werkloos_excellentNOS: De EU-landen moeten de werkloosheid bestrijden met een kortere werkweek en werkervaringsplaatsen voor jongeren. Dat staat in een tienpuntenplan dat tijdens EU-overleg in Praag is opgesteld
 
Als de werkweek wordt verkort, kunnen werknemers in de overige uren cursussen volgen om hun kennis bij te spijkeren. De regeringsleiders van de EU buigen zich in juni over de aanbevelingen.

WELJA, Productieve mensen minder produceren en laten studeren, en “jongeren” laten werken. Hoe meer mensen gaan studeren, hoe meer jongeren je aan het werk kunt zetten. Net zolang tot alle oudere, meer ervaren mensen vervangen zijn. Daar kun je mee doorgaan tot alle ouderen aan het studeren zijn. Daar zijn immers altijd vele mogelijkheden voor en je kunt de werkloosheid compleet oplossen. Nooit meer werkloos!

En geld is geen probleem. Wouter Bos maakt zoveel als je maar wil hebben uit dunne lucht. Er is zelfs geld over voor de buren:
Nieuws Op de EU-bijeenkomst in Praag is ook gesproken over de betrekkingen met zes oostelijke buurlanden van de EU zoals Azerbeidzjan en Armenië. Ze krijgen 600 miljoen euro voor de verbetering van onder meer wegen en de grensbewaking.

11 REACTIES

 1. In plaats van het verlagen van belastingen voor ondernemers, het versoepelen van het ontslagrecht en het afschaffen van AVV CAO’s, gaan we met z’n allen minder werken zodat er meer van ons op enig moment werken.

  Het is maar goed dat de overheid zo incompetent is, anders zouden we er nog veel meer last van hebben.

 2. Als we met z’n allen korter gaan werken, gaan we ook minder verdienen.
  Lang leve de recessie/depressie ! Lang leve de deflatie ! Lang leve de zwaar oplopende staatsschuld ! Lang leve de beleidsbepalers die het mogelijk hebben gemaakt om goedkoop te lenen, en dus de depressie hebben veroorzaakt ! Lang leve de beleidsbepalers, die nu weer de verkeerde beslissingen nemen !

  Armin [6] reageerde op deze reactie.

 3. Korter weken, maar wel langer doorwerken, is dat niet erg tegenstrijdig? Hé JP, wat vindt jij ervan? Ik weet dat je meeleest , er zit spyware op je PC!

 4. Het zijn de gekronkelde wegen die moeten leiden naar lagere werkloosheidscijfers die aan de EU heerser getoont moeten worden wil men verder spelen in het gezelschap met iets meer te besteden. Net als de armoede grens in euro’s omhoog trekken om aan te tonen dat die extra koks bij de voedselbanken opgeblazen nieuws is want cijfers liegen immers niet.

 5. Ik heb het al meerder malen aangegeven.

  Een betere oplossing voor ons allemaal is:

  1.) Stoppen met werken en niet bang zijn.
  2.) Weigeren en of stoppen met studeren en niet bang zijn.
  3.) Stoppen met overal aan te betalen en niet bang zijn.
  4.) Alles wat ons opgelegd en opgedragen word, weigeren en niet erkennen, en niet bang zijn.

  Bang zijn waarvoor?

  Dit zouden we nu eigenlijk allemaal moeten gaan doen.
  Moeten we schrik krijgen en of hebben van diegene die ons kaal plukken en die over onze rug wel eens even bepalen hoe het hier moet gaan.

  Alleen kun je niets uitvoeren, maar samen staan we sterk!!
  Sterker als die pipo’s met hun gezwets!

  En wie dadelijk accepteert om inderdaad minder te gaan werken, accepteert ook het systeem.

  De BOM staat toch op ontploffen, dus wat let ons ????

 6. @Sven [2]: Als we met z’n allen korter gaan werken, gaan we ook minder verdienen.

  Hieer zit hem de strijdigheid.

  Als socialisten het hebben over korter werken, bedoelen ze dat tegen hetzelde loon. Als werkgevers het over korter werken hebben, is dat uiteraard wel evenredig …

  Ik ben benieuwd hoe de EU het ziet, maar ik vrees het ergste …

  Polity [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Armin [6]:

  Wat is het ergste? beide gevallen hebben uiteindelijk hetzelfde effect. Als de werkgever hetzelfde moet gaan betalen voor minder gaan de prijzen omhoog en de werkgelegenheid omlaag wat dus weer resulteert in ontslagen en duurdere producten. Hetzelfde geld voor het lager salaris. In dit geval gaan de productie kosten omhoog omdat er minder expertise zal zijn wat uiteraard weer reflecteerd naar de werkgelegenheid en prijzen, om maar niet te beginnen over onze internationale concurentie positie….

 8. Korter werken en werkervaringsplaatsen: het komt mij erg bekend voor. Hetzelfde gebeurde vanaf eind jaren ’80. Bijna iedereen in loondienst ging toen van een 40-urige werkweek naar een 38- of zelfs 36-urige werkweek. Ook toen werd niet gekeken naar de sectoren of bedrijven waar dat kon en de sectoren of bedrijven waar het onwenselijk was. Volgens mij betekende dat toen gewoon minder inkomen voor iedereen.
  Uiteindelijk trok de economie vanaf 1994 weer bij, maar of dat door het korter werken kwam, is de vraag. De snelle ontwikkelingen in de automatisering waren volgens mij toen de voornaamste oorzaak van het economisch herstel en de opkomst van nieuwe markten in ZO-Azië, incl. China.
  Tijdelijk korter werken bij bedrijven die nu een dip ervaren in de opdrachten, kan – mits vrijwillig – voorkomen dat mensen ontslagen worden en zeker voor de groep van boven de 45 jaar kan dat betekenen dat zij, als de economie weer aantrekt, toch niet meer aan de bak komen. In dat geval kan korter werken en een tijdelijke achteruitgang in inkomen ervoor zorgen dat ze niet voorgoed werkloos zullen worden.
  M.a.w. het zal per bedrijf moeten worden bekeken of korter werken een optie is. En zelfs binnen bedrijven zal het per afdeling kunnen verschillen. Een algemene maatregel zal geen zoden aan de dijk zetten.

  Het creëren van werkervaringsplaatsen is van een geheel andere orde. Het heeft mij toen (1993) na een jaar werkloosheid weer werk opgeleverd. Weliswaar ging ik achteruit in inkomen (mijn ww-uitkering was iets hoger), maar dankzij dat jaartje kon ik door de gelegde contacten het jaar erna als zelfstandige beginnen en er een goede boterham mee verdienen.

 9. Azerbeidzjan en Armenië. Ze krijgen 600 miljoen euro voor de verbetering van onder meer wegen en de grensbewaking…

  AL weer n goede redenen OM de EEG-politburo te verlaten , hoewel Azerbeidzjan en Armenië geen eeg-leden zijn , krijgen ze zonder Contributie daaraan te betalen ,.liefst 600 miljoen ! tel uit je winst

 10. Jaja korter werken, minder loon, natuurlijk hetzelfde presteren dus dieper in de slavernij. Straks werkt men dus 30 uur maar wordt wel geacht hetzelde te leveren van die oude 40 uur…. Dit riekt

 11. Juist ja, middelmatigheid troef.

  Minder werk voor ervaren werknemers, en meer werk voor de gesubsidieerden. Net als met Melkertbanen.

  Gooi daar een sausje op van herintreders en gesubsidieerde invaliden, een dressing van ambtenaren, werklozen en afgekeurden, en het socialistisch droomgerecht is kompleet.

  Allemaal afhankelijk van de overheid! En dan de schuld op je nemen voor overheids-fouten, en dankbaar zijn voor wat je krijgt.

  Sorry Heer Bosch, de economie doet het slecht door onze gulzigheid. Dank U, oh Europeesche Unie, voor het betalen van mijn baan.

  Dank U, vadertje Staat, vraag niet wat U kunt doen voor uw burgers, maar wat uw burgers kunnen doen voor U.

  Uw immer dienende,

  Overheidsslaaf.

Comments are closed.