Holy Book
Holy Book

Dan vraag ik mij dus af, god mag weten waar menigeen mee bezig is, maar ik weet het antwoord ook niet, want de politiek is in verwarring geraakt en dan weet je het maar nooit. Wel is het zo dat de oude geschriften, hoe je ze ook wilt noemen, bedoeld zijn om macht over de toenmalige maatschappij of wereld te verkrijgen. Het zijn achterhaalde geschriften, en daar hebben de gelovigen tussentijds ook al aanpassingen in aan gebracht, vaak door er gewoon een andere uitleg aan te geven. 
 
Ondertussen zien wij hier ook al geheel verschillende soorten uitleg, en vormen ze allemaal met elkaar een diversiteit aan geloven. Wat bevestigt dat niemand het zeker weet, of nog weet wat waar is.

 Als niet gelovige aanvaard je dan ook geen enkel woord, wet of voorschrift uit de vele geschriften, en ieder ander geeft er maar zijn eigen interpretatie aan. Maar het berust op een misvatting als je het over het geloof hebt en denkt dat je gelijk hebt, en dat anderen dat ook maar moeten geloven.

Bij ons tellen alleen de wetten en regels die de politici hier met elkaar gemaakt en vastgelegd hebben, en waar ze ook nog geregeld aanpassingen aan moeten doen.

De wetten en regels “die politici met elkaar gemaakt hebben”  zijn vaak buiten de wil van de minderheid of burger tot stand gekomen,  en worden ons met geweld en dwang opgelegd. De democratie die alles bepaalt, gaat ten koste van de minderheid. Die is niet vrij meer om te zeggen dat ze niet mee willen doen.

 Geloof hoort inderdaad niet in de politiek. Maar democratisch beslissen wie wij nu zullen laten betalen ook niet.

Momenteel hebben wij meer last van de Bijbelvolgers  die ons willen dwingen ons te gaan houden aan hun gedachtegoed, dan van mensen die zich hier aanpassen willen en de koran lezen. Maar als we niet opletten, kan dat ook wel eens gaan veranderen en worden wij als gewone burger dubbel  gepakt,  en zitten wij met  de Turkse, Marokkaanse, Perzische culturen etc. opgescheept doordat de politiek dat zo graag wou, en de burger er nu de lasten en de financiële  lasten er van ondervindt.

Ingezonden door Reiny

11 REACTIES

 1. Politiek bedrijven is per definitie geloven in bepaald beleid. Dat geldt dus ook voor de politiek van atheisten en andere flapdrollen.

  Sharia en hedonistische “wet”geving naast elkaar?

  Zolang een samenleving niet kiest voor redelijkheid, beheersing in dierlijk gedrag, positieve kracht en vriendelijkheid kan het gewoon een van de effecten zijn van het laf, megalomaan en zeer gelovig beleid in een gebied.

  In dit geval heet dat gebied hol-land.

  reiny [4] reageerde op deze reactie.

 2. Als politici de kerk en staat heel strikt gescheiden zouden houden, dan zou dat een hoop gedoe schelen. Helaas speelt het NL leger niet de rol van waakhond die het Turkse leger wel speelt.

  Voorziet de NL wetgeving in een procedure over wat te doen als de reli’s heel ‘democratisch’ de democratie (of wat daar voor door gaat) willen afschaffen?

  Dat mensen de bijbel en koran letterlijk nemen bewijst voor mij dat ze niet goed bij hun hoofd zijn. Wat mij betrerft zijn die boeken van A tot Z door mensen bij elkaar gefantaseerd om de grootste zwendel uit de geschiedenis mogelijk te maken.

  En God? Ik denk dat die zich helemaal een kriek lacht ergens op een wolk en heeft besloten om zuurpruimen en mensenhaters als Balkenende en Hirsch Ballin een welverdiende VIP box in de hel te geven.
  Michel [5] reageerde op deze reactie.

 3. “De wetten en regels “die politici met elkaar gemaakt hebben” zijn vaak buiten de wil van de minderheid of burger tot stand gekomen, en worden ons met geweld en dwang opgelegd. De democratie die alles bepaalt, gaat ten koste van de minderheid. Die is niet vrij meer om te zeggen dat ze niet mee willen doen.”

  De wetten van de natuurkunde worden ook niet gemaakt.

  Hoe het komt zo iets moois als E=MC2 op de natuur van toepassing is, weet ik ook niet.

  De Sharia zegt van alles. Zo zegt ze bijvoorbeeld dat ge den anderen zijn substantie niet moogt verorberen. Desalniettemin aaanvaarden sommige Moslims het ongedekt papiergeld waarmee ge dus den anderen zijn waarde kunt afpakken door hem in de plaats van die waarde iets, een stuk papier, te geven dat geen waarde heeft. Da’s dus, zoals belasting, diefstal …

  zie

  mijn antwoord hier onder
  GCC nationals suggest names for proposed common currency
  17 June 2009
  http://www.zawya.com/story.cfm/sidZAWYA20090617033925

  en mijn boekbespreking van
  Elyès Jouini en Olivier Pastré, “La finance islamique : Une solution à la crise ?”, Parijs, Economica, 2009
  hier
  http://www.amazon.fr/finance-islamique-Une-solution-crise/dp/271785679X/ref=pd_sim_b_4

  nu ge toch bezig zijt, ga hier naar mijn antwoord van gisteren kijken
  http://business.maktoob.com/20090000005719/GCC_set_for_oil_windfall_as_prices_rise_GS/Article.htm
  Ivo Cerckel [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Bon Vivant [2]:

  “Als politici de kerk en staat heel strikt gescheiden zouden houden, dan zou dat een hoop gedoe schelen”

  In hoeverre valt dit te waarborgen. Is politiek niet het opdringen van een gedachtengoed door een groep aan de rest? Is religie niet precies hetzelfde?

  Ik zie niet hoe dit te verwezenlijken is. Als een groot onafhankelijk leger noodzakelijk is voor een seculiere staat, dan ruil je mijns inziens het ene gevaar in voor het andere. Veel dictatoriale bewinden zijn ontstaan vanuit de legertop.

 5. @Ivo Cerckel [3]:

  “Many members of governing Shariah boards are not qualified enough to study and generate Shariah-compliant products and this reduces the reliability of Islamic banking and finance,” said Dr Mabid Al Jarhi, President of the International Association for Islamic Economics, Financial Expert and Head of Training at Emirates Islamic Bank said.
  +
  Another reason is that many banks have become interested in offering products that have been somehow labelled Islamic, regardless of whether they are genuinely in compliance with Islamic Shariah.

  (Doctors of law needed to take Islamic finance forward
  By Eman Al Baik on Sunday,
  Emirates Business 24/7, June 21, 2009
  http://www.business24-7.ae/Articles/2009/6/Pages/20062009/06212009_cb681c49e1d04b9a9693b8f8c14eab49.aspx

 6. Alle geloven berusten m.i. op een fout iets, namelijk ANGST!
  Als je niet doet wat “god” bevolen heeft, wacht je een ongekende straf.
  Dit wordt helaas ook door andere machthebbers toegepast, zij het dan in naam van een “democratie” of hoe het dan ook mogen heten.
  Het volk zou het recht en de mogelijkheid moeten hebben in te grijpen als er wetten en belasting (= diefstal) maatregelen worden doorgedrukt die de
  individuele vrijheid beperken. De controlerende functie van het volk.

 7. In een recent reclame spotje van Essent koopt een man koffieschillen in om groene stroom van te kunnen produceren. De theorie achter groen is dat de koffieplant CO2 uit de lucht heeft opgenomen , en dat bij het verbranden van de schil de uitstoot CO2 al gecompenseerd is.
  Energie bereid uit koffieboon schillen is even groen als fossiele brandstof , en zo worden we belazerd .

  Freakenstein [11] reageerde op deze reactie.

 8. 1: democratie? welke? die hebben we namelijk niet maar we hebben een elite zo niet partij dictatuur. wat dat betreft zijn we nogsteeds romeinen, patricianenaan de top plebs in het midden en de pauper onderaan.
  als je echte democratie hebt dan zou je 4000 zo niet meer partijen hebben en alle meningen en feiten zouden meetellen .
  Nu mag je kiezen uit een enkel aantal partijen en altijd de zelfde .
  democratie, wil van het volk.. laat me niet lachen .

  2: kerk en staat gescheiden?
  SGP,CU,CDA need i say more .

  3: je wordt belasert waar je bij staat zo ook het koffieboon geneuzel hier boven.
  CO2 is ook ene fabel (mars en andere planeten verhitten evenveel in verhouding als de aarde dus de zon is de oorzaak, en vreemd genoeg zijn daat alle zogenaamde oplosingen ook op gericht .

  Co2 is een handelsmerk geworden om instanties als het IPCC aan de gang te houden en van geld en werk te verschaffen, stel je voor dat ze de waarheid zouden spreken. zitten ze direct zonder werk .
  En daarom werkt het monitair systeem niet en daarom ben ik in andere onderwerpen daar zo fel op tegen

  bedrog van kiezers, mensen onethisch gedrag is een direct gevolg van dit corrupt geneuzel en religie heeft daar zeker zijn dikke kruis of halve maan in de pap geflikkert .

 9. “En daarom werkt het monetair systeem niet en daarom ben ik in andere onderwerpen daar zo fel op tegen”

  Waarom?
  Ik zie de verbanden niet met de genoemde punten.

Comments are closed.