TaxHavenNiet voor de eigen inwoners. Daarvoor is het eerder een belastinghel. 
Maar voor grote multinationale bedrijven is het zeer voordelig om in Nederland hun hoofdkantoor te hebben. Vandaar dat er veel multinationals er gebruik maken. Obama had dus gelijk en Wouter en Jan-Kees kronkelen als gekken.
 
Maar Wouter Bos en zijn maatje Jan-Kees houden dat liever koest. Ze reageerden dan ook heel geschrokken toen Obama daar iets over zei en ritselden meteen om die woorden weer te laten intrekken.

 Een belastingparadijs, een toren en 1633 brievenbussen  
Door Camil Driessen  

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://napnieuws.nl/wp-content/uploads/2009/02/geld1.jpg&imgrefurl=http://napnieuws.nl/&usg=__-NMHc9dpDUp4lWgGdyAcTtIty84=&h=375&w=500&sz=53&hl=nl&start=12&um=1&tbnid=5jGPB27itwmx3M:&tbnh=98&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dnederland%2Bbelastingparadijs%26hl%3Dnl%26rls%3Dcom.microsoft:nl:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7ADBR_nl%26sa%3DN%26um%3D1  

Nederland staat wereldwijd bekend als belastingparadijs. Het is aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven om hun hoofdkantoor in Nederland te vestigen, ook als het bedrijf niet actief is op de Nederlandse markt. Een kijkje in de Amsterdamse Parnassustoren toont waarom.

Wat Wouter en JanKees doen is de kiezers belazereen dat “wij” zo iets toch niet doen.

AMSTERDAM, 20 feb. Op een steenworp van de Amsterdamse Zuidas staat de Parnassustoren. De 57,5 meter hoge en 15 verdiepingen tellende toren herbergt maar liefst 346 hoofdkantoren van multinationals, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK). Het leeuwendeel van de bedrijven zijn brievenbusondernemingen die worden gerund door het trustkantoor TMF.  Het gunstige Nederlandse belastingklimaat is de meest logische verklaring voor de aanwezigheid van de bedrijven.

Lees de rest van Een belastingparadijs, een toren en 1633 brievenbussen

20 REACTIES

 1. De vraag is of we wel moeten willen dat die brievenbus BV’s weg gaan. Elke brievenbus BV moet beheerd worden. Dat levert werkgelegenheid op. Is het niet direct, dan wel indirect. Niets mis mee. Handel is handel. Het is dan tenminste nog iets wat Nederland goed doet voor bedrijven.

 2. @Bon Vivant [1]: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat …

  Er is niets mis met die brievenbus BV’s. Moreel niet en Lukas merkt terrecht op dat het ons nog helpt ook qua werkgelegenheid. Het probleem is dat de rest, inclusief wij, teveel belasting betaald.

  Overigens ook vanuit lokaal collectivistisch oogpunt is de brievenbus BV niet slecht. Het trekt namelijk vooral bedrijven aan die anders hier nooit gezeten zouden hebben. Wij ‘stelen’ belasting van andere landen zoals Monaco geld ‘steelt’ van onze fiscus (in hun ogen). Daarvan doen wij weer leuke dingen voor de mensen. Maar, de meeste collectivisten bartsten ook van de afgunst en zijn daarom bereid die BV’s de deur uit te gooien, hoe dom dat ook is.

  hugo van reijen [4] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Peter de 1e [10] reageerde op deze reactie.

 3. @Armin [3]:
  “…… hoe dom dat ook is….”Inderdaad, en ik denk dat Bos cs daarom ook zo verschrikt zaten te kronkelen. Het is beter als de NL-belastingbetaler daar zo weinig mogelijk over weet.

 4. Dit is al heel lang bekend, alleen moeten we weer gesust worden.
  Als het zo door gaat met de crisis, dan kunnen Wouter en Jan Kees ook de straat op.
  Maar zoals gewoonlijk, hebben we nog veel slapers onder ons.

 5. @Arnold [7]:

  Ik wist alleen dat de Rolling Stones hun onderneming hier hebben ondergebracht. Er zullen nog wel meer bekende namen zijn die NL als landingsplaats gebruiken.

  Wouter en aanhang hoeven niet te schrikken dat zouden eigenlijk de NL’ers moeten, want die hoesten uiteindelijk het verschil op als het NL’se belastingparadijs wordt aangepakt.

 6. @Armin [3]:

  Ook het gifschip van enkele maanden geleden was van een zg. brievenbus bedrijf.

  Het bedrijf had de belastingparadijs voordelen, nederland de schade van het gif verwerken.

 7. I.p.v. dat Bos en De Jager er trots op zijn, weten ze niet hoe snel ze dit moeten ontkrachten. Dit komt natuurlijk zoals een aantal al terecht hebben opgemerkt, dat NL voor zijn burgers het tegenovergestelde is van een belastingparadijs. En die verschillen zijn natuurlijk zeer pijnlijk voor die criminelen die hier aan de macht zijn.

  En de burger maar kaal blijven plukken. Belastingontwijking en -ontduiking is zo langzamerhand een noodzakelijk kwaad geworden. Een morele plicht was het al heel langer.

  Welke politieke partij belooft eigenlijk de meeste belastingverlaging? Die krijgen mijn stem. Hoe idioot de rest van het gedachtengoed ook mag zijn. Dat ontneemt de overheid in ieder geval zoveel mogelijk de middelen om zich nog meer met onze levens te bemoeien.

  Liberty 5-3000 [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Liberty 5-3000 [12]:

  Haha, ja zo kun je het ook bekijken. Een leuke stel dat: stel dat nagenoeg niemand gaat stemmen bij een verkiezing. Hoe zouden de reacties zijn?

 9. @beek [9]:

  Inderdaad heel erg leuk Nederland als Belastingparadijs. Ik heb er de laatste 25 jaar een erg goed belegde boterham mee verdiend.

  Nu geniet ik van de mogelijkheden in Nederland om bijna belastingvrij mijn inkomen te generen. Werkt heel erg goed. Dus ook voor particulieren kan Nederland een belastingparadijs zijn. Je moet alleen even de weg weten in het fiscale bos.

  Tja dat Wouter Bos ontkent dat Nederland een paradijs is, is te begrijpen. Alle “brievenbus” BV’s, NV’s en Coöperaties brengen toch de nodige Miljarden in zijn kassa. Tegenover deze baten staan geen kosten voor de schatkist omdat de Ultimate Beneficial Owners verder geen gebruik maken van onze infrastructuur.

  Van mij mag Nederland nog decennia een paradijs voor buitenlanders blijven.

  Scrutinizer [16] reageerde op deze reactie.

 10. HET GAAT HIER OVER GELD, DUS LET OP! WAAROM WORDT GEEN AANDACHT BESTEED AAN DE NIEUWE HEILSTAATTERREUR DOOR DONATIES AAN POLITIEKE PARTIJEN, MAAR NATUURLIJK ALLEEN PVV, AAN OPENBARING TE ONDERWERPEN?
  HUB OF ZO, MAAK EENS SNEL ARTIKEL, WANT DIT IS SCHANDALIG!

 11. @Maserati Teun [14]: “Nu geniet ik van de mogelijkheden in Nederland om bijna belastingvrij mijn inkomen te generen. Werkt heel erg goed. Dus ook voor particulieren kan Nederland een belastingparadijs zijn. Je moet alleen even de weg weten in het fiscale bos.”
  Interessant. Zou je ons hier meer over kunnen vertellen?
  Dank bij voorbaat.

  hugo van reijen [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Scrutinizer [16]: @Scrutinizer [16]:

  Vermoedelijk eist het genereren van belastingvrij inkomen in Nederland erg veel formaliteiten, papierentroep en fictionwriters.

  In een aantal andere landen gaat het in ieder geval gemakkelijker.

  Maar ik zou de belastinginspecteur wel eens willen zien die het Paleis Noordeinde binnenkomt en daar gaat controleren. Vermoedelijk is hij al weggezakt in het diepe tapijt ,alvorens hij het controlepunt heeft bereikt.
  hugo van reijen

  nachtwaker [18] reageerde op deze reactie.

 13. @hugo van reijen [19]:

  van U2 -en de Rolling Stones valt er weinig te verdelen , die zitten ook in het belastingparadijs van Nederland ,n vaak vergeten musici-paradijs

Comments are closed.