Bij dezen wil ik u op de hoogte stellen van de lancering van een nieuwe libertarische website. Deze website, beschikt echter niet over de reguliere structuur, maar over die van een forum.
 

Forum
Forum

Geachte mede-libertariërs,


Dit betekent dat het mogelijk is voor iedereen om over libertarische onderwerpen te discussiëren, onafhankelijk van de actualiteit. Verder zal dit platform voor niet-libertariërs, die nog met vragen zitten, een uitkomst gaan bieden. Desalniettemin, is het natuurlijk ook mogelijk om met andere gebruikers onderling te communiceren en ideeën uit te wisselen.

Vandaar dat deze site ongetwijfeld een aanvulling zal worden op het huidige aanbod van libertarische websites.

Hopelijk mag ik ook u verwelkomen op het Libertarisme Forum 

In vrijheid,
Infinity

libertarismeforum @ gmail.com
http://libertarisme.9e.nl/

18 REACTIES

 1. Interessant initiatief. Ik ben benieuwd. Succes met het levend houden ervan.

 2. Versnippering die nergens goed voor is.
  Geen toegevoegde waarde.

 3. “Dit betekent dat het mogelijk is voor iedereen om over libertarische onderwerpen te discussiëren, onafhankelijk van de actualiteit.”

  Dat kan hier ook, toch?

  “Verder zal dit platform voor niet-libertariërs, die nog met vragen zitten, een uitkomst gaan bieden.
  Desalniettemin, is het natuurlijk ook mogelijk om met andere gebruikers onderling te communiceren en ideeën uit te wisselen.”

  Quid novum?

  Waarom probeer je niet op niet-libertarische fora te komen?
  Peter de Jong [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Spy-Nose [3]:

  “Waarom probeer je niet op niet-libertarische fora te komen?”

  Ik wil niet voor ‘Infinity’ spreken, maar ik heb daar zelf vrij veel ervaring mee. Is volgens mij veel minder effectief. Je kan zelden een 1-op-1 discussie voeren, want je krijgt gelijk het halve forum over je heen (vergelijk een socialist die hier op VP iets zegt 😉

  Wat wel helpt zijn korte reacties binnen een lopende discussie. Je kan dan mensen op een ander been zetten en in ieder geval laten nadenken over de status quo en of het niet anders zou kunnen.

  Dit nieuwe libertarisme forum is zeker een leuk initiatief. Het lijkt de wederopstanding van het Vrijheidforum van jaren terug.

  Ik ben daar indertijd als blanco geïnteresseerde op terecht gekomen en trof daar enkele mensen die mijn vragen serieus namen (en die mij niet gelijk begonnen af te branden). Ik ben met name ‘martin’ veel dank verschuldigd voor zijn heldere voorbeelden, uitdagende vragen en intelligente discussies. Martin, als je dit leest, IOU.

  Later heb ik op MeerVrijheid veel kunnen discussiëren (Frank wil daar liever geen forum meer bij helaas, want dat kost hem teveel tijd) en inmiddels zit ik al jaren op buitenlandse fora (en af en toe op VP).

  Ik denk dus dat dit nieuwe forum heel effectief kan zijn. Mits niet iedereen over een sceptische nieuweling heenvalt. Maar daar heeft ‘Infinity’ al op gewezen met zijn links naar de libertarische macho flash en de libertarische kniereflex.

  Daar knappen mensen gegarandeerd op af, net als op onderling geflame. Als je zo’n forum als propaganda middel wil gebruiken zal je het dus goed moeten modereren (tip).

  ===
  “The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. To be your own man is a hard business. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself.”
  – Rudyard Kipling (1865-1936)

  Peter de Jong [4] reageerde op deze reactie.
  Infinity [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Peter de Jong [4]:

  Misschien interessant om te zien hoe discussies over libertarisme op algemene fora verlopen. Hier een paar voorbeelden:

  xboxworld.nl forum:
  – Libertarisme
  http://forum.xboxworld.nl/showthread.php?t=127552

  fok.nl forum:
  – Libertarisme
  http://forum.fok.nl/topic/1250178/1/25
  – Libertarisme – deel 2
  http://forum.fok.nl/topic/1253816
  – Libertarisme – deel 3
  http://forum.fok.nl/topic/1256723
  – Libertarisme – deel 4
  http://forum.fok.nl/topic/1261940/1/25

  filosofie.be forum:
  – Libertarisch Natuurrecht
  http://forum.filosofie.be/viewtopic.php?f=15&t=2273&st=0&sk=t&sd=a&sid=23fe4c0a6fe5ffe8f53683b6023dc6b9

  politics.be forum:
  – Libertarisme versus Estatisme
  http://forum.politics.be/showthread.php?t=63378

 6. @Infinity [6]:

  Je zou verwachten, dat libertariers steeds heel logisch en rationeel posten, zonder veel ad homini, maar ze blijken ook nog eens behoorlijk emotioneel te kunnen zijn. Flame wars zijn daarom wel zeldzaam, maar als ze zich voordoen ook intens.

  De site community kan een paar ruziemakers en dwarsliggers/trollen wel proberen te corrigeren c.q. negeren, maar de admin heeft gewoonlijk meer gezag (en ook meer mogelijkheden) om iemand op de geldende etiquette te wijzen (en zo nodig te bannen).

  Smoor je problemen niet in de kiem, dan wordt menig kwaliteitsdraadje verpest. Zoiets kost echter veel tijd. Vandaar dat Frank (MV) er mee is gestopt.

  Voor promotie van het libertarisme heb je een kwaliteitssite nodig IMHO, die niet te radicaal of schreeuwerig overkomt en die gedegen op de materie ingaat.

  De logische lijnen moeten voor de doorsnee bezoeker, ongeacht politieke achtergrond, echter gemakkelijk te volgen zijn. Humor helpt daarbij absoluut (zware kost moet je nooit bloedserieus presenteren) maar pas op dat het niet doorslaat en je site een veredelde chatroom wordt.

  Vergeet vooral niet veel tijd aan het genereren van traffic te besteden (denk aan het internet adagium: “If you have a website, let it be known on Mars”).

  Veel succes ! 😀

  Spy-Nose [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Infinity [5]:
  Ik wens jou ook veel succes. Als het goed is, zal er synergie zijn, waardoor het effect extra versterkt wordt.

  @Peter de Jong [6]:
  Ik begrijp je betoog wel en ben het er wel mee eens. Ik zou zeggen: het belang van psychologie en communicatietechniek is nauwelijks te overschatten.

  “Vergeet vooral niet veel tijd aan het genereren van traffic te besteden (denk aan het internet adagium: “If you have a website, let it be known on Mars”).”

  Wat bedoel je daarmee? Kun je daar een voorbeeld van geven?

  Peter de Jong [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Spy-Nose [8]:

  Traffic generation als onderdeel van je internet marketing is zo’n uitgebreid vakgebied, daar kan je een dagtaak aan hebben. 😉

  Net als bij gewone marketing bepaal je wie je doelgroep is, waar ze zitten en hoe ze te bereiken zijn. Dan bepaal je hoeveel tijd en geld je daaraan wil besteden en op welke manier je middelen het beste kunnen worden ingezet (dwz hoe je tegen de laagste kosten en minste inspanning de meeste mensen bereikt).

  Promotie van je site kan vervolgens op tal van manieren gebeuren (van het genereren van interesse in de community, zoals Infinity hier op VP heeft gedaan, of bij bloggers, tot banners, search engines, domeinnamen, persberichten, events, etc).

  http://imsimple.com/how-to-generate-web-site-traffic-the-meta-list/

  Spy-Nose [9] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [11]:

  Inderdaad mijn waarde, dat kan hij zeker. En hij EIST dus dat iedereen zich registreert en zich aan zijn regels houdt. Haat er al een lichtje branden heer Jongen?

  Wat is er libertarisch aan een forum , zoals er dertien in een dozijn zijn? Waar de beheerder bepaald wat er wel of niet gezegd mag worden?

  Weet u? Ik heb getracht deze discussie ook al eens te voeren met de beheerder van Trefpunt.nl . Een forum welke is opgericht op degene die op Elsevier (massaal) gebanned zijn, vanwege hun mening, een plaats te bieden. Ook daar vertelde de beheerder dat er volledige vrijheid van meningsuiting zou zijn. Welnu, die vrijheid hield op bij enkele kritische vragen over het reglement(volstrekt gelijk aan het reglement van dat ‘libertarische’ forum). Gevolg? Verwijderde reacties en, als ik zelf al niet aangegeven had niet meer terug te keren, ongetwijfeld de eerste ban van het forum.

  Kortom, ik heb het dus niet zo hoog op met fora, waar men zegt de vrijheid van meningsuiting te respecteren, waar men zegt dat een ieder de vrijheid heeft zijn/haar mening te uiten. Gek hé?

  Mijn errvaring met dergelijke fora is, dat iedereen mag zeggen wat hij/zij wilt, zolang het maar in het straatje van de beheerder/moderatorr past. En dus vooral niet te kritisch zijn op het forum en/of de gedragingen van de beheerder/moderator. Want DAAR houdt ELKE vrijheid van meningsuiting blijkbaar op. Geef mijn portie maar aan Fikkie.
  Peter de Jong [14] reageerde op deze reactie.

 10. Haat moet zijn Gaat.

  En ter aanvulling. Of het forum nu links of rechts politiek gekleurd is, die reglementen zijn allemaal hetzelfde en klaarblijkelijk zijn al die beheerders/moderators niet gediend van enige kritiek. Allemaal één pot nat dus.

  Ze beloven het één en doen het ander. Het zouden allemaal stuk voor stuk goede politici zijn. Onderdruk het volk.
  Peter de Jong [15] reageerde op deze reactie.

 11. @Whimpey [13]:

  Wees nou redelijk, Whimpey. Je bent geen eigenaar van zo’n forum, je bent slechts te gast. Als ik als gast bij je thuis kom kan ik uiteraard zeggen wat ik wil, maar als jou dat niet bevalt heb je het volste recht mij buiten de deur te zetten.

  De eigenaar heeft zo’n forum opgezet met een bepaalde bedoeling. Als je daar teveel van afwijkt ondermijn je de opzet van het forum. Een geheel open forum wordt meestal gehijacked door een irritant kliekje dat de rest van de bezoekers wegjaagt. Er zijn maar weinig fora die daar geen probleem mee hebben.

  Het is voor de individuele bezoeker prettig als de moderatie niet te extreem is, maar als dat wel zo is en het bevalt je niet, ga dan ergens anders heen. Wil je volledige vrijheid om je mening te uiten begin dan een eigen blog.

 12. @Peter de Jong [15]:

  Heer de Jong, ik heb niets tegen registratie. Ik heb iets tegen de verplichting daarvan om mijn mening te kunnen uiten.
  Daarnaast heer de Jong, snap ik best dat er regels moeteen zijn. Net zo goed als dat ik snap dat een beheerder zijn site onder controle wil houden.

  Maar ga alstublieft niet lopen zeveren dat je zo voor de vrijheid van meningsuiting bent, terwijl je onmiddelijk reacties gaat verwijderen en leden gaat bannen, louter en alleen omdat ze kritische vragen over het reglement stellen. Als je daar niet tegen kan, moet je geen forum beginnen, en al helemaal geen forum waar je pretendeert de vrijheid van meningsuiting te respecteren.

  Wat overigens u schijnt te vergeten, mijn waarde heer de Jong, is dat die beheerders er ook bij gebaat zijn dat er zoveel mogelijk reacties op hun fora komen. Hoe meer ‘hits’ des te hoger de (reclame)inkomsten. Dus denk ik dat ik, als mede bron van inkomsten, ook best een kritische noot mag plaatsen. Alleen mag dat dus duidelijk niet.
  Vandaar dat ik dan ook momenteel op geen enkel (registratie)forum meer actief ben. Dat ‘men’ mijn reacties beoordeeld, prima. Maar dat daar dan vervolgens niet over gecommuniceerd kan/mag worden, gaat mij dus net even te ver.

  Infinity [18] reageerde op deze reactie.

 13. @Whimpey [17]:
  Op de eerste plaats bent u van harte welkom om het reglement te bekritiseren. Ik sta altijd open voor goede ideeën. U kunt mij bereiken via e-mail of via het forum. Maar voelt u zich alstublieft niet gedwongen door mij om dit te doen.

  Ten tweede is er geen winstoogmerk. Het forum wordt gratis aangeboden door een hostingprovider in ruil voor die advertenties. De hostingprovider heeft zelf geen invloed op de inhoud van het forum.

  http://libertarisme.9e.nl/

Comments are closed.