burgerl-ongehoorzaamghandiDe politieke toestand in Nederland is objectief bekeken zodanig dat de burgers NIETS meer te vertellen hebben.

De dienst wordt uitgemaakt door de Haagse Nomenclatura van (volgens Rita Verdonk) 200 – 300 personen. *) 
 
Een van de duidelijkste belangrijke voorbeelden is de manier waarop het volk de eigen Nederlandse soevereiniteit ontnomen wordt en ondergeschikt gemaakt aan de EU.
Het volk mocht wel stemmen. Het zei duidelijk NEE in een referendum! En wat doen de politici? Ze trekken er zich niets van aan en tekenen het Verraad van Lissabon.

 Wekelijks zie je in Nederland de meest ongelooflijke minachting tegen de burgers.
Alleen de laatste paar dagen al:

–Een Telegraafjournaliste wordt door de AIVD overvallen en haar spullen in beslag genomen. Net als onlangs een cartoontekenaar.
–De Nederlandse financiën worden verder onder EU controle geplaatst via weer nieuwe controle-instanties.
–De benoemingen voor (niet-gekozen) EU machthebbers worden verder veilig gesteld. Zo zijn er de President van de EU-Commissie, de President van de superstaat EU, en de Minister van Buitenlandse Zaken van die EU.
–De privacy van de burger wordt systematisch afgeschaft. Nu weer door verplichte vingerafdrukken in je paspoort. Wat een bankgeheim is, weten de Nederlanders al lang niet meer.

 En dat zijn nog maar enkele voorbeelden van de laatste paar dagen. Op de Vrijspreker komen bijna dagelijks dergelijke voorbeelden om meer mensen bewust te maken van onze immorele maatschappij.

 Daar overheen weten de politici de burgers steeds verder van hun inkomsten te beroven. Als ze weer geld willen hebben, nodig of onnodig, weten ze steeds weer een nieuwe belasting te verzinnen.

Zo komt bvb. dit weekend door het Algemeen Dagblad aan het licht dat door de Opcentenbelasting de automobilist 3,2 miljard euro onnodig betaald heeft.**). En terugkrijgen van dit onnodig gestolen geld zou ik maar vergeten.

 Regelmatig ontvangen we reacties die aangeven dat er een “opstand” moet komen.
De vraag is of dit mogelijk is, en zelfs of het zinvol is. Wat denkt u?

Uw inbreng daar over stellen we op prijs, waarna we over enkele dagen een vervolg op dit artikel zullen publiceren.

 Deze ontwikkeling speelt overigens in meer landen in de EU:
Nog onafhankelijk van details, trof me bijzonder de volgende tekst onder het artikel in de EUobserver:

“Hero of the summit – The Duty of Civil Disobedience
 By Lawrence on June 20th,
Every decent citizen of every member state should rise up in civil disobedience against the eu petty dictators who are regulating every second of our lives and destroying everything that the people have built with great sacrifices.
Let’s all rise up to scrap the eu and its petty dictators and reclaim our independence and freedom.

  Ik weet (nog) niet wie Lawrence is, maar het protest komt uit Malta:

WE SWEAR TO FREE  MALTA  FROM  THE  SLAVERY,  COLONIALISM AND DICTATORIAL ILLEGAL  EUROPEAN UNION RULE”

——————————————————————————
*) Het is niet essentieel of het er honderd meer of minder zijn.

**) Nodig of onnodig is weliswaar subjectief, maar de smoes dat die bedragen gebruikt zijn voor goede werken zoals het wegwerken van wachtlijsten in de jeugdzorg, is een oneigenlijk argument. Dat rechtvaardigt niet om de automobilist daarvoor extra te belasten.

14 REACTIES

 1. De politieke verhoudingen in NL worden heel aardig beschreven in dit verhaal: http://nl.wikipedia.org/wiki/MPP

  De meeste mensen vinden deze overheid wel prima. Ze janken en klagen wel, maar willen niets liever dan een ander/overheid die hun zaakjes zo veel mogelijk regelt. En die ze kunnen bellen als men wil klagen of een buurman verklikken.

  Er is een bewustzijns-omslag nodig, dat gaat nog wel even duren. Alleen het ongenoegen over die totaal geflopte ‘multiculturele samenleving’ kan dit proces versnellen. Maar als je denkt dat het ongenoegen dan richting libertarisme zal gaan, denk ik dat je droomt.
  vrijspreker [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [1]:
  “…ongenoegen dan richting libertarisme zal gaan, denk ik dat je droomt.”
  Klopt, Ik denk ook niet dat het “ongenoegen” zo zal omslaan.
  Ik denk eerder dat het kan lukken tot een soort besef te komen dat de mens heeft kunnen overleven dank zij zijn verstand, en dat hij dat meer zou kunnen gebruiken om in een nog betere situatie te komen. En in een morele samenleving.
  Daar kunnen we aan werken, en als meer mensen dat inzicht hebben, komen er ook “opiniemakers” die helpen en dan kan het vlugger gaan.
  Optimistisch? Ja!

 3. Zo lang er verschil is tussen ambtenaren en burgers kan het nooit eerlijk gaan.

  De meeste mensen beginnen pas te klagen als ze dadelijk niets meer hebben.
  Het is nu nog even:
  Ieder voor zichzelf, God voor ons allen.

 4. Toen de mens leerde praten en schrijven, is de leugen begonnen !!

 5. De dienst wordt uitgemaakt door de Haagse Nomenclatura van (volgens Rita Verdonk) 200 – 300 personen. *)

  Bijna goed, of men nu wel of niet eens is met de ideeen van de PVV, ik vond het nogal schokkend dat ambtenaren al hebben aangegeven dat zij niet gaan meewerken met het beleid van de PVV indien deze in de regering zouden komen. Men zou toch zeggen dat de PVV op dat moment democratisch is gekozen door een groot deel van het volk, en daar zijn mandaat aan ontleent. Dat is blijkbaar niet genoeg voor deze ambtenaren. Democratie reikt blijkbaar zover als de ambtelijke beleidsmakers dat willen. Bovendien hoorde ik recentelijk dat de instroom van moslims de eis van de Shell, althans volgens Fatima Halsema. Kortom, wie maakt nu daadwerkelijk de dienst uit? maar goed, geef de mensen s’avonds een bak koffie en een aflevering van goede tijden, slechte tijden en het volk blijft rustig. Laat ze stemmen eens in de zoveel tijd, en iedereen is tevreden. Feitelijk is er geen verschil met de verkiezingen in Iran, alleen de protesten blijven uit in dit land.

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 6. Opstand is zeker mogelijk, maar dan moet wel voor een alternatief gezorgd worden.
  Het enige alternatief voor ‘oranje’, is de Republiek Nederland. Natuurlijk ook niet ideaal, maar altijd nog beter dan het gerommel van het moment, waar burgers terecht het gevoel hebben niets meer uit te maken.
  Mevrouw Van Oranje Nassau regeert bijna weer soeverien, zo het tot voor de Tweede wereldoorlog het geval was. In 1945 kwam de minisster-PRESIDENT en we moeten vooral niet terug naar ‘premier’. maar door naar de Republiek Nederland met een gekozen president èn de minister-president.
  ‘oranjegate’
  http://www.republikeinen.org

 7. Al eeuwen lang wordt het principe van Julius Ceasar door de marionetten in Nederland van de daadwerkelijke machthebbers in deze wereld gehanteerd: ‘Brood en spelen’. De overgrote meerderheid van het Nederland ervaart het leven in ons land nog steeds als ‘prima’. Ze doorzien het spel van deze marionetten niet mede door de journalistieke stakkers van de linkse en religieuze pers. Kortom, het gaat nog niet slechts genoeg in Nederland om ook maar enigzins aan burgelijke ongehoorzaamheid te denken. Maar het tij zal keren!

 8. Een “opstand” organiseer je m.i. niet, maar ontstaat spontaan en niet eerder dan nadat de meerderheid van de bevolking bekend is met en genoeg krijgt van het reilen en zeilen van de “boven ons gestelden”, waar met de huidige Publieke Omroepen weinig kans op is.
  Dat die “boven ons gestelden” ondertussen wat nattigheid beginnen te voelen, kan je afleiden uit het verdedigingswerk dat thans bij de Stadhouderspoort, de verbinding Buitenhof met Binnenhof, wordt aangelegd, niettegenstaande zich daar al een aantal palen in de rijbaan bevonden.

 9. @Hub Jongen [10]:
  Hub dat gebeurt niet, maar deze discussie is al in een andere topic gevoerd :
  maandag, 8 juni 2009 Kabinet start debatten over gehoorzaamheid
  ik copy paste maar even:
  niet als zij elkaar het hand boven de hoofd houden, wat tijdens de periode LPF is gebeurd. En bovendien kun je moeilijk hele delen van de ambtenarij op straat zetten. Elk gedeelte van het apparaat staat voor aan partij min of meer. Dus iets te optimistisch gedacht ben ik bang voor

 10. Het is inderdaad heel moeilijk om in Nederland echte burgerlijke ongehoorzaamheid uit te oefenen. In bv Amerika kan je gewoon je loonbelasting niet betalen, er zijn ondertussen miljoenen mensen die al jaren niet betalen. Er zijn zeker consequenties mogelijk, maar het lijkt dat de massa er mee weg komt.

  In Nederland kan je hooguit je belastingpapieren negeren, maar dat zorgt er meestal voor dat je geen belasting teruggave krijgt als je bijvoorbeeld hypotheek aftrek geniet… In mijn geval krijg ik niks en hoef ik ook niets bij te betalen. Maar alleen al het feit dat je zelf je papieren moet invullen geeft aan dat je instemt met de dieven.

  Ergens zou ik graag de zooi compleet negeren en zodra ze komen voor geld niet mee werken. Als ze dieven en afpersers zijn moeten ze ook maar de deur komen instampen en fysiek stelen. Helaas zijn de potentiële consequenties en risico’s te groot omdat ik niet weet hoe ik mijn toekomst wil invullen, en als eenling waarschijnlijk snel en genadeloos afgerekend wordt.

 11. En de volgende misselijkmakende k***belasting, nu om de systeempers in stand te houden, is ook al in de maak:
  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2795120.ece/_Brinkman_bepleit_heffing_op_internet_.html

  Kennelijk niemand meer die op zie gedrukte papiermeuk zit te wachten, dus opheffen die ouwe rommel. De enige die er nog wat mee hebben zijn natuurlijk de geitenwollensokkenambtenaartjes in Den Haag om het volk te kunnen vertellen wat goed voor ze is. Hoe eerder die achterhaalde (en ziek-linkse) k**-kranten definitief in de kattenbak verdwijnen, hoe beter.

Comments are closed.