wietIn het Parool van eerder deze week, de krant voor moraalridders, dus dit moet waar zijn: Door de overheid gecontroleerde plantages moeten de coffeeshops legaal van wiet voorzien. Dat is één van de mogelijkheden die de PvdA oppert voor de toekomst van het softdrugsbeleid.


Het verdere artikel uit het Parool:

Legale wietplantages kunnen een oplossing bieden voor de wiet die nu op de markt komt, die steeds sterker wordt en wisselend van kwaliteit is. Tegelijk wordt daarmee voor de coffeeshops het probleem opgelost dat zij hun koopwaar illegaal via de ‘achterdeur’ moeten betrekken.
Burgemeesters pleitten op een ‘wiettop’ onlangs voor regulering van die achterdeur en een proef met een gemeentelijke kwekerij. Maar ‘elke gemeente haar eigen kruidentuintje’ is in de ogen van PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester niet goed in de hand te houden. Ze geeft dan de voorkeur aan ‘een stuk of vijf grote legale wietkwekerijen’, waar cannabis onder toezicht van de overheid wordt geproduceerd.
Dat zou ook het model zijn waar een PvdA-commissie die zich buigt over de toekomst van het drugsbeleid aan denkt, schrijft ambtenarenblad PM deze week. Bouwmeester, lid van deze commissie, nuanceert dit. Volgens haar is dit voor de commissie ‘één van de opties’. ”Misschien vinden we nog een betere oplossing.”
”Het lijkt voor de hand te liggen dat je de teelt centraal organiseert,” zegt Bouwmeester. Ze kijkt daarbij naar de kwekerij in Veendam die in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid medicinale cannabis teelt.
De PvdA-commissie, onder leiding van Eerste Kamerlid Pauline Meurs, komt deze zomer met haar advies. Maar de aanbevelingen zullen voor de lange termijn zijn. De coalitie heeft afgesproken dat aan het gedoogbeleid deze regeerperiode niet wordt getornd. (BART VAN ZOELEN)

Door die paar zinnen in dit artikeltje komen bij mij opeens honderden vragen naar boven borrelen. Waarschijnlijk omdat ik het niet meer snap. Laat ik voorop stellen, dat ik iedereen zijn/haar vrijheid gun om wel of geen drugs te gebruiken, dus daar gaat het me niet om (al ben ik zelf geen ervaringsdeskundige). Sterker nog, ik denk dat drugs bijgedragen heeft tot zeer artistieke invullingen in ons leven (muziek, beeldende kunst, enz.) Het gaat mij om de inefficiënte en geldverkwistende “war on drugs”, die voor wiet schijnbaar op deze wijze dient te eindigen.

Als de overheid toezicht gaat houden op de wietteelt, is het dan opeens okay? Dus als de overheid nu toezicht gaat houden op het afpersen van mensen en bedrijven, dan is dat opeens ook legaal? (Oh ja, dat is inderdaad al zo: belasting!).
De “normale” tabaksproducten worden geboycot, gedemoniseerd en je mag ze nergens meer roken, maar voor wiet gaat de overheid toezien op de kweek?
Om de kwaliteit constant te houden? Van een illegaal product?
En dit “lijkt voor de hand te liggen”, dit vindt men logisch?
Is dit de oplossing voor de achterlijke “procedurefout”, dat je het wel per paar gram mag verkopen, maar niet groot in mag kopen of in voorraad hebben?
De overheid heft geen accijns op de verkoop van wiet (wel BTW of dat ook niet?) en voert een gedoogbeleid, omdat de overheid drugs niet goed wil (of kan) keuren, en nu gaat ze toezicht houden op de kweek ervan?

En wat zijn de volgende stappen?
Neemt de overheid ook de alcoholproducerende industrie over?
Gaat de overheid ook gewone tabak produceren (of toezien daarop)?
Nog een ideetje: maak in Nederland 5 grote hoerenwijken, waar iedereen “onder toezicht” van Rouvoet en Balkenende kan doen wat hij thuis niet mag. Dan zullen ze veel bekenden van hun eigen cluppie tegenkomen.
Dus er bestaat zoiets als een “wiet-top”, waar burgemeesters naartoe kunnen? Is er ook een “harddrugs-top”, een “hoeren-top”, “incest-top”, “illegale wapens-top”?
Gaat de overheid ook toezien op de productie van heroïne? (Oh shit, dat doet ze al, sinds de “hulpmissie” in Afganistan komt daar tegenwoordig 80% van de papaver voor drugs vandaan. Gefinancierd met ook uw belastinggeld, met de kans morgen uw dochter of zoon met een overdosis in de goot te zien liggen. Gesponsord met uw belastinggeld en de morele normen en waarden van ons kabinet).

Ach, we kunnen er om lachen of boos over worden; ik vind het erg triest, dat mensen met een dergelijk intellect het allemaal beter schijnen te weten voor u en voor mij.

15 REACTIES

 1. He is eerder dat de macht ze naar het hoofd is gestegen dan intellect. Het beste zou zijn om de hele wiethandel te legaliseren. Ongeacht wat het buitenland er van vind, maar dat durven die lafaards niet te doen.

  Het gaat niet zo goed met de kranten in NL. Door alle leugens en propaganda die er in staan haken steeds meer lezers af en daarmee ook adverteerders. Oplossing: de politici nemen de kranten over met een dik pak subsidie.

  De kranten gedragen zich er intussen al naar. Kijk maar naar de berichtgeving rond die sjoemelende en machtsmisbruikende burgemeester van Utrecht. Vergelijk dit eens met het nieuws en de houding van kranten in Engeland, rond de affaire met frauderende parlementsleden en ministers.

  Het enige dat ik nog leesbaar vind aan het Parool is de restaurantrecensie van Van Dam. De rest kan zo in de kattebak.

 2. Ik kan er wel om lachen. Het is zo ongelofelijk hypocriet en belachelijk dat je moeilijk anders kan reageren. Wat een gekkenhuis.

  Laat me raden.

  – de winsten vloeien direct in de staatskas.
  – de prijzen zullen kunstmatig hoog gehouden worden(accijnzen).
  – de kwaliteit zal dubieus zijn.
  – de diversiteit zal afnemen.
  – registratie als wietgebruiker.

  Dit uiteraard naast het feit dat het onmogelijk is om de gehele illegale wietteelt weg te werken. Elke wijk in Nederland heeft ergens een wietplantage. Het spul is per gram meer waard dan goud, dus wat verwacht je anders.

  Vrijgeven die hap. Geen extra bureaucratenbaantjes voor de regulering, geen accijnzen op een plant en laat de vrije markt dit regelen.

  Paul Martens [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Michel [2]: Tja, jouw argument “kwaliteit zal dubieus zijn” heb ik nog niet eens meegenomen in mijn betoog.
  Zoals alles, wat door de overheid aangepakt wordt, zal ook dit wel dramatisch worden op een of andere manier: of veel te duur of slechte kwaliteit. OF BEIDE, want zo kennen we “onze” machtmisbruikers het beste.

  TerriërBram [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Paul Martens [3]:
  Zeker en vast dat de qualiteit dubieus zal zijn. Mensen die Cannabis gebruiken als medicijn gaan nu vaak ook naar de coffee shop, omdat zij daar meer keuze hebben en de qualiteit over het algemeen beter is dan de 3 soorten uit de overheidstuin. Bovendien is de coffeeshop over het algemeen goedkoper.

  Gelukkig gaat het hard op het ogenblik in de US. De vraag is hoe lang de lobby van de petrochenische, farmaceutische, staal en kunststoffen industrie dit verbod (notabene een verbod op iets dat er al was voordat er mensen waren) ongewijzigd kunnen houden.

  Want ja, al die industrieën hebben er baad bij dat Cannabis verboden blijft, en zoals laatst nog in de Elsevier gedemonstreerd is met een artikel over Karst Tates, consequent in een kwaad daglicht gesteld wordt.

  Eet Hennep zaad en Hennep zaad olie, zeer goed voor uw gezondheid. Mits het regelmatig gegeten wordt beschermt tegen zenuwziekten, zoals Alzheimer. Maar daarbij zit het boordevol zeer goede voedingsstoffen.
  Gebruik Hennep kleren en ander goed, zeer duurzaam, goed voor de inhoud van de portemonnee. En het isoleert als geen andere vezel, ideaal voor Nederland.

  Waarom laat u u vertellen dat u niet één van de beste levensbronnen uit de natuur zou mogen gebruiken? Gebruik van Cannabis is een teken van vrijheid, en bewerkstelligd ook vrijheid. Het spul groeit praktisch overal, en levert alleen maar levensmogelijkheden, en mogelijkheden die het leven verlengen en veraangenamen.

  Ik kan u aanraden eens een goede pure te roken, na een goede maaltijd. Een stuk plezieriger, en vaak ook gedenkwaardig, dan een avondje RTL, of andere fascistische media droefenis.
  Michel [7] reageerde op deze reactie.

 5. Dit is pure humor! Terug naar de VOC mentaliteit van JPB! De staat met het monopolie op drugshandel, toen de opium, nu de wiet. De Oranjes zijn er rijk mee geworden.

  Niet verrassend dat dit voorstel weer bij de meest corrupte f(r)actie binnen de criminele organisatie die staat heet vandaan komt. De PvdA begint steeds communistischer te worden.

  Wordt dit een parallel met belastingheffing: Gij zult niet handelen in drugs, de staat duldt geen concurrentie?
  Michel [7] reageerde op deze reactie.

 6. @R. Hartman (NI) [5]:

  Inderdaad. Dit schijnt weer nieuw licht op gedane uitspraken!

  Overigens is marihuana geen drug. Drugs zijn synthetisch versterkt of gefabriceerd. Er bestaan wel synthetische vormen van marihuana die momenteel door enkele farmaceuten ontwikkeld wordt als medicijn. Nee, geen geintje.

  Marihuana is een plant met hallucinogene eigenschappen.

  @TerriërBram [4]:

  Inderdaad. De plant groeit letterlijk overal ter wereld. Heeft de hoogste ethanol waarde bij gebruik als biobrandstof. Ook de olie kan voor dit doel gebruikt worden. De hennepolie en hennepzaadolie zijn een van de gezondste substanties die er bestaan. Je zou er letterlijk van kunnen leven, zonder enige andere voedselbron. Dit is de plant die de wereldhonger al lang en breed had kunnen verhelpen. je kan er touw, papier en een half huis van maken. Het bevat een van de sterkste plantenvezels die we kennen. De hele Amerikaanse oorlogsmachine draaide er zo’n beetje op in WW2. En dit is pas het begin.

  http://www.youtube.com/watch?v=hR42Ia_-aDA
  TerriërBram [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Michel [7]:
  Yup, http://www.youtube.com/TerrierBram .

  Leuk dat je je op de hoogte hebt gesteld van de Cannabis wonderen. Ken je ook Rick Simpson? Zo niet, zou je toch echt dit eens kunnen kijken:
  http://www.youtube.com/watch?v=pjhT9282-Tw

  Ik eet Cannabis zaad en olie elke dag. Mijn lichaam reageerde er al snel op. Ik weet niet of het een vervanger kan zijn van al het type voedsel. Maar je komt met Cannabis zaad een eind. http://www.youtube.com/watch?v=jya6kcOEMUU

  Dit is een leuke:
  http://www.patentstorm.us/patents/6630507.html
  Met andere woorden, wil je niet dat je vader of moeder ga ga gaat, en dat zij tot hun dood jou herkennen, laat hen dan regelmatig een lekkere hasj verdampen.
  http://www.de-verdamper.nl/

  Op het ogenblik heb ik een 100% Hennep vezel spijkerbroek aan, en een 40% Hennep shirt. Mijn ondergoed is versleten, dus ik ga eens in het internet klimmen om te kijken wat er al zo te koop is. En dat is veel, en er komen zaken bij.

  Herb is the healing of the nation.
  Michel [11] reageerde op deze reactie.
  Polity [13] reageerde op deze reactie.

 8. De overheid kan een belangrijke en wezenlijke bijdrage leveren op het stuk van de marihuana en andere producten, namelijk door zich nergens mee te bemoeien.
  De markt kan dan zelf bepalen wat nodig is en waar.
  hugo van reijen

 9. @TerriërBram [8]:

  Ik had je profiel al eens gezien meen ik me te kunnen herinneren. Rick Simpson kende ik jah. Ken jij de gebroeders McKenna? Beide hebben enorm veel research gedaan naar verschillende hallicunogene stoffen zoals DHT, THC e.a.

  Ik had een paar weken geleden gelezen dat de olie alle bouwstoffen bevat die een mens nodig heeft. Uiteraard is het een theoretisch iets. Ik raad het persoonlijk niet aan ;).

  Het onderzoek wat er gaande is naar THC is behoorlijk interessant. Vooral dat vergelijkbare stoffen door je lichaam zelf aan worden gemaakt voor bepaalde hersenfuncties.

  Ook heel interessant is eens te kijken naar de geschiedenis van het marihuanaverbod in de VS na de drooglegging en de rol die bepaalde industriëlen hebben gespeeld. Ik heb nu even geen tijd de links op te zoeken, maar als niemand me voor is doe ik dat vanavond laat wel even.

  pien [12] reageerde op deze reactie.
  TerriërBram [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Michel [11]:

  Alle drugs zijn gelijkend aan lichaamseigen stoffen.

  zoook prozac en ritalin en andere zogenaamde medicujnen. Overigens kunje behoorlijk trippen op eiwitten. die weer precusrser zijn voor je lichaamseigen doop.

 11. @Polity [13]:
  Met een goede hasjiesj en als ik zo iets als dit http://www.vaporizer-info.com/reviews_de_verdamper/ gebruik wel.

  Het is werkelijk verrassend hoeveel ik met zo’n dergelijk apparaat er af haal. Een tientje Hasj wordt zeker het drievoudige. Maar met slimme techniek is viervoudig zeker en vast mogelijk.

  Voor Marihuana prefereer ik roken. Alhoewel ik natuurlijk van de eigenschappen van Marihuana rook op de hoogte ben. En dat heet nou vrijheid :-).

 12. @Michel [11]:
  Nou zo theoretisch is dat niet, en daarom heb ik in een vorige aflevering een link gezet naar YouTube waar een voedingsdeskundige, met naam en titels, spreekt over de eigenschappen van Cannabis zaad. En met name die eigenschappen die voorspoedig ingezet kunnen worden voor de qualiteit van elk menseleven.
  Dit is de link nog een keer:
  http://www.youtube.com/watch?v=jya6kcOEMUU

Comments are closed.