Politieke Beloften.
Politieke Beloften.

Volgens een onderzoek van het EO-radioprogramma Dit is de Dag ziet een groot deel van de CDA-raadsleden, wethouders en burgemeesters niets in samenwerking met de PVV. Ze vinden dat de standpunten te ver uit elkaar liggen.

Hoe “Democratisch is dat?
 
Een dergelijk debat is natuurlijk niet beperkt tot het CDA. Alleen merk je het op dit moment bij het CDA sterk.

Daarbij blijkt dat Ruim enterde van de plaatselijke CDA-politici sluit een kabinet met CDA en de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders bij voorbaat uit. 

Als dit van te voren duidelijk gesteld wordt, weet de kiezer op dat punt (voorlopig) waar hij aan toe is. Voorlopig! Want als je CDA’ers hoort of leest, wordt tevens het zaadje om te draaien al vast klaargelegd. En de standvastigheid van principes blijkt uit het verleden voor politici niet hoog te zijn.

11 REACTIES

 1. Ach, het CDA kennende zullen ze met iedereen willen regeren, als ze maar in de coalitie kunnen zitten. Ten tijde van Pim Fortuyn sloot het CDA niets uit, zowel regeren in een coalitie van VVD en LPF áls het regeren in een coalitie met PvdA, GroenLinks en SP.

  De partij is net zo hypocriet als de “C” van CDA vertegenwoordigt. Meewaaiers, haantjes, statusjagers en Bakellende heeft een ego dat omgekeerd evenredig is met zijn capaciteiten (welke laatste ik vér onder nul acht).

  Dus tegen verkiezingstijd gaan ze echt wel met PVV in zee.

  Onbetrouwbare bendes, daar in Den Haag.

 2. Het hele CDA bestaat uit beroeps plucheklevers.
  Als het om de macht gaat doen ze het met iedereen.
  Principes zijn te koop bij het Christen Dhimmi Appel.

 3. Ooit was er een 80 jarige oorlog ,wat eindigde door voorlopers wat wij tegenwoordig noemen ,volksvertegenwoordigers .
  In onze tijd werden het broeders,een soort G.d vader gebeuren wat CDA genoemd word.
  Energie maakt het noodzakelijk dat er een I voor de C moet komen.
  Daar word hard aan gewerkt door belanghebbenden .
  Zijderveld als laatste die op de gravy trein sprong.
  Onder applaus van de H.B P.B en alle anderen mensen die B rated zijn.

  Paul Martens [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Bas [3]: Bas, ik zal wel de enige dommerd zijn hier, maar ik begrijp niets van jouw reactie.

  De I moet staan voor: Islamitisch of zo?
  De gravy trein?
  H.B P.B ?
  B rated?

  Kun je je nader verklaren?

 5. “Daarbij blijkt dat Ruim enterde van de plaatselijke CDA-politici sluit een kabinet met CDA en de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders bij voorbaat uit. “

  Mooi, een kleine tweederde meerderheid sluit die samenwerking dus bij voorbaat niet uit. Binnen democratische verhoudingen is dat een ruime comfortabele meerderheid.

  Oh ja, ennu Rita, kies nu aub eieren voor je geld en laat je op een top 5 plaats zetten op de lijst van Geert.

  Het allermooiste zou natuurlijk zijn dat Mark Rutje begrijpt dat hij hopeloos in de weg staat. Als Geert en Rita zouden kunnen terugkeren in de moederschoot van de VVD, dan zou die partij alsnog de Bolkesteijn-oogst kunnen binnenhalen en ruimschoots de grootste partij van het land worden waar niemand meer om heen kan.

  Spy-Nose [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Ron Paul Fan [5]:

  Het probleem met de VVD is, dat haar wortels aan de PvdA ontsproten zijn. Het zijn 100% nepsocialisten. De PvdA in het kwadraat.

  De VVD is het toonbeeld van de wolf in schaapskleren: Ze hebben hun beginselprogramma sinds hun bestaan al zo’n 3x gewijzigd.

  Hun coryfeeën Wiegel en Hogervorst zijn niet voor niets het tandem geweest dat de gezondheidszorg genationaliseerd heeft. Rutje is hun erfgenaam. Aan de vruchten herkent men de boom.

  Nooit van mijn leven de VVD. En daarna zou ik me nog liever in mijn graf omdraaien.
  Spy-Nose [8] reageerde op deze reactie.

 7. Wat ik wel humor vind is, Wilders splijt het altijd rustig ogende CDA, alleen maar met het voorstel om samen te werken. Het is niet zo dat die eenderde van het CDA alleen maar niets met PVV te maken wil hebben, het loopt zo hoog op dat ze wel eens uit de partij zouden kunnen stappen. Je zou bijna denken dat Wilders hiermee een enorme toevalstreffer heeft geschoten.

 8. http://www.telegraaf.nl/binnenland/3835393/__Verschil_in_peiling_tussen_PVV_en_CDA_kleiner__.html?p=5,1

  Naast deze geringe verschuivingen blijkt uit de peiling dat 85 procent van de huidige CDA-kiezers vindt dat de PVV niet bij voorbaat moet worden uitgesloten van deelname aan een regeringscoalitie. De overige 15 procent vindt dat voorafgaande aan verkiezingen wel afstand van Wilders’ partij moet worden genomen.

  Zoals gewoonlijk is de achterban mijlen conservatiever dan het linkse spul in de kamer.

  Spy-Nose [10] reageerde op deze reactie.

 9. @Ron Paul Fan [9]:
  “Zoals gewoonlijk is de achterban mijlen conservatiever dan het linkse spul in de kamer.”

  Precies. De politieke onbenulligheid van de CDA-achterban is spreekwoordelijk. Of moet ik zeggen: van het linkse spul in de Kamer?
  Hoe dan ook. Er klopt geen fok van bij het CDA.

 10. Dat het CDA niet met het ’top down’ mannetje Wilders wil regeren komt door het feit dat CDA socioloog Anton van Zijderveld niet bereid is, net als Ronald Sørensen, het begrip populisme te definiëren. (over de hoofden van het gezag de massa bespelen). Morgen, 6 mei herdenken we de man van het volk ‘PIM FORTUYN’ ‘Laten we waken over de vrijheid van het spreken’……in de publieke ruimte!
  In Rotterdam worden vlugschriften verspreid omdat wij ons realiseren dat we door de bomen van de niet gezagdragende websites het bos niet meer kunnen zien. Zie http://www.burgersinactie.nl de rubriek ‘het kwartje is gevallen’ een nieuw complot tegen het gedachtengoed van wijlen Pim Fortuyn of anders gezegd het volk!
  Uw dienaar om het algemeen belang te dienen.
  Robert A. Verlinden. Kandidaat nummer 17 van de toenmalige http://www.lijst14.nl

Comments are closed.