komkommer
Het is komkommertijd en de EU wil ook eens scoren:

Elsevier.nl | 29 juni 2009

Kronkelige boontjes en kromme wortels mogen vanaf woensdag weer in winkels in de Europese Unie liggen. De EU heeft per 1 juli de marketingstandaarden afgeschaft voor 26 soorten groente en fruit, waaronder ook spruitjes, meloenen, paddenstoelen en knoflook.

EU, pak nu even door en schaf ook nog wat kromme wetgeving af!

11 REACTIES

 1. Mijn gevoel zegt me dat dit zo iets is als de burger een kruimeltje geven en zelf het brood houden. Nu is het net of ze er echt voor de burger zitten…

 2. Vroeger, als ik als kind steeds wilde weten: Waarom Dit? Waarom Dat? – en m’n ouders wilden van het gezeur af zijn, kreeg ik als dooddoener antwoord: “Ja hoor – Waarom zijn de Bananen Krom?”
  Nou, dat was toen nogal duidelijk – dat was gewoon de Natuur. Zo groeiden bananen nu eenmaal.

  Als nù iemand me als antwoord zou geven: “Waarom zijn de bananen krom?” – dan weet ik wel beter! Niks geen Natuur, nee, dat is omdat de Overheid zegt dat het zo moét!

 3. Deze maatregelen zijn natuurlijk totale onzin. Laat ze zich onthouden van alles wat met voedsel te maken heeft. Vitamines worden zwaar gereguleerd onder druk van de farmaceuten, terwijl het algemeen bekend en wetenschappelijk zeer goed gedocumenteerd is dat de meeste vitaminen enorm belangrijk zijn voor de cellulaire gezondheid van het menselijk lichaam. In plaats daarvan krijgen we een “toegift”(haha, kots) betreffende de vorm van onze groenten.

  Ze zijn daar in Brussel helemaal geschift. Idioter moet het toch niet worden….

  Sorry. Even off-topic, maar ik schoot spontaan in de lach bij het lezen van de quote aan de rechterkant.

  “When they kept you out it was because you were black; when they let you in, it is because you are black. That’s progress?”
  ~ Marilyn French ~

 4. @eduard [5]:

  En ik maar denken dat die EU vooral was opgericht tegen Amerika.
  Denk ik nog steeds trouwens.
  Niemand is dankbaarder dan iemand die eerst werd gekneveld, en vervolgens wat ruimte kreeg.
  Die EU maakt aldus dankbare burgers.

 5. Zal toch nog wel een toer worden om ze in de winkels te zien. rechte komkommers en boontjes passen met veel meer in een doos.

 6. Als ik bij de groenteboer komkommers zie als op het bovenstaande fotootje dan laat ik ze wel liggen, daar heb ik geen Europees parlement voor nodig.

 7. Groente en fruit in Spanje is vaak dof, schots en scheef en verschillend van grote, maar de smaak is heerlijk en precies zoals het hoort. Laatst nog een paar heerlijke zongerijpte sinaasappels gegeten zo van de bood geplukt, de krengen hadden een smaak die ik zelden heb geproefd. Wij willen mooi en goed gevormde groente en fruit, maar zonder mineralen, vitamines en smaakloos. Maar dat de EU zich met dit soort diebeligheden bezighoudt verbaast me totaal niet.

Comments are closed.