crash1Hoe een herhaling van het Keynesiaans Debacle te vermijden?

Er wordt veel geschreven en beweerd over de oorzaken en de opvolging van ” onze economische crisie” en de oplossing.

Omdat wij er midden in zitten, en moeilijk “afstand” kunnen nemen, is het moeilijk om de FEITEN op tafel te krijgen.Maar soms kom je een goed en helder artikel tegen dat we graag aan onze lezers aanbevelen:

Klik hier.Verder inzicht hier.
en:
  Larry Reed:  compilatie van podcasts over de grote depressie  

 

Ingezonden door Paul Vreymans

5 REACTIES

 1. Het is natuurlijk fijn om terug te kijken ,en dan wijzer verder te gaan .
  Dat deden onze voorouders en wij doen dit ook, met de zelfde zwakheden die het menselijk leven zo kenmerken.
  Wat voor de een een debacle is ,is voor de ander een zegen.
  Groenink had nog steeds een bank klerk geweest in plaats van multi miljonair om een voorbeeld te noemen,als werk en niet geknoei de norm had geweest.
  Mensen hebben nou eenmaal eigenschappen wat ze apart zet van de rest van de meute die leven heet.
  Een overweldigende overeenkomst is dat ze allemaal voedsel nodig hebben om te overleven .
  Een status apart is het feit dat het soort als het moet z,n eigen soort vermoord als hij er beter van kan worden. .En daar schuilt het probleem,in het beter worden ,dat is niet iemand z,n schuld ,maar het is gewoon de aard van het beestje.

 2. Een uitstekende leestip, dat artikel van Lawrence Reed. Een must read voor iedere kritische geest. Vanwege de omvang ook geschikt om snel even door te nemen. Het stuk bewijst maar weer eens hoe belangrijk het is om bij iedere historisch verhaal in het achterhoofd te houden dat de officiële geschiedenis altijd door de winnaars van de geschiedenis wordt geschreven, ongeacht of die ook het gelijk aan hun kant hadden. Dat geldt dus ook voor de officiële geschiedenis van de Great Depression.

  NB De parallel tussen Roosevelt vs Hoover met Obama vs Bush jr. is wel beangstigend sterk!

 3. Your article very interesting, I have introduced a lot of friends look at this article, the content of the articles there will be a lot of attractive people to appreciate, I have to thank you such an article.

Comments are closed.