obama-hand-saluteOp Bloomberg verscheen op 9 april een zeer lezenswaardig en interessant artikel, dat de realiteit onder ogen ziet: de zombie banken die met veel belasting-geld overeind zijn gehouden, zijn nog steeds dode, zich voortstrompelende entiteiten. De economie zal zich niet herstellen, zolang de activa van deze wandelende lijken niet zijn afgeschreven.

Zolang de overheid weigert om de kanker van zombie banken te verwijderen uit ons financiële systeem, is er weinig hoop dat de VS binnen afzienbare tijd terug zal keren naar een robuste economische groei. En hoe langer het onze verwonde banken toegestaan wordt om zich voort te slepen zonder dat het eindspel in zicht is, des te groter is het risico voor Obama dat kiezers zullen concluderen dat hij net zo verantwoordelijk is voor het falen van de schoonmaak als anderen voor het veroorzaken van de crisis waren.

De auteur onderzoekt diverse stappen die Obama had kunnen uitvoeren om ze te verhelpen. In plaats daarvan volgt Obama de op een achterkant van een bierviltje ontworpen plannen die Bush z’n minister van financien in elkaar had geknutseld; die plannen falen en zullen dat waarschijnlijk ook blijven doen.

De Amerikaanse economie zit opgescheept met slechte banken die slechte leningen afsloten. Het is daarom niet te verwachten dat de nabije toekomst er rooskleurig uitziet. Datzelfde geldt voor andere landen die als een struisvogel hun kop in het zand steken en de realiteit niet onder ogen durven te zien.

firstreset

8 REACTIES

 1. When you can use the technique of genetically manipulation of organisms (GMOs) for “good” things, you can use it also for “bad” things. On balance it means that is more dangerous than an atomic bomb in the hands of Iran (Persia).

  Wollen die illuminati hinten Obama wirklich eine Welt ohne (GMO) Atomwaffen? (Berliner Zeitung 4/4/09)

  So it is very easy to call for a nuclear-free world as Obama did in his meeting with the queen Elisabeth, the politically system of the illuminati in the U.K.
  Zie: http://www.burgersinactie.nl/090410%20flyer%20codex%20web.pdf

  Uw dienaar om het algemeen belang te dienen,
  Robert A. Verlinden. Kandidaat nummer 17 van de toenmalige http://www.lijst14.nl een zogeheten blanco lijst. http://www.wirsinduberall.de

 2. Een Keniase moslim die vervent aanhanger was (is?) van een zeer anti-Amerikaanse dominee en die een zeer anti-Amerikaanse, fascistische agenda nastreeft zal er weinig problemen mee hebben het land verder te laten afglijden en zo de roep om meer overheidsinterventie en daarmee zijn macht te vergroten.

 3. het enige werk dat verricht is voor al de miljarden steun- dollars en euro’s ,is het drukken,wat is dit geld eigenlijk waard?

 4. @YaHozna [1]: Die zijn niet zo problematisch. De verplichtingen van veel EU landen zijn bijvoorbeeld per hoofd of GDP nog groter. Japan zullen we het maar helemaal niet over hebben …

  Ook is het zo dat in de USA een zeer groot deel van de schulden interne schulden zijn, ofwel schulden die de ene deel van de USA aan de andere deel heeft. In Nederland is bijvoorbeeld 80% van onze staatschuld in buitenlandse handen!

 5. Wanneer komt men tot de conclusie dat de banken het voor het zeggen hebben. Zij creëren een crisis want zij bepalen o.a de geldhoeveelheid.
  Vind het een lachertje dat de Nederlandse politiek nu de oorzaak van de crisis willen gaan onderzoeken, tegen de tijd dat ze klaar zijn zitten we midden in Great Depressie II. Tegen die tijd hebben ze vast wel wat beters om over te hebben.

  Wanneer iemand geïnteresseerd is in meer leesvoer, kijk eens op theinternationalforecaster.com. Hier leggen ze duidelijk uit hoe de FED nu de crisis nog verder aanwakkert.

Comments are closed.