tv_sheepOp 1 april 2009 mochten kandidaat-omroepverenigingen die minimaal 50.000 betalende leden hadden gescoord zich aanmelden voor een zwaar gesubsidieerd plekje bij de staatsomroep.

Die 50.000 leden garanderen niet direct een plek, ze zijn slechts een toegangsbewijs voor de volgende ronde waarin de Raad voor Cultuur, het Commissariaat voor de Media en de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep (=commerciële omroep door ambtenaren) zich over de sollicitanten buigen om te bepalen of die wel iets toevoegen aan het “publieke bestel” (= het staatspropaganda-apparaat) en dat dan in een advies aan de minster van cultuur rapporteren. Deze zal uiteindelijk bepalen wie met de staatsomroep mee mag doen en wie niet.

Bij clubs als de Raad voor Cultuur en Commissariaat voor de Media en helemaal bij ministeries van Cultuur krijg ik meteen allerlei associaties met geüniformeerde mannen in fascistische/socialistische siegheilstaten die in ganzenpas langs tevreden toekijkende Aanvoerders paraderen en waar gezonde volkscultuur een zaak van de collectivistische wurgstaat is.

In een vrij land houdt de overheid zich daar verre van zodat dit weer eens aantoont hoever wij in het moeras van de socialistische dictatuur zijn beland.

Ik heb die Raad van Cultuur eens nagelopen en dan zien we de volgende figuren zitten:

Els Swaab (PvdA)

Kees Weda (PvdA)

Tessa Boerman (PvdA)

Rene Boomkens (GL)

Gerard Hulshof (PvdA of GL)

Mirjam L. de Meijer (PvdA)

Gerard W.J. Rooijakkers (PvdA)

Caroline Nevejan (riekt naar PvdA)

Melle Daamen (PvdA)

Huub Smeets (PvdA)

 

En dan bij het Commissariaat voor de Media:

Tineke Bahlmann en Jan van Cullenburg (niet te vinden maar allebei heel erg ingevoerd in het regentencircuit)

Vervolgens de Raad van Bestuur van de PO:

Henk Haagoort (was CDA, waarschijnlijk CU nu)

Cees Vis (niet te vinden maar zat hoog in PCM en dat is een bekend PvdA-bolwerk)

Ruurd Bierman (waarschijnlijk PvdA)

Ton Tekstra (niet te zeggen maar ook zeer goed ingevoerd in het regentencircuit)

Hanneke Bouwesma (ex-VPRO, dus GL of PvdA)

Deze mensen gaan nu geheel “objectief” bepalen of rechtse, niet-politiekcorrecte bewegingen zoals Powned en Wakker Nederland wel toegevoegde waarde hebben voor het bestaande omroepbestel en gaan dat aan minister Plasterk (natuurlijk ook PvdA) rapporteren en dan weet je precies wat er gaat gebeuren: het EU-referendum op herhaling.

Dit is een schaamteloos, schijndemocratisch getrapt systeem dat volledig door de gevestigde orde wordt beheerst en waar absoluut niets ongecontroleerd langs kan komen.

Regentenclubjes zoals het CvdM, de Raad voor Cultuur en de Raad van Bestuur van de PO dienen enkel om de leden van de gevestigde orde en hun parasietenbaantjes tegen de boze buitenwereld te beschermen en Powned en Wakker Nederland zijn die boze buitenwereld die aan de deur klopt en die zullen echt niet toegelaten worden.

20 REACTIES

 1. Ouderwets waar.
  En ooit kon ik eenzelfde afkeer tegen links opbrengen.
  Op deze site ontmoet men echter lieden die eveneens grote afkeer oproepen.
  Hierdoor ben ik verdeeld geraakt.
  Het is niet alleen links dat mijn afkeer opoept.
  Ook anti-linkserds die men hier ontmoet, zijn mij anti-sympathiek..
  Waar men had gehoopt op ruimere inzichten en meer gezond verstand.
  Helaas.
  Deze site heeft mij geleerd ook op rechts zeer goed uit de doppen te kijken, aangezien ook in die hoek het wangedrag en de intimidatie niet wordt geschuwd.
  Ontgoocheld door rechts, zo beschouw ik mijn bezoek hier vooral.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  IIS [4] reageerde op deze reactie.
  GB [7] reageerde op deze reactie.
  Frits [11] reageerde op deze reactie.

 2. @beek [1]:
  “Ontgoocheld door rechts, zo beschouw ik mijn bezoek hier vooral.”

  Dank voor je compliment. Je opmerking bewijst dat ook rechts niet goed is. Klopt, en als je nadenkt zul je dezelfde gronden ontdekken.
  Ik ben er trots op dat je dat hier geleerd hebt!

  Libertarisme is niet rechts en ook niet links. Libertarisme is gegrond op de de natuur van de mens en het recht van ieder mens op zijn eigen leven en eigendom.
  Alles los van hoe bepaalde personen dat formuleren.
  Bekijk nog maar eens de Filosofie van de Vrijheid.
  (Banner op de voorpagina) en vraag je af of je het daarmee eens bent.

  Peter [8] reageerde op deze reactie.

 3. Als je kijkt naar het geslijm van Rutger van Powned naar Plasterk, Hagoort en anderen (zie filmpjes) zie je goed hoe snel men (=Geenstijl c.s.) bezig is om zich aan te passen en in te likken bij de gevestigde orde en het comfortabele subsidie-pluche. Alle stoere taal ten spijt.

  Libertas [5] reageerde op deze reactie.

 4. @beek [1]:

  Het gaat niet om anti of pro, het gaat erom dat je als individu nadenkt en je je niet zomaar (willekeurig of onder dwang) conformeert aan groepen met een duidelijk eigenbelang of met schadelijke ideeën en laat je vooral niet van de wijs brengen door een ander die jou vertelt welke kant de neus op moet. Niemand heeft het recht om jou of wie dan ook te vertellen hoe te leven of te handelen zolang je een ander daarmee niet schaadt. We weten allemaal iets, ook hier, en samen weten we meer, maar we weten nooit voldoende en zeker niet alles. Wie heeft uiteindelijk de wijsheid in pacht en al helemaal om een ander te vertellen hoe te leven, te denken of te zijn wie die wil zijn. Uiteindelijk moet je zelf de hete kooltjes uit het vuur halen en je eigen boontjes doppen en zorgen dat de schoorsteen blijft roken.

  Leren van elkaar en meningen delen en ideeën aandragen ook al is het maar verzetten met woorden en gedachten. Verzetten tegen een verkwistende en controlerende staat die stukje bij beetje bezit wil nemen van het individu die daardoor als mens steeds minder beschikking krijgt over zijn eigen leven, wil, vrijheid, geld, vlees en bloed of eigendom. Of gaat het daar niet over en moeten wij ons als slaafse burgers maar onderwerpen aan de meest banale wetten en regels waar bestuurders en leiders van de staat mee aankomen draven?…Niet dat het individu direct veel kan uitrichten, maar het gaat om het kweken van een totale bewustzijn wat eventueel kan leiden tot een groter verzet.

  Jij ziet het kwaad misschien niet en gaat er van uit dat de overheid het wel goed meent, maar ik maak me ernstig zorgen, zorgen over de huidige technische, maatschappelijke en financiële ontwikkelingen in de wereld en daarmee ook zorgen over mijn toekomst en die van mijn dierbaren en ook over die van vele mensen om mij heen waar we als individu uiteindelijk ook van afhankelijk zijn. Misschien maak ik me te veel zorgen, misschien zelfs bij het absurde af, maar ik denk dat men zeker in de huidige tijd zich nooit genoeg zorgen kan maken en op wat voor manier dan ook tegengas moet geven, vooral nu het nog kan en zin heeft.

  Wie weet wat voor ellende ons allen boven het hoofd hangt, maar domweg accepteren en zeggen dat we helemaal niets kunnen of konden doen lijkt mij zeer onverstandig. Eén ding staat voor mij vast de huidige leiders in de wereld zijn de greep op veel zaken kwijt en weten niet meer wat te doen, althans zo lijkt voor mij, en proberen nu met allerlei ‘gevaarlijke’ methodes, kunstgrepen en absurde technieken weer greep op de zaak te krijgen of, nog erger, hun greep te vergroten en dit alles zal ten koste gaan van veel privileges die we nu nog genieten. Voorrechten die heel gewoon en vanzelfsprekend lijken zullen er, als men zo doorgaat, over 3 of 4 jaar niet meer zijn, mits we niet zomaar alles pikken en willen nadenken en ons verzetten.

 5. @Bon Vivant [3]:
  Wat ik al eerder aangaf. Al die mensen die lid zijn geworden van Powned en aanhanger zijn van de manier hoe geenstijl zich manifesteerde zullen zeer bedrogen uitkomen.
  Natuurlijk zullen ze worden toegelaten.
  De valkuil werkt namelijk de andere kant uit.
  Het is niet de nieuwkomer die triomfeert, maar de gevestigde orde.
  Ze zullen ingekapseld worden in het systeem en het lot van Veronica ondergaan. Daarmee onschadelijk gemaakt worden en deel uitmaken van het systeem wat ze nu zo verafschuwen.
  Ze zitten nu al in hun hoofden de miljoenen te verdelen.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/03/kim_in_cannes.html#more

  History repeats itself..

  Bon Vivant [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Libertas [5]:

  Ik heb het artikel gezien. Men verdeelt miljoenen en koopt de zelfde meuk in als RTL en SBS nu doen. Valt mij mee dat men Pauw en Witteman nog geen bod heeft gedaan. Maar de “Rutger & Mei Li Vos” babbeltafel lijkt mij ook wel wat.
  Hopelijk is het GS artikel een rookgordijn want anders is Powned nu al heel erg pwned door de gevestigde orde.

  Vanrechtsheeftvoorrang [15] reageerde op deze reactie.

 7. @beek [1]:

  Het is niet eens zo zeer een links of rechtse afkeer wat mij betreft. Ik ben zelf vnl rechts georienteerd maar absoluut niet in alles!

  Het gaat over (een teveel aan) macht en dat macht corrumpeerd.
  De samenstelling van de Raad van Cultuur en Commissariaat van de Media geeft dit feilloos aan. PvdA en GL als monopolisten van de goede smaak!

  Links heeft vanaf eind jaren 60 op alle gebieden zowel de politieke als informatieve macht “gekaapt”.
  Dit gaat veranderen omdat links zowel politiek als ideologisch helemaal failliet aan het gaan is.
  Rechts (de term is vrij vaag en breed) heeft de toekomst.
  Of het een nationalistisch/conservatieve of meer liberaal/libertaire variant wordt of een combinatie hiervan weet ik niet.
  Dat ik er in dit stadium blij mee ben weet ik wel!!

  Totdat ook “rechts” corrumpeert of te ver doorschiet in haar ideologie.
  Zeg maar de jaren 70/80 maar dan omgekeerd en 50 jaar later 😉

  Ideaal is dus een systeem met zo weinig mogelijk centrale macht en regelgeving. Daarom zit ik ook hier.

 8. Wladimir, ik begrijp niet waar je je (als ITer) druk over maakt. 😉

  Die staatsomroep is een marginaal gebeuren voor randdebielen geworden. Omroeporganisaties die zich daar nog op richten zijn gedoemd uit te sterven.

  Normale mensen stellen zelf hun programma’s samen en kijken internet TV wanneer het hun uitkomt.

  Bij die mensen staat de WiFi internet radio met 1000den zenders van over heel de wereld ook permanent aan. Hilversum ? Wat is dat ?

  http://www.tvjoost.nl/top-10-online-internet-tv-zenders/
  http://www.kanalenkiezer.nl/
  http://www.pczapper.tv/pzc5/lfui/index.php
  http://www.allekanalen.nl/
  http://www.kijkdirect.nl/
  http://beelinetv.nl/
  http://tvzenders.startkabel.nl/
  http://www.radioguide.fm/
  enz, enz.

 9. @Hub Jongen [2]:

  “Libertarisme is gegrond op de de natuur van de mens en het recht van ieder mens op zijn eigen leven en eigendom.”

  Ja, en dat maakt tegelijkertijd dat slechts een klein deel der bevolking ontvankelijk is voor deze denkwijze. Het zeer beperkte deel wat zelf kan bepalen wat goed is ÉN wat tegelijkertijd niet kwaadaardig is (zoals mainstream politici en aanhang).

  Het grootste deel WIL genaaid worden door politici. En ik zeg dat zij (dat grootste deel wat dat wil) ook niet beter verdienen. Enerzijds omdat ze denken dat het clubje waar zij op stemmen (of bij willen horen) goed voor hén zal zorgen, zelfs, of ondanks zelfs dat anderen (die niet, of op een andere club stemmen of daar bij horen) daardoor benadeeld worden. Daar liggen ze niet wakker van. Anderzijds omdat ze een stelletje gebrainwashte schapen zijn die het overheidsbeleid (waar ze notabene zelf slachtoffer van zijn) hartstochtelijk staan te verdedigen in geval ze op de immoraliteit ervan gewezen worden. Dus van mij mogen ze afgeperst worden.

  Libertarisme zal never-nooit gemeengoed worden. Het druist namelijk in tegen de mentaliteit van de overgrote meerderheid.

 10. Ach, PCM (Volkskrant/NRC/Trouw/etc.) is/was voor 90.3% in handen van het PvdA bolwerk SDM, waar Els Swaab het opperhoofd van is, vandaar dat deze drie “kwaliteitskranten” sinds de fusie’s allemaal op de Volkskrant dan wel het PvdA partijblad zijn gaan lijken.
  De buitenparlementaire invloed van de PvdA is absurd groot en staat op geen enkele wijze in verhouding met haar draagvlak in de samenleving, ik durf dan ook te stellen dat de politiek zich intensief bemoeit met de aanstelling van ambtenaren, hoogleraren en overige opiniemakers.
  In dit land klaagt men maar wat graag over Berlusconi en Murdoch, maar we zijn in dit Palermo aan de maas geen steek beter af.

 11. Fijn dat de voorgaande reacties weer een hoogwaardig literair stukje tekst is. Helaas net zoveel inhoudelijke waarde als het gemiddelde overheids debat, tussen gesettelde politici.
  Het gros van de reaguurders hier proberen zich net zozeer op deze manier te profieleren. ” Ontgoocheld door rechts, zo beschouw ik mijn bezoek hier vooral ” dat is weer zo een stuk proza(c) waar ik van kots. Zeg nu gewoon, ” het is mij toch wat erg rechts georienteerd, het is mij toch iets te realistisch.”

  stelletje profilerende academisch opgeleide van wetenschappen die hun houdbaarheids datum al decennia hebben overschreden. Ga eens de wereld in en leer op de academie van het leven. Daar krijg je alleen helaas geen diploma,….maar wel een heel goed beeld wat er allemaal om ons heen gebeurd.

 12. @beek [1]:

  Ach arme jongen! Blijkt de wereld toch iets complexer dan je al die jaren had gedroomd. Wat een desillusie.

  Volgens mij kan je beter dat woestijnboek weggooien en in therapie gaan, in plaats van elke keer ongerelateerd gaan huilen over hoe zielig je wel niet bent. Zoals Hub al tactisch meldt: Libertarisme is geen links/ rechts-verhaal. Welkom in de vrije wereld, ontdaan van hokjesdenken!

  beek [13] reageerde op deze reactie.

 13. @Frits [11]:

  Pedante Frits komt vertellen dat de wereld toch complexer blijkt, hoewel ik daar regelmatig op attendeer.
  Een woestijnboek weggooien?
  Waarom? Omdat dat boek leert dat zaken gecompliceerder liggen dan het politieke zwart-wit-denken in een afgelegen rivierendelta?
  Tevens wordt door Frits therapie aanbevolen?
  Waarom?
  Ik heb geen problemen.
  Ik zeg slechts dat reacties als die van FRITS, die kennelijk hogere waarheden kent, mij steeds zo ontgoochelen.
  Steeds ben ik verlangend uitziend naar het grotere en betere nieuws dat ‘rationalisten’ ons schijnen te brengen, maar steeds is ontgoocheling mijn deel.
  Regelmatig voel ik mij vrijer, dan lieden die zichzelf hebben opgehangen, aan lieden als Rothbard, Rand, Mises, of ene Oostenrijkse school.

  Vrager. [17] reageerde op deze reactie.

 14. Inderdaad, letterlijk genomen heeft Nederland (nog) geen staatsomroep, hoewel de NOS de fundamenten daarvoor al jaren geleden heeft gelegd. Maar opgepast. Het is een links bolwerk, met bijna uitsluitend links denkende werknemers, die steeds meer de omroepen inkapselen en decimeren tot programma-producerende sub-cultuurtjes. Maar internet biedt grote kansen. Iedereen kan via internet broadcaster worden. Wat let ons? Vrijspreker Media Nederland! Nog een korte weg te gaan en we kunnen met een set-top-box en VDSL uitkiezen wat we willen zien en horen…

 15. @Bon Vivant [6]:
  Zit natuurlijk een strategie achter. Als PowNed alsnog niet worden toegelaten tot het bestel, dan ligt het dus aan deze uitgesproeken linkse clubjes en niet aan een slecht beleidsplan of zo. Stom. Want ik heb ze aangboden om dat plan te schrijven.

 16. Las deze week op de forumpagina van de Azijnbode een artikel waarin werd uitgelegd dat het wel erg makkelijk is om onder het mom van “publieke omroep” een fikse greep in de staatskas te doen.
  Ik ben benieuwd wanneer daar eens een eind aan wordt gemaakt.
  (zal ik wel niet meer meemaken, denk ik…) PDF!
  http://tinyurl.com/cznwnq

 17. @beek [13]:

  Weet u veel over de bijbel? Ik zit namelijk met een vraag. Jezus werd verraden door Judas en verloochent door Petrus, maar wat is er met de andere discipelen gebeurd? Daar hoort men bitter weinig van, schijnbaar zijn de verraders en leugenaars voor het geloof belangrijker dan dan de discipelen die Jezus trouw bleven. De huidige gelovigen lijken hetzelfde te doen en geven meer aandacht aan het slechte dan aan het goede. De bijbel is voor mij als men het goed leest een heel eenzijdig en negatief boek. Het plakt en knevelt mensen, het maakt mensen niet vrij, het laat mensen al eeuwenlang in duister en angst leven. Iedereen weet dat angst goed verkoopt, maar angst is het tegenovergestelde van God. Het grootste gros van de gelovigen, u misschien ook?, zijn geen echte gelovigen al beweren ze van wel, maar het zijn op z’n zachtst gezegd huichelaars.

 18. Als je bij Geen Stijl iets schrijft dat hun niet welgevallig is, wordt het weggehaald. Als je schrijft dat ze niet alleen links maar ook rechts eens moeten aanpakken, wordt het weggehaald. Als je vraagt waarom ze niets schrijven over de fraudezaak tegen Harry Mens, wordt het weggehaald. Als je vraagt waarom ze zo vuistdiep in het hol van de Telegraaf zitten, wordt het weggehaald. Als je verder dan nog iets schrijft dat ze niet bevalt, krijg je een ban. Censuur en onverdraagzaamheid. Dat wordt vast een “leuke” OMROEP!

Comments are closed.