koningshuis1Word je al gedwongen om mee te betalen aan die enorme poppenkast genaamd het koningshuis, betaal je indirect ook mee aan andere koningshuizen die nog rijker zijn dan de Oranjes! Zie daarvoor Elsevier: 
 
Britse Royals krijgen tonnen aan EU-landbouwsubsidies .
Zie dit artikel over de waanzin van landbouwsubsidies en koeien die first class rond de wereld kunnen reizen van ons belastinggeld waardoor wij Goedheiligman Koenders weer met miljarden van ons ‘lekkers’ op pad moeten sturen om de landen (lees: dictators) die daar last van hebben te helpen.

Vooropgesteld, ik vind het ook erg wat er gebeurd is in Apeldoorn, maar ik word nog steeds niet vrolijk als ik langs de paleizen fiets, wetende dat ik moet opdraaien voor de kosten. (begroting koninklijk huis 114 miljoen in 2008. De leden van de Oranjefamilie zijn eigenaar van ten minste zestien huizen, vier boerderijen, kasteel Drakestein en 723 hectare grond en vergeet niet de Groene Draeck die op kosten van Defensie wordt onderhouden)

Ik krijg ook geen oranjestemming als ik zie dat de Oranjetelgen in dikke auto’s rijden (of er mee racen, nog duurder) terwijl het door hen via de Staat afgeperste gepeupel net een tweedehands barrel kan betalen, laat staan een gouden koets. (zie de discussies op dit forum over het schamele bedrag dat je overhoudt van je inkomen na belastingen en de BPM en BTW op auto’s)

Ik ben niet blij als ik op de door mij betaalde Staatsomroep zie dat de Oranjes weer op een door mij zelf gefinancierde campagne (die door nog meer beveiliging alleen maar duurder gaat worden) gaan om hun draagvlak groot genoeg te houden zodat ze tot in lengte van jaren kunnen doorgaan met het riant leven op kosten van anderen.

Ik trek niet meteen de Oranjebitter open als h.m. Beatrix weer eens oproept tot solidariteit terwijl ze zelf over miljarden van ons gestolen vermogen beschikt.  Het helpt niet echt als ik dan ook nog moet vernemen dat vanuit de door mij gefinancierde paleizen trusts worden bestuurd om belasting te ontwijken terwijl de miljoenenuitkeringen die Beatrix cum suis toucheren al belastingvrij zijn. Ik ben ook erg benieuwd wat ze nog meer uitspoken op mijn kosten en zie uit naar de uitslag van het onderzoek van de Ombudsman inzake de Roy van Zuydewijn. Niet dat dat iets gaat uitmaken, de Oranjes zijn van Teflon, alle affaires glijden van hen af. 

En ik steek al helemaal niet de vlag uit als ‘gewone mensen’ – geheel in strijd met de termijnen in de Algemene Wet Bestuursrecht – meer dan een half jaar moeten wachten op een verblijfsvergunning, verplicht worden om in te burgeren en pas na jaren woonachtig te zijn in NL het recht hebben op een paspoort, terwijl de dochter van een minister in een kwestieus regime (en dan druk ik me eufemistisch uit) zich binnen een paar dagen Nederlandse mocht noemen. Wat mij betreft is iedereen welkom in NL, maar dan een NL waarin niemand het recht heeft om te leven op kosten van anderen en zeker niet 40 anderen!  ( uitgaande van een modaal inkomen en 50% totale belastingdruk ). 

 Ingezonden door The Red Pill

17 REACTIES

 1. “terwijl de dochter van een minister in een kwestieus regime (en dan druk ik me eufemistisch uit) zich binnen een paar dagen Nederlandse mocht noemen”
  Dat kwam omdat ze trouwde met de kleinzoon van een aanhanger van een nog veel kwestieuzer regime (en dan druk ik me nog zacht uit).

  Maar ja, propaganda kan velen brainwashen, he.
  Ooit bij stilgestaan dat in dat zelfde Argentinie er ooit een Nationaal Socialistisch dictator was die zelfs nu nog populair is, ook hier in Europa? Kan je je voorstellen dat er over Ev(it)a Braun ooit meeslepende musicals gemaakt zouden worden en dat het van cultuur en goede smaak zou getuigen om te zeggen dat je erheen was gegaan en je het zo prachtig vond allemaal?
  Tja, van het gebrainwashte stemvee hoeft een mens niet veel te verwachten, vrees ik. Die is gewoon fan van zijn eigen onderdrukkers en kiest langs democratische weg zijn eigen dictators.

 2. Ze moeten gewoon oppleuren. De Oranjes zouden zo goed zijn voor NL, omdat ze een groot netwerk hebben, en zo. Wat een gelul, trix is de laatste keer naar Turkije geweest of zo? Wil je daar zaken doen? Handelsmissie … beetje duur, als je het mij vraagt.

  Dure poppekast, en dat gedoe moet direct stoppen. Prins Bernard … tuig. Koning Willem 3, perverse schuinsmarcheerder, Willem 2 ook al. En denk je echt dat Wilhemina van Willem 3 was … de man liep krom van de geslachtziekten. Die kon hem echt niet meer overeind krijgen.
  Kortom, een familie met een zeer bedenkelijke geschiedenis. Zakelijk, genetisch en uberhaupt de status van konginsschap is gewoon in het leven geroepen door Willem 1. Die niet meer was dan een ordinaire dictator.

  Ze moeten oppletteren. En laat het lot a.u.b. het behoeden dat Willem Bier ons land moet gaan vertegenwoordigen. Wij hebben al genoeg ellende zo.

 3. @Sven [3]:
  Voor zat mensen wel en dat is het hele probleem (omdat die mensen ook ng eens stemrecht hebben :/)

  Dat is ook een groot probleem. Veels te veel mensen willen daadwerkelijk het koningshuis houden, http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/04_april/30/binnenland/0430_1930_enquete_rtl_nieuws_koninklijk_huis.xml (niet de originele bron).

  Zullen al deze mensen ook een abbonementje op de ditjes en datjes hebben of zijn ze nu gewoon echt dom?

  TerriërBram [6] reageerde op deze reactie.
  TerriërBram [8] reageerde op deze reactie.

 4. …Wat heeft het koningshuis ooit voor het NL’se volk gedaan of betekent…iets goeds wel te verstaan. Je kan natuurlijk iets verzinnen, maar wat heeft het koningshuis ooit voor het volk gedaan??….Ik zou het niet weten, helaas. Het koningshuis zit me verder niet in de weg en mag wat mij betreft nog 20 jaar meegaan, maar dan liever niet op kosten van de staat of beter gezegd; niet op kosten van ons. Ik ga uit eten, op vakantie, krijg een uitkering…een hele vette en dan bedoel ik ook een hele vette uitkering, ik krijg gratis een woning en nog een woning en nog een woning…en al mijn kinderen, ook mijn buitenechtelijke kinderen, krijgen allemaal van de staat een prachtige uitkering, mijn vrouw haar familie krijgen toelagen en reiskostenvergoedingen, enz. enz. enz…..en dat alles wordt betaalt uit uw portemonnee. Zou u daarmee akkoord gaan?…..Volgens mij niet, maar waarom gaan alle inwoners van NL dan wel akkoord met een koningshuis die dit wel doet?…Omdat ze van huppeldepup of zoiets zijn…of omdat ze Duitse papieren hebben?….Ik begrijp het totaal niet. Ach, laat maar, het koningshuis zal ergens ooit wel net als andere adelen een stille dood sterven, ergens in de toekomst en mogen met hun legaal geroofde miljoenen stil gaan leven.

 5. @Polity [4]:
  Mensen zijn bang voor verandering. Mensen ontlenen vaak hun levensvreugde aan gewoonte. Je kan een bevolking indelen in mensen die alles bij het oude willen houden, en mensen die steeds vooruit kijken, nieuwe uitdagingen aangaan. Zeg maar de apen die als eerste het veld met de leeuwen overstaken, en de apen die achterbleven en toekeken of zij succes hadden of niet.
  De ‘forward looking people’ (Dr. R. Melamede) zijn vaak wat meer gevat, omdat aanpassing intelligentie vergt. Het ander type aap, ‘backward looking people’ kan zich moeilijk aanpassen, dus wil het liefst alles bij het oude houden. Dat type aap wordt gestrest van verandering.

  Dat aanpassingsvraagstuk speelt ook bij de Hakbars en Hakbarinnen. Mensen die de neiging naar religie hebben doen dit ook vaak uit gewoonte, en kijken liever naar de verhalen van een historisch figuur, dan naar de realiteit. De realiteit is vaak knap lastig, namelijk.

  Zo iets is volgens mij ook aan de hand met de questie het ‘kongingshuis’. Mensen weten blijkbaar niet wat een stelletje schuinsmarcheerders die Oranjes zijn. Willem 1 was gewoon een ordinaire dictator, die gewoon out of the blue verklaard heeft dat hij koning was. Maar heeft Nederland wel behoorlijk gemoderniseerd. Willem 2 hield van verschillende jongens en meisjes. En was regelmatig bij de hoeren te vinden. Willem 3 was gek, aangeklaagd in Zwitserland voor potloodventen, en neukte ook behoorlijk buiten de pot. Prins Bernard was tuig, corrupt en een egocentrische schuinsmarcheerder. Juliana, die ook gek was trouwens, heeft gedreigd af te treden als haar man vervolgd zou worden voor dat Lockheed geneuzel. Ik zou denken, hoe kom je aan de mazzel om van die dure poppekast van stelletje gestoorde schuinsmarcheerders af te komen. Helaas, Den Uil had de ballen niet, de flapdrol.

  Nu hebben wij deeltijddictator Trix, die inderdaad mij niet oprecht en gespeeld overkwam, met die tranentrekker over al weer een incident dat een teken aan de wand is voor de gezondheid van de Nederlandse samenleving. En passant wordt er ook nog even in de media gemeld dat de man sporen van Cannabis (Cannabinoïden bedoelt men, maar de Privé en Televaag lezer moet het zeker begrijpen) in zijn bloed had. Ze vertellen er niet bij dat als ik vandaag met Marijuana roken stop er na een jaar nog steeds sporen te meten zijn. Terwijl Cocaïne na een 3 dagen totaal niet meer meetbaar is, bijvoorbeeld.

  In ieder geval, het was weer een mooi circus. Lubbers, Constantijn, Van Vollenhoven hebben het marketingoffensief gecompleteerd. En inderdaad het overgrote deel van onze bevolking zijn backwards looking people, en die kenmerken zich door weinig IQ, dus slikken deze krampen in de maagstreek veroorzakende ellende voor zoete koek.
  beek [7] reageerde op deze reactie.

 6. @TerriërBram [6]:

  Politiek hoef je niet bang te zijn voor Oranje: de politieke macht is hen ontnomen.
  Blijven over: een alle strubbelingen overlevende band met het verleden, waar een Oranje streed voor de onafhankelijkheid van de Zeven Provincien. Het is gewoon leuk zo’n zichtbare band te houden.
  Hoewel een Oranje niet noodzakelijk koning hoeft te zijn.
  Stadhouder kan ook. Of president.

  Veder is er sprake van een leuk stukje marketing voor Nederland.
  Internationaal sta je er leuk op als ‘koninkrijk’.
  Ook bedrijven die ‘koninklijk’ in hun naam kunnen voeren, stralen iets koninklijks uit.

  Daarbij komt dat bijna niemand zijn vorst(in) in een rijtjeshuis wil laten wonen: als land sta je dan volledig voor joker in de wereld.
  Een koningsschap moet ook een koninklijke uitstraling hebben.
  Jannen Modaal hebben we al genoeg.
  Een unieke positie mag unieke faciliteiten hebben.
  En per hoofd van de bevolking is het echt niet zo duur allemaal.
  Bovendien schijnt er ook nog gewoon belegd te worden in de zakenwereld.

  En als het om persoonlijke zaken gaat: welke familie is van smetten vrij?
  Kijk naar het invullen van de functie, en Beatrix doet dat gewoon goed.

  Verder wordt Terrierbram natuurlijk niet gedwongen naar de televisiebeelden van koninginnedag te kijken.
  Dus als hij krampen krijgt, heeft hij ze toch echt zelf opgezocht.

  IIS [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Polity [4]:
  En om nog maar een duit in het zakje te doen van totale onnozelheid over hoe de vork werkelijk in de steel zit, met een zitting in de raad van staten, een zetel bij de raad van bestuur van de DNB (die Willem 1 heeft opgericht), en onduidelijkheid wat er zo wekelijks speelt tussen de Minister President en het niet democratisch gekozen staatshoofd, zie hier boven.

  Over backwards looking people gesproken …

 8. biderberg,

  onze qween bemoeit zich flink met het aanstellen van mensen op de juiste plaatsen, en dat lukt haar ook nog

  hoezo democratie of stemmen, dachten jullie dat wilders nou echt MP wordt als ie deze keer genoeg stemmen krijgt ?
  laa me nie lache

  TerriërBram [10] reageerde op deze reactie.

 9. @willem tell [9]:
  Oh ja, dat gedoe met dat onzichtbare internationale netwerk, van onze op de grond stampende als het haar niet zint deeltijddictator. Ook zo iets. Volgende keer maar een raketwerper, in plaats van een Aziatische tweede hands.

 10. @beek [7]:

  Zou jij mijn afgedwongen bijdrage voor het koningshuis willen betalen? Ik kan je zo mijn rekeningnummer doorgeven en misschien zijn er nog meer zaken waar ik niet voor wens te betalen, maar waar jij geen enkele moeite mee hebt en hoogst waarschijnlijk met alle liefde voor betaald. ….Wat mij betreft laat het koningshuis wonen in paleizen, maar dan graag betaald door de NL’se club van Kontenlikkers waar ik geen lid van wens te zijn.

  TerriërBram [12] reageerde op deze reactie.

 11. @IIS [11]:
  Ach joh, voor die protestanten zijn de oranjes de heiligen. Iedere kerk zijn heiligen zeg maar. Ik heb een tijdje in 1 huis gewoond met iemand van wie zijn ouders geen ziektekosten verzekering hadden, zwart gekleed heel de dag, geen inentingen, elk jaar een baby, … dat soort werk. Hij was nog niet binnen, of de bekers met Juliana en Bernard, en symbolen van de Oranje kut kazerne kwamen uit de kast. You dig?

  Als die gasten Trix red handed betrappen op het graaien in de snoeppot van de nationale financiën, dan nog wordt het onder het stof der gewoonte weggeveegd.
  Sommige mensen kunnen gewoon niet zien, omdat hun blik vertroebeld is door angst uit de boot te vallen van de gemeenschap waar zij bijhoren. Lullen laten, die gast.

  beek [14] reageerde op deze reactie.

 12. Kosten voor dit koningshuis zijn straalbelachelijk hoog. Alleen al het onderhoud van die Groene Draak, of hoe heet die koninklijke schuit, die stond gewoon openlijk in het budget van de Koninklijke Marine in Den Helder.
  Daar werd dat ding voor 3 ton (toen nog guldens) per jaar onderhouden. Drie ton guldens per jaar! Alleen voor die boot!
  Dat mogen ze mij als uitkering geven, dan stop ik ook met werken en hoor je mij nooit meer klagen. Hoef ik niet eens een bootje erbij.

  beek [14] reageerde op deze reactie.

 13. @Paul Martens [13]:

  Het grootste verschil is natuurlijk dat de positie van Martens staatsrechtelijk niet uniek is.
  Waar de functie van de koning(in) per definitie een werkelijk unieke is, in de letterlijke betekenis van het woord.
  Voor alle Martensen een Groene Dreack, dat gaat natuurlijk niet.
  Voor 1 familie in de hoogste functie, is het geen bezwaar.

  @TerriërBram [12]:

  Hieruit blijkt dat de terrier zijn vooroordelen dus afleidt uit zijn persoonlijke ervaringen.
  Over een bekrompen wereldbeeld gesproken.

  IIS [15] reageerde op deze reactie.
  Polity [16] reageerde op deze reactie.

 14. @beek [14]:

  Zo zo, ‘paupers’ en ‘koningen’ er is volgens Beek een groot verschil, maar laat onze of nog beter jouw god oordelen wie er werkelijk een kroontje verdient en wie niet!

 15. @beek [14]:

  “Voor 1 familie in de hoogste functie, is het geen bezwaar.”

  Vind ik dus ook! mensen moeten niet zeuren over hun eigendom en het gewoon afstaan aan die vele dingen in deze samenleving die gewoon niet anders kunnen. Als ze dat niet doen zullen we ze gewoon eens met brute kracht aanpakken en als ze zich verzetten sluiten we ze gewoon net zo lang op tot ze alleen nog maar u kunnen zeggen en dat financieren we wel van de burger die niet zo dom is om tegen ons in te gaan. KLAAR!

 16. spoken bestaan niet ?,..”we” betalen zelf EEG-belasting voor ..spoken!
  in 1999 ..
  Herrinering: EU-landbouwsubsidies voor weilanden vol niet-bestaande spookkoeien waarvoor de boer nochtans getrouw zijn melkquotum int.
  EEG spook-belasting
  EEG-politburo v. belastingbetalers onder geweld te betalen v. spoken..
  EEG-FACTUUR !
  1) belastingen t.b.v. staatssubsidies spoken ..(,in dit geval koei-spoken)
  2) belastingen t.b.v. staatssubsidies melkquotumorganisatie dezer spoken
  3) belastingen betalen voor spookkoe-Scheetbelasting!?..(denemarken)
  EEG – T.b.v heksen -en spoken
  Het is nog even wachten op groenlinks ,dat we voor deze spoken scheet-
  belasting betalen , en net als die Heksenopleiding ook aftrekbaar is.. …!
  T.b.v. millieu(-hysterie)
  spook-koeien gaan minder scheetjes laten uit angst v. scheet-belastingen?

Comments are closed.