Zowel het aantal slachtoffers als het aantal plaatsen waar de afgelopen jaren terreur bedreven is door personen die voorgeven imagesuit naam van de Islam  te handelen, was groot.

Erg goed rekenen en tellen kan ik niet, maar wel  vermoed ik, dat  het aantal slachtoffers van deze terreur slechts een fractie  bedraagt van de slachtoffers dat veroorzaakt is door terreuracties van westerse landen.

Het is mij niet bekend of er moslims  zijn die een oorzakelijk verband zien tussen bijbelteksten en deze terreur. Maar als dat het geval is, doen zij niets anders dan een aantal personen in het westen  die een causaal verband menen te constateren tussen teksten in de koran en uitgeoefende terreur.

Interessant  is het , te constateren  dat het opgerichte internationale tribunaal  slechts gebruikt kan worden voor het vervolgen van personen uit voornamelijk derdewereldlanden  die   door middel van het verstrekken van contraproductieve ontwikkelingshulp in een permanente staat van afhankelijkheid worden gehouden.

Al  zou een Amerikaans soldaat tien torens opblazen,  hij kan niet voor het  tribunaal gesleept worden, omdat de Verenigde Staten van Amerika zich bij voorbaat aan ondertekening ontrokken hebben. Het tribunaal  is  hierdoor tot een exponent geworden van een  hypocriet westen  dat op voorhand bepaalt dat bepaalde potentiële daders van vervolging worden gevrijwaard.

Het geheel van gebeurtenissen overziende,  valt niet anders te concluderen dan  dat Bin Laden  en de psychopaat  Saddam Hussein   beginnende amateurs van bescheiden properties zijn in vergelijking tot  hun westerse  collega-terroristen.

Ook is het pijnlijk, te constateren dat bepaalde  “vergissingen” die soms meer dan 100  slachtoffers eisen met de mantel der liefde worden bedekt. Men vraagt zich wel af, hoe de reactie zou zijn, als de slachtoffers van een dergelijke “vergissing”  zouden leven in Palm Beach of Boca Raton.  

Hugo van Reijen

4 REACTIES

 1. Voor de misdrijven van de Westelijke Geallieerden tijdens WO-II, denk aan de vuurstormen van de Duitse en Japanse steden (o.l.v. Churchill, Roosevelt en Truman), is ook niemand opgepakt.

  En dan hebben we het nog niet over al die oorlogsmisdaden in andere oorlogen (Vietnam, Servië, Kossovo, Irak, Afghanistan) en andere misdaden, waarmee “het Westen” zijn morele gezag (mocht het ooit bestaan hebben) definitief heeft verspeeld.

  Er blijft maar één waarde over – de meest kostbare: de vrijheid van meningsuiting. Hoe lang nog?

 2. Leestip : BEKENTENISSEN VAN EEN ECONOMISCHE HUURMOORDENAAR.

  Een boek vol feiten dat leest als een misdaadroman, waarin de werkwijze van westerse ”lees amerikaanse” bedrijven in opdracht van de staat, landen knechten voor hun vieze spelletjes.

 3. “nteressant is het , te constateren dat het opgerichte internationale tribunaal slechts gebruikt kan worden voor het vervolgen van personen uit voornamelijk derdewereldlanden die door middel van het verstrekken van contraproductieve ontwikkelingshulp in een permanente staat van afhankelijkheid worden gehouden.”

  Heeft mijns inziens weinig met ontwikkelingshulp te maken. De afhankelijkheid heeft meer te maken met het eisenpakket van de Wereldbank en het IMF. Privatisering van staatsbedrijven, torenhoge schulden, en uitgavenbeperkingen. Deze maatregelen zijn duidelijk om de landen in een permanente politieke impasse te houden, waarvan de westerse bedrijven continue de vruchten plukken.

  De hypocrisie die je in het artikel aanhaalt is enorm. Kijk nou naar Afghanistan en Pakistan. Alles wat tegen de regering is heet Taliban en Al Qaida. Terwijl in Pakistan hele volksstammen die niks te maken hebben met terrorisme een naamsverandering ondergaan om het beeld van hun tegen wij vast te houden.

  http://video.google.nl/videoplay?docid=8415519765816415310
  Ik vond deze documentaire wel interessant, omdat het een compleet andere visie neerzet met betrekking tot voornamelijk de Amerikaanse politieke geschiedenis en de Europese invloeden daarop.

  hugo van reijen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Michel [3]:

  De ontwikkelingshulp speelt in zoverre een rol, dat deze op grote schaal verstrekt wordt met het expliciete doel, van deze landen onmiddellijk medewerking te verkrijgen, als hun stem in de U.N. nodig is , als een oliecontract ondertekend woet worden of er iets anders nodig is, dat nuttig is voor de verstrekker van de hulp.

  hugo van reijen

Comments are closed.