No means NO!
No means NO!

Alleen al wat heel toevallig uit de media vandaag op me af komt, is tekenend en roept op tot verbazing en onbegrip voor iedereen die wel voor dat circus gaat stemmen. Het persoonlijke belang van politici druipt er zo dik af dat een blind paard dat toch moet zien.

In het nieuws zag ik Angela Merkel. En, sorry, even dacht ik dat de Führer aan het woord was. Probeer het 20.00 uur nieuws van 28 mei maar nog eens uit te luisteren, en laat me eventueel weten of ik overdrijf. *) 
 
Het gedrukte nieuws bevestigt dat de hele verkiezingen in Duitsland niet meer gaan over de EU, maar over de later te houden Duitse verkiezingen. Heel Europa, en U ook worden daarvoor gebruikt. Stem dus goed! Of NIET.

 En dat speelt “overal”zegt zelf onze NOS. (zie hier onder)
Sorry, voor deze opmerking, want u wist dat natuurlijk al lang.

En dan komt het 20.00 uur nieuws je vertellen dat de overheid een troep gemaakt heeft met het verzenden van stembiljetten. Er zijn mensen die het NIET, en er zijn mensen die TWEE biljetten hebben ontvangen.
Maar de burger is wel strafbaar als hij twee keer gaat stemmen.

Waarom is de overheid niet strafbaar voor dit geklungel?
En moeten we een herstemming houden vanwege deze fouten? Of hangt dat af van de uitkomst?

 En dan komt de SPITS met een artikel dat het CDA de Europese Verkiezingen promoot. Uiteraard, daar ligt een toekomst voor Jan Peter Balkenende en Frans Timmermans.
Het blijkt dat Jan Peter een chat-sessie hield met jongeren. Er wordt weging concreets in gezegd, maar het eindigt met twee vragen:

 • 1. Wat is er eigenlijk gebeurd met het NEE van Nederland? En
 • 2. Moet u zich niet bezig houden met het besturen van Nederland in plaats van met reclame te maken voor uw partij in Europa?

Goede vragen. Geen antwoord.

 Verderop lezen we in die SPITS dat de EU meer toezicht op (o.a.) de Nederlandse banken gaat houden:
–Er komt een Europees systeem van Toezichthouders
–PLUS een Europese Systeem Risico Raad
–Daarnaast komen drie specifieke instanties voor toezicht op de banken, verzekeraars en effecten,
–evenals een coördinerende stuurgroep.

Wel, ik snap het niet; het lijkt mij een recept voor falen. Maar wie ben ik? Het zal wel iets heeeeeel (politiek)geniaals zijn.

 Toen kwam ik bij een stukje waarin verklaard werd dat de lijsttrekker van het CDA voor het EP een “flierefluiter” is, zonder principes is en die als het “ergens over gaat” de benen neemt.

Dit klopte met onze eigen ervaringen met hem toen we op de Vrijspreker met hem discussieerden over de vraag of de EU ooit echt voordelen voor Nederland had.
Ook daar kon hij niets aantonen.

 Toen had ik er genoeg van, in de overtuiging dat er
 toch niemand zal gaan stemmen voor die schertsvertoning?
——————————————————————-

*) NOS. 
Duitse campagne vooral nationale politiek

Overal in Europa gaan de campagnes over zaken die maar weinig met Europa te maken hebben. In Duitsland is dat helemaal het geval.

De Europese verkiezingen worden in het grootste EU-land gezien als generale repetitie voor de landelijke verkiezingen later dit jaar. De Europese campagnes in Duitsland gaan dus vooral over binnenlandse onderwerpen, Angela Merkel, en de toekomst van Duitsland zelf, in plaats van de toekomst van Europa.

Het zal niemand verbazen dat kopstukken uit de landelijke politiek de Europese campagne bepalen. In Berlijn hangen posters met de gezichten van de Europese lijsttrekkers, maar bondskanselier Merkel mengt zich volop in de strijd.

8 REACTIES

 1. Nee, niet overdreven. Als ze die Merkel een snorretje opplakken vóór haar speeches, krijg je zeker bepaalde ideeën.
  De eigen agenda is (terecht?) belangrijker dan de Europese.

  Trouwens, met die stembiljetfouten vanuit gemeente Den Haag was ook nog een leuk commentaar: “We konden het in Europa niet eens worden” over dat gedoe met stembiljetten.
  Fijne EU zeg, dat ze over deze verkiezingen nog niet eens op één lijn zitten.

  Wát een debiel circus!

  Spy-Nose [5] reageerde op deze reactie.

 2. Laten we nu maar hopen dat de gemiddelde Nederlander de waarheid eindelijk gaat inzien met deze stommiteiten eerste klas. GRRR

 3. Mijn stembiljet ligt toch al in de prullenbak. Dus als ik in een vlaag van verstandsverbijstering toch in eens besluit mijn hersens het raam uit te smijten en te gaan stemmen kan dat niet meer. Noem het een verzekering voor de toekomst. Hoe zit dat trouwens bij de zuiderburen. Ik weet dat die een stemplicht hebben, maar ik neem aan dat deze gewoon een ongeldige stem kunnen uitbrengen zonder consequenties? Of wordt dit ook al gecontroleerd door de moderne stazi?

 4. Angela Merkel wordt hier wel erg zwart neergezet. Goed, ze is een Duitse en dat maakt haar bij voorbaat verdacht. Ze treedt op als de Duitse Eiserne Dame, maar dat komt dan weer omdat ze een Duitse is. Zelf ken ik Duitsland vrij goed omdat ik er al zeven jaar woon. Een prima land, maar het wordt wel meer Duits naarmate je verder van de Nederlandse grens raakt. Nederland-Duitsland, twee volken met e e n groot verschil. De Duitser is een groepsdier, de Nederlander meer een individualist, behalve bij voetbal. Dan worden zelfs de Nederlanders een beetje Duits…

 5. @Paul Martens [1]:

  Dat ze het niet eens konden worden over de stemprocedure geeft aan, dat er in “Europa” of een stel klungels zit, of een stel fraudeurs, ofwel een stel klungelige fraudeurs, ofwel een stel frauderende klungels.

  Het benadrukt nog eens, wat hier al vaker is betoogd, n.l. dat die Europese verkiezingen er helemaal niet toe doen.

  Het Europarlement is een quantité négligeable, een populatie parasiterende bloedzuigers of een zinloze peperdure poppenkast, afhankelijk van welke kant je het bekijkt.

  Ik heb inmiddels mijn stemoproep tezamen met een kritisch fragment uit de Vrijspreker in een ongefrankeerde envelop naar de Tweede Kamer gestuurd.
  R. Hartman (NI) [6] reageerde op deze reactie.

 6. “onze NOS”
  Hmm, doordenkertje…

  “Waarom is de overheid niet strafbaar voor dit geklungel?”
  Inkoppertje…

  “Wel, ik snap het niet; het lijkt mij een recept voor falen.”
  http://www.dilbert.com/strips/comic/2009-05-29/
  Treffend…

  “…in de overtuiging dat er toch niemand zal gaan stemmen voor die schertsvertoning?
  Waarom niet? Het is toch heel belangrijk je ‘democratische’ bijtring aan deze fopspeen te bepotelen?

  @Spy-Nose [5]: “Dat ze het niet eens konden worden over de stemprocedure geeft aan, dat er in “Europa” of een stel klungels zit, of een stel fraudeurs, ofwel een stel klungelige fraudeurs, ofwel een stel frauderende klungels.”
  Ik zou zeggen: All of the above!

  “Het Europarlement is een quantité négligeable, een populatie parasiterende bloedzuigers of een zinloze peperdure poppenkast”
  Idem, van elke kant vanwaar je het bekijkt (tenzij je deel uitmaakt van het selecte gezelschap belanghebbende rationeel gehandicapten, natuurlijk).

  speetjens [7] reageerde op deze reactie.

 7. Beste EU-haters,

  wat zijn jullie toch een slaapkoppen! Is jullie niet opgevallen dat europa langzaam wegzakt via een glijbaantje als in japan nu al fors gebeurt? Recept: foute bevolkingsopbouw (veel grijs weinig jong, te weinig kids), te weinig vernieuwing en dynamiek in de bevolking, hoge kosten van ouderen/zieken lage inkomsten door weinig consumptie ( en dus beperkte on negatieve groei…
  En dan China, India, brzazilië en ook de VS… explosieve ontwikkeling van bevolking en economie… Over een paar jaar staat Nederland tien plaatsen lager. China gaat nu snel richting EU-BNP en de VS…
  Wat dat er toe doet?

  Wel een piepklein landje dat economisch gaat sukkelen wordt straks gewoon “overgeslagen” of zelfs vertrapt door de hele grote 10…
  En dan zullen jullie nog aan de 500 miljoen inwoners van de EU denken (= gelijk aan de VS!) als je geen knip meer waard bent en je vrijheidsideaal, wat IK DEEL, niet meer kan worden beleefd. Omdat je de piepkabouter bent geworden, de kleinste bijwagen van de wereld.
  Dus nu mijn conclusie: wie nu niet VOOR (een ander en politiek!) Europa is, is misdadig omdat hij/zij de tokomst van zijn (klein)kinderen verpest en verwoest. Schham jullie je niet om zo kortzichtig navel te staren? En @R. Hartman (NI) [6]: dat voor LIBERTAIREN die zeggen dat ze kunnen NADENKEN! Foei stelletje sufferds op korte termijn.

  Leon Speetjens die wel beter weet en zich aan jullie domheid begint te ergeren!

  TerriërBram [8] reageerde op deze reactie.

 8. @speetjens [7]:
  En dat los je op met een stelletje pipo’s die regels verzinnen om nog meer belastinggeld in hun zak te stoppen, en dan gaan ze weer lunchen?
  Dat los je op door je te laten ringeloren door een globalisatie concept (lees, beantwoord de vraag: waar zitten de goedkoopste slaven?)?
  Dat los je op door mee te gaan in het mathematisch onmogelijke concept van nog meer economische groei, gepaard door nog meer regels, gepaard door nog meer belasting om die regels uit te voeren?

  Ik ben benieuwd naar je slimheid om je eigen stelling eens te onderbouwen met oplossingen voor dit probleem. Dat volgens mij nog nooit iemand hier ontkend heeft dat het bestaat.

Comments are closed.