goud_centrbank Ten opzicht van “onderheid” doet de “overheid” alsof ze goud verafschuwen. Ze hebben het als betaalmiddel uit de circulatie gehaald maar ondertussen stapelen ze tonnen ervan op in hun centrale banken. In Nederland iets van 600 ton. China koopt zelfs weer grote hoeveelheden goud! 
 
Een indruk over welke hoeveelheden het gaat is goed te krijgen door de volgende afbeelding die we (duidelijker) vonden op de site van EDELMETAALPLAZA 

goud_centrbank            Goud (en zilver) kan ook voor u een beveiliging leveren tegen de grote inflatie die economen binnenkort verwachten.

20 REACTIES

 1. Goud is een metaal .
  Onbruikbaar in de meeste gevallen.
  Een brood ,gemaakt van koren is altijd meer waard in gewicht als goud als het om overleven gaat.

 2. Klpot Bas. Ik ben graag bereid jouw goud op te kopen voor het dubbele gewicht aan brood.
  Hoeveel kilo moet ik klaar leggen?

 3. Ik wordt wel een beetje argwanend als economen inflatie voorspellen. Die zitten er tenslotte meestal naast en het is niet onbelangrijk te beseffen dat de overheid zowel welvaart bij deflatie als inflatie.
  De overheid kan ook de geldhoeveelheid krimpen en alle failliete zaken die schulden zijn aangegaan omdat ze op inflatie waren gaan rekenen, voor een appel en een ei oppikken.
  Maar ik denk dat ook dan goud het goed zal doen. Het blijft inderdaad iets waar ze een hekel aan hebben omdat het niet te frauderen is. Goud is een moreel anker waar ze maar niet omheen kunnen.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Paul Martens [57308]: Goud is ook box 3 – tenzij je het niet opgeeft natuurlijk. Maar dat is niet anders dan zwart geld, zwarte aandelen, zwarte huizen, zwarte grond, etc

  Verder is goud leuk, als je vooraan in de rij staat. Immers,. als je gaat kopen nadat de rest al gekocht hebt, betaal je de hoofdprijs. En als de crisis voorbij is, is het rennen naar de uitgang. Wie dan achteraan staat verkiest heel veel geld op zijn goud …

  Goud is zo’n goede inflatiebeschermer omdat er zo weinig mensen in zitten.

 5. De Goudmijnen produceren wereldwijd jaarlijks sinds 2001 minder goud terwijl er al jarenlang door de CBs gemiddeld zon 1000 Ton op de markt is/wordt gedumpt om de Goudprijs niet explosief te laten stijgen. Veel goud is o.a. volgens GATA geleased aan de zogenaamde Bullion banks.
  Volgens sommigen zelfs sprake van Peak gold en lagere prijzen voor goud zouden tot een dramatische productiedaling kunnen leiden en vandaar dat veel marginale producers door de banken op de huidige nivos in leven worden gehouden.
  Simpelweg vertaald het CB goud is er dus feitelijk niet echt meer en heet nu dus officieel “deep storage” Gold. Het is echter papieren goud dus niet fysiek meer aanwezig, het is overigens niet alleen in NL onmogelijk gebleken om dit schandaal wat hoe dan ook aan de bakermat staat van de huidige crisis, namelijk het ongecontroleerd en ongebreideld bijdrukken van Fiat money in de imbedded media openlijk aan de kaak te stellen. De M3 is de afgelopen jaren met gemiddeld 10 tot 15 % gestegen en je hoeft geen rocket scientist te zijn om te begrijpen dat na aftrek economische groei en optelleninflatie een enorm gat overblijft. Al deze gelden zijn NIET of amper de reeele economie ingestroomd en daar zit de klern van het probleem maar richting FIRE, overheid en diensten. Daar wordt natuurlijk GEEN welvaart geproduceerd en zijn de huidige niet meer handteerbare wanverhoudingen ontstaan zoals een een totaal ongecontroleerd derivaten tsunami die nog steeds zon 14 X !!!!!!!!!!!! groter is dan de reeele wereldeconomie zelfs inclusief FIRE etc en volgens vriend en vijand zon 700 triljoen $ bedraagt.
  Dat dit niet goed kon /gaat aflopen kan ieder kind zelfs voorspellen want als dit allemaal wel zou kloppen dan zouden alle marxistische experimenten in de vorige eeuw geslaagd zijn. De huidige stand van zaken is een wereldwijde nivellerering en de westerse middenklasses zullen daarvoor de rekening gaan betalen. Het is niet anders, de NWO regeert en bestuurt vanuit niet democratisch gekozen Politburos zoals de FED, BIS, ECB etc en worden vanuit de NWO ( Bilderbergers) aangestuurd, de regionale politici zijn er om het volk de schijn te geven dat ze ook nog wat mogen zeggen maar hebben totaal geen enkele reele invloed op de feitelijke economische gang van zaken. Goud of alles wat met goud te maken heeft is historisch gezien een van de weinige middelen gebleken waar men dergelijke machten een beetje kan weerstaan. Ik hoop dat het vrije markt systeen natuurlijk weer wat zou kunnen terug keren, maar de geschiedenis leert ons dat in vergelijkbare tijden, machthebbers juist meer macht pakken en het NIET vrijwillig uit handen geven.

  GH

  If you don’t trust GOLD,the only asset with a 6000 year track record, do you trust the logic of taking a $1,000 pine tree, cutting it up, turning it to pulp, putting some ink on it, and then calling it one billion $ dollars?

 6. Internet was een kaartenhuis, aandelen bleken een kaartenhuis, Olie was een kaartenhuis, huizenmarkt is een kaartenhuis….en goud is ook een kaartenhuis. Men kan uit deze kaartenhuizen winst generen door op tijd in te stappen en voor het kaartenhuis instort weer uit te stappen. Wie de kunst verstaat van het op tijd in en uitstappen zal aardig wat kunnen verdienen en degene die te laat is betaalt de rekening….Zijn er op dit moment nog kaartenhuizen in aanbouw?…Nog beter, wie kent de blauwdrukken van de volgende kaartenhuizen??

 7. @Armin [57313]:

  Wat moet je tegenwoordig nog geloven en pas als de maag werkelijk niet meer gevuld wordt en de Russen de gaskraan afknijpen weten we wat waarde heeft en waar is.

  Maar voorlopig gaan we gewoon door tot we met de kop tegen een betonnen muur lopen die ergens zal staan om ons duidelijk te maken dat het niet verder gaat…Tot die tijd biedt ik voor gaaf en officieel baar goud altijd nog een vette 12.000 euro mag ook dollar zijn…Mooier kan en wil ik het niet maken. 😉 Aanbiedingen mailen naar: qqi08q9b8bvyj30@jetable.net
  IIS [16] reageerde op deze reactie.

 8. @IIS [57316]: Ja hoor, de marktprijs is 23.000 euro. Tjongejonge, jij biedt 12.000.
  En dan “mag ook dolllar zijn”, 12.000 euro is ongeveer 16.000 US dollar. Of als je 12.000 US dollar biedt is dit ongeveer 8.000 euro.
  Je rekent wel lekker, zo lust ik er nog wel een paar.

  IIS [18] reageerde op deze reactie.

 9. @Paul Martens [57317]:

  Probeer altijd minder te betalen dan de vraagprijs en men kan nooit weten hoe een koe een haas vangt. Natuurlijk weet ik ook wat de huidige marktprijs is, maar veronderstel iemand snel geld moet maken van zijn goud dan wissel ik dat toch soepeltjes en zonder vragen om. 🙂

  Als ik bijv. een duurzaam goed koop dan heb ik altijd bepaalde technieken om de prijs naar beneden te krijgen. Al krijg ik maar 10 procent van de prijs af dan heb ik toch weer wat verdient. Natuurlijk houden sommige verkopers rekening met afdingen en zullen daarom de prijzen misschien aanpassen en ding je dan niet af betaal je misschien wel te veel?

 10. http://in.reuters.com/article/fundsNews/idINLJ42229420090519

  In Duitsland, Oostenrjk en Zwitserland kun je in de toekomst gouden munten kopen uit een ATM!

  German firm plans gold ATMs to meet growing demand
  Tue May 19, 2009 7:28pm IST
  Gold ATMs intended to whet appetite for physical gold

  * Private investor inquiries doubling every six weeks

  * Plan is for 500 gold ATMs in Germany, Switzerland, Austria

Comments are closed.