woensdag, 13 mei 2009
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Vorstendom Germania

Tussen Berlijn en Hamburg ligt Slot Krampfer waar men bezig is om een germaniaonafhankelijke staat binnen Duitsland op te richten. Vorstendom Germania is een zogenaamde Kerkenstaat die opgericht kon worden omdat Duitsland in feite nog onder het (geallieerde) bezettingsrecht staat. Een zeer interessant project op een oppervlakte van 4.700 m2 met een eigen kasteel.

De mensen van Germania willen onafhankelijk leven en niet onder de strikte regels van de overheid. Het vorstendom heeft al 300 ingezetenen en dagelijks komen er nieuwe inburgeringsverzoeken binnen. Volgens de grondleggers bestaat de Bondsrepubliek niet, Duitsland staat nog steeds onder bezettingsrecht. In Germania heerst basisdemocratie, er is een vreedzame gemeenschap bezig met kleinschalige landbouw en alternatieve geneeskunde. Verder is er alle ruimte voor meningen, een echte vrijheid van meningsuiting dus.

De media en de overheid doen er ondertussen alles aan om de kleine zelfstandige zwart te maken. Een extreem rechts bolwerk, conspiracy-followers, criminelen, pedofielen maar bovenal staatsgevaarlijke praktijken. Echter: ‘tot nu toe hebben we geen strafbare handelingen kunnen vaststellen’ zegt een woordvoerster van de politie.  Dat er kontakten met extreem rechts waren, geeft Jens Wilmann, een van de eerste bewoners, toe. ‘Die zijn meestal snel weer weg. Wij zijn te aardig, te open en te vredelievend voor ze. Bovendien geldt er op het terrein een wapenverbod. ‘  

Germania burgers proberen ook huizen en woningen in de buurt te kopen. Het vorstendom kan namelijk via leenrecht op aanliggende gebieden uitgebreid worden. Germania moet echter als souvereine staat erkent worden. Met deze missie is oprichter Michael von Pallandt bezig. ‘Als andere landen ons erkennen, dan wordt het erg lastig voor Duitsland om nog iets tegen ons te beginnen.’  

Zie hier ook een (duitstalig) interview over het koninkrijkje.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Internationaal, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Rupsie schreef op : 1

  Beste Vrijspreker,

  Ik heb een technisch probleempje vrijspreker zelf namelijk dat firefox vrijspreker opent en het enige wat ik krijg is een blanco pagina.
  Dit gebeurt (gelukkig) niet met Internet Explorer. Dit is niet alleen op mijn pc maar ook op 5 andere. Misschien dat het aan al deze computers ligt maar misschien kan het ook u zijn.

  Mijn vraag: klopt het dat firefox vrijspreker niet goed laad (aan het publiek gericht)? Of ligt het aan mij? Zo ja, hoe los ik dit op?

  Ik dank u wel

  Ontopic*

  Dit is uiterst intressant stukje over hoe mensen dus onder de Duitse wet uit kunnen komen mochten zichzelf onafhankelijk verklaren.

  Infinity [2] reageerde op deze reactie.

 2. Infinity schreef op : 2

  @Rupsie [1]:
  Op F5 duwen helpt in de meeste gevallen (de pagina vernieuwen).

 3. Rupsie schreef op : 3

  Ik zie het, Bedankt!

 4. Overheidsslaaf schreef op : 4

  Ik heb ze gemaild om te vragen of je ook Germanier kunt worden met NL paspoort. Benieuwd naar hun reactie. Verder heb ik gevraagd wat voor verplichtingen ze op de lange termijn aan hun bewoners op te leggen. Er is al een wapenverbod, maar laten we hopen dat dat er alleen is om te zorgen dat ze geen problemen met de autoriteiten krijgen.

  Ben benieuwd, een leuk initiatief in ieder geval.

 5. Overheidsslaaf schreef op : 5

  Trouwens, een idee. Ik weet niet hoever het gaat komen met die Verklaring van Onafhankelijkheid, maar mochten er ooit handtekeningen onder moeten…

  Weet zeker dat de download communities (pirate bay, mininova) heel erg veel support zullen geven. Mensen die veel internetten, downloaden etc. willen hun vrijheid absoluut niet kwijt. En ze zijn vaak ook goed op de hoogte van andere smerige overheidsspelletjes.

  Zomaar een idee…

 6. de inspecteur schreef op : 6

  Poesje mauw, kom eens gauw, ik heb lekkere melk voor jou!
  En voor mij, rijstebrij, oh wat heerlijk smullen wij!

  Germania kan tot een verminderde cognitieve ontwikkeling en intellectuele prestaties bij kinderen en tot een verhoogde bloeddruk en hart- en vaatziekten bij volwassenen leiden.

 7. Armin schreef op : 7

  Wedden dat de huidige inwoners gewoon nog steeds belasting betalen aan Duitsland … Zolang ze dat doen, zal het Duitsland een worst wezen. En zodra ze daarmee stoppen, zal je zien dat het vorstendom zo verdwenen is.

  Peter de Jong [8] reageerde op deze reactie.

 8. Peter de Jong schreef op : 8

  @Armin [7]:

  Yep, dat speelt ook bij andere vrijstaten i.o., zoals het FSP in New Hampshire, USA.

  www.libertarianfaq.org

  ===
  “Let them march all they want, as long as they pay their taxes.”
  – Alexander Haig

 9. Anno Zijlstra schreef op : 9

  het is zoiets als Nederland dus , een hobby