vrijheid_vleugels-paardVrijheid is wel het meest gehoorde woord van de laatste dagen. Het is ook het meest verkrachte woord. Er wordt in feite gevierd dat in 1945 Nederland door vooral Amerikanen en Canadezen bevrijd werd van de bezetting door Duitsland. 

Duitsland dat “ons” bezet had in de Tweede Wereldoorlog en jarenlang had geterroriseerd en onderdrukt tot en met het vermoorden van mensen die zich daartegen verzetten.
 
Ik herinner me dat eerste bevrijdingsfeest nog. Avondenlang werd er op straat gedanst. Alle mensen leken vrienden van elkaar. En in die blije atmosfeer werd weer aan het werk gegaan. Er werd weer “opgebouwd” en de welvaart groeide.

Vooral toen na een tijd, in 1949 Ludwig Erhard in Duitsland Minister van economische zaken werd en een soort vrije markt economie invoerde. Dat deed de Duitse economie geweldig opbloeien (Wirtschaftswunder) en daardoor ook de Nederlandse. (De invloed van het Marshall Plan willen we daarmee niet te kort doen) 

Dit leidde tot een vrijheidspiek. Want op dat moment begonnen de politici stap voor stap de persoonlijke vrijheid van ieder individu te beperken tot verhoging van hun eigen macht.

En het volk, dat dacht niet na en trapte er in.

 Toen dat nationaal niet snel genoeg ging naar wens van de politici, begonnen ze op internationale manier hun macht uit te breiden. Via een Kolen en Staal gemeenschap en een EEG, Europese ECONOMISCHE Gemeenschap, kwamen ze tot de POLITIEKE Europese Unie. De eerste twee waren nog beperkt tot economische samenwerking. Daardoor gebeurden er een aantal goede dingen. Grenzen en andere belemmeringen voor ondernemers werden afgeschaft. De economie kon makkelijker haar vleugels uitslaan en iedereen profiteerde door grotere welvaart.

 Maar tegelijkertijd kregen de politici de smaak steeds meer te pakken en voerden de onoplettende burgers in de Unie. Daarin werd de politieke macht steeds vergroot. Het is nu al zo dat 80 % van de wetten voor Nederlanders in Brussel worden gemaakt.
Vandaag is er bvb een bericht dat Brussel een wet gemaakt heeft dat Nederlandse (o.a.) ondernemers (in vrachtvervoer) verbiedt om meer dan 48 uur te werken. En voor degene die er op let, is er elke dag wel zoiets.

 In de oorlog hebben Nederlanders gevochten om onder de Duitse overheersing uit te komen. Nu kruipt de huidige generatie slaafs vrijwillig onder de knoet van de EU.
Natuurlijk zijn ze daarbij bedrogen door politici.

Een Jan Peter Balkenende die vertelt dat het Verdrag (verraad) van Lissabon iets heel anders is dan de door het volk in een referendum overtuigend afgestemde EU-grondwet, weet ook de Tweede en Eerste Kamer dat Verraad van Lissabon supergemakkelijk te laten ratificeren.
Terwijl er bijna geen verschil is tussen die grondwet en dat Verraad.

Kamerleden die successen van de EEG (in plaats van de EU) gebruiken om het volk te misleiden dat de EU zo goed voor ons is. Van alle fractievoorzitters en andere Kamerleden die we de vraag gesteld hebben, heeft er nog niet één de voordelen van de EU kunnen noemen.

 Zelfs de Bevrijdingsfeesten worden door de politiek, met name het (overheids) “comité 4 en 5 mei” gebruikt om uw vrijheid verder te beperken.

Lees daarover het uitstekende artikel De propaganda van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waarvan het slot zegt:”Vrijheid komt niet van overheden, niet van religies en zeker niet van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, vrijheid komt van mensen die beseffen dat al die van bovenaf opgelegde onzin niet nodig is en dat ze niets meer hoeven te doen dan hun logische verstand gebruiken en anderen te behandelen zoals zij zelf behandeld zouden willen worden.”

En nu staan we enkele weken voor de verkiezingen van politici die een goed betaald baantje met goede vooruitzichten in Brussel willen hebben in het Europees Parlement. 

Het volk, iedere Nederlander, is voor een groot deel bedrogen of “hebben het niet geweten”, of hebben zich laten bedriegen.

Maar deze onwetendheid is natuurlijk geen excuus. Net als “Wir haben es nicht gewusst” een excuus was. Met onze moderne overvloedige communicatiemiddelen is het moeilijker om iets niet te weten dan om het wel te weten! 

Er zijn nu snel verkiezingen voor het Europees Parlement. Vandaar een

OPROEP:

Lees ZELF wat er gebeurt.

–Lees het Verraad van Lissabon, dat de toekomstige inspraak van de burger nog meer ONMOGELIJK maakt.

–Begrijp het verschil tussen politieke beloftes en de werkelijkheid

–Tracht te beseffen wat er echt aan het gebeuren is. Maak ZELF rationeel en objectief je oordeel.

–Werk mee om de vrijheid die we nu nog hebben te houden en te vergroten.

–Zorg dat je straks je kinderen en kleinkinderen recht in de ogen kunt kijken.

14 REACTIES

 1. Het is vechten tegen de bierkaai, Hub.
  Het volk wil kennelijk bedrogen worden.
  Zoals de Republikeinen vechten tegen de monarchie.
  Kijk hoe het grauw achter de oranjes aanloopt.
  De man Karst Tates wordt als een monster afgeschilderd.Het is vreselijk wat er gebeurd is voor de slachtoffers en hun familie,maar aan de dader die zich bedreigd voelde in deze overgereguleerde maatschappij denkt niemand. Een slachtoffer van maatschappij en bureaucratie,waarbij steeds meer mensen zich ongelukkig voelen.

  Wie steeds weer als overwinnaar uit elke situatie komen dat zijn de oranjes.
  Vreselijk.
  Leve de Republiek der Vrije Nederlanden.

  Liberty 5-3000 [2] reageerde op deze reactie.

 2. @anne hilverda [1]:
  Sterker nog.
  Mensen zien depressiviteit meestal als een geestesziekte.
  Niets is verder van de waarheid.
  Het is een gezonde reactie van de geest op een door en door immorele maatschappij.
  Hoe anders kun je kijken naar een man die een schoen gooit naar Bush (en mist!).
  Waarvoor hij 3 jaren cel krijgt.
  Aan de andere kant staat een Bush die verantwoordelijk is voor de dood van Miljoenen mensen op deze aarde.
  Deze man krijgt een handdruk en een pensioen.

  R. Hartman (NI) [7] reageerde op deze reactie.

 3. De mogelijkheid om dieren kunstjes te leren is welbekend.
  Honden en paarden om er een paar te noemen zijn de meest welbekende levens vormen die tot de dood doen wat ze geleerd hebben.
  Zonder enige vorm van protest of tegenzin ,wel in de soms ijdele hoop op een schouderklopje of lintje in menselijke termen gesproken .
  Meer eigengereide dieren doen die kunstjes ook .maar met frisse tegenzin.
  Die tegenzin word gebroken door angst [straf] of beloning [voedsel] wat in meest van de gevallen een zielig resultaat oplevert in een circus.
  Het soort mens is het makkelijkst te trainen ,dat blijkt duidelijk uit 2000 jaar geschreven geschiedenis.
  Het leren ,opvoeden ,promotie ,leiding geven,[baas zijn] word altijd ,zonder uitzondering gebruikt of misbruikt voor totaal andere doeleinden als simpel overleven.
  De explosieve groei in aantallen wat wij mensen noemen is het resultaat, wat alleen mogelijk was door het niet in vrijheid leven.
  Een soort mieren/mensen gedrag voor een doel wat misschien te vinden is op de planeet mars.

 4. Goed artikel Hubert, vrijheid komt door mensen met rust te laten en goed voor je zelf te zorgen, probeer onafhankelijk te zijn en kies vooral geen politici die méér overheid willen, want dat is de weg naar slavernij. In elk onderzoek komt naar voren, hoe vrijer de markt, hoe rijker de bewoners zijn. Méér ambtenaren betekenen méér belastingen, méér regels en méér onderdrukking. Nederland is wat dat betreft niet anders.

 5. Goed artikel Hub,
  Het ademt een soort spirit, die hard nodig is om mensen in beweging te zetten om daadwerkelijk voor hun vrijheid op te komen.

 6. Op dit moment kijk ik een mini serie over John Adams over de verklaring van onafhankelijkheid van de Britten. (http://www.imdb.com/title/tt0472027/)

  Een van de hoofdredenen voor de V.S. om dit verdrag te tekenen was ‘liberty’ en kijk wat er nu van geworden is, met een half communistische (ik overdrijf) president aan de top en meer problemen dan je kan tellen. Wat heeft Nederland en Europa hiervan geleerd? niets!

 7. @Liberty 5-3000 [2]: Inderdaad. Zoals je ook wordt opgepakt als je Beatrix een hoer noemt. Terwijl hele horden ‘cultuurverrijkers’ zonder consequenties deugdzame Nederlandse meisjes en vrouwen voor hoer mogen uitmaken, uitsluitend omdat zij, als gastvrouw nota bene, weigeren zich aan te passen aan de achterlijke klederdracht eisen van hun ‘gasten’.

  In het geval Bea zijn er tenminste nog een aantal steekhoudende argumenten voor een dergelijk typering aan te voeren. Tenslotte worden minimaal de autochtone, werkende Nederlanders stevig door haar genaaid, waarvoor zij vorstelijk (maar niet altijd vrijwillig) wordt beloond.

  Dat hier dus (alweer) sprake is van discriminatie en klassejustitie, en derhalve onvrijheid, mag duidelijk zijn.

  Spy-Nose [8] reageerde op deze reactie.

 8. Democratie = Vrijheid ?
  Nog erger is het “ongeneeslijk ” hardnekkig -geloof- van vele burgers dat democratie is synoniem aan (persoonlijke) vrijheid .. uit onwetenheid ?

  Democratie = ter voorkoming dictatuur ?
  Democratie word ook koppig verdedigt als ter voorkoming van n dictatuur

  N tijdje geleden trof ik bij n internetdate-vrouwtje zon snorretje net onder de navel aan,mij herinderde t ,aan n duitser die dit onder zijn neus droeg

  Over welke bekenste politicus -voortkomend uit democratie- heb ik t over?

 9. IK MAAK ERNSTIG BEZWAAR TEGEN DE NAAM ORANJE, DIE HEBBEN DE NASSAUTJES GEJAT!

 10. Toen bekend werd dat Mocro’s Italië heel kundig bevrijd hebben, ook de honden werden verkracht, bleek dit nieuws net iets teveel om te gedenken. Merkwaardig toch.

 11. http://www.youtube.com/watch?v=Ct9xzXUQLuY

  Over inperking van vrijheid gesproken, hier is de amerikaanse senator Jay Rockefeller die zegt: “internet should have never existed”.

  Het is duidelijk dat het establishment het internet HAAT.

  De reden die hij geeft zijn bogus, hij heeft het over ‘dagelijkse aanvallen’ (definieer een aanval? een simpele port scan? een ping?). Het is een drogreden. De werkelijke reden is dat de aan de staat gelieerde media op hun voeten aan het afsterven zijn omdat iedereen zijn nieuws en communicatie van het internet afplukt. Ze zijn het informatiemonopolie kwijt! Ik zie de tijd nog komen van een clandestien samizdat-internet, van mensen die mbv antenne’s een draadloos internet overeind houden (zoals bv Wireless Leiden dat doet). Denk aan die film Soldaat van Oranje waarin de bezetter met een peilwagen door de straten rijdt om een clandestine zender te peilen.

 12. Zelfs de Bevrijdingsfeesten worden door de politiek, met name het (overheids) “comité 4 en 5 mei” gebruikt om uw vrijheid verder te beperken…

  o.a. staatsgesubsidieerde stichting anna frank huis mbt wilders ..(sic!)

  ik vier 5 mei als : moffenkwijtraak -dag ! (vieren van ; welke vrijheid..?)
  “we hebben gevochten om de moffen (helaas alleen louter)weg te jagen ”
  de vrijheid hebben we inm. verloren aan “onze” indirekte democratie ..

  1) n dictator (be)heerst een dictatuur de facto bij minderheid
  2) n democraat (be)heerst n dictatuur de facto bij meerderheid

  laten wij 4 mei alle slachtoffers v. dictatuur & democratie herdenken..

 13. Laten we blij zijn dat Hitler het Molotov- van Ribbentrop pact verbrak en Rusland vervolgens aanviel nadat zij beiden voorheen Polen onder de voet hadden gelopen. De Russen hebben wij hier gelukkig nooit gezien maar de verslikmentaliteit van de Nazi’s heeft er voor gezorgd dat zij (de Russen) onze ongeziene bevrijders geweest zijn.

Comments are closed.