woensdag, 27 mei 2009
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Obama wil Guantanamo impasse oplossen door preventieve detentie

Als het aan Obama ligt kan men in de V.S. straks louter uit vrees voor een mogelijk toekomstig misdrijf worden opgepakt en voor onbepaalde tijd worden vastgehouden.

“…Mijn administratie is begonnen toepasselijke standaarden aan te passen om te zorgen, dat ze in overeenstemming zijn met de “rule of law”. We hebben duidelijke en verdedigbare standaarden nodig voor diegenen, die in deze categorie vallen. We moeten een degelijk proces hebben van periodieke herziening, zodat elke verlengde detentie zorgvuldig wordt gewogen en gerechtvaardigd.

Ons doel is een legitiem wettelijk kader te construeren voor de resterende gevangenen van Guantanamo, die niet kunnen worden overgebracht.  In ons constitutioneel systeem moet verlengde detentie niet afhangen van de beslissing van één man. Indien we besluiten, dat de V.S. personen moet vasthouden om hen te verhinderen een oorlogsdaad te begaan, zullen we dat doen binnen een systeem, dat onder  juridisch toezicht en toezicht van het Congres staat. Om dit te bereiken zal mijn administratie samenwerken met het Congres om een geschikt wettelijk regime te ontwikkelen, dat consistent is met onze waarden en onze Constitutie…”

Het valt te bezien of het Congres daaraan vrijwillig wil meewerken. Maar we hebben gezien, hoe de TARP door hun strot werd geduwd.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Economie
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Ewt schreef op : 1

  Ik hoor het ze nog zeggen “Ach ja, slechter als Bush kan ie niet worden…”

  Uitbreiding van de oorlog naar Pakistan.
  Hype over Gitmo terwijl Bagram open blijft.
  Grote onzekerheid creëren door onvoorspelbaar overheids ingrijpen / overnames en aantasting obligatie rechten.
  Heel Goldman Sachs een positie geven in de overheid.
  Etc etc en de eerste 100 dagen zijn pas net over…
  Ratio [11] reageerde op deze reactie.

 2. Bon Vivant schreef op : 2

  Dan heeft men straks dus het wettelijk kader om al die concentratiekampen te vullen die de afgelopen jaren zijn gebouwd door (was het niet) Haliburton.

  Dus zodra je in een of ander vaag profiel past kun je levenslang worden opgesloten in het “land of the free”. Dat land begint behoorlijk af te glijden. Obama laat zich kennen als “just another politician”.

  Het congres zal wel akkoord gaan, dat deden zij ook ongezien met die bail out wet (is dat TARP?).
  Spy-Nose [4] reageerde op deze reactie.
  Ratio [11] reageerde op deze reactie.

 3. Spy-Nose (auteur van dit artikel) schreef op : 4
  Spy-Nose

  @Bon Vivant [2]:
  Ja, TARP = “Troubled Asset Relief Program” het beruchte bailout programma van 700.000.000.000 USD, ook wel “Stimulus package” genoemd. Sorry.
  en.wikipedia.org

 4. Saartje schreef op : 5

  “My heart cries for you …. America !”

  “Bye, bye …. Land of the Free” ! 🙁

 5. R. Hartman (NI) schreef op : 6
  R. Hartman

  Ach, wie hier nog verbaasd over is verwijs ik graag naar de diverse stukken over dit heerschap die op Vrijspreker te vinden zijn, gepubliceerd sinds de aanloop naar de verkiezingen en daarna. Daarin wordt duidelijk genoeg gewaarschuwd voor het track-record van Obama, en dat op basis daarvan niet veel goeds van zijn beloften te verwachten viel.

  Ook in Amerika is dit breed uitgemeten. Het feit dat de man zeer waarschijnlijk niet eens grondwettelijk gequalificeerd is voor het ambt van POTUS, zijn activisme en de verkiezingsmanipulatie door aan hem geliëerde activisten, zijn wens voor een binnenlands leger, zijn inspanningen om een burgerwacht en een blind trouwe militie op te richten, allemaal zaken die in ieder geval op internet wijd en breid bekend waren, heeft Amerika voor deze aartsleugenaar gekozen.

  In hoeverre dat een echte keuze is (de zwakste republikein bleef over als tegenstrever, met een nono als running mate, opvallend) blijft voor mij eenvraag. Maar kennelijk is dat allemaal niet relevant. En nu huilt men krokodillentranen. Democratie is de vrijheid je eigen dictator te mogen kiezen (of in ieder geval de illusie daartoe te mogen koesteren).

 6. R. Hartman (NI) schreef op : 7
  R. Hartman

  @Sen Huwa [3]: Obama is de gedroomde marionet van Soros en consorten. The Manchurian Candidate. Gefundenes fressen voor Bilderberg, Trilateral Commission en de Council of Foreign Relations. Er moest alleen even een oogje dichtgedrukt worden voor het detail van een ontbrekend geboortecertificaat. Maar met voldoende geld (of chantage) lukt dat natuurlijk altijd wel.
  De staat (en haar lobbyisten): de grootse criminele organisatie denkbaar.

  Spy-Nose [10] reageerde op deze reactie.

 7. IIS schreef op : 8

  Praat het vrouwtje van MSNBC tegen een kleuterklasje? Zeg dan dat het hele zooitje politici van begin tot eind, van links naar rechts niet deugt en dat er meer aan de hand is en dat we eerdaags met z’n allen weleens door het riool zouden kunnen verdwijnen. (fema camps and coffins)

  www.youtube.com

  Ik zou Obama het vuur na aan de schenen leggen en harde bewijzen willen hebben hoe het land er werkelijk voor staat dan als een gefrustreerde kip een beetje infantiele geile bekken trekken op tv. Acht jaar Bush&co hebben die gebracht wat men wilde? Als dat zo is dan doet Obama precies wat men verdient….
  Spy-Nose [10] reageerde op deze reactie.
  Ratio [11] reageerde op deze reactie.

 8. IIS schreef op : 9

  …precies dat wat men verdient. En de zaak is volgens mij te ernstig om nog longer om de hete brij heen te blijven draaien/praten. We zitten te deep shit en daar komen ZE en wij niet meer uit. Oorlog, ziekte, armoe, dood en verderf, misschien niet of heel zeker van wel?…

  www.astroblogs.nl

 9. Spy-Nose (auteur van dit artikel) schreef op : 10
  Spy-Nose

  @R. Hartman (NI) [7]:
  @IIS [8]:

  Dit soort filmpjes opent een heleboel mensen, vooral diegenen, die nogal laatdunkend doen, voor het eerst de ogen.

  Rachel Maddow is een populaire lesbische politicologe. Ze heeft natuurlijk een eigen show, genaamd TRMS: The Rachel Maddow Show. Een kwaliteit beter dan haar “mannelijke” equivalent Paul de Leeuw.

 10. Ratio schreef op : 11

  @Ewt [1]:
  slechter dan Bush

  @Bon Vivant [2]:
  “land of the free”
  “whoever told you that is your enemy”

  @Sen Huwa [3]:
  In de indirecte democratieën van de westerse wereld, vooral die van de VS, zijn “de” verkiezingen niet meer dan de verkiezing van de volgende despoot met bijbehorende ondergeschikten. Het hele politieke systeem is per definitie corrupt, en dat gaat er niet beter op worden door een man die toevallig een hele zooi aan charisma heeft.

  @IIS [8]:
  Misschien moeten we eerst een genocidaal totalitair regime krijgen voordat mensen eens beginnen met wakker te worden.

 11. Michel schreef op : 12

  Helaas wilde niemand het horen toen het er toe deed. velen waren gehypnotiseerd door de man, en velen zijn dat nog steeds. Dat het deel dat afhankelijk is van openbaar onderwijs in de VS dommer gemaakt is door een totaal inefficiënt onderwijs systeem en de Amerikaanse media compleet in handen is van grote corporaties helpt ook niet. Al moet ik eerlijk toegeven dat er in de VS nog controversiele onderwerpen behandeld worden door diverse mainstream media kanalen. In Nederland is het helaas nog triester gesteld op dit front. En dat zegt heel wat meer over het systeem in NL als dat het wat zegt over de VS.

  Ook voor Hitler hebben mensen gewaarschuwd. Helaas hebben mensen meer als hun eigen redelijkheid en logica nodig om besluiten te kunnen nemen. Charisma en retoriek vullen die plek maar al te makkelijk op.