counterstrike_1088344235

“Voor spelletjes die als essentieel onderdeel van de plot  de virtuele werkelijkheid beschrijven  waar het doden of andere vormen van wrede of onmenselijke gewelddaden tegen mensen of mensachtige wezens gangbaar is, is een expliciet verbod op de productie en verspreiding zo spoedig mogelijk wenselijk”

Een 17 jarige scholier van welgestelde ouders die in maart een waar bloedbad aanrichtte op zijn school is natuurlijk niet erg gezond in zijn hoofd.

Om dat te onderkennen hoef je geen raketgeleerde te zijn.

Dat deze jongeman is gevallen door de mazen van deze verzorgingsstaat is ook niet zo verwonderlijk.

Een verzorgingsstaat die zich niet meer meet met de menselijke maat maar met quota’s.

Tegenwoordig schrijven we gemakkelijker pillen uit dan dat we onze dure tijd gaan gebruiken om zaken echt op te lossen.

Wat doe je dan  als overheid als je de effecten van de teloorgang van de verzorgingsstaat ondergaat met excessen die optreden door deze teloorgang?

Je gaat doen aan symptoombestrijding!

Dat is precies wat er aan de hand is bij onze buren op dit moment.

Om deze excessen op te vangen gaan we gewelddadige spelletjes verbieden.

Dat zal ze leren!

Dit verbod zal zo spoedig mogelijk intreden.

Ik heb nog een paar tips die gewelddadige inspiraties kunnen dempen:

1. Schaf het leger af!

2. Schaf de politie af!

3. Schaf de bemoeizuchtige staat af!

Bron:

http://www.welt.de/politik/article3866764/Innenminister-wollen-die-Killerspiele-verbieten.html

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,612612,00.html

11 REACTIES

 1. Voel je ze komen? Wapens verboden – speelgoedwapens verboden – wapenspeelgoed verboden – auto’s zijn wapens – auto’s moeten verboden worden.

  Stel je voor: in de twintigste eeuw had iedereen een auto en ze reden elkaar allemaal dood! een auto hebben KAN gewoon niet – veel te gevaarlijk!

  Te vergezocht? You wish!

 2. Ik denk dat de enige manier om spree killings te verbieden, het niet rapporteren in de pers van spree killings. Dat brengt die gasten maar op ideeën.

  Overigens zal je veel eer de euromillions winnen dan het slachtoffer van een spree killer worden.

 3. Oorzaak en gevolg?

  Stel (dus écht hypothetisch), dat die uitwassen het gevolg zouden zijn van die spelletjes. Waar halen die spelletjesmakers dan de ideeën van het wapentuig, de soldatenpakkies en oorlogsmachines vandaan?
  Juist, van de oorlogszuchtige overheden.

  Dus oorzaak en gevolg: militairen verbieden of de overheden die dit geweld initiëren!

  Kolderpropaganda van die overheden! Wellicht te kort door de bocht, maar ik denk dat de ouders gefaald hebben in het bijbrengen van de basismoraal bij dergelijke ontspoorde moordenaars.
  Oh, dat geldt eigenlijk ook voor de ouders van militairen. En van regeringsambtenaren. 🙂

  beek [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Paul Martens [4]:

  Martens heeft iets tegen ouders of opvoeders.
  Hoogste tijd dat hij zelf kinderen gaat opvoeden, om vervolgens te constateren dat de opvoeder lang niet al die macht heeft tot vormen die de theorie ons zo graag voorspiegelt.
  Elk kind vertoont al vroeg duidelijke karaktertrekken.

  Die jongen die in Duitsland zomaar begon te schieten op school, met het wapen van vader, stond bekend als rustig en bescheiden.
  Was geen lastige zoon voor de ouders.
  Innerlijk had zich kennelijk een woede en haat ontwikkeld, die niemand had gezien.
  Ouders kan men lang niet altijd zomaar verwijten maken.
  In 1 en hetzelfde gezin kan een enorme lastpak zijn opgegroeid, naast een prettige persoonlijkheid, onder nagenoeg dezelfde opvoedingsomstandigheden.

 5. En laten we ook meteen gewelddadige films verbieden, en agressieve muziek, en als we dan toch bezig zijn, alle andere uitlaatpijpen van stress en frustratie. Dat zal zeker helpen tegen gewelddadigheid en spree killers.

  *zucht*
  De vooringenomenheid en de eenvoudige achterlijkheid van sommige mensen wekt irritatie op. Waarschijnlijk stellen achterlijke vooringenomen politici dit voor zonder enig advies van minstens een paar psychologen.
  Michel [10] reageerde op deze reactie.

 6. Dat de mensen die besluiten hun hele gezin om te brengen en daarna zichzelf of de maniakken die op scholen huishouden met automatische wapens vrijwel allemaal aan de zware anti-depressiva zitten hoor je in de media helaas ook nooit. Dat dit soort medicijnen een lijst bijwerkingen(een pseudo-beschrijving voor werkingen) van hier totaan pluto hebben is bekend.

  Ik las een paar weken geleden de afscheidsbrief van een zo’n moordenaar, die in zijn brief stelde dat zijn medicijnen hem emotioneel leeg maakten.

  Het lijkt wel of we collectief gestoord gemaakt worden. We geven kinderen onder het mom van verzonnen ziekten als adhd een middel dat zeer nauw verwant is met cocaïne.

  Misschien moeten we onszelf als maatschappij eens wat dingen af gaan vragen.

  http://www.zielenknijper.nl/schandaal-op-uitbarsten-antidepressiva-kunnen-aanzetten-tot-extreem-geweld.html

 7. @Ratio [8]:

  Er zijn wel psychologen die dit soort onzin propageren. Maar door wie deze betaald worden is interessant. In elke beroepstak heb je mensen die de overheid na praten. Die hebben nou eenmaal de macht en het geld.

 8. Ik snap dit ik reageer op een “dood” onderwerp, maar dit “killerspiele-verbod” is definitief van de baan.

  De FDP is namelijk gekozen in de coalitie, ten koste van de bij de verkiezingen afgeslachte SPD. In het verkiezingsprogramma van de FDP staat expliciet dat er nooit, never, nimmer, een verbod op gewelddadige games zal komen.

  In het regeerakkoord staat het niet met zoveel worden, maar er staat wel letterlijk dat “aanvaard wordt dat gaming inmiddels een onderdeel is geworden van de mainstream cultuur in Duitsland.” Dat gaat niet goed samen met “verbieden! verbieden! verbieden!”, dus You Bet dat de FDP daarvoor gezorgdt heeft.

  Daar staat dan wel weer tegenover dat het CDU (YUK!) heeft afgedingt dat de ontwikkeling van “pedagogisch, cultureel, en maatschappelijk “nuttiger” games verder bevorderd zal worden”, vraag me af hoeveel belastinggeld dat kost.

  Maar, toch, op dit punt: lang leve de FDP, het verbod is van de baan! Als game- en anime-fan kan ik alleen maar blij zijn voor mijn Duitse medemensen 😀

Comments are closed.