politiestaat31De meeste mensen zijn er zich niet van bewust dat de overheden zowat elke vorm van elektronische communicatie registreren. Hoewel dit veel mensen wel wat verontrust, zijn er maar weinigen die er iets tegen doen of er zelfs over zeggen.
 
Enerzijds komt dat doordat we ons niet het volledige gevaar realiseren en anderzijds doordat ons beeld over een politiestaat voor een groot deel gevormd is door verhalen uit de oorlog met razzia’s waarbij Joden uit hun bed werden gelicht en in concentratiekampen werden gestopt (of erger).

Ook al gebeuren in “ons vrije Nederland” nu al dergelijke dingen. (zoals bvb met Gregorius Nekschot)

De Elektronische politiestaat is onzichtbaar, alles wat ze doen is “rechtmatig” zonder dat je het merkt.
In een zeer interessant rapport (over 2008) van CRYPTOHIPPIE worden 52 landen geanalyseerd en gerangschikt op de mate waarin de overheden hun burgers controleren. Verdeeld over een schaal van 0 tot 5 (5 is hooggecontroleerd) zitten de meeste EU landen op 3 of hoger. De grote jongens, Duitsland, Engeland en Frankrijk, liggen er dik boven. Nederland en België volgen op de voet met 2,5. Door de EU-macht zal deze rating snel worden verhoogd.

De rangschikking per staat: (ingekort)

1. China
4. Russia
5. United Kingdom: England & Wales
6. United States of America
8. Israel
9. France
10.Germany
12.Ireland
14.Netherlands
17.Belgium
18.Australia
19.Japan
21.Austria
22.Norway
24.Italy
26.Denmark
28.Greece
29.Canada
30.Switzerland
32.Poland
34.Sweden
37.Cyprus
40.Czech Republic
41.Iceland
42.South Africa
43.Spain
44.Portugal
45.Luxembourg
47.Romania
49.Bulgaria
52.Philippines

 Cryptohippie krijgt graag informatie voor hun volgend rapport op  info@cryptohippie.com

4 REACTIES

  1. De landen worden er niet veiliger van. Kijk naar NL. Meer electronisch snuffelen en gluren. Maar het wordt steeds onveiliger op straat want de wil ontbreekt om echte boeven op te pakken.

    Dat gegluur vind ik tot daar aan toe, maar ik vind dat ik het recht heb om terug te gluren. Dus een webcam op de vinexhut van JP, een google map maken van alle CCTV camera’s op straat; het internet-surfgedrag van villa Eikenhorst op Wikipedia, enz. En dat willen de hypocrieten met hun ‘privacy’ wetgeving niet he?

    boogie [3] reageerde op deze reactie.

  2. BIG Brother op TV nieuwe versie;

    Vervang alle wanden in het binnenhof door glas en hang overal camera’s op.

Comments are closed.