- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Jan Kees de Jager: Staak uw geraaskal

IKKE pak je!

IKKE pak je!

De Jager’s kruistocht tegen ‘belastingparadijzen’ begint absurdistische vormen aan te nemen. De man herhaalt zijn leugens zo vaak dat het lijkt alsof hij er zelf in begint te geloven. Vandaag weer: middels een persbericht meldt de Jager: “Nederland en Zwitserland zijn het eens over een belastingverdrag waarin Zwitserland het bankgeheim voor Nederlandse cliënten opheft.”  Tuurlijk man, droom lekker verder. Zwitserland heft even haar bankgeheim op voor Nederland.
 
Vanwege de waanideeën van deze staatssecretaris zijn wij bijna maandelijks genoodzaakt vrijwel identieke artikels te publiceren. En daar worden we eerlijk gezegd een beetje moe van. Kan deze volksmenner misschien een spraakverbod opgelegd krijgen? In de tussentijd publiceren wij het definitieve antwoord op zijn luchtkastelen.

  1. Zwitserland kent een wettelijk bankgeheim dat alleen per referendum kan worden gewijzigd.
  2. Het bankgeheim geldt voor iedereen, inclusief de belastingdienst.
  3. Buitenlandse banktegoeden worden niet belast, de Zwitserse fiscus heeft hier geen informatie over.
  4. Het belastingverdrag is conform de richtlijnen van de extreem-linkse OESO, in die richtlijnen komt het bankgeheim niet ter sprake.
  5. Belastingontduiking is geen misdaad in Zwitserland.  *)
  6. Zwitserland doet niet mee aan automatische uitwisseling.
  7. Verzoek om informatieuitwisseling moet worden onderbouwd met een bewijslast.
  8. Wanneer de Nederlandse belastingdienst sterke vermoedens heeft tegen een belastingplichtige wordt de bewijslast sowieso reeds omgedraaid: de belastingplichtige heeft dan haar onschuld te bewijzen.
  9. Zwitsers bankgeheim kan alleen worden opgeheven door een uitspraak van een Zwitserse rechtbank.
  10. Belastingverdragen die de Zwitserse regering sluit moeten (waarschijnlijk) nog per referendum worden voorgelegd aan de Zwitserse bevolking alvorens zij kunnen worden aangenomen.

Op de plaats van het merendeel van genoemde argumenten kunt u evenzo ‘Luxemburg’ of ‘Oostenrijk’ invullen in plaats van Zwitserland. En bovendien: zelfs met landen waar Nederland volledige en automatische uitwisselingsverdragen heeft ondertekend gaat die uitwisseling nog niet van een leien dakje: Nederlanders met Spaanse tegoeden blijken in de praktijk maar moeilijk te achterhalen vanwege de complexe bureaucratische procedures, taalproblemen en de neiging van Spaanse ambtenaren om niet al te hard te lopen voor een buitenlandse inlichtingendienst.

We hopen dat andere websites dit artikel en masse overnemen, zodat de Jager zich spoedig weer kan richten op één van de coalitie beloften: vereenvoudiging van ons belastingstelsel.

Posted on juni 26, 2009 by taxplanning 
———————————————————

*) RED: Let wel, belastingontduiking is door de politici in Nederland benoemd tot een strafbaare daad. Maar daarmee is het nog geen immorele daad.
Zolang het om uw eerlijk verkregen geld gaat, gaat het om UW eigendom. En het is perfect moreel om uw eigendom te beschermen tegen boeven, maffia’s e.d. die het van u willen afpakken. Dat die lieden met elkaar afspreken dat ze het van u gaan confiskeren, verandert niets aan dat feit!