20_twintig-procentToen ik deze advertentie zag, dacht ik onmiddellijk dat er iemand was die een weg gevonden had om alles zonder BTW te verkopen.

Ik klikte me dus zo snel mogelijk naar de bewuste site. Tot mijn teleurstelling was het echter alleen maar de boekenverkoop van “International Living”.

Ik moest het houden bij het korte blije moment van te leven zonder BTW, en de droom hoe fijn dat zou zijn.

5 REACTIES

 1. Geen BTW meer zou geen korting zijn maar simpelweg gerechtigheid! In deze tijden van een veronderstelde crisis zou een korting van 30% procent op de BTW niet misstaan om de consjumptie wat aan te moedigen!

 2. Tja, die vreugde was dus maar kort. Nog leuke boeken besteld met die korting?

  Volgens de Miljoenennota van 2008 (dus de begroting voor 2009) verwacht de Staat 45,95 miljard euro aan omzetbelasting binnen te harken. Op de totaal begrote belastng- en premieontvangsten voor 2009 van 233,99 miljard euro is dit 19,64%. Je dacht toch niet dat die criminelen in Den Haag hun diefstal met bijna 20% zou willen verminderen?

 3. Er is een heel goede oplossing voor het kopen zonder BTW.
  Verhuis naar een land waar de BTW nul bedraagt!
  Als U morgen verhuist naar Guernsey, kunt U al Uw inkopen op het continent en ook in Engeland doen vrij van BTW, mits het aangekochte door de winkelier opgestuurd wordt OF bij persoonlijke grensoverschrijding een formulier afgestempeld wordt.
  Komt allen naar Guernsey en leef vrij van BTW!
  hugo van reijen

 4. Net als het kwartje van Kok, was de BTW geïntroduceerd als een TIJDELIJKE maatregel.

  Inmiddels (sinds eind jaren 90) levert de BTW meer op dan de inkomstenbelasting dus dat tijdelijke ging er al snel van af.

  Wanneer de overheid komt met nieuwe “tijdelijke” maatregelen (veelal zuur), moet ik altijd aan de BTW en het kwartje van Kok denken.

 5. Er is nu toch taxcompetition, dus wie weet, zul je ooit in een samenleving wonen zonder inkomstenbelasting (wat overigens nu al mogelijk is). Zonder btw zal moeilijk worden, maar die kan ook naar 1% ofzo.

Comments are closed.