euneecomiteHeb je nog een greintje hoop voor de EU? Denk je in zwakke momenten nog wel eens om toch maar voor het Europees Parlement te gaan stemmen?

Lees dan over het enorme geritsel van de politici in het Pers-Summary van “Open Europe”. Mogelijk ben je dan genezen!
 
Dat summary begint met citaat:
For years, Herbert W. Armstrong*) warned the world that a German-led United States of Europe would win WWIII.
It appears that dreadful time is upon us”.

Al had Herbert Armstrong op veel punten ongelijk, op dit punt blijkt zijn gelijk voor iedereen die zijn ogen opent. 

Het Pers_Summary kunt u lezen. Bedenk dan tevens dat het slechts een klein deel van de vrijheidsbeperkende maatregelen omvat.

 ————————-
*) Herbert W. Armstrong (31 July 189216 January 1986) stichtte de Worldwide Church of God in 1946 .

7 REACTIES

 1. @Polity [1]: Dank je Polity
  Na veel emmeren is het waarschijnlijk gelikt om de link te vervangen.
  Bij mij werkt het NU.

  We hebben heel erg veel last met de site, en onze deskundigen met die van de server kunnen het nog steeds niet goed oplossen. Heel vreemd.

  Wij blijven doorgaan

 2. Treffend zijn zo maar een paar passages uit een lezing die Mark Steyn gaf op het Hillsdale College (New Hampshire):

  Europe’s addiction to big government, unaffordable entitlements, cradle-to-grave welfare, and a dependence on mass immigration needed to sustain it has become an existential threat to some of the oldest nation-states in the world.

  Every night of the week, you can switch on the TV and see one of these ersatz “town meetings” in which freeborn citizens of the republic (I use the term loosely) petition the Sovereign to make all the bad stuff go away.

  That’s Stage Two of societal enervation—when the state as guarantor of all your basic needs becomes increasingly comfortable with regulating your behavior. Free peoples who were once willing to give their lives for liberty can be persuaded very quickly to relinquish their liberties for a quiet life.

  The story of the Western world since 1945 is that, invited to choose between freedom and government “security,” large numbers of people vote to dump freedom every time—the freedom to make your own decisions about health care, education, property rights, and a ton of other stuff.

  Big Government isn’t about the money. It’s more profound than that. So-called fiscal conservatives often miss the point. The problem isn’t the cost. These programs would still be wrong even if Bill Gates wrote a check to cover them each month. They’re wrong because they deform the relationship between the citizen and the state. Even if there were no financial consequences, the moral and even spiritual consequences would still be fatal. That’s the stage where Europe is.

  Deze zaken moet u ernstig in gedachten houden als u besluit te gaan stemmen, voor Europa, voor uw land, voor uw gemeente of voor wat dan ook.

  Hier toont zich de tirannie van de democratie: de meerderheid kiest ervoor hun vrijheid weg te geven, en daarmee ook de uwe, omdat het wel zo gemakkelijk is als alles voor hen geregeld wordt, zodat ze zelf nooit volwassen hoeven te worden.

  In het collectivistische systeem dat democratie heet bent u daarvan het slachtoffer.
  Liberty 5-3000 [4] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [5] reageerde op deze reactie.

 3. @R. Hartman (NI) [3]: 100% mee eens. De problemen met een grote staat of superstaat zijn dat de overheid heel ver van de burger af staat en dat elke superstaat avonturen gaat ondernemen, omdat enerzijds de fysieke macht enorm is toegenomen (bombardementen op Joegoslavie) en anderzijds omdat de gewone burgers nauwelijks tot geen invloed meer kunnen uitoefenen op de besluitvorming (de euro en Europese Grondwet). Vooral inwoners en politici van kleinere landen zullen hun soevereiniteit moeten prijsgeven aan politici van grotere landen

  De Verenigde Staten en Sovjet Unie zijn wat dat betreft goede voorbeelden van hoe verkeerd het kan gaan, zelfs als gewone burgers in het begin dit hebben aangemoedigd en gestimuleerd. Het is als het ware een monster van Frankenstein geworden die de dokter zelf niet meer in bedwang kan houden.

  Liberty 5-3000 [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Albert S. [5]:
  De Verenigde Staten en Sovjet Unie zijn wat dat betreft goede voorbeelden van hoe verkeerd het kan gaan

  Waarom alleen die 2?
  Frankrijk
  Duitsland
  Engeland
  Oostenrijk-Hongarije
  Spanje
  Italië

  en de list goes on and on.
  Elke staat/overheid heeft machtsaspiraties.
  Dat een staat ervoor kiest om het avontuur ook daadwerkelijk aan te gaan heeft alles te maken met de verhoudingen onderling.

 5. @Liberty 5-3000 [4]: “Treffend dat zo’n lezing dan gegeven wordt in “the belly of the beast”.
  De minst vrije omgeving die je maar kunt wensen.”

  Ik vrees dat je niet geheel goed bent geïnformeerd:

  As all of you know, Hillsdale College takes no federal or state monies. That used to make it an anomaly in American education. It’s in danger of becoming an anomaly in America, period. Maybe it’s time for Hillsdale College to launch the Hillsdale Insurance Agency, the Hillsdale Motor Company and the First National Bank of Hillsdale. The executive supremo at Bank of America is now saying, oh, if only he’d known what he knows now, he wouldn’t have taken the government money. Apparently it comes with strings attached. Who knew? Sure, Hillsdale College did, but nobody else.

Comments are closed.