In  Omaha, Nebraska  vond  op twee mei de  aandeelhoudersvergadering plaats van Berkshireimage0001 Hathaway.

Chairman Warren Buffett ,de rijkste man ter wereld, ontving  35000   aandeelhouders , hun familie en hun vrienden , op een festijn dat het Woodstock  voor kapitalisten wordt genoemd.

Er zijn tal van evenementen aan de bijeenkomst verbonden, zoals   een  diner in  Gorat, Buffett’s  favoriete  steak house ( zijn bestelling is een steak met een dubbele  portie hash browns) en op de avond voor de vergadering   een receptie  met lopend buffet in Borsheim, een juwelierszaak van enorme properties.

Het persoonlijke vermogen van Buffett, wiens salaris  $ 100.000 per jaar bedraagt),  neemt  naar grove schatting   dag en nacht toe met  2000 dollar  per minuut, maar Buffett  is de eenvoud in persoon. Heeft  iemand  pasmunt nodig  voor de telefoon?  Buffett  opent hij zijn portemonnee  en wisselt  een kwartje in twee dubbeltjes en een stuiver.

De 78-jarige Buffett ( Democraat) en zijn partner  Charlie Munger  ( 85, Republikein), beantwoordden  onvermoeibaar vijf uur lang vragen van aandeelhouders,  gevolgd door een receptie voor  alle buitenlanders die de moeite hadden genomen naar Omaha te komen.

Ter sprake  kwamen onder andere de  financiële crisis, de  opvolging van Buffett,  de wijze waarop directeuren beloond worden en de excessen van Wall  Street.

Verleden jaar was was er iemand ,die vroeg welke betekenis  Jezus Christus had in het leven van Buffett ( Buffett is atheïst.)

Ook kwam op tafel de beloning van   20 miljoen dollar per stuk, die twee bedrijven genoten voor  het tussen zaterdagavond en zondagmiddag schrijven van  een opinie over de wenselijkheid van de overname van Merrill Lynch door Bank of America.  

Buffett  pleegt  geregeld  tijd  door te brengen met scholieren en studenten die hij inlicht, hoe te investeren: wat wel te doen en wat niet.   

De  geniale , onnavolgbare  en joviale  Buffett was enthousiast, toen ik hem een  bankbiljet van Zimbabwe toonde ter waarde van 100 triljoen dollars en voorzag het terstond van  zijn handtekening.

Veel vermogen is niet nodig om dit Woodstock- festijn bij te wonen. Een aandeel ter   waarde van  $3000  levert toegangsbiljeten op voor  vier personen.  De kosten van het bezoek zijn tijdens het weekeind terug te verdienen met aankopen tegen grote korting bij  een heel assortiment bedrijven die tot het Buffett-  imperium  behoren.

De prijsbewuste bezoeker kan bij voorbeeld aanschaffen:  verzekeringen, boeken,  meubels, caravans,  chocolade , messen  en een aandeel in een zakenvliegtuig. Ook onderbroeken (  vier voor  vijf dollar) en raceauto’s behoren tot het assortiment. De eerstvolgende gelegenheid is 1 mei  2010. 

 

Hugo  van Reijen

5 REACTIES

 1. Warren Buffett wordt de laatste weken in de (main stream) media aangehaald omdat hij achter de plannen van Obama zou staan en een deel van zijn vermogen kwijt zou zijn geraakt. Of en wat er van waar is, is mij nog onduidelijk…

 2. Het kapitalistische Woodstock volgend jaar op (onze) dag van de arbeid? Hmm, dat klinkt te mooi om te laten liggen: ik denk dat ik maar eens moet overwegen daarheen te gaan.

 3. Hallo Hugo,

  Graag zou ik willen weten hoe je aan dat biljet bent gekomen. Ik zou er namelijk ook graag een willen hebben.

 4. Hugo: De geniale , onnavolgbare en joviale Buffett was enthousiast, toen ik hem een bankbiljet van Zimbabwe toonde ter waarde van 100 triljoen dollars en voorzag het terstond van zijn handtekening.

  Het lijkt me dat die geniale ‘Buffy’ toch zou moeten snappen dat dat 100 triljoen dollar biljet staat voor de teloorgang van de gedoemde natie Zimbabwe. Zijn enthousiasme voor het biljet is wat lastig te doorgronden, onnavolgbaar zelfs, om jouw woorden te gebruiken.
  hugo van reijen [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Ron Paul Fan [4]:

  Mijnheer Buffett maakt aan de lopende band grollen en grappen en lacht liever over biljetten van 100 triljoen dan dat hij erom huilt. Vandaar.
  Hugo van Reijen

Comments are closed.