Kruger Rand
Kruger Rand

Thomas Geissler is een heuse economische baanbreker. Deze bezieler en CEO van de Duitse firma “TG-Golden-Super-Markt” is in de eerste plaats een ondernemer met een neus voor zaken en in de tweede plaats een overtuigd klassiek-liberaal of libertariër.
 
Geissler verwacht hyperinflatie in Europa en bijgevolg een massale run van burgers naar goud als stabiele investering. De laatste maanden zien we ook al een significante stijging van goudtransacties en alle indicatoren geven aan dat deze trend zich de volgende maanden en jaren nog verder zal doorzetten. 

 Geissler lanceerde deze week dan ook een nieuw initiatief: goud-bankautomaten.
Gisteren werd de eerste “Gold-to-Go ATM” in het station van Frankfurt ingehuldigd en ook elders in Duitsland, en later in Europa, zullen deze bankautomaten geïntroduceerd worden. 

Op de dag van de lancering gaf Allianz dit initiatief al een duwtje in de rug door een rapport te publiceren waarin te lezen stond dat elke Duitse portefeuille idealiter 15-20% fysiek goud zou bevatten. 

De automaten zullen goud verkopen aan 31 EUR (44 USD) per gram, maar de prijs zal natuurlijk dagelijks herbekeken worden. Het goud zelf wordt aangeleverd door de Belgische mijngigant Umicore.

Geissler eert het principe “put your money where your mouth is” en bewijst aan vele criticasters dat ook libertariërs aan hun ideeën iets kunnen winnen. 
Ik hoop natuurlijk, als voorstander van een goudstandaard, dat hij gelijk krijgt. 

En ook voor overtuigde libertariërs als mezelf biedt dit systeem ruim perspectieven.
Voortaan zal ik op zéér eenvoudige wijze goud kunnen aankopen…

Ingezonden door Vincent De Roeck, beheerder van Libertarian.be

3 REACTIES

 1. Leuk idee, maar de vis wordt duur betaald: 33 euro per gram = 33.000 euro per kg. De gangbare prijs voor een kilo goud ligt op dit moment rond de 21800 euro.

  Je kunt dus beter via internet je edelmetaal bestellen; dat is stukken goedkoper. Hoe groter de stukken, hoe goedkoper het is (alhoewel het bij baren vanaf 100 gr niet meer zoveel uitmaakt). De prijzen bij Duitse webshops ligt lager dan in Nederland, dus het loont om daar ook eens te kijken. De verzendkosten verdien je zo terug.

 2. Aanvulling: Je kunt ook naar een reisje naar Brussel maken en gaan shoppen bij Gold4Ex. Die leveren goud tegen goede prijzen.

  Naast goud is er natuurlijk ook nog zilver. Een stuk betaalbaarder en net zo geschikt als “store for value” in geval van een ontsporende economie.

 3. Goed iniatief. Goud is een goed middel tegen het fiat money circuit. Dus het beter beschikbaar maken hiervan is een stap vooruit.

  Lijkt me mooi om dit ook naar Nederland te halen.

  Dit is overigens de website van het bedrijf:
  http://www.gold-super-markt.de

Comments are closed.