person_koendersbert1De Nederlandse belastingbetaler moet jaarlijks iets van 4 Miljard euro neertellen die Koenders dan gaat ronddelen.

In dit artikel zullen we het niet hebben over waar dat geld terecht komt, de verspillingen, de bankrekeningen van onderontwikkelde opperhoofden en dergelijke waardoor zelfs Afrikaanse economen smeken om er mee op te houden.
 
Vandaag alleen maar een kleine blik over wat er in Nederland mee gebeurt en waarover publicaties in de pers en de NOS.
Dan realiseren we ons dat er een 4 miljard euro belastinggeld verdeeld wordt. Het grootste deel gaat naar internationale organisaties zoals de Wereldbank. En die leiden het verder naar “arme” landen.
Het is een raadsel welke landen nu “arm” zijn, want ze hebben allemaal (?) massa’s wapens. Zelfs heel modern en groot wapentuig. En die worden ook nog tegen ons gebruikt. Ze voeren oorlogen met elkaar waardoor de lokale mensen in de ellende komen. En wij maar betalen.

Dan zijn er nog 525 miljoen te verdelen via zo’n 73 organisaties. Terecht vindt Bert Koenders 73 wel wat veel en het terugbrengen naar 30 is een goede eerste stap naar NUL. Maar aan die nul denkt hij niet eens. In tegendeel uit de publicaties van de overheid blijkt dat hij alleen maar hetzelfde geld over minder organisaties gaat verdelen. Anderhalf tot twee miljoen euro van de belastingbetaler aan ieder van hen.

En dan zie je in het Parool een kop:
“Koenders zet het mes in ontwikkelingshulp”.

Het lijkt interessant om eens te zien wie die 73 (30) organisaties zijn die dit deel van het belastinggeld ter besteding krijgen.

Is er iemand die deze lijst weet te vinden? Er is immers openbaarheid van bestuur.

7 REACTIES

 1. Het blijft een mooi mantra;

  Ontwikkelingshulp is het geld van arme mensen in rijke laden versturen naar rijke mensen in arme landen.

  Overigens moet ontwikkelingshulp wat mij betreft zeker doorgaan op de huidige manier, anders zullen er vast een hoop Zwitserse banken gaan omvallen.

  Spy-Nose [2] reageerde op deze reactie.

 2. Wie ooit zoals ik ooit in de gechauffeurde limousine van een medewerker van de ADB of Worldbank mee mocht zoeven naar een diner waar de wijn rijkelijk vloeide in een van alle gemakken voorziene ruimte waar acher iedere gast een dienaar staat, is voor goed genezen van enige sympathie voor stortingen ten gunste van deze bedrijven.

  hugo van reijen

  Scrutinizer [5] reageerde op deze reactie.

 3. Hier in Nederland, zijn genoeg mensen die nog geholpen kunnen en moeten worden.
  Waar hebben we het in hemelsnaam over.

  Zeker in deze tijden zouden ze daar in Den Haag eens wakker moeten worden, ipv met de hele EU Pipo bende huichelen en mee slijmen.

 4. @hugo van reijen [3]: Of FMO van nabij meemaken. Daar vliegen ze in een jaar 4 keer naar een klant (in business class uiteraard en met verblijf in luxe hotels) aan de andere kant van de wereld om een mini-deal (van ca. 10 mln) te doen, daar waar een commercieel bankier er in 3 maanden maximaal er 2 keer vliegt (in half zoveel tijd) om een deal (van minsten 50 mln – anders loont het niet) af te sluiten.
  Maar die semi-ambtenaren vliegen dan ook alleen maar m.h.o.o. airmiles verzamelen die ze vervolgens prive kunnen gebruiken om met het gezin gratis op vakantie te vliegen. Dat ze daarnaast aan minder dan halve snelheid werken en zich slechts met onrendabele kruimels bezig houden, verergert de zaak slechts.

 5. Dambisa Moyo, econome uit Zambia, vaagt ALLE ontwikkelingshulp van tafel omdat het puur gif is. Ruim vijftig jaar NOVIB heeft corruptie veroorzaakt en vooral veel luiheid. Zijn in Europa ooit gebraden hanen uit de lucht komen vallen?
  Wie fokt als een rat moet ook leven als een…

 6. De enige oorzaken voor deze wantoestanden zijn verregaande arrogantie en ijdelheid van de beroepspolitici welke afwijkingen zich manifesteren in de ziekelijke drang om Nederland “op de kaart te zetten” over de ruggen van het volk en de illusie om als genereus “wereldleider” met de andere “wereldleiders” te kunnen wedijveren wie het meest “begaan” is met die zielige derde wereld daarmee aantonende dat ze geen flauw benul hebben van waar het geld waar ze mee smijten vandaan komt noch waar het uiteindelijk terecht zal komen!!

  Deze volkomen de weg kwijt zijnde beroepspolitici welke voor 100% maling hebben aan hun bevolking (behalve voor de verkiezingen) en ervan overtuigd zijn te behoren tot een hogere kaste met een verstandelijk niveau waar de burgers nooit aan zullen kunnen tippen, zijn de oorzaak van alle huidige wereldproblemen en zullen uiteindelijk leiden tot de teloorgang van het verschijnsel mens!

Comments are closed.