brits-dorp“Fout” is alles wat we niet verwachtten of niet in onze kraam te pas komt. En meestal komt dat door klimaatveranderingen, en die klimaatverandering wordt door “ons” veroorzaakt. Er gaat geen dag voorbij of er is wel ergens in de media een voorbeeld. Zoals vandaag bij NOS dat er een Brits dorp verdwijnt.
 
NOS: “De gevolgen van de klimaatverandering zijn wereldwijd steeds beter te merken, zoals aan de kust van Oost-Engeland. Een combinatie van een stijgende zeespiegel, krachtige stormen en een zwakke zeewering maken de kustbewoners daar wanhopig.   De kust kalft af en tientallen huizen zijn al door de zee verzwolgen.”

Stijgende zeespiegel? Is al eeuwen aan de gang. Stormen? Ook al eeuwen aan de gang. Een “zwakke zeewering”? Ook dat is niets nieuws. Al heel lang voordat er extra CO2 in de lucht kwam.

Maar toch is de redding nabij, want meneer Obama heeft een klimaatconferentie bij elkaar geroepen als voorbereiding om in december in Kopenhagen te komen tot een nieuwe wereldklimaatovereenkomst:
De Belangrijkste economieën mogen daarbij zijn:
Het initiatief van Obama heeft de naam Major Economies Forum on Energy and Climate (Forum van Grote Economieën over Energie en Klimaat) gekregen.

De zestien belangrijkste economieën die zijn uitgenodigd zijn: Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Italië, Japan, Korea, Mexico, Rusland, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.”

Nederland hoort daar niet bij. Maar gelukkig wordt Nederland vertegenwoordigd door de EU. Nederland krijgt dus wel iets terug voor al dat belastinggeld dat aan de EU wordt betaald.

6 REACTIES

 1. Of het nu wel of niet door de onnatuurlijke CO2 uitstoot komt, het is altijd goed dat er actie wordt ondernomen want de problemen zijn er zeker (niet direct nieuwe). Ik ben alleen bang dat ze weer met een of ander idioot plan terugkomen wat of ziekelijk veel belasting geld kost, of wat bedrijven allemaal nieuwe regeltjes oplecht waardoor ze de prijzen 10 keer moeten verhogen om nog overeind te kunnen blijven….

  Ratio [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Polity [1]:
  “Problemen” die gewoon bij de natuurlijke cyclus horen. Hier kan niets aan gedaan worden. Bovendien, zelfs als een daadwerkelijk werkend “plan” van de overheid ook maar een enkele euro kost, is het fout. Ook deze euro is immers een gestolen euro.

 3. De N.O.S. (N.ationale O.pinie S.taats-TV ).. tbv ONafhankelijk nieuws?

  Het klimaat :
  NOS: “De gevolgen van de klimaatverandering zijn wereldwijd steeds beter te merken,(niet wetenschappelijk bewezen oorzaak & waarneming)
  Het weer :
  NOS:Een combinatie van een stijgende zeespiegel, krachtige stormen en een zwakke zeewering (dit kan wel als oorzaak worden waargenomen !)
  Dramatisering v/h “nieuws”)
  ….De kust kalft af -en tientallen huizen zijn al door de zee verzwolgen.”
  NOS:maken de kustbewoners daar wanhopig. (!),( dramatisering”nieuws”)
  Overbodige toevoegingen die niet nieuw(s) zijn :
  Goh ,dus als je huis door de zee word verzwolgen,is het nieuw(s)dat de kustbewoner DAAR wanhopig zijn.. (!),.gek he? , dat ze wanhopig zijn .!
  N.ewspaek O.mroep S.ocialisten
  De N.ewspeak O.mroep S.ocialisten doen n subjectief ( klimaathysterie )
  vermengen met feiten : zeespiegel, krachtige stormen en een zwakke zeewering wat wel meetbaar /waarneembaar is .. nou wat is dit nieuw(s)
  NOS: kustbewoner DAAR (england)wanhopig zijn..
  ik ga snel de zeeuwse (1953) kustbewoners waarschuwen !,voor het weer zoals stormen,zwakke zeewering&huisverlies ,voor ze wanhopig worden..
  ‘Het Opinie-Journaal’
  HET zou de vrijspreker SIEREN als ze ‘Het Opinie-Journaal’ (HP/De Tijd )
  als Topic onderwerp aanvult -en continueerd ,zolang staats-tv nog bestaat
  rijksomroep periode 10 mei 1940 t/m 6 mei 2002
  De publieke omroep dient aan n objectieve parlementaire onderzoek te worden onderworpen , vooral de periode 10 mei 1940 t/m 6 mei 2002 !

  Vara s eigen; Max blokzijl -en marcel von Dam , t topje v/d ijsberg..?

  “groene” voedselcrisis honger-diesel
  De klimaathysterie bracht ons eco-diesel (volle tank) m.b.v. lege magen!

  De overheid graaft eerst n kuil , om ons op zn beurt daarvan te redden !

 4. It has been said that politics is the second oldest profession. I have learned that it bears a striking resemblance to the first.
  Ronald Reagan

  Ik heb aan de staat net zo veel gehad als aan mijn beste vijand,en die laatste zei het dan nog eerlijk,de staat doet zich als vriend voor terwijl het eigenlijk ‘je beste inbreker zelf is “, enfin wie de rekening in NL nakijkt weet wat ik bedoel.
  Ze zijn niet eens in staat een bus Oranje klanten veilig door het verkeer te leiden, de eerste de beste gek kan er zo op afrijden, en doden maken.
  Hoezo nationale veiligheids coördinator en hele ministeries vol ‘deskundigen’………
  Ik ga nu even op mijn balcon in Thailand staan en heel hard vreselijk schel lachen,niet van vreugde maar van schaamte en woede/onmacht , van gekkigheid weet ik even niets beters te doen nu, tot zo meteen.

  (woeh@##^^&%%$#*&%%^grrrr!!!!!)

 5. mijn echtgenote komt toevallig uit een kuststadje in het oosten van Engeland, Aldeburgh en daar zijn de laatste 5 eeuwen al iets van 3 Highstreets onder water verdwenen. Dit is dus geen nieuw verschijnsel en de reden is dat er tijdens de ijstijd een laag ijs van 4 km op het noorden van Engeland en Schotland (en Scandinavie) heeft gelegen en die heeft dat gebied enige honderden meters de schol ingedukt. Dat ijs is 11.000 jaar geleden gesmolten en sindsdien is dat ingedrukte gebied aan het terugveren. Het zuiden van Engeland zakt waardoor het lijkt of de zeespiegel daar stijgt terwijl het noorden stijgt waardoor de zeespiegel lijkt te dalen. Dit gebeurt overigens ook in Scandinavie waar de zeespiegel ook lijkt te dalen. Een zuiver geologisch verschijnsel dus.

Comments are closed.