ziekte_duchenneHet grootste risico om te sterven, is om geboren te worden.

En aangezien HET streven van de overheden is om alle risico’s uit te bannen?? zou dan een algehele geboortebeperking (voor mens en dier) de meest logische oplossing zijn.

Deze week weer twee ernstige voorbeelden van hoe ver we nu al gezonken zijn: de AFM wil het hypotheekrisico uitbannen en de ouders van Duchenne spierziekte kinderen krijgen geen vergunning voor een nieuw medicijn. 

Het AFM hypotheek verhaal heeft uitgebreid ook hier aandacht gekregen, vooral ook de onbedoelde bijwerkingen van zo’n oprek van de wetgeving. Starters kunnen moeilijker een huis kopen en zetten daarmee de woningmarkt verder op slot. Hypotheekadviseurs durven nu geen tophypotheken te adviseren, ook al mogen ze wel van Financiën, de AFM bepaalt of ze hun vergunning mogen houden.

 

Schrijnend is het Duchenne verhaal: Nederlandse ouders hadden € 3 miljoen bij elkaar gesprokkeld om een nieuw medicijn tegen deze dodelijke ziekte te mogen gaan testen op hun kinderen. (Kinderen die meestal niet hun 30 ste halen). Echter omdat het testbeleid van de overheid is dat bij testen op kinderen ‘er alleen een verwaarloosbaar risico mag zijn’ mag het niet geprobeerd worden (Overigens wel in België en Zweden).

Het risico van 100% dat de Duchenne patiënten vroeg dood gaan is blijkbaar niet in de beoordeling van het nieuwe medicijn meegenomen: wat fijn dat je je als ambtenaar zo achter de regels kunt verschuilen en niet meer hoeft na te denken.

Ik schreef al eens eerder dat gezien de dodelijke ongevallen in de huishouding, ze de trapjes maar moesten verbieden. Ik besef ook wel dat de ongelukken dan alleen maar toenemen, want ipv een trapje wordt dan die gammele stoel gebruikt.

Dat is nu precies wat er met het AFM verbod gaat gebeuren: starters gaan elders, duurder en fiscaal ongunstig lenen, waarmee de kans op ongelukken groter wordt.

De Duchenne patiënten gaan proberen elders op ‘slinkse’ wijze aan die medicijnen te komen, waarbij de kans op bedrog en verkeerde medicijnen toeneemt, of ze gaan ‘gewoon’ dood.

Je zou bijna wensen dat je niet geboren was.

2 REACTIES

 1. Regeltjes, regeltjes, regeltjes.

  Waarom is die hele hypotheekverlening zo moeilijk geworden? Laat mensen zelf beslissen waar ze geld lenen voor een woning. Gaat het mis? Dan is het huis het onderpand. En kun je op zoek naar een goedkope huurwoning. Eigen schuld, dikke bult, moest je maar niet op de top van je mogelijkheden gaan lenen.
  Waarom moeten kinderen van 22 jaar trouwens al een eigen huis? En het liefst vrijstaand, in een leuke buurt en plaats voor hun 2 auto’s? Wat is er gebeurd met het principe ergens eerst eens voor te sparen? Waarom al dat statusvertoon voor je vriendjes?

  Wat betreft de medicijnen: stel dat één van onze ministers een kind zou hebben met Duchenne. Je gelooft toch niet, dat dit kind in Nederland behandeld wordt? Dat vliegt op onze kosten direct naar het land met de meeste kans op genezing.

 2. Wat ambtenaren en politici onkwetsbaar maakt, is het feit, dat ze hun nefaste asociale criminele arbeid in het geniep en anoniem kunnen blijven verrichten.
  Dit wordt in de hand gewerkt, zolang de media hun werk verzuimen.

  Dan blijft er een manier over: burgerinitiatief. Burgers zouden zich moeten verenigen om gezamenlijk op te treden om dit soort anonieme criminelen in Den Haag met naam en toenaam aan de schandpaal te nagelen.

  Zij zouden ook acties kunnen ontketenen om het parlement in beweging te krijgen om vragen te stellen.
  In het geval van Duchenne zouden ouders tenminste dat laatste kunnen proberen. De organisatie is er al.

Comments are closed.