balkenendeEen “inkoppertje” van de site nu.nl.

DEN HAAG –  Het kabinet komt vrijdag met een reeks brieven en jaarverslagen waarin het zich verantwoordt voor het gevoerde beleid in het voorgaande jaar. Premier Jan Peter Balkenende en minister Wouter Bos van Financiën presenteren de stukken vrijdag na afloop van de reguliere wekelijkse ministerraad.De stapel wordt komende dinsdag nog iets hoger als de Algemene Rekenkamer met haar commentaar op de jaarverslagen komt. Eind mei gaat de Tweede Kamer dan met het kabinet over de terugblik in debat.

De verantwoordingsdag in mei werd negen jaar geleden ingevoerd en heette de eerste jaren nog wel eens ‘gehaktdag’. Op die dag blikken kabinet en Kamer terug op het beleid van het kalenderjaar ervoor, waarvoor op de Prinsjesdag in het jaar dáárvoor de plannen en de begroting werden gepresenteerd.

Echt swingend en politiek spannend is het de afgelopen jaren niet geworden. Vorig jaar hekelde de Rekenkamer weliswaar de ‘verkooppraatjes’ van het kabinet, maar het Kamerdebat ging eigenlijk nauwelijks over het kabinetsbeleid van het jaar ervoor. Wel klaagde de oppositie over het vertrouwen van de burgers in het kabinet. Balkenende zei toen dat Nederland een te negatief zelfbeeld had.

 

 

Tot zover het artikel op de nu.nl website. Nou, wat denken we ervan? Gaat Balkenende duidelijk beter scoren dan de door hem verfoeide zesjescultuur? Heeft hij trouwens al antwoord gegeven op die lastige vragen van voor de crisis: u weet wel, hij zat in een onderzoek over de vraag waarom hij toegestemd heeft om zijn soldaten (“onze jongens”?) in Afganistan te laten moorden en omkomen. Helaas is dat met een sisser afgelopen en bedekt met de crisis van 2008/2009.

Durft u de uitkomst van “gehaktdag” te voorspellen? Wie doet dat onderzoek? Hoe betrouwbaar zullen de resultaten zijn? Zal het kabinet haar conclusies trekken en ons diep schamend excuses aanbieden en haar functie opheffen?

10 REACTIES

 1. Durft u de uitkomst van “gehaktdag” te voorspellen?

  Ja…een glas, een plas en doorgaan zoals het was

  Wie doet dat onderzoek?

  Aan de overheid gelieerde bedrijven zoals het CBS. Ambtenaren oordelen over hun broodheren. Of zoals Liberty hierboven zegt.

  Hoe betrouwbaar zullen de resultaten zijn?

  Betrouwbaarheid is 0. Gelijk aan de opmerking van Bos in september vorig jaar dat de crisis aan ons land grotendeels voorbij zou gaan.

  Zal het kabinet haar conclusies trekken en ons diep schamend excuses aanbieden en haar functie opheffen?

  Nee. Sterker nog dit linksgristelijk maakbaarheidskabinet zal in haar grenzeloze zelfoverschatting denken dat ze de oplossing kunnen zijn voor de problemen. ‘Meer wetten, meer toezicht meer ambtenaren, meer garanties voor bankdieten, groter begrotingtekort en meer belasting zou tot de mogelijkheid behoren.
  Ik bespeur echter op dit moment een steeds grotere besluiteloosheib, passiviteit en doorschuifmentaliteit.
  Daarom hoop ik dat alleen de ijverigste ambtenaar genaamd Bos zo spoedig mogelijk zijn biezen pakt.
  De rest doet niks en das het allerbeste.

 2. Ik voorspel een aanklacht tegen Balkenende & Co vanwege pedofiele doofpot affaires en criminele ondemocratische besluitvorming omtrent de oorlog in Irak en Afghanistan. Ook voorspel ik een kritische blik omtrent de walgelijke beslissingen die Bos heeft gemaakt m.b.t. Fortis en de kredietcrisis. Hirsch Balin zal moeten aftreden vanwege grove nalatigheid betreffende zijn ministerie en de aanhoudende zware kritiek op het functioneren van de rechtsstaat en de talloze pogingen om deze te ondermijnen. Etc,etc,etc

  Of ben ik nou aan het dromen……..?

  Johnny [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Michel [4]: Nee, je bent niet aan het dromen. Er is een “verzachtende” omstandigheid aan te voeren voor de genoemde criminelen: ze handelen in opdracht van o.a. de USA, kijk maar ze doen dezelfde dingen: banken “helpen”, geld in de bodemloze putten zoals commissarissen werpen. Aanklagen voor collaboratie zou niet zo gek zijn.

  IIS [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Johnny [5]:

  In de hoogste boom te drogen hangen dat zou de beste oplossing zijn. En laten hangen voor jaren om als voorbeeld te dienen voor degene die het in zijn hoofd haalt ooit nog weer politieke ambities na te streven om daarmee zijn eigen gewin of die van zijn vrinden te beïnvloeden i.p.v. te luisteren en te handelen naar de wil van het volk….Er zijn gelukkig veel hoge bomen in NL die uitermate geschikt zijn om als ‘droogboom’ te fungeren. De dag dat dit gebeurd zal uitgeroepen moeten worden tot nationale feestdag.

  beek [10] reageerde op deze reactie.

 5. Ik zou wel eens willen weten of in Nedereland een net zo declaratiegedrag is als in de uk.

  Wellicht eens goed om ook van de eu eens alles te gaan publiceren, met foto naam en toenaam, adres, waarvoor (hoeren, pampers etc) etc.

 6. Zoals GB zegt, ze hebben waarschijnlijk weer meer geld en tijd nodig om de huidige situatie op te lossen.

 7. Dat die Bakellende nog tijd heeft voor dat soort geneuzel. Alleen maar lastig zo tussen zijn deelname aan de Mille Miglia en de volgende Formule 1 wedstrijd.

 8. @IIS [6]:

  De politicus moet luisteren en handelen naar de wil van het volk?
  Wat gek, op een libertarische site spreekt iemand over ‘het volk’ alsof dat 1 persoon is.
  Wat is die wil van dat volk, volgens IIS?
  Want zolang niet duidelijk is naar welke wil de politicus moet luisteren, lijkt het me wat voorbarig hem voor jaren rottend en aangevreten, aan bomen op te hangen.
  Die Middeleeuwse methoden waren ‘we’ toch ontgroeid?
  Of bestaat vooruitgang eigenlijk niet, als het om menselijke moraal gaat?

Comments are closed.