op gezinnen en andere sociale situaties, is dat bij Marijuana andersom, zover ik dat kan beoordelen na 22 jaar Marijuana gebruik.

  Daarbij wordt er in Amerika, door de ‘drooglegging’, per hoofd van de bevolking veel meer Marijuana gebruikt, in vergelijking met Nederland.

  Ook in Nederland is er nog steeds een soort van ban op medische Marijuana. Bijvoorbeeld via de site van de MS vereniging ben ik erachter gekomen dat een arts eerst alle medicijnen moet voorschrijven die de farmaceutische industrie levert. En als het echt niet werkt, of de patiënt loopt helemaal krom van de bijwerkingen, dan als laatste kan Marijuana worden toegepast …. Ik zou zeggen de fik er in, fascistische klerebende. Marijuana heeft een paar bijwerkingen, je wordt high, je gaat veel water drinken, veel lachen en praten met andere mensen, en je krijgt zin in eten, muziek en sex ….

  http://www.youtube.com/TerrierBram

 3. Heb net geprobeerd een receptje voor marihuana te schrijven. Als ik nog tijd meereken om de patiënt te ontvangen en weg te laten gaan, kom ik op ongeveer 30 recepten per uur. 8 uurtjes werken op een dag = 240 receptjes. Even per dag 36.000 dollar incasseren lijkt me ook wel wat: dan zou ik maar 1 dag per maand gaan werken.

  Maar niet op een maandag, dat vind ik zo’n rot dag om te werken…

Comments are closed.