foto_airforceoneVoorbeeld: Wat doet Pentagon als hun foto’s niet up to date zijn?   
Stel je voor, je werkt bij de PR afdeling van het Amerikaanse ministerie van defensie en ontdekt dat de foto’s van 1 van de 2 vliegtuigen van de president (Airforce 1) niet erg up to date zijn? Bijvoorbeeld dat er op een foto van het toestel boven de skyline van Manhattan nog de twee torens van het WTC te zien zijn? Nee, dat mag absoluut niet kunnen! Wat doe je dan als ambtenaar van defensie? Juist, gewoon nieuwe kliekjes laten schieten natuurlijk! Logisch toch?”
 
Van Adobe Photoshop of de vele soortgelijke varianten op dit fotobewerkingsprogramma, waarvan sommigen zelfs gratis zijn, hebben ze bij de Amerikaanse overheid kennelijk niet gehoord. Met zulke programma’s kan iedere Jan Doedel heel gemakkelijk het WTC uit de skyline van New York wissen en er bijvoorbeeld de Eiffeltoren er voor in de plaats zetten, of de Utrechtse Domtoren, of helemaal niets. Wat u maar wilt
De kosten zullen in zo’n geval niet meer dan een paar tientjes zijn, of als u een expert inhuurt wellicht iets duurder.
Maar het kan altijd nog duurder vindt de overheid van het machtigste land ter wereld. Zij doen alles graag groots en pakken daarom ook graag heel erg groots en vooral ook erg duur uit. Het mag best een paar duiten kosten, want ach, het is tenslotte belastinggeld, en dat mag best rollen vonden ze bij defensie. Dus raad eens welke optie ze na lang vergaderen en overleggen uiteindelijk kozen uit alle opties die er te kiezen waren?
Het Amerikaanse ministerie van defensie koos ervoor om de presidentiële Boeing 747 een paar rondjes te laten vliegen boven de plek waar enkele jaren geleden 2 passagiersvliegtuigen het WTC tot een berg puin reduceerden. De reacties van de lokale bevolking was dan ook wel te raden, paniek, trauma, woede, onbegrip en verdriet al om. Maar gelukkig heeft het Pentagon nu wel weer verse nieuwe foto’s van Air Force One zonder het WTC op de achtergrond.
 
De link naar het artikel op NRC (met filmpje)
of in andere media via Google
 
Ingezonden door Johan Jongepier

1 REACTIE

  1. Oh en u dacht dat dit niet bewust gedaan was?
    Angst aanjagen is nou net iets wat overheden voortdurend doen om de bevolking permanent in een psychose te houden.

Comments are closed.