hidden-moneyEr is hier op deze site al eens over geschreven, maar de verwachtingen zijn nu dus werkelijkheid geworden. Een kort berichtje op nu.nl bevestigt het zoveelste “Big Brother Total Control” feit.

 

Nu.nl, 25 juni 2009 20:07

DEN HAAG – Nederland en Zwitserland zijn het eens over een belastingverdrag waarin Zwitserland het bankgeheim voor Nederlandse cliënten opheft. Dat heeft staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) donderdag bekendgemaakt.

De Nederlandse Belastingdienst kan nu informatie over Nederlanders met rekeningen in Zwitserland bij de Zwitsers gaan opvragen. Dat helpt De Jager in zijn jacht op belastingontduikers en zwartspaarders.

Naar schatting staat er in totaal ongeveer 7 miljard euro Nederlands geld op buitenlandse rekeningen waarover geen belasting wordt afgedragen.

Opbiechten

Vooral dit jaar komen steeds meer belastingvluchtelingen tot inkeer en biechten hun buitenlandse tegoeden op bij de Belastingdienst, dit jaar alleen al ter waarde van 230 miljoen euro.

De Jager sloot onlangs ook al (nieuwe) belastingverdragen met België en Luxemburg. Landen als Oostenrijk en belastingparadijzen als Bermuda, Liechtenstein en de Caymaneilanden staan nog op zijn wensenlijstje.

 

Gaat u nog sparen? Of toch maar fysiek goud kopen? Een kluisje in de kelder? Die goede “ouwe sok onder het matras”? Is er bij u nog enig spoortje van vertrouwen in deze branche?

Mij zien ze in ieder geval niet meer bij de bank. Ik heb niets te verbergen, maar ik heb ook geen last van extreem exhibitionisme; zeker niet als het om mijn financiën gaat. Voor mij is mijn bank vanaf vandaag alleen nog maar een instrument om het geld voor mijn facturen te ontvangen en om de betalingen te verrichten die vooralsnog noodzakelijkerwijs via de bank betaald moeten worden.

15 REACTIES

 1. Zo, de website doet het weer na de tig-duizend Geenstijlers die werden doorgelinkt gisteren?

  Hoe ziet dat ‘verdrag’ er precies uit? Als Zwitserland diens bankgeheim opheft, dan is dat een bom onder hun bankstelsel. Voor Sint Obama wilde men eerder niet buigen, dus vanwaar deze ommezwaai?

  Ik zie niet in waarom je je bezit niet zou mogen beschermen tegen tirannieke en hebzuchtige politici. Als de belastingen redelijk waren dan zouden deze ook niet worden ontdoken.

  Als zelfs de minister van belastingen de boel belazert (zonnebril van 130 euro, ha ha wat een prutser), met welk gezag spreekt hij anderen dan aan op hun ethiek?

  mrXL_ [6] reageerde op deze reactie.
  Ratio [9] reageerde op deze reactie.

 2. IS HET WAA?
  Heeft iemand het verdrag al gezien? Is het te vinden op internet? Waar? Wat heeft Zwitserland precies toegezegd?

  Of is het een nietszeggende overeenkomst waarin de Zwitsers toch hun bankgeheim behouden? En bvb alleen gegevens prijsgeven als het om aantoonbare misdaad gaat?

  Zouden die Zwitsers echt zo dom zijn dat ze een van hun grootste inkomstenbronnen zo maar op straat gooien?

  En gebruikt de Jager dit verhaal om mensen bang te maken en te verleiden om maar alles aan hem te komen vertellen?

  sem [3] reageerde op deze reactie.
  nachtwaker [11] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [2]: Hij probeer idd mensen bang te maken om hun zwarte geld maar op te biechten en dan is hij zo “vrijgevig” om ze alleen een naheffing te geven en geen boetes. Hij kan namelijk alleen gegevens opvragen van iemand als hij harde bewijzen heeft dat diegene de belasting ontduikt. De jager doet zijn naam wel eer aan.

  De politiek draaien de rol van dader en slachtoffer om. Niet de Belastingontduiker verdienen boetes en/of celstraffen, maar de politiek, die al decennia lang de staatuitgaven en belastingen verhogen. Helaas worden ook in de media de belastingontduikers als criminelen bestempeld en de jager als held, die even “voor ons” de niet betaalde belasting en boetes komt innen, zodat wij misschien een belasting verlaging van 0,5% krijgen.

  Helaas kan niemand van vrijspreker even z’n zegje doen bij rtlz

 4. Toch maar even afwachten wat Tax-planning.nl hierover gaat zeggen.

  Die stelden laatst ook dat het belastingverdrag met België niets voorstelt.

 5. je kan toch nog gewoon een bankrekening openen in op naam van een offshore bedrijf of foundation?
  (rechtspersoon resident in bijvoorbeeld panama ofzo)
  gewoon in zwitserland niks aan de hand…dacht ik….. de treshhold is alleen een beetje verhoogd dus…moet je eerst een offshore bedrijfje maken die dan een rekening opent…

 6. @Hub Jongen [2]:

  lees site ” taxplanning” google: Nederland sluit belastingverdrag met Luxemburg

  1) NIET de banken , maar de belastingdienst zou “belastbaar” info verstrekken
  aan onze belastingdienst , maar wat als je GEEN belasting- info hebt ?
  2) luxemburg gaat niet verder dan zwitserland doet , en andersom ..
  3) de banken in bankgeheim landen verstrekken GEEN info aan belastingdiensten
  4) uitzonderingen bankgeheim gelden bij GROTE bedragen aan misdaadgeld
  5) ER is geen automatische uitwisseling akkoord (dus alleen losse gevallen )
  6) Luxemburg(en zwitserland)heft geen belasting op buitenlandse banktegoeden
  7) Luxemburg(en zwitserland) kennen (nog steeds) geen Meldingsplicht
  8) zwitserland KAN NIET bankgeheim opheffen ZONDER referendum verplichting
  9) Luxemburg(en zwitserland)doen het beter dan de (oeso)klagende ov. landen
  ,de luxemburgse BNP is de hoogste v/d wereld ,waarvan 70% dienstverlening
  10)In luxemburg (nog geen half milj. inw.) staat +_ 1 biljoen euro geparkeerd !

  nachtwaker

 7. @Marnix [12]:

  Dit artikel komt morgen op de Vrijspreker omdat het zo duidelijk het leugenachtige, manipulerende gedrag van de Jager aantoont.

  En de Nederlandse media en de hele PERS volgt het als slaafse zombies.
  En het volk siddert van angst.

 8. Jan Kesie lijkt eerder te wensen dat Zwitserland zijn bankgeheim opheft. Jan Kesie is niet eens droog achter de oren en kon het broekie even met de Zwitsers een dealtje sluiten?? Ik geloof dat Jan Kesie zich als heel belangrijk heeft voorgedaan en hij onder het eten van een zakkie patat één of andere Peter aus der Schweiz een paar koffers met geld heeft toegestopt met het idee een overeenkomst te hebben afgesloten.
  Zullen de Zwitsers werkelijk het bankgeheim (gedeeltelijk?) opheffen om daarmee een paar kaaskopjes tegemoet te komen? Ik betwijfel of het verhaal waar is ook omdat het maar een tussen-neus-en-lippen berichtje was en kan het nieuws over het opheffen van het bankgeheim m.i. niet al te serieus worden genomen.

 9. Bankgeheim blijft behouden in Zwitserland

  Het bankgeheim blijft behouden in Zwitserland. Dat heeft de president van de Zwitserse Confederatie en Zwitsers minister van Financiën Hans-Rudolf Merz donderdag gezegd in de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

  ‘Wat het bankgeheim betreft is er niets veranderd in vergelijking met het verleden en zal er ook niets versoepeld worden. Er is enkel een nauwere internationale samenwerking’, aldus Merz.

  donderdag 25 juni 2009Bron: AFP/BELGA Auteur: dgs

Comments are closed.