vrijheid_meningsuitWie meent in het “vrije” westen te wonen en gelukzalig denkt aan democratie en stem van het volk leeft in een schijnwereld, want u en ik zijn niet meer dan stemvee, waar democratie een schaamlap is voor leugens en bedrog.

Hebt u zich al eens gerealiseerd dat we worden geregeerd door een enge kliek van partijcraten die verdeeld over een select groepje partijen ALLE belangrijke functies van ons openbare bestuur, semi-overheid en controle organen claimen en de baantjes onderling verdelen.


Het falende toezicht op de banken, verzekeraars, gezondheidszorg, gezinshulp bedenk maar een orgaan van enige invloed op de samenleving en aan de top staan de dames en heren van de gevestigde orde, die bij een falend beleid of bestuur als beloning gewoon verkassen naar de volgend vet betaalde job, waar men met minimale inspanning een maximale beloning toucheert en leugens, list en bedrog regeert.

Onze grondwet geeft duidelijk aan dat we recht hebben op vrijheid van meningsuiting, diezelfde vrijheid wordt bijna dagelijks geschonden en meer en meer ingeperkt, want de mondige burger mag GEEN mening hebben die afwijkt van datgene wat de regenten willen, namelijk TOTALE CONTROLE over alles wat we denken, doen en hoe we slaafs het laten gebeuren is bijna beangstigend.

Overal worden er camera’s opgehangen en big brother noemt dat voor ONZE veiligheid, maar heeft ooit een camera een moord voorkomen, een beroving, een mishandeling, nee dus, de camera hangt er en registreert maar doet NIETS al roepen de regenten nog zo hard dat het preventief werkt, maar ondertussen worden al onze stappen en verplaatsingen feilloos geregistreerd en gecontroleerd.

Openbaar vervoer, van minuut tot minuut, iedere meter die u rijdt wordt vastgelegd en geregistreerd, eigen vervoer, uw kenteken wordt kilometerslang nagenoeg bij alle grote knooppunten en baanvakken vastgelegd, waar, wanneer, hoe vaak en hoe hard u rijdt, opnieuw heet het voor uw eigen veiligheid, maar in werkelijkheid heeft nog nimmer een camera een ongeval voorkomen, bumperklevers of snijders tegengehouden.

Wel spekt het de staatskas, want de heilige koe wordt het melken niet moe, we betalen BPM, BTW, Wegenbelasting, milieuheffing, brandstoftoeslag, verwijderingsbijdrage kortom, de staat graait en de burger betaalt slaafs, waar we eens in opstand kwamen tegen de 10e penning.

Ondertussen luistert men gesprekken af, worden emails gecontroleerd en moeten providers ALLES bewaren dat hun klanten versturen, publiceren of reageren, zodat men achteraf iedereen die tegendraads is of niet past in het groot ideaal van de geconditioneerde mens, kan vervolgen, wat is er gebeurt met het briefgeheim of de privacy van de mens die met gelijkgestemden wil reageren of discussiëren.

Websites worden verboden, doorgeven van tips over pedofielen, film, muziek, discussie, cartoons, spotprenten bedenk het en het is al onderwerp geweest van een rechtszaak, maar krakers mogen anarchistische sites in de lucht houden, haatsites die hel en verdoemenis uitstorten mogen onder het mom van vrijheid van religie haatzaaien, maar o wee de burger die op een discussie forum zich te buiten gaat aan een emotionele reactie, die kan rekenen op een vervolging of de beheerder wordt door de instanties schaamteloos op het matje geroepen.

Hang eens een leuke poster, tekening of fotoshoppen (ja over smaak valt niet te twisten) van een ontklede dame in uw etalage, onmiddellijk staat een medelander in overheidsdienst spektakel te maken, wordt u in de boeien geslagen, de winkel gesloten en vervolgens krijgt u (nu) nog wel een excuus maar het kwaad is al geschied dus doet een andere winkelier het maar even niet.

Of wat dacht u van de vrijheid van schoolkeuze, ook dat is niet meer van deze tijd, want Utrecht gooit een nieuwe regeling in de strijd en de gemeente bepaalt waar u uw kinderen wegbrengt en ophaalt, Den Haag is gecharmeerd en de geschiedenis leert dat het straks vrijwillig verplicht standaard procedure wordt dat de gemeente bepaald waar u uw kroost zijn verwaterde diploma’s ophaalt, want tweedeling is uit den boze en zo zitten de regenten op rozen.

Gehersenspoeld, dom gehouden en vooral niet boven de korenmaat uitstijgen, doet aan het electoraat goed, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dus kneden we een éénheidsworst van multiculti wezen, want Papa en Mama moeten werken om de eindjes aan elkaar te knopen.

Ook zo’n waanzin plan, familiehuizen bouwen, het wiel wordt opnieuw uitgevonden, maar eerst hebben ze de ouderen en gehandicapten uit het straatbeeld verwijdert en opgeslagen in woonfabrieken, want de kinderen hadden het te druk met inkomen genereren, een goede meid werd op de arbeidsmarkt voorbereid, pa en ma moesten zo nodig SAMEN het inkomen genereren

Nu ineens moeten de ouderen inwonen bij de jongeren en gaat men het platteland, het laatste ressort van OUD en AUTHENTIEK Nederland verwoeste met nieuwbouw, om dan straks de grote gezinnen van de immigranten te dumpen en ook dat laatste deel te islamiseren en te verstedelijken.

Ondertussen mag de burger aansluiten in wachtrijen voor zorg, geen huisarts is er meer in het weekend te bereiken, u mag naar de “huisartsenpost”, waar men u niet kent, maar vervolgens heeft men het patiënten dossier bedacht, waar straks AL onze medische gegevens staan vastgelegd en tegelijkertijd gaan zorgverzekeraars ziekenhuizen runnen, zodat zij legitiem inzage hebben in de mogelijke “probleemgevallen” ook dat zal menig chronisch zieke straks gaan tegenvallen.

Krompraat en rechtlullen, tegelijkertijd zakken vullen is het credo, we hebben de macht, we hebben de banen, de Balkende ellende norm is er alleen maar voor de vorm en tegelijkertijd importeren we tienduizenden, honderdduizenden medeburgers die van ons duur betaalde sociale systeem komen profiteren, maar dat interesseert niemand van de dames en heren die ons regeren, want het kiesvee wordt daarmee aangevuld en buigt men voor politieke religieuze dwang.

Tot in de slaapkamer willen de regelneven hun vingertje heffen en ons hun wil opleggen, en ben je tegen dit beleid, dan ben je een populist, een gevaarlijk mens, dan zoekt men wel een stok en als die er niet is, dan is er wel een idioot, een veganist of een religieuze fanaat die de tegenstander dood.

Europa werd door onze strot geduwd, ondanks een helder en duidelijk NEE, maar droom gerust verder en denk die man is gek, u heeft dat recht, alleen bedenk eens is uw vrijheid wel echt, of bent u al zo afgestompt door de propaganda machine, postbus 51 spotjes en veelkleurige folders die uw brievenbus bevuilen, die vrolijk met de regenteske wolven meehuilen, dat u nog steeds geloofd dat er niets aan de hand is met ons systeem en er daadkrachtige zorgzame bestuurders over ons waken, helaas u zult eerdaags in het groot kalifaat nachtmerrie ontwaken.
Geplaatst door Cor Stoker op Columns van Cor Stoker

Ingezonden door Jan J.

13 REACTIES

 1. Overal worden er camera’s opgehangen en big brother noemt dat voor ONZE veiligheid, maar heeft ooit een camera een moord voorkomen, een beroving, een mishandeling, nee dus, de camera hangt er en registreert maar doet NIETS al roepen de regenten nog zo hard dat het preventief werkt, maar ondertussen worden al onze stappen en verplaatsingen feilloos geregistreerd en gecontroleerd.

  Het is een zieke samenleving. Uit het systeem stappen is de enige oplossing maar helaas hebben ze ieder plekje op Aarde al verneukt waardoor vrij leven onmogelijk is. Hoeveel % oerbossen zijn er nog op de wereld over? Enige wat we doen is consumeren in de molen. We zijn zo veel waarde gaan hechten aan het materialistische en we zien het nog niet eens. Je wordt letterlijk doodgegooid met reclamefolders om je aan te zetten tot kopen.
  Internet ook. Alsof het zo belangrijk is. Mensen doen niets anders dan televisie kijken of internetten. Lekker je laten manipuleren door de media.

 2. Gezien de veiligheidsmaatregelen genomen op 4 mei tijdens de dodenherdenking op de dam, naar aanleiding van de gebeurtenissen op 30 april, staan we nu nog een stap verwijderd van een dictatuur. Minder burgers op de dam, en woon je toevallig aan de dam, dan mocht je niet op je dak of balkon. Men neemt steeds meer maatregelen tegen iedere burger, i.p.v. de veroorzaker, onmacht zeker…

 3. … want de mondige burger mag GEEN mening hebben die afwijkt van …

  Tja hier moet je dus compleet schijt aan hebben. Zoals een Engelse kwoot eens meldde (vrij vertaald): vrijheid wordt per centimeter bevochten en per kilometer afgepakt. Zolang niemand zich verzet gaan de regenten door. Zij hebben veel (geld en status) te verliezen.

  Opmerkelijk hoe je opeens geen kritiek meer mag hebben op de monarchie sinds de actie van die idioot van een Karst (achternaam op Google bekend). Hoezo? Ik heb niets met de monarchie en heb er nog steeds niets mee. Tendentieuze berichtgeving in de media verandert daar weinig aan.

  Dit klimaat van onverdraagzaamheid kan alleen bestaan in een land waar iedereen er stilzwijgend mee akkoord gaat. De lafheid regeert. Laatst zat ik op een terras ergens met een bekende die er wel begrip voor had dat iemand die zwaar getroffen is door de economische crisis tot (wanhoops?)daden a la Karst kan overgaan. Je had de vuile blikken van de luistervinken moeten zien, maar ondanks de numerieke meerderheid durfde niemand iets te zeggen.

  Een volk krijgt de leiders die het verdient. Een laf volk krijgt arrogante zakkenvullers als leiders.

 4. @Bon Vivant [4]:

  En als laatste een P.S.
  Onder ‘zakkenvullers’ versta ik lieden die zichzelf verrijken via de staat, hetzij via vriendjespolitiek, oneigenlijk hoge beloningen en wachtgelden via machtmisbruik, bergen subsidies voor vage stichtingen met nog vagere bestuurders. Het genre “ons soort menschen”, dat er zogenaamd zit in ‘ons’ belang.

  Ondernemers die met hard werken rijk worden gun ik het van harte.

  Overigens kun je in “Een laf volk krijgt arrogante zakkenvullers als leiders.” laf net zo goed vervangen door inert.

 5. Obey those in command until they act like idiots, then it’s anarchy all the way!

  Ze (het kleine groepje machthebbers) gedragen zich al decennia lang als idioten. En het wordt steeds erger. Wat mij betreft zijn we op het “it’s anarchy all the way!” punt aanbeland.

  Goedschiks onze vrijheden terugwinnen is vrijwel onmogelijk gemaakt door een oerwoud aan wetten, belastingen, bureaucratie, etc. En door het monopolie van geweld dat de overheden zichzelf hebben gegeven, is kwaadschiks ook vrijwel onmogelijk geworden.

  Alleen als iedereen actief (dus de straat op!) wat ‘anders’ zou willen, kun je het systeem omver werpen. Maar het lijkt erop dat we de strijd al verloren hebben. De meesten nemen genoegen met de schijnvrijheid. Zolang de welvaart maar hoog genoeg blijft. Wie weet kan de huidige financiele en economische crisis daar wat aan veranderen?

 6. Jan J. schijft:

  “Onze grondwet geeft duidelijk aan dat we recht hebben op vrijheid van meningsuiting, diezelfde vrijheid wordt bijna dagelijks geschonden en meer en meer ingeperkt,”

  ———einde citaat van Jan J.——————-

  En waar precies in de Nederlandse grondwet staat dat wij een ongekwalificeerd *recht* hebben op de vrijheid van meningsuiting?

  Hier is het relevante artikel:

  Artikel 7.

  lid 1. Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren,* behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet*.

  — 2. De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is geen voorafgaand toezicht op de inhoud van een radio- of televisieuitzending.

  — 3. Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, *behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet*. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.

  — 4. De voorgaande leden zijn niet van toepassing op het maken van handelsreclame.

  Kijk maar eens goed waar ik de asterisk (*) gezet heb. Daar staat duidelijk:

  Behoudens ieders verantwoordelijkeheid voor de wet.

  Wat dat betekend mag zonneklaar zijn. Als een ambtenaar of politicus van mening is dat wat jij zegt of schrijft ontoelaatbaar is kan je gemuilkorfd worden. Als het er op aankomt, *bestaat er geen vrijheid van meningsuiting in Nederland.

  Sterker nog, in plaats van dat nieuwe wetten aan de grondwet worden getoetst zijn het juist de nieuwe wetten die bepalen in hoe verre de zg. ‘grondrechten’ geldig zijn. Dat maakt onze ‘grondwet’ tot een waardeloos vod!

  Voor zover het aan de ‘grondwet ligt hebben wij als Nederlandse hebben geen elementaire grondrechten!

  Laat dat maar eens inzinken. En de volgende keer als je een artikel schrijft zoek dan maar eerst eens de wet op waar je het over hebt.

  Liberty 5-3000 [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Liberty 5-3000 [8]:

  Contracten kunnen alleen met individuen gesloten worden en alleen als zij daar hun toestemming voor geven.

  Verder is het contract geldig voor de afgesproken duur zoals vermeld in het contract. Niet voor de nakomelingen van de ondertekenaars want die hebben het contact niet getekend.

  Thomas Jefferson zegt zoiets in de prachtige HBO serie over het leven van John Adams. Een aanrader. 🙂

  http://www.bol.com/nl/p/dvd/john-adams/1002004006288432/index.html

 8. Ik sluit mij hier geheel bij aan.

  Mijn grote frustratie is dat, weliswaar steeds meer, het probleem wordt erkend maar dat een uitlaatklep, een vervolg, ontbreekt.

  Met zijn allen berichtjes schrijven brengt ons niet verder, zo komen we er dus niet.

  Te laat zijn we al. We mogen ons daarom voorbereiden op een harde strijd maar het is nu echt de tijd voor een vervolg, voor actie !

 9. democratie ? van alle dictaturen de slechtste , je mag zogenaamd alles zeggen ? Tot je wat zegt wat “ze” niet bevalt (Geert Wilders bvb) en ze je voor de rechter slepen.Bij een echte dictatuur weet je precies waaraan en waaraf

 10. De huidige politici hebben “bevrijdingsdag'” gereduceert tot louter ..
  “De dag dat we de moffen kwijtraakten ”

  Op 5 mei vieren “we” geen bevrijdingdag maar moffen-kwijtraak dag .

Comments are closed.