cbs_2764g1Een op de vijf huishoudens heeft daar een uitkering. Dat wil zeggen dat 1,2 miljoen huishoudens een sociale uitkering nodig hebben om te kunnen overleven.

En de economische crisis is nog maar net begonnen.
 
En de AOW staat daar nog los van, alleen personen van 15 – 65 jaar zijn geteld. Kunnen we de conclusie trekken dat er na decennialange sociale uitkeringen iets goed mis is in dit land?

 Deze gegevens komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek en beslaan Anw-, bijstands-, WW- of arbeidsongeschiktheidsuitkering.

cbs_2764g1

 Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is (behalve de uitkeringstrekkers en de uitkerende ambtenaren en politici) die daar trots op is, of die dat normaal vindt.

Ik zie wel dat al dat geld moet worden opgebracht en afgestaan door productieve mensen. En daaronder zijn er heel wat die het idee hebben dat niet alles wat in die uitkeringen gebeurt echt Nodig is.

 Wordt het niet de hoogste tijd dat al die uitkeringen worden omgezet in geprivatiseerde verzekeringen?

24 REACTIES

 1. 3x raden op welke partij al die uitkeringstrekkers stemmen. Hoewel, 1x is wel genoeg. Zo lang die club regeert verandert er niets en zij weten nog steeds het sprookje goed te verkopen dat het hier -zonder hun bemoeienis- anders een soort van Brazilie of India wordt. Hoewel beide landen toch echt een socialistische regering hebben…

 2. @Sulla [803]: Zie de Weg naar Slavernij van Friedrich von Hayek uit 1944. De resultaten van een socialistisch beleid zijn altijd dezelfde: economische instorting en bittere armoede. Tegenwoordig heten de socialisten sociaal-democraten, liberaal-democraten, democraten, groenen, christen-democraten en andere semantiek. De naam van de winkel is veranderd, maar nog steeds is het een detailhandel in socialistische ellende.

 3. @Nico [2]: Oorlog is vrede, slavernij is vrijheid en belastingen zijn geluksmakers. Zie hier het succes van 60 jaar staatspropaganda. Het begint op de kleuterschool en eindigt op de universiteit. Het enige wat dit onderzoek aantoont is dat we nu zo geconditioneerd zijn dat we onze horigheid omarmen. Het Pavlov-syndroom bij uitstek. Tragisch!

 4. Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau (hoe verzinnen ze zo’n DDR-naam):

  In 2006 was 16% van de niet-westerse allochtonen van 15-64 jaar werkloos, tegen 4% van de autochtone bevolking. Onder niet-westerse allochtone jongeren ligt de werkloosheid op 22%, onder autochtone jongeren op 9%.

  ‘Jaarrapport integratie 2007’.

  Pieter Lakeman heeft het al eens voorgerekend in ‘Binnen zonder kloppen’: de vreemde congsie van pvda-hotemetoten, antifa-clubjes en vage ondernemers, zoals die tang van een slavendrijfster uit Someren (gisteren in NOVA) hebben er voor gezorgd dat de modale Nederlander 1 maand per jaar moet werken om de gevolgen van de massa-immigratie te betalen (uitkeringen, allerlei subsidies, uitbreiding justitie ter bestrijding criminaliteit, enz.).

  Oh ja, en aangezien er elk jaar zo’n 50.000 bijkomen gaat dit dus elk jaar erger worden. Je zult maar autochtone jongere zijn die straks moet opdraaien voor de autochtone grijsaards, die de immigratieramp hebben laten gebeuren, plus al die allochtone boefjes die het verdommen c.q. te stom zijn om te werken.

  Nederlanders, de nieuwe slaven.

  Fred [12] reageerde op deze reactie.

 5. Ik hoorde vanochtend op radio-1 een deskundige vertellen, dat Marokkaanse en Turkse jongeren 4x zo crimineel zijn (qua percentage) dan autochtone, ondanks alle miljarden verslindende overheidshulp- en -integratieprogramma’s, die zelfs het allochtone gezinsleven penetreren.
  Moraal: er moet “iets” veranderen.

  In plaats van: flikker de allochtone draaideurcriminelen en hun ouders nou eindelijk eens het land uit en laat die hulpverleners, hun bazen en de verantwoordelijke politici lekker financieel opdraaien voor de aangerichte schade.

  Wat mij betreft is het vijf voor twaalf, anders is het definitief wegwezen hier.
  Ron Paul Fan [11] reageerde op deze reactie.

  Oh ja, i.p.v. een effectief migratiebeleid te voeren, wordt het huidige beleid effectief ondermijnt door socialistische rechtspraak:

  http://www.gebladerte.nl/11482f95.htm

 6. @Nico [802]: De conclusie die daar getrokken wordt is niet correct.

  Alleen persoonlijke vrijheid en economische vrijheid leiden tot meer geluk volgens Prof. dr. Ruut Veenhoven:

  “Als je het geluk van de burgers wilt vergroten dan moet je als overheid investeren in grotere vrijheid. Zowel op economisch gebied als in de privé sfeer.” (Ruut Veenhoven, 2006)

  Hierbij is dus niet per se hoge belastingdruk vereist.

  bron:
  http://www2.eur.nl/fsw/research/veenhoven/interviews/IDee66_2006.pdf

  meer info:
  http://libertarisme.9e.nl/viewtopic.php?p=265#p265

 7. @Ron Paul Fan [7]: De juiste cijfers, 2008:

  Immigratie (niet-westerlingen): 48.317
  Emigratrie (niet-westerlingen): 28.592

  Immigratie (westerlingen): 94.420
  Emigratie (westerlingen, niet nederlanders): 87.505

  Onder westers wordt verstaan: Totaal van de landen in Europa (exclusief Turkije) en Oceanië plus Noord-Amerika, Indonesië en Japan.

  Dus nog geen 20.000 niet westerlingen, waaronder ook mensen uit China en India vallen, de landen waar wij tegenwoordig wetenschappers vandaan halen.

  Spy-Nose [13] reageerde op deze reactie.

 8. @Spy-Nose [13]:

  “Australie of N.-Zeeland, vermoed ik”

  Australie is nog veel politiek correcter dan Nederland. Dagelijkse commentaren zoals in de Telegraaf zijn ondenkbaar downunder. Bovendien is de economie daar zwakker als hier. Ik zelf denk aan nedersaksische plaatsen als Leer of Emden. Halfuurtje met de trein naar Groningen, zeer betaalbaar onroerend goed en redelijk lage belastingen, zeker voor zelfstandigen. Met een van de rijkste steden van Europa in de buurt: Hamburg.

  Spy-Nose [16] reageerde op deze reactie.

 9. @Spy-Nose [816]:

  “Cool. Even wat verderop, in Krakau, heb ik toevallig nog een koffer staan.”

  Mooie stad, merkwaardig groot marktplein. Heb daar voor het eerst van mijn leven een keppeltje gedragen; dat moest als je de synagoge wilde bezichtigen.

  “Mocht ik toch in de buurt komen, dan zal ik Oswiecim ook maar even aandoen. Wie weet, wie of wat ik daar nog tegenkom.”

  Ben ik al geweest, in de periode waarin mijn scepsis al ingezet had. Maar het was, na decennia van conditionering, toch een schok om dat ‘Arbeit macht frei’-opschrift te aanschouwen. Op de parkeerplaats alleen maar gele nummerborden van Nederlanders en Fransen. De slaapzalen met stapelbedden van 3 hoog deden erg denken aan mijn tijd bij de padvinderij, heel lang geleden. Het was mij toen al opgevallen dat die verzameling brillen bestond uit allemaal identieke monturen:

  http://www.earth-photography.com/Countries/Poland/Poland_Auschwitz_Glasses.html

  De communisten hadden altijd van alles maar 1 soort.
  Vandaar dat het een beetje behelpen was tijdens de inrichting van de tentoonstelling.

  Fred [19] reageerde op deze reactie.

 10. @Ron Paul Fan [818]: Ik ga even niet in op je kranzinnige suggestie dat al die brillen een poging zijn de communisten de holocaust te ensceneren. De smurrie in jouw hoofd laat mij koud.
  Wel merkwaardig is dat opeens de antwoorden bij een discussie over de holocaust terecht komen in een artikel over uitkeringen. Hub, je website slaat op hol. Vorige week hield mijn pc ook al een trojan horse tegen. Volgens mij heb je last van hackers.

 11. @Fred [820]:

  “Het wordt overigens wel tijd om als Nederland en als EU eens een duidelijk immigratiebeleid te formuleren. De VS of Australië mogen wat mij betreft als voorbeeld dienen.”

  VS heeft een immigratiebeleid???

  En de VS zijn een voorbeeld??? Fred is er zo een volgens wie er niet genoeg derde wereldgangers naar binnen komen. Jij was toch die bekennende PvdA-stemmer, is het niet?

  Fred [23] reageerde op deze reactie.

 12. @Ron Paul Fan [821]: De VS heeft inderdaad last van veel illegale immigranten. Met zo’n enorme grens is dat lastig tegen te houden. Ik heb het echter over hun systeem van green cards en de eisen die ze stellen aan legale migranten.
  Overigens ben ik noch een PvdA-stemmer, noch bekend. Maar dat is nog altijd beter dan een rabiate antisemiet te zijn die last heeft van paranoïde samenzweringstheorieën.

 13. In NL hoor je “bruto” bij de rijkste landen van Europa, en “netto” bij de armsten.

Comments are closed.