euneecomite2Hoe kan dat nadat er zoveel over de ware aard van de EU bekend is?

Hoe kunnen we die drie duidelijk maken dat ze dwalen?

Want ik ga er toch nog steeds van uit dat zij het goede bedoelen.
 


De EU wordt bestuurd door een groep niet gekozen, maar bij elkaar geritselde personen, culminerend in de EU-Commissie. Daarin gesteund door de politici uit kabinet en Parlement.

Deze laatste schromen niet om de kiezer te bedriegen om de commissie te bevredigen. Bvb ene Balkenende of Timmermans die keihard aan het volk vertelden en vertellen dat het Verraad van Lissabon iets anders is dan de in het referendum ruimschoots verworpen EU-grondwet. En Eerste en Tweede Kamer knikken braaf ja.

 Iedereen die bvb even wil kijken wat andere EU-staatshoofden er over zeiden, kan al lezen dat die net zeggen dat het hetzelfde is, en dat ze er alles mee kunnen doen wat ze oorspronkelijk met de EU-grondwet van plan waren. 

Er zijn nog maar een paar dagen tijd.

Wat kunnen we doen om de drie (vd 10) Nederlanders te helpen om naar de feiten te kijken en hun plan te herzien, en gewoon thuis te blijven?

34 REACTIES

 1. Niet stemmen is je verzetten ( of accepteren??), stemmen is meegaan en akkoord tekenen voor de EU.

  Ik vraag me af als niemand zich nog ergens aan zou storen en we zouden alles maar toelaten wat zou er dan gebeuren? Natuurlijk accepteren we al een hoop zonder verzet, maar volgens mij zou men beter alles kunnen laten gebeuren, want des te sneller kan alles plaatsvinden wat uiteindelijk met veel omwegen, tijdverspilling, kosten en moeite toch gaat plaatsvinden.

  Niet stemmen is de tijd versnellen en hetgeen dat moet gebeuren versnelt laten gebeuren…Oorlog, onderdrukking, totalitaire staat enz. het komt er uiteindelijk toch van en zonder verzet misschien sneller!? Of is juist stemmen meegaan en alles daardoor versnelt laten plaatsvinden?

  Ik stem niet!
  IIS [5] reageerde op deze reactie.

 2. We moeten ervoor zorgen dat die drie mensen kijken naar twee documentaires:
  End of Nations (wiseupjournal.com) en Endgame van Alex Jones.

 3. Niet stemmen, ik heb het zo vaak gedaan! Maar voor welk probleem is dit de oplossing? Ook het anarchisme met het motto: geen meester, geen knecht, is een papieren tijger, en feitelijk het papier niet waard. Wij zijn kuddedieren, dus op een of andere manier moeten wij samenwerken.

  Voor dat samenwerken zijn vrijheid en veiligheid als premissen voor democratische beschaving onontbeerlijk. Met de komst van de vreemdeling als belangrijke component van de Moderniteit, is onze vrijheid en veiligheid geen vanzelfsprekende zaak meer. Zeker voor libertijnen moet het een gruwel zijn om met een wandelende woestijntent geconfronteerd te worden. Achterlijke inteelt wil ook ons aan hun nihilisme onderwerpen, en net als zij onder geestelijke leegte gebukt laten gaan. Moeten wij terug naar de donkere middeleeuwen?

  Feitelijk is er maar één partij die vanaf haar eerste seconde deze rekening ferm en radikaal afwijst: de PVV. Het is ook de enige partij die de EU wil verheffen tot het enige nuttigge: vrijhandelszone.
  Haar enige lid staat binnenkort terecht in een puur politiek proces, onder de wellustige blik van de dorre CDA moffenkop Hisch Ballin!

  Staan wij dit toe? Is jammeren onze enige uitvlucht om niks te doen? Geert Wilders heeft al gedeeltelijk zijn vrijheid ingeleverd, en dreigt nu de mond gesnoerd te worden.
  Waarom zeggen wij niet publiekelijk dat de koran een facsistisch boek is? Waarom citeren wij niet openlijk Mustafa Kemal Atatürk: ‘De islam, deze absurde theologie van een immorele bedoeïen, is een rottend kadaver dat onze levens vegiftigd!’?

  SLA TERUG! Ook wij willen een proces! Doe mee met het ad hoc comité Sla terug! Meld je aan bij: jip.gulzen@chello.nl

  Paul Martens [16] reageerde op deze reactie.
  Michel [33] reageerde op deze reactie.

 4. Ik keek nog even naar ‘De nieuwe NL’er stemt links’ van 2006, en zag bij de reacties de hartekreet ‘Vlucht!’. Met stront in de broek, of durf je zelfs dat al niet?

 5. …..Men kan nog steeds de moed opbrengen om te stemmen, ook nadat in 2002 Fortuyn in opdracht is omgebracht kan men het nog steeds…en men kan nog steeds in de politiek blijven geloven? Hoe krijgt men de kogel door de kerk, simpel dus…

 6. Ach en hiermee bewijst het libertarisme vooral een clubje mopperde internet-posters te zijn. gezellig met zijn allen mopperen over die verderflijke staat. Hoef je je als politicus geen zorgen over te maken, want ze stemmen niet en zullen ook nooit iets anders doen. Maar goed, dat ze in de USA niet zo denken, anders had Ron Paul geen zetel in de senaat …

  En nee, kom dan niet aan met diezelfde lariekoek, maar hij is anders. Immers zo zuiver libertarisch is hij ook niet, en de hele riedel van je legitimeerd het systeem, mag niet mopperen als je stemt, etc bestaat dan ook.
  En zoals ik zal vaker zei, bij de vorige verkiezingen kon je stemmen op iemand van http://www.bastiatstichting.nl/ Maar nee, ook toen kwam men niet in actie …

  Maar wel blijven zeuren dat de belastingen steeds verder omhoog gaan en er steeds meer regels komen, etc. Tja, de collectivistem stemmen wel en die stemmen in die richting. Als men zelfs de rem niet wil intrappen, hoe kun je dan ooit hopen dat het voertuig om zal draaien …

  Liberty 5-3000 [11] reageerde op deze reactie.
  Wouter Lentjes [12] reageerde op deze reactie.
  IIS [15] reageerde op deze reactie.
  Ratio [18] reageerde op deze reactie.

 7. @Armin [10]:
  Mopperen? 😀
  Laat me niet lachen man.
  Er wordt hier juist geprobeerd om mensen zoals jou duidelijk te maken dat er een andere manier is om vrijheid te pakken.
  Je gaat toch ook niet lid worden van de lokale maffia om de maffia te veranderen?

  Statism = Dead!

  Als er maar genoeg mensen gaan inzien dat dit een doodlopende straat is, dan pas gaat het veranderen.
  Meeste mensen hier weten ook wel dat dit niet in hun generatie gaat gebeuren.
  Wij zijn de voorlopers in ieder geval.

  Ik ben er in ieder geval trots op en voel me vrij in mijn doen en laten, zover als dat de overheid dat toelaat.
  Ik denk dat de zuurpruimen meer in uw kamp zitten.
  Wat doe je anders op een site als deze.
  Beetje zelfkwelling is het wel. Toch?

 8. @Armin [10]:
  Keer op keer blijkt weer dat het enige wat Nederlanders kunnen, jammeren is. Ware meesters zijn zij! Om daar nou prat op te gaan? Superieur en pedant naar beneden kijken waar het plebs zich uitleeft, is natuurlijk ook een manier om de drukkende last van het libertijn zijn te verlichten. Ik maak mijn poten wél vuil, in de hoop dat ze er niet van gaan stinken, want ik ben er zelf bij. Ik heb in ieder geval nog vertrouwen in mijzelf!

  Liberty 5-3000 [13] reageerde op deze reactie.
  Ratio [18] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [22] reageerde op deze reactie.
  Michel [33] reageerde op deze reactie.

 9. maar ja, wie is onze leider die onze door deze donkere dagen kan leiden en verlossen.. wie kan de leiderschap aan ? als deze het al red of ooit gered heeft tot in de politiek dan was hem een kort leven beschoren.

  misschien moeten we lering trekken uit vrijdag de 13de.. (hint: Orde der Tempeliers)

  Hub Jongen [21] reageerde op deze reactie.

 10. @Armin [10]:

  Wil je Amerika met Europa vergelijken?…mopperde mopper…In Brussel zijn de koevoeten/politici van boter net als in Den Haag en daar moet men op stemmen? Op de politiek correct afgerichte staatshonden, daar waar de lobbyisten de macht hebben en elke politici met smeergeld om te krijgen is? Zolang in mijn omgeving de mensen nog boter op hun hoofd hebben zal er in de politiek niets veranderen. De mens moet veranderen en pas dan zal ook de politiek klappen krijgen. Jij voelt de behoefte het spel te spelen, maar veel ‘mopperaars’ hebben schijnbaar geen zin om het spel te spelen zoals die volgens de gents gespeeld moet worden.
  Alleen een dozijn nukes zou misschien iets voor korte tijd kunnen veranderen, maar zover is het nog niet…das voor later. (Om even aan te geven hoe verkankert vast de politiek zit)
  IIS [28] reageerde op deze reactie.

 11. @Wouter Lentjes [4]: Beste Wouter, ik wil niet belerend doen, maar er zijn toch 2 zaken waar ik een opmerking over wil maken:

  1. Vind je het erg om niet alle mensen over één kam te scheren door iedereen Kuddedieren te noemen? Ik schaar mezelf daar namelijk niet onder. Wat dan ook meteen de oorzaak is van mijn schijnbaar afwijkende denkwijze (ten opzichte van mijn omgeving).

  2. Ik weet niet wie je bedoelde met “libertijnen”, maar als je hiermee libertariërs bedoelde, dan is dat toch wel heel iets anders. Ik vind mezelf zeker voor een groot deel libertariër, maar zeker geen libertijn. Ik zoek zulke termen altijd even op, voordat ik grove fouten maak (Wikipedia helpt al een heel stuk om een grove definitie te verkrijgen).

  Wouter Lentjes [24] reageerde op deze reactie.

 12. Het is eenvoudiger om op discussieforums de moreel superieure uit te hangen dan om een zinnig standpunt in te nemen in de boze buitenwereld.

  Feit is dat het EU parlement/circus nauwelijks bevoegdheden heeft. Mocht men opeens de bevoegdheden uitbreiden, je weet maar nooit, dan heb ik liever dan er mensen van PVV, Libertas en UKIP e.d. zitten dan, gristenen, socialisten en Volkert van der Graaf aanhangers.

  Om die reden overweeg ik toch te gaan stemmen, hoe abject ik dat parlement ook vind. De EU bemoeit zich namelijk wel ongevraagd met ons. Waarom doet de Libertarische Partij eigenlijk niet mee. Als deze zou meedoen, zouden jullie dan ook niet gaan stemmen?

  Liberty 5-3000 [20] reageerde op deze reactie.

 13. @loki [6]:
  Dus je denkt dat als we wel gaan stemmen er wel iets veranderd?

  @Freek [7]:
  Kwantiteit doet er niet toe. 99 mensen die d.m.v. geweld bepalen wat 1 persoon gaat doen is ook niet echt libertarisch. Probeer objectiviteit niet te laten varen.

  @Armin [10]:
  Welke rem? Ik zie geen rem. Ik kan wel proberen om mijn schoen op de weg te zetten, maar of dat veel uithaalt?

  @Wouter Lentjes [12]:
  Je gebruikt de term libertijns fout. Zoek maar eens op Wikipedia de termen libertijns en libertarisch op.

 14. de silent majority wordt, bij 70%, steeds belangrijker (zelfs voor politici).

 15. @loki [14]:
  “maar ja, wie is onze leider die onze door deze donkere dagen kan leid..”

  Loki, is het denkbaar dat jij er over na gaat denken om zelf jouw eigen leider te zijn?

  Om ZELF uit te maken hoe jij je leven wil leiden?
  Om zelf rationeel te beredeneren wat goed en kwaad is om dat leven te leven?

  Of denk je dat Balkenende (of wie dan ook) dat maar voor je moet uitmaken?

  loki [27] reageerde op deze reactie.

 16. @Wouter Lentjes [12]:
  “Ik heb in ieder geval nog vertrouwen in mijzelf! ”

  Geweldig!.
  Wat DOE jij?
  Maak een voorstel voor onze lezers, en als dat klopt met het beleid van de Vrijspreker voor het recht van IEDEREEN op zijn eigen leven en eigendom, zal ik het als een artikel promoten.
  Stuur rechtstreeks aan mij: hub@vrijspreker.nl

 17. Dit anti-stemmen begint bij sommige mensen dogmatische trekjes te krijgen. Ronduit stuitend en zo onpragmatisch als het maar kan. Nee, door niet te stemmen zal de overheid kleiner worden!

  R. Hartman gaf zelf aan dat Molyneux wees op het feit dat met 100 jaar filosoferen, libertariërs weinig tot niets hebben kunnen veranderen (of zo iets dergelijks; correct me if I’m wrong).

  Hoe zou je ooit de invloed van de politiek / overheid willen verkleinen als je geen geweld wilt gebruiken (begrijpelijk) en 1 van de weinige instrumenten die je hebt om de invloed van de overheid te verkleinen niet wilt gebruiken (onbegrijpelijk m.i.) vanwege drogredeneringen als legitimering van het systeem wanneer je stemt. Alsof 1 stem dermate impact heeft dat het beleid enorm kan beinvloeden en alsof je dan het systeem goedkeurt. Nee, ik keur het systeem niet goed, maar het is het enige dat ik heb om een verandering teweeg te krijgen (hoe klein die ook is). Sterker nog; wanneer niemand zou stemmen, dan zou de overheid eerder de neiging hebben om het stemrecht verder in te trekken (hiermee wil ik niet aangeven dat ik voor democratie ben, maar het is het enige wat ik kan gebruiken de facto)

  Voor mij geldt alleen dat het EP [quote] geen ene donder in heeft te brengen en is alleen daarom al geen stem waard [unquote] is. Dit wist ik niet en zullen veel mensen ook niet weten. Toch stem ik PVV vanwege de anti establishment en anti status quo houding van Wilders. Dat Wilders dan niet tot weinig invloed uit kan brengen, soit.

  NB: ik wil niet cross posten, maar mijn reactie zou evengoed gelden bij het artikel: EP – Moet u gaan stemmen?

 18. @Paul Martens [16]:
  Ik vind het toch wel semantische spielerei, dat onderscheid maken tussen libertijn of libertariër. Maar ja, sommige mensen hebben niks beters te doen, dus u bent geëxcuseerd.
  Wij verschillen niet over de onhebbelijkheid van het over één kam scheren, zeker, maar – en ik heb het niet eens uitgevonden – wij zijn kuddedieren, en alleen dankzij de luxe valt solitairisme te permiteren. Laten we elkaar toch geen mietje noemen, en doe jezelf niet te kort.
  Ik geef meteen toe dat het hele leven abject is, maar gelukkig zit er een einde aan.

  Paul Martens [26] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [31] reageerde op deze reactie.

 19. @Wouter Lentjes [24]: Erg bedankt, dat ik ben geëxcuseerd en erg fijn dat u mij zó goed kent (?), dat u schijnbaar kunt beoordelen of ik wel of niet iets beters te doen heb dan mijzelf vooraf te informeren of ik iemand libertijn of libertariër noem.

  Mijns inziens is het een kwestie van efficiënt time-management om beter eerst de juiste informatie te zoeken, dan later veel tijd verliezen in allerlei draaikonterij om mijn eigen fouten op te moeten lossen. Maar ja, dat is mijn mening maar. Net zoals het mijn mening is om mensen in ieder geval in het juiste vakje in te delen , als ik eens de arrogantie heb om dat überhaupt te doen, of met de juiste termen aan te spreken.

 20. @Hub Jongen [21]:

  nee absoluut niet, maar wellicht dat je me niet goed begrepen hebt, en ik begrijp ook je reactie wat jij bedoelt.

  libertarisme kent geen of weinig politieke inbreng en dat hebben we toch nodig lijkt mij, ik bedoel dus te zeggen wie gaat ons daarin leiden.

 21. @IIS [15]:

  …politici is politicus of course… Maar nogmaals waarom zou men moeten stemmen? Als ik op de markt loop en de aangeboden waar bevalt me niet dan kies ik ook niet uit de minst slechte kraam. Ik koop niks want de troep bevalt me niet en als men massaal zou weigeren de aangeboden troep te vreten dan zou dat het failliet van de hele markt beteken. Of de marktkooplui zouden bijtijds wakker moeten worden en dat verkopen waar het publiek om vraagt. Maar zolang de markt leeft van afpersing en mag doen wat haar blieft en machtsbolwerken mogen creëren zal een faillissement niet onmiddellijk komen. Maar massaal weigeren nog langer het hokje te betreden zou grote veranderingen teweeg kunnen brengen en het failliet betekenen van de politiek/afpersers.

  Net als Jan soldaat die fijn met zijn macho kloten thuis blijft zitten dan zal er ook geen oorlog zijn. Maar ja, iets met stoere mannen en vrouwen met kloten, landsbelang, verdediging en angst voor een kunstmatig gecreëerde vijand in den vreemde (die wel met duizenden hier het land mogen binnenkomen en hier niet gevaarlijk zijn en zelfs in de watten MOETEN worden gelegd)….en dan die weerzinwekkende orde van onze Duitse Moeders de Vrouw maken dat het hele paardenspul kan draaien en exciteren. Maar goed, de grijze muizen zijn gebrainwashed en staan weer vooraan in de rij om te mogen stemmen…
  IIS [29] reageerde op deze reactie.

 22. @IIS [28]:

  Stem, sta stram en sterf!

  …..De koningin sprak de held toe. Kroon kreeg de Willems-Orde niet voor één enkele actie, maar voor zijn optreden als leider, als militair en als mens tijdens de hele missie, memoreerde de…

  Veel HEIL en zegen gewenst ook namens het hele poppenkast kabinet….en zo houdt men zichzelf en zijn soort in stand!!.
  IIS [30] reageerde op deze reactie.

 23. @IIS [29]:

  …En zo gaat het ook bij het vee dat mag/gaat/wil/moet stemmen, het is niet uw stem die wordt uitgebracht het is de stem die u weggeeft aan de gevestigde orde.
  The whole shebang die daardoor kan draaien en niet uw macht, maar ZIJN macht kan vergroten!

Comments are closed.