crisis2De Argentijn Adrian Salbuchi, internationaal consultant en schrijver, waarschuwt aan de hand van de recente Argentijnse geschiedenis voor Argentijnse toestanden in de VS en Europa. Vanuit dat perspectief heeft heeft hij zijn commentaar betreffende de potentiële uitkomst van de wereldwijde crisis vastgelegd in een tweedelige video.Argentinië is in de recente geschiedenis maar liefst vier keer door een soortgelijke financiële crisis gegaan. Ondanks dat de Argentijnse bust cycles veel korter waren, is hij van mening dat de uitkomst voor westerse economieën identiek zal zijn.

Hij observeert het volgende:

stap 1: hedendaagse kapitalistische overheden privatiseren winsten en socialiseren verliezen,

stap 2: zodra de verliezen te groot worden, wordt een munteenheid gedevalueerd,

stap 3: de landen exporteren de verliezen naar de kredietverlenende landen,

stap 4: zodra grondstoffen schaars worden op wereldwijde schaal, start men een oorlog.

Hoe hiermee om te gaan ? Koop zoveel mogelijk waardevaste goederen zoals land, goud, huizen etc. – alles, zolang het maar geen cash is. Dit is hoe men in Argentinië de crises heeft overleefd en dit is de enige manier om nog iets van je vermogen te redden in een inflationaire omgeving.

Heeft hij gelijk ? De tijd zal het leren. Het kan in ieder geval geen kwaad om zijn 15 minuten durende verhaal te beluisteren.

[HTML1]

[HTML2]

Salbuchi op Alex Jones.

11 REACTIES

  1. Op zich een zeer interessant verhaal. Jammer dat deze meneer ons op het laatste moment in de 2e video trakteert op een jaren-80 atoomoorlog doemverhaal. Dat brengt zijn eerdere verhaal -wat mij betreft- in diskrediet. Hij noemt de USA als een van de veroorzakers van W.O. II; dat lijkt mij ook niet geloofwaardig.

  2. Dubai gold hier op deze site ooit ook als voorbeeld.
    Inmiddels is duidelijk dat deze rijkdom was gebouwd op het werk van lieden die in een slaven-situatie verkeerden.
    Zij werden gelokt in arme landen, met goede lonen, goede werktijden en goede vooruitzichten.
    Velen moesten zich eerst in de schulden steken om de overtocht en het visum te betalen.
    Eenmaal in Dubai, werd hun paspoort afgepakt, werden zij in betonnen barakken gehuisvest met 8 tot 10 lieden op 1 kamer, verdienden zij 1/4 van wat beloofd was, en werden zij aldus gedwongen langdurig te werken teneinde de schulden te kunnen betalen.
    Doordat hun paspoort was ontnomen, konden zij niet vluchten.
    Zouden zij hun schulden niet kunnen betalen: wachtte hen de gevangenis.
    De beloofde acht-urige werkdagen, bleken werkdagen van 12 tot 14 uur, in de verzengende hitte.
    De hygiene in de woonbarakken was uitermate beroerd: verstopte afvoergaten voor de behoeftes, en drinkwater dat zoutig was.
    Op dit slavenvolk was al die welvaart gebouwd.

    Tevens bleek elke negatieve berichtgeving over Dubai in een krant tot overheidssancties te leiden.
    EN leiden het niet kunnen betalen van schulden, tot gevangenisstraf.
    Er werd een Disney-land gerealiseerd, omdat men, net als in Israel, concurrend met Israel, de woestijn wilde laten bloeien.
    Israel gaat daarbij echter vele malen menselijker en beschaafder te werk.
    Dubai ging over lijken, want in mensen is die islam nauwelijks geinteresseerd.
    Intussen is het sprookje van Dubai lang niet meer zo sprookjesachtig, en begint het daar eerder op een hel te lijken.

    Ratio [3] reageerde op deze reactie.

  3. @beek [4]:
    Het lijkt alsof je een lijn trekt tussen Dubai als voorbeeld hebben en Argentinië. Alleen dit zijn 2 heel verschillende voorbeelden. Dubai werd gezien als een goed voorbeeld van een minimale staat, Argentinië als een voorbeeld voor hoe het gaat lopen als de overheid zo doorgaat (hyperinflatie).

    beek [6] reageerde op deze reactie.

  4. @beek [6]:
    Maar ik zie niet wat je wilt zeggen met je punt. In het artikel/de filmpjes wordt gezegd dat de westerse wereld dezelfde symptomen heeft als Argentinië, voordat hyperinflatie toesloeg.

    Dubai is iets wat daar niet te maken mee heeft. Argentinië wordt niet gezien als een voorbeeldland van hoe een minimale staat kan werken.

  5. @Ratio [9]: Slechts 7% van het BNP is olie …

    De rijkdom van Dubai komt vooral door externe investeerders die daar in die relatieve baken van beschaving wilde investeren ipv in de vele buurlanden waar oorlogen en intolerantie tegen westerlingen regel zijn.

    Dubai en omringende andere golfstaatjes snappen dit zelf ook donders goed. Niet voor niets zijn daar USA militaire basissen geplaatst om de omringende schurkenstaten buiten de deur te houden en probeert men ook steeds meer ’toeristen’ (meer 2e huis type) aan te trekken om zo de kapitaalinstroom te verbreden.

    Dubai en omringende emiraten doen het dus ook goed omdat de omringende gebieden zo ontzettend barbaars zijn. Net zoals Monaco het deels ook goed doet omdat de omringende landen zo ontzettend veel belasting heffen.

    (Dat van slavernij hoor ik nu voor het eerst en heb ik dusnog geen opinie over gevormd, maar is indien waar uiteraard zeer abject.)

Comments are closed.