person_balkenendebos-1NOS:  De overeenkomst van de G 20 zegt o.a.: Landen die maatregelen nemen om hun eigen economie te beschermen, zullen worden gestraft. Belastingparadijzen worden aangepakt door ze op een zwarte lijst te zetten.

 Denk hier eens over na, en lucht gerust je hart.

Maar daarna graag advies wat we tegen deze flauwe kul kunnen doen

41 REACTIES

 1. Ik had niet anders verwacht van die Bilderbergjongens.

  Geen verrassing toch?

  Er moet een wereldregering komen. Het belastingmodel hebben ze al gerealiseerd. Het begon met “zure regen” in de jaren 80 en is verfijnt nu met “global klimate change”.

  Prachtig geëngageerd toch?

 2. “The blue pill will leave us as we are, in a life consisting of habit, of things we believe we know. We are comfortable, we do not need truth to live. The blue pill symbolises commuting to work every day, or brushing your teeth.

  The red pill is an unknown quantity. We are told that it can help us to find the truth. We don’t know what that truth is, or even that the pill will help us to find it. The red pill symbolises risk, doubt and questioning. In order to answer the question, you can gamble your whole life and world on a reality you have never experienced.”

  http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Matrix#Keuze:_Rode_pil

 3. Zo lang de burgers nog niet snappen dat ze door de overheden onder een nauwkeurig bepaalde druk gezet worden waardoor ze nog net niet massaal de straat op gaan maar ook weer zo veel dat ze geen tijd en zin hebben om actie te ondernemen, zullen de overheden hun gang kunnen gaan.
  Als de corrupte overheden ergens goed in zijn is het wel te bepalen wat de burgers nog minimaal moeten kunnen besteden om redelijk tevreden te zijn, al wordt de grens (vooral in NL) wel opgezocht en onder valse voorwendselen opgerekt. Als er in de 21e eeuw iets duidelijk zal worden dan is het hopelijk wel hoe de burgers in NL worden bestolen en bedonderd door een volkomen onbetrouwbare overheid die desalniettemin gewoon haar gang kan gaan!
  Een leugenachtige overheid van volksverlakkers en zakkenvullers gecombineerd met een onverschillige bevolking, laf als makke schapen en ook niet al te slim; zie aldus hoe NL zo naar de kloten kon gaan!

  Peter [24] reageerde op deze reactie.

 4. Geen ‘samenzweringstheorie’ meer!

  Gordon Brown: “een nieuwe wereldorde ontstaat”.

  Dus: 1) géén ‘samenzwering’ meer, want er wordt nu openlijk over gesproken en 2) géén theorie meer, want het is nu de praktijk.

  Waarover kunnen we nu eens van mening verschillen? 😉

  Spy-Nose [26] reageerde op deze reactie.

 5. Hallo,

  Doe zoals ik; Koop elke maand een “beetje” goud en/of zilver en “stort” dat op je eigen rekening (je kluis).
  De waarde zal spoedig stijgen, geen invallen en ook geen afgifte van jouw vermogen aan fde overheid. Zo heb ik geen belasting paradijs nodig.

  Kortom, geen worry!!

 6. Bad vibriations…very bad vibriations! Geen New World Order, maar New Fundementalistic Order. Ik heb de laatste tijd een behoorlijk slecht gevoel over de huidige ontwikkelingen en dit gevoel wordt niet zwakker alleen maar sterker. Het onheil nadert in rasse schreden.

 7. Belastingparadijzen worden aangepakt, door deze op een zwarte lijst te zetten?

  Weet je verder wat de consequenties dan zijn voor die belastingparadijzen?
  Als dat het enige is, dan zullen ze wel bibberen van angst, die belastingparadijzen.

  Dan mogen ze mij ook op een lijst zetten, als ik hiermee een vrijbrief krijg om mij aan het hele systeem te onttrekken en mijn eigen kleine “thuis-belasting-paradijsje” mag beginnen (= m.a.w. stoppen met belasting betalen).

  Maar in het algemeen: de dreigende wereldregering, geïnitieerd door de 20 landen die het schijnbaar voor het zeggen hebben, is beangstigend.

  En het blijkt maar weer: we hebben niets, maar dan ook niets, aan invloed met het stemmen voor politieke partijen. We hebben geen enkele invloed hoe ons geld weggesmeten wordt.
  We worden verkwanseld door een stel kleuters die het van opwinding bijna in hun broek doen omdat ze in dezelfde kamer als Obama zitten.

  Frenkelfrank [11] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [12] reageerde op deze reactie.

 8. Waren het maar een stel kleuters. Ik denk dat ze precies weten wat ze aan het doen zijn.

 9. @Paul Martens [9]:
  “Als dat het enige is, dan zullen ze wel bibberen van angst, die belastingparadijzen.”

  “De regering bevordert de ontwikkeling van de internationale rechtsorde” (Art. 90 Grondwet). Dit artikel werd nog dezer dagen door Balkenende voor de tv aangehaald om zijn internationale bemoeizucht te rechtvaardigen.

  M.a.w. als het aan Balkenende en consorten ligt, zal “de internationale gemeenschap” niet blijven toekijken, maar er niet voor terugdeinzen gewapenderhand in die belastingparadijzen in te grijpen.
  Peter de Jong [13] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Spy-Nose [12]:

  Kunst zeg, ministaatjes als Liechtenstein onder druk zetten. 😉

  Obama wordt de nieuwe wereldpresident:

  “A world central bank, worldwide regulation and world control of the whole system, of all the commodities and all the natural resources, what else can you call it other than world government?” (-)

  “It’s the philosophy of the Bush doctrine, which was that we have the right to preemptively strike anybody and then he even expanded that recently by saying we don’t have to invade and conquer, but we have the right to go in and bomb anybody without their permission, and that’s why we go into Pakistan and Syria, which are acts of war. So they have the tools to do it and the sentiment and most Americans are oblivious to what is happening.” (-)

  “Obama wouldn’t be there if he didn’t toe the line, and when the meeting starts on November 15th for the new monetary system, this could be the beginning of the end of what’s left of our national sovereignty.” Ron Paul said, also warning that the global media are already hailing Obama as the world’s leader.

  BRON: http://www.infowars.net/articles/november2008/051108Paul.htm

  Peter de Jong [14] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [20] reageerde op deze reactie.

 11. @Frenkelfrank [11]: Moeilijke vraag, want eigenlijk vraag je of we in de toekomst kunnen kijken.

  Mijn mening: Nee, het zou misschien eventjes beter worden, maar ik heb (ook) geen vertrouwen in Wilders’ partij.
  Ik ben bang dat Wilders (net zoals Fortuyn destijds) een partij is met een leider die zijn zaken wel uit kan dragen, maar verder een achterban heeft die het niet gaat redden. Kijk maar wat er over is van de LPF en afgeleide splinterpartijen.
  PVV is nogal populistisch, naar mijn mening. Ze zullen zeker een groot deel van “rebellerend” Nederland op hun hand kunnen krijgen.
  Ik wou, dat ik wat meer vertrouwen in die partij had, want ze heeft best een paar sterke punten in haar partijprogramma.

  Ook vraag je me een keuze te maken uit de politieke stromingen, die er zijn. Terwijl mijn streven ligt naar een stelsel zonder die keuze. Dus kunnen kiezen om geen overheid te hebben. Of in ieder geval me er aan te kunnen onttrekken.

  Frenkelfrank [18] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [34] reageerde op deze reactie.

 12. Wat ik mist in alles is de vreugde toen de muur viel ,en L W een betere wereld aan de Polen beloofde.
  Madoff en Groenink als voorbeeld zagen gouden bergen op de horizon toen het gebeurde.
  De laatste was een werknemer ,nu een levensgenieter voor generaties to come.
  De eerste maakte een klassieke fout van nooit genoeg !

 13. @Paul Martens [16]: Ik begrijp wat je bedoelt. Ik heb moeite met de vraag of ik nou zal stemmen of niet. Als ik niet stem dan zal er niets veranderen. Als je kijkt hoeveel nederlanders op de huidige coalitie hebben gestemd, dan is dat een hopeloze minderheid. Dat komt omdat veel mensen niet stemmen, of dat simpelweg niet mogen (te jong bijvoorbeeld). Dus niet stemmen zorgt er niet voor dat de politieke elite zal bedenken dat er eigenlijk te weinig draagkracht is.
  Dus zit er niets anders op dan van dit systeem uit te gaan, en de beste keuze te maken. Misschien is de PVV dat, maar als die “rare” dingen gaan doen, dan ben ik als potentiële PVV-stemmer daar dan wél verantwoordelijk voor…..

  Spy-Nose [21] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [22] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [38] reageerde op deze reactie.

 14. @Paul Martens [15]:
  Ja. Immers, vastgesteld moet worden, dat er tegenwoordig haast geen laissez-faire politici meer zijn.
  Dat leidt ertoe, dat men om het hardst strijdt om meer regelgeving en meer politiek leiderschap, op ieder niveau.

 15. @Peter de Jong [13]:
  “”We have to continue to do what we are doing, you are in the business of passing on and spreading information, that, to me, is most crucial, getting more people engaged, more people understanding what the issues are, nothing else is more important than that. Then when you see an opportunity we have to turn this into political action.” the Congressman concluded.”

  Ron Paul roept dus niet alleen op tot verspreiding van informatie, maar ook tot politieke actie, waar en wanneer mogelijk.

 16. @Frenkelfrank [18]:
  “Ik heb moeite met de vraag of ik nou zal stemmen of niet.”

  Voor beide redeneringen valt iets te zeggen en dan moet men een afweging maken. Dan hangt het ervan af, welk doel men in de gegeven omstandigheden het meest opportuun acht en hoe groot men de kans acht, dat het doel wordt gerealiseerd.

  In de dagelijkse praktijk is het uitoefenen van invloed natuurlijk veel belangrijker dan stemmen ja of nee. Maar daarin spelen hele andere factoren een rol.
  Paul Martens [22] reageerde op deze reactie.

 17. @Frenkelfrank [18]: @Spy-Nose [21]: Inderdaad een dilemma. Zelf afwegen wat het beangrijkste voor je is. De klassieke dooddoener “als je niet stemt, mag je niet klagen” is eenvoudig te pareren:
  Als ik niet stem, betekent dat, dat ik JUIST mag klagen op alles wat er zit, zowel regerende partijen als opppositie. Want de keuze om op “geen partij” te stemmen wordt mij ontnomen, dus is niet stemmen de dichtsbijzijnde optie. Wellicht zouden we het percentage “niet-stemmers” op deze wijze moeten beschouwen: als niet geïnteresseerd in de huidige politieke partijen en dus als voorstander van geen politieke structuur…

  Spy-Nose [25] reageerde op deze reactie.

 18. @Paul Martens [22]:

  “Wellicht zouden we het percentage “niet-stemmers” op deze wijze moeten beschouwen: als niet geïnteresseerd in de huidige politieke partijen en dus als voorstander van geen politieke structuur…”

  Maar daarin komt wel het dilemma weer tot uiting, want niet-uitgebrachte stemmen worden in het kiesstelsel ook meegeteld via de verdeling van de restzetels: die komen bij de lijsten met de grootste overschotten terecht (art. P 11 lid 5, Kieswet).

  Paul Martens [27] reageerde op deze reactie.

 19. @Spy-Nose [25]: *Diepe zucht*, maar je hebt gelijk, Spy-Nose. Zelfs deze vorm van protest hebben die slimmeriken al om weten te buigen naar iets dat “we” niet willen.

  Wordt het niet eens tijd voor een actieve denktank om een onderzoek tegen de staat te installeren? Het komt wellicht naïef over, maar ik zoek wegen om de staat niet meer te erkennen, net zoals ze ons burgers overduidelijk niet erkennen. Veel van jullie hebben veel meer ervaring dan ik voor wat betreft libertarische denkbeelden. Een “crème-de-la-crème” van libertariërs moet toch iets nuttigs voort kunnen brengen?

  Wat denk je hiervan, Spy-Nose (en anderen)?

  Spy-Nose [29] reageerde op deze reactie.
  beek [30] reageerde op deze reactie.

 20. Al vinden “we” maatregelen om onze eigen economie te beschermen, dan nog worden we gestraft neem ik over uit dit verhaal. De angst om te verliezen, buiten de boot te stappen, niet mee kunnen spelen, is zo groot dat het waarschuwingsbord alvast om uw nek wordt gehangen.

  Nog even en u bent zeker dat er maar 1 over blijft…

 21. @Paul Martens [27]:
  Er is m.i. niet een manier om (Westerse) overheden effectief te bestrijden.
  Dat komt vanwege de diepe verankering van de filosofie van Hobbes in de samenleving en de voortgaande verloedering van de Westerse democratische rechtsstaat door opeenvolgende collectivistische (valse) ideologieën.

  De kredietcrisis, die in wezen een vertrouwenscrisis is, en de manier, waarop die wordt aangepakt, is een uitvloeisel -of liever- een voorbeeld van dit verloederingsproces, een moreel verval. Dat betekent het einde van de (morele) grondslag van die samenleving en daarmee van diezelfde samenleving.

  Ik heb in mainstream kringen nog nooit een discussie gehoord of gelezen over dit algehele morele verval. Integendeel, men wijst slechts met de vinger naar bepaalde groepen of naar het “kapitalisme” zonder deugdelijke analyse.

  Het valt slechts te hopen, dat het Westen ooit de kans krijgt om opnieuw te beginnen. Daarom blijft Ron Paul voortdurend oproepen tot engagement en politieke actie.

  Het gaat er nu om zo effectief mogelijk te handelen. Dat vereist niet alleen inzicht in de relevante geschiedenis en het libertarisme, maar ook in de sociaal-psychologische mechanismen van intermenselijke communicatie inclusief de daarbij behorende toepassingen en organisatie.
  Paul Martens [31] reageerde op deze reactie.

 22. @Paul Martens [27]:

  Wie Gelooft in Spynose-a-la-creme, toont daarmee alleen al aan dat sommigen hopeloos de draad kwijt zijn.
  Spynose is werkelijk de allerlaastste aanbeveling die het Neder-libertarisme kan gebruiken.
  De man zit vol holle retoriek. Maar toont aan bij gewone praktische zaken, als die van 9/11, een gezond oordeel volledig te missen.
  Tevens schijnt hij te geloven in een Zionistisch complot tegen de wereld.
  Alweer een gebrek aan gezond oordeel.
  Daarnaast bedient hij zich regelmatig van heuse nep-psychologie.
  Hij voert het hoogste woord, maar zelden wordt men er iets wijzer van.
  Het blijft meestal bij vage algemeenheden: zie zijn laatste alinea van de reactie hierboven.
  Spynose hindert de beweging. De incrowd ziet het kennelijk anders en dat is dan hun probleem.
  Ik leer niets van die persoon.
  Ook hij bekijke het verder maar.

  beek [32] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.