Wist u dat u niet meer dan 10.000 euro mag invoeren in een niet-EU land ? burgenAls dit bedrag hoger is, moet u zich melden bij de douane die dit, geheel voor uw eigen bestwil,  even voor u afroomt.  Op 3 juni werden er twee oudere Japanse heren bij de Italiaans-Zwitserse grens aangehouden. In hun koffers trof men 10 Kennedy-Bonds (Amerikaanse waardepapieren) ter waarde van 1 miljard euro ieder en 249 Amerikaanse staatsobligaties met een waarde van 358 miljoen euro per stuk aan. Bij elkaar een slordige 96 miljard euro waarvan de Italiaanse staat een 40 %  in zijn zak steekt. Ter vergelijking: de Italiaanse defensiebegroting over 2008 was 29 miljard euro. 

Het grootste deel van de buit is echt en de rest wordt onderzocht: ‘ De VS staatsstukken van 358 miljoen euro per stuk zijn geloofwaardig. Zij zijn gedrukt op filigraanpapier van uitstekende kwaliteit. Bovendien hoort er een omvangrijke originele bankdocumentatie bij. De Kennedy-Bonds worden met de Guardia di Finanza samen met de Amerikaanse geheime dienst verder op echtheid onderzocht.’ Aldus Rodolfo Mecarelli van de Italiaanse financiele politie Como.

 

Waren er in de Middeleeuwen roofridders die zich in kastelen ophielden en de rivieren en wegen probeerden te controleren, tegenwoordig is de staat een duizendkoppige draak die iedereen te grazen neemt.  Inspelend op het gevoel van jaloezie en hebzucht onder de mensen (solidariteit!), knikt het merendeel van de bevolking instemmend als een dergelijke ‘vangst’ openbaar gemaakt wordt. Zo meldt de media ons vlijtig als er ‘verdachte personen’ met ‘duizenden aan contanten op zak’ worden aangehouden. Ja, dat moeten wel criminelen zijn ! Wat goed dat de staat er is om hen hun ongetwijfeld zwarte geld afhandig te maken !         

                                                                   

4 REACTIES

Comments are closed.