dief3

Dit is het vervolg op “Wij komen de woning controleren”-Deel 2 De dreigbrief” Graag eerst lezen.

Voor de liefhebbers die willen weten hoe dit verhaal zich verder ontwikkelt,
ik heb zojuist een gesprek gehad met dhr Kool, (verstond ik daar wethouder Kool? het zal toch niet!)  van de gemeente Den Haag om wat meer informatie in te winnen over de juridische basis voor de mogelijke  staats-inbraak.


Het bestand valt hier te downloaden:
(10.2MB, het gesprek duurt ongeveer 10 minuten)
http://www.megaupload.com/?d=4IH1CZEO

Ik zou zeggen: pak de popcorn erbij en genieten maar!
Achternaam en adresgegevens zijn overigens verwijderd uit het audio bestand.

De juridische basis is mij nog steeds niet duidelijk na het gesprek.
Een ander gezinslid, die morgen wel thuis is, begint een beetje moe te worden van het geheel.  Kans is dat de deur morgen door deze persoon wordt opengezet om  er maar van af te zijn. Er wordt nog even intern beraad over gevoerd!

Mij gaat het er vooral om, om de Gestapo-praktijken van de gemeente
te openbaren.

Mijn dank gaat uit naar Vrijspreker.nl, R.Hartman voor het
plaatsen van het stuk op hetvrijevolk.com en een niet nader te noemen
andere weblog die er wellicht morgen wat mee gaat doen.

Ingestuurd door Devidas

75 REACTIES

 1. @IIS [194524]:
  Uit dat artikel:
  “,,De wet geeft ons de opdracht het bevolkingsregister op orde te houden”, luidt het verweer van Barend Rombout, hoofd van de gemeentelijke interventieteams. ,,In een portiek kan ik niet zien wie er binnen wonen. Een bewoner moet dus meewerken en ons binnenlaten. Als mensen achteraf die toestemming liever niet hadden gegeven, tja… dan kunnen we wel ophouden met de hele overheid en allemaal iets voor onszelf gaan doen.,, ”

  Verdomd..

  Ik hou trouwens een database bij van hoofden van interventieteams en of ze getrouwd zijn en het huwelijk ook consummeren zoals het hoort. Via internet kan ik dat niet controleren natuurlijk dus de hoofden moeten wel meewerken en mij binnenlaten of mijn cameraatje installeren in de slaapkamer (op eigen kosten, dat spreekt vanzelf). Anders kan ik wel ophouden.

  scrutinizer [39] reageerde op deze reactie.

 2. dan kunnen we wel ophouden met de hele overheid en allemaal iets voor onszelf gaan doen.

  Klinkt niet slecht…Alleen weten dit soort mensen niet wat het is om iets voor hunzelf te gaan doen. Ben bang dat ze dat hele rare dingen gaan doen…Indien het mocht gebeuren ben ik voor vrij wapenbezit.

 3. @Frans [33]:

  Maar zo heel goed verdienen die lui nu ook weer niet, voor een mager loon de hond uithangen is ook een kunst. En wie garandeert dat ze niet toevallig aan de verdovende middelen zijn, voor een junkie heeft alles waarde.

 4. @Arjan [36]:

  Als je nu eens naakt de deur opent en ze nemen nog wat vrouwelijke controleurs mee dan kan het nog leuk worden ook.

  Als je echt wilt protesteren doe dan een hele vieze volgepoepte onderbroek aan en trap van te voren even wat stinkbommen stuk…Misschien nog een paar valse honden in de gang en het feest kan beginnen…

 5. Alle gekheid op een stokje het is en blijft natuurlijk ongehoord hoe NL afglijdt naar een totalitaire staat.

 6. @Arjan [32]: “dan kunnen we wel ophouden met de hele overheid en allemaal iets voor onszelf gaan doen”

  Neen, dat kunnen ze nou net niet en dat is meteen ook de reden waarom ze ambtenaar zijn. Omdat ze NIET iets voor zichzelf kunnen doen en hun daarmee eigen broek ophouden. Daarom zien die losers zich genoodzaakt om ambtenaar te worden, immers dan maakt de kwaliteit van hun prestaties niets uit: ze leven immers toch gewoon verder van afgeperst belastinggeld, elke maand opnieuw, no matter what.

 7. Beste Devidas,

  Wat een nare situatie.
  Ik was/ben echt heel verbaasd over deze maffe praktijken.
  Nu zag ik dat je in het 2de bericht vroeg of iemand je kan adviseren en een hyvesvriend van mij Steve Brown (ex-crimineel tegenwoordig advocaat) heb ik over deze zaak op de hoogte gesteld.
  Volgens hem is het zo dat je iedereen de toegang tot je woning mag ontzeggen.
  Het is alleen verplicht mee te werken als de zgn. pandjes brigade een maas in de wet heeft gevonden die jou verplicht mee te werken aan dit achterlijke onderzoek.
  Ik hoop dat je hier iets aan hebt en veel succes vandaag.
  May the force be with you!

 8. Het is sowieso aan te raden niet vrijwillig mee te werken
  aan dit soort inbraken.
  Je bent dan nl. geen “verdachte”, maar mochten ze iets vinden dat niet “in orde” is, dan ben je het ineens wel.
  Alleen heb je dan zelf vrijwillig meegeholpen aan het bewijs vinden.
  Als officiële verdachte heb je nog een aantal rechten,
  in dit soort situaties niet.

  Het is zoals al gezegd al helemaal van de pot gerukt dat ze dit proberen.
  In deel twee van je post heb ik een link geplakt naar het rapport van de ombudsman. Het is een hele lap tekst, maar het maakt heel goed duidelijk hoe dit soort gestapo clubjes werkt, en wat wel en niet mag.

  Weer veel sterkte gewenst, en hou met z’n allen de poot stijf!

  Nog een -misschien overbodige – kleine toevoeging: geloof echt niet zomaar een gemeente die roept over “wettelijk verplicht”. Ze hebben meestal geen poot om op te staan.
  Clyde Westwood [44] reageerde op deze reactie.

 9. @Clyde Westwood [194544]:

  rapport van de ombudsman rotterdam:
  http://www.ombudsman.rotterdam.nl/publicaties/Eindrapport%20Baas%20in%20eigen%20Huis.pdf

  Ook interessant, vergelijkbaar over een situatie in Zeist:
  http://www.ombudsman.nl/rapporten/grote_onderzoeken/2006zorgverzekeringswet/documents/Rapport20090030.pdf

  Site van de nationale ombudsman:
  http://www.ombudsman.nl/

  Bij mij thuis liggen printjes van alle relevante (wet)teksten in de gangkast. Mocht ik ooit bezoek krijgen van zo’n gezellig clubje, staan we in in ieder geval niet met de mond vol tanden….

  pilgrim [50] reageerde op deze reactie.
  Clyde Westwood [55] reageerde op deze reactie.

 10. Ik ben blij dat er meer mensen zijn die tegen de machtsmisbruik durven in te gaan.

  De politie Vlijmen maar ook het Ministerie van Justie uit Den Haag kijkt nu op http://www.blaap.org
  Ik heb gewoon enkele vragen over belangenverweving tussen een raadslid en haar vader gesteld. De vastgoed miljonair zegt dat hij mij alles afneemt zodat ik in mijn blote kont kom te staan. De opname’s van de gesprekken staan in mp3 formaat op de site.

  Ik zal mijn tandeborstel en streepjes piama maar vast klaarleggen!
  http://www.blaap.org

 11. Aanvulling op: Jara [194546]:

  Ik raad je aan het rapport van de ombudsman rotterdam te lezen en dan met name blz 3 t/m 15 en 162 t/m 174 (paginanummers zoals ze in het rapport zelf staan).

  Hierna is je wel duidelijk wat hun (gemeente den haag) en jouw rechten zijn.

  Geen vuiltje aan de lucht voor jou, dat is met dit rapport vrij snel duidelijk.

  Voor de komende weken:
  Have Fun!

 12. Ja… je kan weigeren. Tot je op een dag thuis komt en je voordeur in 2 stukken naast de deurpost staat.

  Beetje vervelend, ze hebben helemaal het recht niet zoiets te doen. Maar als je ’t ze vertelt, is ’t vast alsof je tegen een blok beton staat te praten.

  Succes! En misschien even een alarmsysteempje ophangen?

 13. @Devidas: zou je – als je dat wilt natuurlijk – contact op kunnen nemen met de GroenLinks gemeenteraadsfractie in Den Haag (groenlinks[at]denhaag.nl) voor wat meer achtergrondinformatie t.b.v. de vragen die we hierover volgende week donderdag willen gaan stellen? Ik zie geen mailadres of andere contactgegevens van je, dus doe ik het maar even zo.

 14. Beste Devidas,

  In dit soort noviteiten willen promovendi van juridische faculteiten nog wel eens geïnteresseerd zijn. Dus ik zou aanraden eens contact te zoeken met afdelingen Staats- en Bestuursrecht van de juridische faculteit van de Universiteit van Leiden, de VU, de UvA, Tilburg, Utrecht, Groningen om er een paar te noemen.

  Die willen wel gratis adviseren, maar ze zullen niet hun vingertjes willen branden en het hele traject doorlopen.

  Heel veel sterkte en succes!

 15. Beste Devidas

  Het lijkt erop dat u het laatste bastion van de vrijheid staat te verdedigen. De vrijheid om te kiezen wie u in uw woning binnenlaat en wie niet.
  Het is een strijd die u niet alleen mag voeren. Wij moeten allemaal de barricades op om deze schandalige inbreuk op onze privacy af te slaan. Bij voorkeur met juridisch geweld.

  Persoonlijk zou ik de wethouder een aangetekend schrijven sturen dat u de gemeente aan zult klagen en laten vervolgen wegens inbraak, insluiping, huisvredebreuk en invasion of privacy als hij een van zijn onderlingen naar uw woning stuurt om zich daar ongeoorloofde toegang te verschaffen.

  Dat zal hem in ieder geval tot nadenken stemmen.

  Ik wens u succes en volg deze zaak met belangstelling.

 16. Kijk, ze (Haagse Pandjes Brigade) dreigen in die brief met het volgende:
  –>; ”Indien u weigert aan dit onderzoek mee te werken wijzen wij u erop dat wij de mogelijkheid hebben om op een later tijdstip de woning te betreden met een machtiging tot binnentreden zonder toestemming en aanwezigheid van de eigenaar.” <—

  Die machtiging tot binnentreden moeten ze aanvragen bij de advocaat-generaal van een Gerechtshof, óf een (hulp)officier van justie, óf de burgemeester. Alleen deze kunnen zo’n machtiging geven.

  In zo’n machtiging moet vervolgens dit worden goedgekeurd: bij afwezigheid van de bewoner in de genoemde woning(en) kan worden binnengetreden voor
  zover dit dringend noodzakelijk is;

  Hierna moet op de machtiging duidelijk worden ingevuld een zogenoemde ‘Motivering dringende noodzakelijkheid’. Dus de burgemeester, die de machtinging kan tekenen, moet invullen waarom het zo dringend is een woning te doorzoeken.

  De vraag is nu of een simpele woninginspectie bij iemand die verder nergens van verdacht wordt, een ‘dringende noodzakelijkheid’ is. Het lijkt mij van niet. Een rechter gaat daar gehakt van maken mijn inziens!.
  De meeste mensen zullen echter al gezwicht zijn en de inspectie hebben toegestaan. Tijd dat iemand zijn poot gestrekt houdt dus!!

 17. Wil nog wel even melden dat je nóóit, maar dan ook nóóit vrijwillig die lui moet binnenlaten. Als ze dan wat aantreffen in je woning wat niet mag, kun je daar voor aangepakt worden. Je hebt immers vrijwillig meegewerkt aan het onderzoek.

  Als ze met een machtiging willen binnentreden, moeten ze invullen waarom ze exact je woning gaan doorzoeken. Dan moeten ze dus weten wat ze denken te zullen aantreffen voor illegale praktijk(en) / toestanden.

  Mochten ze ongevraagd je opzij duwen en brutaal weg binnenlopen en je bent fysiek niet in staat ze de weg te versperren, meteen de politie bellen en aangifte doen van huisvredebreuk. Ook meteen duidelijk maken dat je ze beschouwt als indringers. Desnoods schreeuw je de hele buurt bijelkaar om getuigen te krijgen van deze illegale binnentreding.

Comments are closed.