dobbelsteenEen Autoriteit voor kansspelen! Die gaat bepalen welke kansspelen zij in haar wijsheid wil toelaten, daarna gaat speuren of u zich daar wel aan houdt, en zo niet gaat zij u straffen en beboeten. 

Wees dus op uw hoede als u weer eens een spelletje speelt. 
 
Onze regering, in haar onovertroffen betuttelingsdrang, die alles weet wat goed voor u is, kondigt vandaag  in haar nieuwsbrief aan dat zij dit nu eens prima gaat organiseren.
Zij heeft kennelijk niets beters te doen.

 De Nieuwsbrief van de regering:

Autoriteit bestrijdt illegale kansspelen
Nieuwsbericht | 12-06-2009

Het kabinet stelt een kansspelautoriteit in die toezicht houdt op kansspelen. De autoriteit verleent vergunningen en kan boetes opleggen van maximaal 740.000 euro per overtreding van de vergunning.

De overheid heeft nu te weinig mogelijkheden om op te treden in de kansspelsector.

De kansspelautoriteit wordt kenniscentrum en krijgt namens de overheid de regie bij het bestrijden van illegale kansspelen.

Bij het legale aanbod van kansspelen kan de Kansspelautoriteit bestuurlijke boetes, een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Bij het illegale aanbod van kansspelen wordt strafrechtelijk opgetreden, door een bestuurlijke strafbeschikking (OM-afdoening) of via het klassieke strafrecht.

Boetes

Voor een groot aantal zware overtredingen, zoals overtreding van de vergunning of verwevenheid met het criminele circuit, kan een maximumboete van 740.000 euro worden opgelegd. Als de omzet groter is dan 740.000 euro, kan de boete worden verhoogd.

Voor lichte overtredingen, bijvoorbeeld als er minderjarigen in een speelautomaathal zijn, geldt een vast tarief van 370 euro.

Naar verwachting kan de kansspelautoriteit in 2010 beginnen.

8 REACTIES

 1. @Hub Jongen [2]:

  De “autoriteit” verpachten aan de mafia misschien? Of aan Donald Trump.

  Het regent autoriteiten. Vanmorgen meldde de Telegraaf dat er een “autoriteit” gaat komen die toeziet op het reilen en zeilen van woningcorporaties. Samengevat; een club overbetaalde ambtenaren moet gaan toekijken of andere overbetaalde (semi-, quasi-) ambtenaren hun zakken niet *te veel* vullen.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Dit is hetzelfde verschijnsel als de “tsaren” in de VS, ze hebben er ondertussen 21. Niet gekozen (alsof dat wat uit zou maken..) en aan niemand verantwoording verschuldigd. Ze doen hun werk in alle stilte. Dat werk bestaat o.a. uit mensen dwingen naar hun pijpen te dansen. Je reinste fascisme.

  Dit gaat dus helemaal fout. Ik zou zeggen: bring on the autoriteiten, hoe meer hoe beter. Hoe eerder het huidige stelsel op de klippen loopt, des te beter.

 3. Het enige doel van deze nieuwe autoriteit in zeker stellen dat uitsluitend de overheid aan gokken verdient. Dat is uiteraard voor een overheid veel makkelijker dan voor de maffia; gewoon een nieuw wetje, nieuwe autoriteit en simpelweg bij bijvoorbeeld “illegale” pokertoernooien in clubhuizen invallen met arrestatieteam compleet met honden en lekker al het geld enz. in beslag nemen! Gewone mensen die deelnemen aan een onschuldig spelletje criminaliseren zoals in NL gebruikelijk is. Als je wat sneller rijdt dan een debiel lage snelheidslimiet ben je immers een “verkeerscrimineel” en wordt navenant aangepakt! Bij wildplassen of een rotje afsteken ben je een milieucrimineel, waarschijnlijk binnenkort ook als je je auto voor de deur wast!

  De overheid is de grootste criminele organisatie in heel NL !!

Comments are closed.