eu_cartoonDat is een suggestieve beschuldiging, maar het kan nooit de schuld van de hardwerkende en goed bedoelende burger zijn die zich inzet voor zijn bestaan. De schuldigen moet je zoeken bij de kleine groep betalende leden van de politieke partijen, die politiek als een hobby zien en met elkaar plannen maken om meer macht te verwerven en de neergaande lijn van onze maatschappij en de economie daarbij aangestuurd hebben. 
 
De onverantwoorde wijze van met het geld van anderen, de belastingbetaler, om te gaan en geen idee meer hebben van de echte waarde van het geld wat ze als rupsen van de burgers onverantwoord binnen halen.

 Het invoeren van ongebreidelde belasting heffingen en het invoeren van willekeurige regelgevingen die de burger alle vrijheid heeft afgenomen. Het goedkeurend aan te zien dat speculerende kapitalisten belastingvrij geld binnen kunnen halen, wat uiteindelijk opgebracht moet worden door de burger. Nu er verliezen zijn gaat de overheid met geld van de belasting betaler dit compenseren. Verder gaat men blindelings, zonder aan de burger te denken, steeds verder investeren in een bureaucratisch overheidsbestuur, en deelt men geld uit aan sponsoring, subsidies aan goede doelen, milieu en andere landen.

 Het geld wat men aan hobbyisten geeft, die als doel hebben alle plannen van de overheid te dwarsbomen, en er voor zorgen dat ambtenaren werk houden, zodat advocaten jarenlang kunnen gaan procederen, en rechtbanken hun taak niet kunnen nakomen door de vele rechtszaken, en als dat niet genoeg is dan nog even naar Europa gaan om daar hun gelijk te behalen. Maar het is wel allemaal geld van de belastingbetaler, dat zo ondoordacht verspeeld wordt. De gewone werkende burgers en bedrijven worden uitgekleed om dit allemaal te kunnen betalen. Zo werkt het in Nederland, en dat komen wij straks ook weer in Europa tegen Ook deze mensen in Europa die kapitalen verspillen moeten wij met elkaar onderhouden, en vind u het vreemd dat de economie dat allemaal niet op kan brengen.

 Kunt u zich voorstellen dat de burger, die alleen maar in zijn vrijheid beperkt wordt door de vele vaak overbodige regels opstandig wordt? De schuldvraag is simpel te beantwoorden, onze politici zijn net rupsen die ons, maar niet de bomen kaal vreten, om zelf in weelde kunnen leven. En iedere politicus die durft te zeggen dat het de schuld van de burger is, moet je gelijk het woord ontnemen en opsluiten tussen soortgenoten in de lege cellen. Dat er meer dan genoeg tweedracht in ons land gekomen is dank zij politici, en wat politici als ideaal hadden heeft ons de grootste ellende, en de instorten van de economie bezorgd. Dit allemaal is het gevolg van een wanbeleid en bureaucratisering door het naar machthoger riekende politieke partij cultuur, waar bestuurder zichzelf ver boven de gewone hardwerkende burgers gesteld hebben, en zichzelf daarmee gelijktijding zijn gaan verrijken. En het belang van de burger? Als je dat vraagt kijken ze erg onschuldig om zich heen, dat willen ze niet weten of zien.

 En de eensgezindheid in Europa is er niet, maar wel een eensgezindheid van Europese politici die macht en status willen verwerven, en de burger alle rechten afnemen. En als het fout gaat krijgt de gewone man de schuld. Ik ga wel stemmen maar het geeft geen voldoening. En wens dat er weer eenheid onder de mensen zal komen!

 Ingezonden door Reiny
—————————————————-

REDACTIE:
Maar Reiny! Goede redenering. Maar niet de durf de consequenties te trekken?
Waarom stemmen als het geen voldoening geeft?
 In tegendeel het geeft een gevoel van schaamte dat je toch weer door de knieën gegaan bent voor die politici die je zelf verafschuwt.

Het is nog niet te laat. Je kunt nog een moreel besluit nemen!
Hub

2 REACTIES

  1. Dat er meer dan genoeg tweedracht in ons land gekomen is dank zij politici, en wat politici als ideaal hadden heeft ons de grootste ellende, en de instorten van de economie bezorgd. Dit allemaal is het gevolg van een wanbeleid en bureaucratisering door het naar machthoger riekende politieke partij cultuur, waar bestuurder zichzelf ver boven de gewone hardwerkende burgers gesteld hebben, en zichzelf daarmee gelijktijding zijn gaan verrijken. En het belang van de burger? Als je dat vraagt kijken ze erg onschuldig om zich heen, dat willen ze niet weten of zien.

    Maar dat is toch precies wat de politici wilden? Zoveel rotzooi trappen, dat er een groot ambtenarenapparaat nodig is om die rotzooi te beheren. Let wel: “beheren”, niet beheersen of oplossen.
    Hiermee is het doel van politici behaald: groter worden, meer belastinggeld roven, totale controle op de burger verkrijgen.

    En het belang van de burger? Nog minder belangrijk dan een rupsje in een boom.

Comments are closed.