politie_vrouwZondag 14 juni 2009 bereikte mij het verontrustende bericht dat de Amsterdamse hoofdcommissaris van politie Bernhard Welten voornemens is om 3,2 miljoen belastinggeld uit te geven aan discriminerend beleid. Welten was eerder met minister Ter Horst overeen gekomen dat een deel van de politiefunctionarissen voortaan niet zal worden aangenomen vanwege de veronderstelde kwaliteiten, maar vanwege de etnische achtergrond en het geslacht. 
 
Het gaat hier dus niet om discriminerende meningen noch om vrijheid van associatie, maar om pure discriminatie die, gezien het een vorm van overheidsbeleid betreft, de gehele samenleving zal treffen. Ik wil u derhalve oproepen om beklag te doen via
de discriminatie meldlijn 0900-2 354 354 (10ct per minuut) of bij Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam:

 020-6385551 www.mdra.nl of bij één van de andere
anti-discrimatiebureaus.
http://www.art1.nl/artikel/461-Antidiscriminatiebureaus 

Mocht deze klacht niet serieus worden behandeld door de anti-discriminatiebureaus dan wil ik voorstellen  klachten in te dienen tegen Welten, Ter Horst én de anti-discriminatiebureaus bij de Commissie Gelijke Behandeling.
http://www.cgb.nl/

 Ingezonden door OscarOscar 

———————————————-

Zie ook “Waanzin ten top ën de reacties

15 REACTIES

 1. Hartelijk dank voor de snelle plaatsing.

  Natuurlijk verwacht ik van de anti-discriminatiebureaus zelf de gang naar de rechter zullen vinden. Dat doen ze namelijk ook naar aanleiding van vrij milde uitspraken van opiniemakers en politici die geen bestuurlijke verantwoordelijkheid dragen dus zullen ze het zeker doen, echte bestrijders van discriminatie als ze zijn, naar aanleiding van iets wat wel verder gaat dan op zich niet-discriminerende uitspraken, verder gaat dan de meest racistische uitspraken, namelijk onversneden discriminerend beleid.

  R. Hartman (NI) [4] reageerde op deze reactie.

 2. Ik zou niet te optimistisch zijn. Discriminatie is alleen discriminatie als de dader blank is en het slachtoffer niet-blank en/of niet-man en/of niet-heterosexueel. In andere situaties is er een schemergebied.

  Zo las ik wat jaren geleden in een krant de uitspraak waarin een Turk door de rechter werd vrijgesproken van discriminatie tegen een Surinamer, ondanks dat de woorden/daden er niet om logen.

  Justitie is ernstig aangetast door de pvda-kanker dus je kan alle gekheid verwachten. Bij de politie trouwens ook.

 3. @Oscar [1]: Probleem is dat “het een vorm van overheidsbeleid betreft”, zoals je zelf al schrijft.

  Ik heb al eens eerder een klacht ingediend bij subsidiespons CGB, en die bijten dus nooit de hand die hen voedt. Ik zou de letterlijke tekst even moeten opzoeken, maar het komt erop neer dat als het overheidsbeleid betreft men niet bevoegd is en derhalve geen actie zal ondernemen.

 4. Wat een gekheid!Die Welten en Ter Horst,ze zijn echt de weg kwijt !!Omdat zijzelf niet funktioneren en niet met beide voeten op de grond staan ,gaan ze nu uitvinden dat allochtonen en vrouwen gediscrimineerd worden en gaan voorbij aan kwaliteit en menselijkheid!!Wat ze vergeten is ,dat door de vele misdrijven gepleegd ,op goedwillende Nederlanders,nog steeds de daders beschermt worden ,een praatgroep erbij gehaald wordt en naar de ,slachtoffers,niet of nauwelijks wordt omgekeken .!!De gevangenissen overbodig lijken en gesloten ,danwel verhuurd worden!!In Amsterdam en in het gehele land vele criminelen rondlopen ,te wachten op een oproep ,voor uitzitten van hun straf en daardoor nog steeds een bedreiging vormen voor goedwillende Nederlanders! Die arme boeven toch ,er moet veel gepraat worden en het ligt vast aan hun jeugd.Wat doet u voor de vele slachtoffers,keurige burgers ,daar gaat de aandacht niet naar toe ,die moeten zichzelf maar redden en toezien hoe criminelen ,na een procesverbaal ,weer op straat staan!!in plaats van in het gevang!! Maar daar maakt u zich niet druk om!!
  Straks komen de Bulgaren en Roemenen,die willen graag opgepakt worden ,lekker warm ,lekker eten ,mooie kamer ,vrouwtjes en TV erbij ,wat wil je nog meer!! Boeven horen in de gevangenis ,op water en brood !!Er moet een schrik zijn ,voor de gevangenis ,in plaats van geen plaats!! Dat is het waar het om gaat ,niet of er een vrouw of man de baas is ,van zulk een breiclubje!! Meneer Welten en Mevrouw Guusje , probeer, als het nog lukt, eens te zien wat echt de problemen zijn!!Dat Geert Wilders zoveel aanhang krijgt ,ligt mischien ook mede aan u!!!Ik wens jullie veel wijsheid . groet , jaap koopman.

 5. Begin jaren ’80 was de directeur van een school bijna altijd een man en bijna altijd werd gezegd dat de vrouwen die graag zo’n functie wilden bekleden nou eenmaal niet over de juiste kwalificaties beschikten…

  Het is nou eenmaal zo dat als mannen in een bepaalde sector de baas zijn, zij er vaak toe geneigd zijn om elkaar de bal te blijven toespelen en anderen buiten te sluiten. Het argument dat de solliciterende mannen beter gekwaliceerd zijn dan de solliciterende vrouwen is dan niets anders dan een nep-argument.

  De overheid stelde destijds maatregelen in waardoor het mannenbastillion in het onderwijs gedwongen werd om vrouwen aan te nemen. In het begin leverde dat wrijvingen op maar later werden de dwangmaatregelen weer afgeschaft omdat ‘het glazen plafond’ doorbroken was en vrouwen in die mannenwereld voortaan werden geaccepteerd: Probleem opgelost.

  Als het ‘man/vrouw/etnische afkomst-probleem’ in de wereld der politiefunctionarissen op ongeveer dezefde manier wordt opgelost, heb ik daar niets op tegen!

  Ideaal zou het natuurlijk zijn als mensen er wat meer toe geneigd waren om ook eens het zonnetje in de tuin van de buurman welkom te heten maar dat is nou eenmaal niet het geval, vandaar dus overheidsmaatregelen…

  R. Hartman (NI) [7] reageerde op deze reactie.

 6. In plaats van geld te steken in het aanzoeken van mensen met bepaalde persoonskenmerken, zou men er beter aan doen eens op zoek te gaan naar mensen die -anders dan de huidige hoofdcommissarissen- wel in staat zijn om een oplossingspercentage van meer dan de schamele ca 20% nu, te realiseren. En nu ik toch aan het dromen ben, eens mensen aan te nemen die aangiftes opnemen in plaats van ontraden, zodat we eindelijk een eerlijk zicht krijgen op de omvang van de criminaliteit. Want die neemt niet af, die neemt toe. Hoe ik dat weet? Omdat ik kan kijken en nadenken en weet wat er in mijn omgeving speelt, en als er in mijn omgeving steeds meer slachtoffers van criminaliteit zijn, dan lijkt het me uiterst raar als dat in andere omgevingen niet het geval zou zijn.

  Man, vrouw, allochtoon, het maakt me niet uit, maar als ze eindelijk eens iemand zouden aannemen die geschikt is voor zijn vak, dan gaat bij mij de -nog niet gepikte- vlag uit.

  beek [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Caroline [8]:

  Precies.
  Ook wat criminaliteit betreft, draaien die linksen ons een rad voor de ogen.
  Dat begon al ooit, met het feit dat er zeer strenge voorwaarden golden, voordat een dode junkie een ‘heroinedode’ mocht worden genoemd.
  Waardoor het voor het publiek moest toeschijnen dat er nauwelijks heroinedoden te betreuren waren.
  Links en leugen, gaan te vaak samen.
  We horen hun boodschap, maar zien tegelijkertijd iets HEEL anders.
  Geloof ze dus niet, die linkse praatjesmakerds, en houd eigen oren en ogen goed open.

 8. Overigens doet Oscar hier een oproep.
  Wel gemakkelijk natuurlijk, een oproep doen; staat nog stoer ook waarschijnlijk.
  Het uitgangspunt daarbij is namelijk: U, de ander. U moet het doen.
  Ik zou willen weten of Oscar, onder eigen naam, intussen al een officiele klacht heeft ingediend.
  Want alleen daar hebben we echt wat aan.
  Roepen naar anderen voor echte actie, dat kan iedereen.

  Oscar [14] reageerde op deze reactie.

 9. @R. Hartman (NI) [7]:

  TTsja, het is net of iemand de bal klaar legt en daarna naast het doel gaat staan….
  Het is bijna zielig.
  Het is jammer dat mensen niet inzien hoe gecorrompeerd (gehersenspoeld) ze zijn.
  Het zijn net lemmings; je kan wel vertellen dat het niet slim is om te proberen de Atlantische oceaan over te zwemmen, maar de eeuwige argumenten, zoals concensus, iedereen doet het, de meerderheid beslist, de wet schrijft het voor, de overheid weet wat goed voor ons is, het is vrijwel vechten tegen de bierkaai…..

 10. @R. Hartman (NI) [7]:

  TTsja, het is net of iemand de bal klaar legt en daarna naast het doel gaat staan….
  Het is bijna zielig.
  Het is jammer dat mensen niet inzien hoe gecorrompeerd (gehersenspoeld) ze zijn.
  Het zijn net lemmings; je kan wel vertellen dat het niet slim is om te proberen de Atlantische oceaan over te zwemmen, maar de eeuwige argumenten, zoals concensus, iedereen doet het, de meerderheid beslist, de wet schrijft het voor, de overheid weet wat goed voor ons is, het is vrijwel vechten tegen de bierkaai…..

  Mavado [13] reageerde op deze reactie.

 11. @Mavado [12]:
  Sorry webmaster
  Kweet niet waarom ut mis ging, maar één van de voorgaande reactie’s kan zondermeer verwijderd worden evenals deze opmerking en de eerste T..
  Alvast bedankt.

 12. @beek [10]:

  Een klacht indienen kan ik zelf maar één keer. Vaker een klacht indienen kan ook, maar dan ben ‘weer die vervelende meneer’ die onze goedbedoelende, voor sociale rechtvaardigheid strijdende bewindsmensen in een kwaad daglicht wil stellen. Discriminatie is immers alleen maar discriminatie als de gediscrimineerde op de lijst van beschermde soorten van de progressieve medemens voor komt, niet waar.

 13. Moet ze ook een hoofddoekje dragen of is een Chinese ook goed als maar voldoende uitgesproken spleetogen heeft?
  Kan ze extra punten scoren als ze lesbisch blijkt te zijn of gehandicapt (anders dan qua geaardheid)?
  Stel je voor: een half blinde, hoofddoekdragende, lesbische Berberse met dubbelnationaliteit en die slecht Nederlands spreekt. Dat moet zo ongeveer de natte droom zijn van de multikul leugenaars.
  Kan Belgie Laurette Onkelinckx niet exporteren?
  ’t Zou leuk zijn mochten we daar 3 miljoen euro voor ontvangen. Hebben we toch iets gehad aan dat wijf.

Comments are closed.