Europese Samenzwering!
Europese Samenzwering!

Het eerste belangrijke resultaat van de bijeenkomst in Londen over geld van de 20 belangrijkste politici is dat ze het verzoek van Jan Peter Balkenende om er ook bij te mogen zitten, hebben ingewilligd. Toen wilde Wouter natuurlijk mee. Dus ook dat mocht. 

Het is toch wel spannend wat er uit gaat komen. Praktisch al die lieden streven naar meer machtsconcentratie, naar een nieuwe economische monetaire orde, en de verhalen over een “NWO, een Nieuwe WereldOrde” krijgen weer meer realiteit.

 Zo zegt Wouter Bos (NOS):”Volgens Bos is er de laatste maanden al over veel zaken overeenstemming bereikt. Nederland zal hameren op het belang van mondiale samenwerking, vrije wereldhandel en het tegengaan van protectionisme”. Dit wekt minstens de indruk dat “Nederland” ook wat mag zeggen!
 
Het uitstralen van eensgezindheid is voor de politici erg belangrijk. Let daarom goed op wat er werkelijk gebeurt/
Vooral interessant is te zien wat al die politici DOEN. Zo speelt er bvb.:

Obama wil wereldwijd veel meer geld maken uit dunne lucht en in de economie pompen. Hij heeft het over triljoenen dollars. Europese biljarden.

Merkel heeft al gezegd dat zij zich door niemand laat voorschrijven hoeveel ze moet pompen, en zegt ondertussen dat Opel wel wordt gesteund.

Sarkozy steunt met een smoes van “nieuw werk” de Franse auto-industrie.

Oost Europese landen hebben 190 miljard “nodig” dus die zou de rest, vooral EU, moeten opbrengen.

Wat wel een zeker resultaat is dat er op het gebied van meer overheid, wereldwijde staatscontroles, grote vorderingen gemaakt zullen worden. De invloed en macht van het IMF zullen werken aan meer collectivisme en minder vrijheid voor ieder individu.

De Amerikaanse minister van financiën,  Treasury Secretary Timothy Geithner, zegt : “You’re gonna see the strongest consensus on coordinated global stimulus you’ve seen in generations,” he said. “A very powerful consensus on the kind of 21st century rules of the road for our financial systems.”   

Interessant is ook een artikel in the Times waaruit o.a. de drang van Merkel/Sarkozy naar meer controles duidelijk wordt aangetoond.

8 REACTIES

 1. Wie dit nu nog niet ziet is blind.

  Vraag is: who cares?

  Ik in ieder geval niet meer zo, die tijd is geweest.

 2. @Spy-Nose [2]:

  De rentes zijn gesloopt, bedrijven gaan failliet, banken worden kunstmatig gevoed, werkloosheid neemt toe, aandelen zijn levensgevaarlijk, goud zal indien door de overheid geconfisqueerd waardeloos blijken, wonen wordt onbetaalbaar, prijzen zullen gigantisch stijgen, overheden zijn dolgedraaid. We zijn aan het eind van een eerste crisis gekomen en beginnen nu aan de laatste en grootste crisis uit de menselijke geschiedenis. Het is over en uit!….Ik vind het welletjes.

 3. @Spy-Nose [2]:

  Je geeft de essentie weer waarom deze aanpak gaat falen.
  Belonen van immoreel cq falend gedrag legt de kiem voor nog meer corruptie en financieel bellenblazen in de toekomst.
  Falers of regelrechte dieven worden uitgekocht door geld verdiend in de echte economie en verdiend door financieel gezonde bedrijven/particulieren.
  Kapot laten gaan (en als overheid garant staan voor klanten) of vervolgen als er sprake is van moedwillig machtsmisbruik.
  Dit is niet de gemakkelijkste maar op langere termijn wel de beste oplossing.

  Kees de Kort sloeg vandaag de spijker op de kop op de vraag waar hij de voorkeur aan gaf; stimuleren of reguleren (meer toezicht)?
  Antwoord was geen van beide!
  Stimuleren heeft ons in essentie in de huidige problemen gebracht en meer toezicht is helemaal niet nodig. Er waren regels genoeg maar men heeft ze niet nageleefd! Waarom dan inzetten op NOG meer toezichthoudende instanties??

  Spy-Nose [8] reageerde op deze reactie.

 4. Over een of andere ASO>>>>>>>

  Donderdag: de arrogantie van (een) Aso
  Intro:

  In mijn ‘strijd’ tegen de arrogantie van huidige groep beleidsmakers, kan ik een nieuw hoofdstuk schrijven. Het nieuwe hoofdstuk heet: Taro Aso. What’s in a name?

  Volledige analyse:
  Donderdag: de arrogantie van Aso

  In mijn ‘strijd’ tegen de arrogantie van huidige groep beleidsmakers, kan ik een nieuw hoofdstuk schrijven. Het nieuwe hoofdstuk heet: Taro Aso. What’s in a name?

  Dat de huidige groep beleidsmakers niet of nauwelijks weet waar ze het over hebben, is ondertussen wel duidelijk. Toch is niet iedereen het erover eens, dat we de geldkraan verder en verder moeten opendraaien….en tot die conclusie kom je door gewoon gezond verstand te gebruiken. De oorzaak van het probleem (oneindige credit creatie) kan nooit de oplossing zijn. In Nederland weten een paar mensen dat, maar ook in het buitenland. Angela Merkel bijvoorbeeld laat zich niet knollen voor citroenen verkopen…..het opendraaien van de geldkraan heeft daar in het verleden voor enorme schade gezorgd (Weimar) & als gevolg daarvan heeft Duitsland altijd gekozen voor prijsstabiliteit en een grote Goud voorraad. Merkel staat niet alleen, en sinds vandaag lijkt Sarkozy zich bij Merkel aan te sluiten. Ook Frankrijk heeft een enorme Goudvoorraad….en was tijdens Bretton Woods 1 van de landen die zijn Dollars omruilde voor Goud.

  Het samengaan van Merkel en Sarkozy is dan ook opmerkelijk te noemen….al is het nog wat vroeg voor conclusies.

  Om weer terug te komen op Aso. Merkel staat niet echt te springen om de geldkraan vol open te draaien…

  Ms Merkel, German chancellor, said last week that spending more public money as part of a co-ordinated stimulus risked creating an unsustainable recovery.

  En dan komt de reactie van Aso, die natuurlijk wil dat Duitsland, net als de rest van de wereld (of is het de VS?), de geldkraan vol opengooit:

  However, Mr Aso said that what his country went through after its asset price bubble burst in the early 1990s made clear that fiscal stimulus played a critical role in restoring growth.

  “Because of the experience of the past 15 years, we know what is necessary, whilst countries like the US and European countries may be facing this sort of situation for the first time,” Mr Aso said.

  Ehhhhh….restoring growth? In januari ging de export van Japan met 50% naar beneden….de export was het enige wat de boel overeind heeft gehouden de afgelopen jaren. De schuld van Japan is hoger dan ooit (boven de 170% van het BBP) & de aandelenmarkt stond een paar weken geleden op het niveau van 1983 Japan staat er dus slechter voor dan ooit…dus waar haalt deze man het lef vandaan om andere landen dezelfde put in te helpen????? De rente jaar in jaar uit op nul zetten en geld aan alles en iedereen geven heeft niets opgelost….sterker nog, het heeft de probleem structureel gemaakt & Japan compleet uitgehold (en zoals altijd op de kosten van de belastingbetaler).

  Deze groep dames en heren….net als de CEO’s in de auto industrie die in hun prive jet geld kwamen ophalen voor Congres…of de bonusbetalingen die her en der nog steeds doorgaan aan genationaliseerde banken….het ontkennen van de fouten m.b.t. het toezicht van de Centrale Banken…..of de politiek die zegt dat het allemaal wel meevalt en vooral niets doet…deze groep, die het fiatsysteem hebben ingevoerd (politiek, banken en Centrale Banken)…zullen hun macht nooit opgeven voor een gezond financieel systeem. Het overgaan op een gezond fiat systeem geeft de macht terug aan Goud (maar vooral strenge regels)….en onder Goud is er geen deficit spending…geen oneindige credit creatie….is er geen Centrale Bank nodig & kunnen politici niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Dit is niets nieuws…maar als ik kijk naar de arrogantie van deze groep….en Aso nu weer…man man, waar halen ze het lef vandaan??!!

  Onder al dit geweld doet Goud het slapjes…maar de Hui/ GDX doet het gewoon zeer goed. De aandelen lijken op dit moment te profiteren van het betere sentiment op de aandelenmarkten. Dat is trouwens niets nieuws, ook in 2003 ging de Hui verder omhoog (na een extreem goede periode 2001-2003, toen de normale beurzen totaal inzakten). We zien vandaag het Goud wat afkomen, al stelt het nog niet veel voor….ik blijft echter bang voor die rare crash beweging die we te vaak zien….daarom…

  Stay safe

  mihaly

  http://edelmetaalplaza.com/web_redactie.asp?onderwerp=edelmetaalplaza+exclusief+marktupdate&id=11252

  If you don’t trust GOLD,the only asset with a 6000 year track record, do you trust the logic of taking a $1,000 pine tree, cutting it up, turning it to pulp, putting some ink on it, and then calling it one billion $ dollars?

 5. @GB [6]:
  De Kort zei meen ik, dat het feit dat het toezicht gefaald heeft, alleen betekent, dat de uitvoering ervan verbeterd moet worden, niet dat er nog meer regels moeten komen.

  Maar daar zitten de politici nou net niet op te wachten.

Comments are closed.