zaterdag, 27 juni 2009
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Jan Kees de Jager: Staak uw geraaskal

IKKE pak je!

IKKE pak je!

De Jager’s kruistocht tegen ‘belastingparadijzen’ begint absurdistische vormen aan te nemen. De man herhaalt zijn leugens zo vaak dat het lijkt alsof hij er zelf in begint te geloven. Vandaag weer: middels een persbericht meldt de Jager: “Nederland en Zwitserland zijn het eens over een belastingverdrag waarin Zwitserland het bankgeheim voor Nederlandse cliënten opheft.”  Tuurlijk man, droom lekker verder. Zwitserland heft even haar bankgeheim op voor Nederland.
 
Vanwege de waanideeën van deze staatssecretaris zijn wij bijna maandelijks genoodzaakt vrijwel identieke artikels te publiceren. En daar worden we eerlijk gezegd een beetje moe van. Kan deze volksmenner misschien een spraakverbod opgelegd krijgen? In de tussentijd publiceren wij het definitieve antwoord op zijn luchtkastelen.

 1. Zwitserland kent een wettelijk bankgeheim dat alleen per referendum kan worden gewijzigd.
 2. Het bankgeheim geldt voor iedereen, inclusief de belastingdienst.
 3. Buitenlandse banktegoeden worden niet belast, de Zwitserse fiscus heeft hier geen informatie over.
 4. Het belastingverdrag is conform de richtlijnen van de extreem-linkse OESO, in die richtlijnen komt het bankgeheim niet ter sprake.
 5. Belastingontduiking is geen misdaad in Zwitserland.  *)
 6. Zwitserland doet niet mee aan automatische uitwisseling.
 7. Verzoek om informatieuitwisseling moet worden onderbouwd met een bewijslast.
 8. Wanneer de Nederlandse belastingdienst sterke vermoedens heeft tegen een belastingplichtige wordt de bewijslast sowieso reeds omgedraaid: de belastingplichtige heeft dan haar onschuld te bewijzen.
 9. Zwitsers bankgeheim kan alleen worden opgeheven door een uitspraak van een Zwitserse rechtbank.
 10. Belastingverdragen die de Zwitserse regering sluit moeten (waarschijnlijk) nog per referendum worden voorgelegd aan de Zwitserse bevolking alvorens zij kunnen worden aangenomen.

Op de plaats van het merendeel van genoemde argumenten kunt u evenzo ‘Luxemburg’ of ‘Oostenrijk’ invullen in plaats van Zwitserland. En bovendien: zelfs met landen waar Nederland volledige en automatische uitwisselingsverdragen heeft ondertekend gaat die uitwisseling nog niet van een leien dakje: Nederlanders met Spaanse tegoeden blijken in de praktijk maar moeilijk te achterhalen vanwege de complexe bureaucratische procedures, taalproblemen en de neiging van Spaanse ambtenaren om niet al te hard te lopen voor een buitenlandse inlichtingendienst.

We hopen dat andere websites dit artikel en masse overnemen, zodat de Jager zich spoedig weer kan richten op één van de coalitie beloften: vereenvoudiging van ons belastingstelsel.

Posted on juni 26, 2009 by taxplanning 
———————————————————

*) RED: Let wel, belastingontduiking is door de politici in Nederland benoemd tot een strafbaare daad. Maar daarmee is het nog geen immorele daad.
Zolang het om uw eerlijk verkregen geld gaat, gaat het om UW eigendom. En het is perfect moreel om uw eigendom te beschermen tegen boeven, maffia’s e.d. die het van u willen afpakken. Dat die lieden met elkaar afspreken dat ze het van u gaan confiskeren, verandert niets aan dat feit!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Belastingen, Economie, Internationaal, Overheid, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bon Vivant schreef op : 1

  Goed werk! Ik kon al niets vinden op sites in het buitenland. Als Zwitserland het bankgeheim zou opheffen, was dat wereldnieuws geweest. Jan Kees de Belastingbluffer gaat nat.

  Ik ben wel benieuwd naar hoe veel van die “morele ubermenschen” in Den Haag zelf spaargeld heeft opgeslagen in de Zwitserse bergen.

  Zoals die milieu-hysterica in Amsterdam een gif-boerderij in Frankrijk heeft en elke maand een paar keer heen en weer vliegt.
  Spy-Nose [3] reageerde op deze reactie.
  Rob van der Graaf [12] reageerde op deze reactie.

 2. Hub Jongen schreef op : 4
  Hub Jongen

  @pcrs [2]:
  @Spy-Nose [3]:
  Een zwak punt van de UBS is dat zij grote banken in de US heeft. Daar heeft de US gemakkelijk invloed op.

  Het zou nuttig zijn wat meer informatie rechtstreeks uit Zwitserse bronnen te vernemen.
  In ieder geval bewijst dit onderhavige artikel wel dat in het beleid van de Jager een zeer groot percentage bangmakerij zit.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 3. Bon Vivant schreef op : 5

  @Spy-Nose [3]:

  Marijke Vos, zie onderstaand fraaie artikel:
  www.geenstijl.nl

  Die boerderij ligt in de buurt van Carcassonne, dat rijd je niet even op en neer in een weekend. Maar per vliegtuig zit je er zo.

 4. nachtwaker schreef op : 6

  minister Financiën Hans-Rudolf Merz”:Bankgeheim blijft behouden in Zwitserland”

  Het bankgeheim blijft behouden in Zwitserland. Dat heeft de president van de Zwitserse Confederatie en Zwitsers minister van Financiën Hans-Rudolf Merz donderdag gezegd in de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

  ‘Wat het bankgeheim betreft is er niets veranderd in vergelijking met het verleden en zal er ook niets versoepeld worden. Er is enkel een nauwere internationale samenwerking’, aldus Merz.

  donderdag 25 juni 2009Bron: AFP/BELGA Auteur: dgs

  zwartspaarders slaapt gerust ! ,de jagers dromen eindigen zonder nachtmerries.

 5. Hub Jongen schreef op : 7
  Hub Jongen

  @Hub Jongen [4]:

  UIT ZWITSERLAND
  Wij ontvingen ondertussen de volgende links voor Zwitserse informatie.
  Daaruit blijkt dat de ontwikkeling ook in Zwitserland als zorgelijk gezien wordt.
  Onder andere een artikel: “Uit Brussel komt een Dief naar ons”.!!

  www.nzz.ch/finanzen/webtv/impulse_juni_2009_1.2656628.html?video=1.2825186

  www.nzz.ch/hintergrund/dossiers/durchloechertes_bankgeheimnis_2.46093

  Wie kan goed Duits lezen en wil een uiitreksel voor de Vrijspreker maken?
  Stuur naar hub@vrijspreker.nl Al vast grote dank!

  Michel [10] reageerde op deze reactie.
  Rob van der Graaf [14] reageerde op deze reactie.

 6. wim bierman schreef op : 8

  Als Zwitserland het bankgeheim zou opdoeken gaan ze snel failliet, alles wordt weg geboekt naar een land wat zijn mond wel kan houden. Ze zijn echt niet gek geworden. De regering denkt echt dat ze de wereld kunnen regeren. De VOC mentaliteit (Weet wat dat echt is) stijgt ze boven de pet.

 7. nachtwaker schreef op : 9

  Er waren destijds(1934) 2 redenen om het bankgeheim wettelijk vast te leggen:

  zwitsers bankgeheim anti-fascistisch
  ■Spionage van de nazi’s: In 1931 leidde de crisis tot een strakkere controle van buitenlands geld in Duitsland. Hitler passeerde destijds de volgende wet: elke Duitser met een buitenlandse bankrekening zou de doodstraf krijgen. Tegelijkertijd werd de Gestapo ingezet om Zwitserse banken te bespioneren. Toen drie Duitsers uiteindelijk de doodstraf kregen, was de Zwitserse regering overtuigd van de noodzaak om het bankgeheim wettelijk te verankeren.

  zwitsers bankgeheim anti-socialistisch
  ■Druk van Frankrijk vanwege de affaire met de Basler Handelsbank: In 1932 bekend dat ruim 2.000 leden van de Franse elite een rekening had bij deze bank. De Franse socialisten maakten gebruik van deze affaire om de rechtse regering aan te vallen vanwege het feit dat ze niets tegen deze belastingfraude ondernamen. De socialisten wilden juridische zeggenschap hebben over deze Franse rekeningen in Zwitserland. Dat wilde de Zwitserse regering voorkomen.

  bron : infonu.nl titel “Zwart geld: bankgeheim Zwitserland”

  Rob van der Graaf [13] reageerde op deze reactie.

 8. Michel schreef op : 10

  @Hub Jongen [7]:

  Ik ga wel aan de slag met je eerste link, het video-interview met prof. Martin Janssen.

  Die 2e link is me niet geheel duidelijk.

 9. Bas schreef op : 11

  Voor een mens met 1 paspoort= 1 land belasting,heeft hij gelijk.
  Mensen met en alternatief vallen hier niet onder.
  Het woon principe kan je aanpassen als je meer als 1 mogelijkheid heb,dan pak je de minst kwade,wat Nederland een paradijs maakt, en niet Zwitserland.

 10. Rob van der Graaf schreef op : 12

  @Bon Vivant [1]: wij hebben voor spaarders een zeer comfortabele fiscale oplossing. www.vdggroup.lu

 11. Rob van der Graaf schreef op : 13

  @nachtwaker [9]: wij hebben voor spaarders een zeer comfortabele fiscale oplossing. www.vdggroup.lu

 12. Rob van der Graaf schreef op : 14

  @Hub Jongen [7]: wij hebben voor spaarders een zeer comfortabele fiscale oplossing. www.vdggroup.lu

 13. Albert S. schreef op : 15

  Het wordt tijd dat dit verschrikkelijke kabinet wordt opgedoekt en nooit meer terugkomt. De leugens en onwaardheden van dit soort lieden is tergend. Als je de belastingen verlaagt naar een vlaktaks van 20% en de gehele overheidsstructuur op de schop neemt met betrekking tot de broodnodige bezuinigingen dan zie je in plaats van dat het geld de grenzen overgaat weer gewoon terugkomen, dat schept weer enorm veel werkgelegenheid, waardoor de vlaktaks van 20% gemakkelijk haalbaar is. Daarom is het ook zo vreemd dat ze zo tekeer gaan tegen belastingparadijzen, terwijl Nederland er ook een van is.

 14. Spy-Nose schreef op : 16
  Spy-Nose

  Precies, Albert. Het hele politieke beleid is tegenwoordig alleen nog een kwestie van openlijke terreur. Staatsterreur vanuit Den Haag en andere overheidsterreur vanuit Provincies en Gemeenten.
  In de Haagse Schilderswijk is de spanning opgelopen tot het kookpunt ivm het voornemen van de PvdA-wethouder een pand voor drugsverslaafden op een kinderspeelterrein te openen.

  Het zal niet lang meer duren of de pleuris breekt uit.

 15. Harry schreef op : 17

  Mensen angst aan jagen in de hoop dat ze uit hun hol komen !!!
  Blijven zitten hoor want blaffende honden bijten niet maar ik zou toch ook weer niet helemaal rustig kunnen gaan slapen.