dief3

Dit is het vervolg op “Wij komen de woning controleren”-Deel 2 De dreigbrief” Graag eerst lezen.

Voor de liefhebbers die willen weten hoe dit verhaal zich verder ontwikkelt,
ik heb zojuist een gesprek gehad met dhr Kool, (verstond ik daar wethouder Kool? het zal toch niet!)  van de gemeente Den Haag om wat meer informatie in te winnen over de juridische basis voor de mogelijke  staats-inbraak.


Het bestand valt hier te downloaden:
(10.2MB, het gesprek duurt ongeveer 10 minuten)
http://www.megaupload.com/?d=4IH1CZEO

Ik zou zeggen: pak de popcorn erbij en genieten maar!
Achternaam en adresgegevens zijn overigens verwijderd uit het audio bestand.

De juridische basis is mij nog steeds niet duidelijk na het gesprek.
Een ander gezinslid, die morgen wel thuis is, begint een beetje moe te worden van het geheel.  Kans is dat de deur morgen door deze persoon wordt opengezet om  er maar van af te zijn. Er wordt nog even intern beraad over gevoerd!

Mij gaat het er vooral om, om de Gestapo-praktijken van de gemeente
te openbaren.

Mijn dank gaat uit naar Vrijspreker.nl, R.Hartman voor het
plaatsen van het stuk op hetvrijevolk.com en een niet nader te noemen
andere weblog die er wellicht morgen wat mee gaat doen.

Ingestuurd door Devidas

75 REACTIES

 1. Ik heb nog nooit met zoveel plezier een verhaallijn mogen volgen als in deze. Ik hoop/duim dat het andere gezinslid ook nog even doorzet, maar ik kan wel begrijpen dat niet iedereen altijd even veel zin heeft om principes door te drijven… 🙂

  De machtiging van binentreden kan hier in ieder geval niet voor worden (mis)bruikt: Dit is enkel bij een onmiddelijke noodzaak “ter voorkoming of bestrijding van ernstig en onmiddellijk gevaar voor de veiligheid van personen of goederen terstond in de woning moet worden binnengetreden”.

  Voor een controle is hier dus nooit sprake van. Het lijkt me sterk dat ze dit rondkrijgen.

  Succes!

  Clyde Westwood [10] reageerde op deze reactie.

 2. @Devidas [194503]: Ik heb het nog even teruggeluisterd: het is slecht verstaanbaar, maar ik hoor toch ook iets van ‘wethouder’. En verderop noemt-ie zich ‘meneer Kool’. Zo heb ik mezelf nog nooit voorgesteld, maar dat zal wel iets des ambtenaren zijn. Mogelijk vond-ie nog eens ‘wethouder’ zelf ook te narcistisch. Maar inderdaad, helemaal verstaanbaar is het niet, dus het zou eventueel iets anders kunnen zijn.

  Overigens heb ik het HVV artikel maar even geupdate met dit vervolg…

 3. @Devidas [194503]: Ik wens je heel veel sterkte, vooral ook met het overtuigen van je gelijk t.o. het gezinslid dat morgen de deur (hopelijk) gaat dichthouden. Je hebt groot gelijk om hier tegenin te gaan.

 4. @Devidas [194507]: Ik heb even die mp3 zitten beluisteren en zit me behoorlijk op te winden. Niemand mag zomaar je woning binnenwandelen doen ze dat toch dan heb je het recht om ze als een goed huisvader er net zo hard weer uit te rammen. En zo zou ik dat doen want niemand heeft in mijn huis ook maar iets te zoeken tenzij ze een gerechtelijke dwangbevel hebben om de woning te doorzoeken naar criminele activiteiten. En dat laatste heeft de gemeente Den Haag niet. Ik zou ten alle tijde m’n poot stijf houden en moeilijk doen want NIEMAND komt er gewoon in Punt uit. Opzouten met die ongein.

  Vr. Gr. Pineut

  Devidas [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Pineut [194508]:
  Een korte bloemlezing van een aantal vragen volgens http://www.denhaag.nl/Docs/brw/voorlichting/controlelijst_brandveiligheid_in_woningen.pdf (let wel brandveiligheid is slechts 1 van de thema’s, ze komen nog veel meer controleren):

  -Is de tv schoongemaakt (om de drie jaar)?
  -Staat de tv ’s nachts en bij afwezigheid op stand-by?
  -Worden de kaarsen in brandvrije standaards geplaatst?
  -Zijn kinderen in de mogelijkheid om met lucifers of aansteker te spelen?
  -Worden de sigaretten op een veilige manier uitgemaakt of weggegooid?
  -Is de elektrische deken in de slaapkamer in orde?
  -Wordt er in bed gerookt?

 6. @Roy [194501]: Zag net uw bijdrage aan HVV: met recht schrikbarend, we stevenen met z’n allen af op een nieuw soort DDR maar dan eentje waar voornamelijk Nederlands wordt gesproken. Heb ‘m ook elders op deze site geplaatst, maw: heeft u de volgende PDF al eens gelezen?
  http://tinyurl.com/cznwnq
  Groet, CW

 7. Als ze toch binnendringen, staande houden en de politie bellen. Melding maken van acute huisvredebreuk en zonder toestemming / onbevoegd toegang verschaffen. En dus alles op meerdere (telefoon) camera’s vastleggen.

 8. tjonge jonge, in wat voor een land leven we! De gemeente uber lemming aka wethouder of een dom schaap met dezelfde naam kraamt werkelijk niks nuttig uit, behalve het is de Wet. (oohhh het is de wet, nu moet de burger bang worden…..)

  Ik zal als ik jou was iig snel juridisch advies inwinnen met name om deze grove inbreuk op je privacy te stoppen. Je zou je niet hoeven te verdedigen tegen de staat, nee sterker nog DE STAAT WERKT VOOR JOUW dus hun gedrag is dat van een hele brutale en dwalende werknemer! Bovendien zal ik ze een brief sturen dat indien ze jouw woning ooit onwettelijk betreden je een schadevergoeding van 5 miljoen euro zal claimen, per direct opeisbaar!

  Bovendien speel ik ook graag op de persoon die (eind)verantwoordelijk is voor dergelijke dwalingen, het lijkt mij gewoon een misdaad die bestraft moet worden.

  Zo als het er nu naar uit ziet wil men jouw woning binnen zonder verdenking. Men zou op zijn minst de reden moeten motiveren, (brandveiligheid onderzoek, controle staat van de woning, verkeerd gebruik ten opzichte van het bestemmingsplan…)

  Momenteel riekt het naar illegale inmenging in de private levenssfeer. Of ambtenaren die onkundig zijn om behoorlijk en adequaat te kunnen communiceren wat de reden van het bezoek is en de wettelijke grondslag.

  Het triest van dit allemaal is dat men ermee weg komt omdat 99% van de Nederlanders gewoon te laf is om in opstand te komen, En dergelijke onzin pertinent wijzigt.

  Fuck de (mislukte) staat der Nederlanden.
  IIS [15] reageerde op deze reactie.

 9. Stem vind ik overigens niet passen bij de foto van deze PVDA NSBer. Manier van spreken past weer wel..????

  http://www.denhaag.pvda.nl/henk

  Preventief ruimen zou ik zo zeggen, dit is namelijk asociaal gedrag, en daar gaat ie over. 🙂

 10. Afspraak maken. Tijd afspreken. Met een huis vol met mensen met camera’s de heren welkom heten. Maak er een groot feest van! LOL

 11. @AAS [194512]:

  Prima reactie, geen gezeik maar de bijl erin. Inderdaad een vette schadevergoeding claimen voor geleden emotionele schade of iets dergelijks. Het is toch van de zotte dat je je als burger door de overheid zo moet laten schofferen en intimideren. Laat ze de kanker krijgen hoor je wel eens mensen roepen en ik roep dat het hardst….met zo’n ziekte hebben ze tenminste iets om zich werkelijk druk over te maken.

  Je kan een advocaat inschakelen, maar deze jongens zijn niet gratis en dat weet de overheid ook maar half te goed. Het zou normaal zijn dat als je een zaak of een probleem hebt met de overheid men gratis een advocaat kan nemen of een vergoeding voor de gemaakte kosten. Dan reken ik nog niet de tijd mee die je kwijt bent aan dit soort zaken.
  IIS [16] reageerde op deze reactie.

 12. Ik heb het gesprek beluisterd en kan er alleen maar uit concluderen dat Meneer Kool/Cool zelf niet weet wat te doen en meneer verschuilt zich achter één of andere bestuurswet.
  Goed was dat je zegt dat ze komen inbreken, meneer reageerde hier schichtig op en werd ergens onzeker dat je het had over inbreken. Inbreken is altijd nog strafbaar en als ze werkelijk inbreken dan zou je wel eens heel sterk kunnen staan. Misschien moet je vragen of ze alsjeblieft willen inbreken omdat je er dan een zaak van kunt maken, helemaal als je bezwaar hebt aangetekend.

 13. Heel veel succes.

  Een advies neem de confrontatie in het geheim op zodat ze niet eventuele geweldplegingen kunnen verdoezelen.

  Een mp3 spelertje heeft standaard al een record functie en microphoontje al zijn die niet optimaal.

  May the force be with you ;P

 14. Misschien moeten we gewoon huizen gaan kraken? Krakers genieten in het algemeen meer bescherming dan mensen die een huis bezitten…

 15. @IIS [194524]:
  Ik zat net na een tip voor de gein dit toepasselijke filmpje te bekijken:
  http://www.youtube.com/watch?v=bPHGdf996-E
  Na hard gelachen te hebben, moest ik weer bijna janken toen ik dit zag:
  Caesar0031
  “In de grote steden vinden dat soort huisbezoekjes al een tijdje plaats. Buurt interventie teams noemen ze die geloof ik ”

  CaptainBluebear08
  “het is toch gvd godgeklaagd, we moeten ons organiseren zeg. in a’dam hadden de oudjes een succes bij de rechter TEGEN die huisbezoeken! ze hadden zich bijeengepakt–we moeten het landelijk proberen aan te pakken. ”

  2 reacties onder de video. Den Haag, Amsterdam, Rotterdam…Het schijnt dus inderdaad een soort van landelijk gebeuren te zijn.

  @DenHaagTeKijk [194525]:
  Superstuk, bedankt!

Comments are closed.