euneecomitePolitici blijken door geritsel en bedrog hun ideaal van de EU-superstaat steeds dichterbij te brengen.

Ierland wordt steeds meer onder druk gezet met dreigingen en omkopen. Net zo lang referenda tot er een JA uit komt. En beloftes die later weer ingetrokken kunnen worden.

Maar in Duitsland ligt ook nog een (kleine?) hobbel, waarvan het lijkt of politici en media die bewust verborgen trachten te houden: Het oordeel van het Duitse Grondwettelijke Hof.

Deze instelling moet op 20 juni uitspraak doen over het wel of niet grondwettelijk handelen met het ratificeren van het Verraad van Lissabon.
Het is nu niet te overzien wat die rechters gaan beslissen. Wel is het vreselijk interessant, en leuk om je af te vragen wat er gaat gebeuren als dit Hof uitspreekt dat die ratificatie ongrondwettelijk is!

 Arend Lammertink verwees ons naar een uitstekende documentatie over dit proces, en met een goed begrijpelijke animatie van de veranderingen die het Verraad van Lissabon gaat brengen. Zie Tagesschau

 Ik vrees dat we er nu weinig tegen kunnen doen. Maar vertel toch maar aan zoveel mogelijk mensen dat ze zich op die EU-Superstaat moeten voorbereiden:
Let wel, onze generatie kan straks niet aan haar kinderen vertellen:
“Wir haben es nicht gewusst!”

2 REACTIES

 1. In belgie loopt een procedure over de rechtmatigheid of de toenmalige regering gerechtigd was om het verdrag van Lissabon te aanvaarden. Volgens de actie groep behoort er een volksraadpleging plaats te vinden.
  Er is verzoekschrift ingediend maar dat is afgewezen.

  Momenteel hebben ze een tweede verzoekschrift ingediend.

  Meer info op http://onzezeg.be/

 2. Beste Hub,

  nou wordt het toch eens tijd dat je naast je zeer gewettigde op- en aanmerkingen over de EU c.s. ook eens wat zegt over HOE dan Nederland verder moet (kan) ZONDER die EU. En dat dan wel vanuit enig lucide inzicht hoe het met de wereld staat in , laten we zeggen, 2030…
  Als in Nederland de vergrijzing op zijn toppen gaat, er nauwelijks nog echte innovatie in Nederland leeft om wat pegels te verdioenen internationaal om de grote reuzen om ons heen een bietje partij te geven. Want onze vrijheid BEHOUDEN betekent wel je niet laten neersabelen economische etc. Want dan is het al gauw: weg vrijheid… een luxe-artikel als je de wereld rond kijkt.
  Wil je nou echt dat we straks weer in de bomen hangen HUB/
  Zeg eens IETS over HET GROOTSTE PROBLEEM VAN NEDERLAND EN HET WESTEN OVER 20-25 jaren… Je (klein)kinderen zullen je prijzen…
  Leon, ook een vrije jongen maar geen sufferdje die njiks ziet aankomen!
  PS: Ga jij straks meeknokken in het MO als daar over de vrijheid gaat worden gevochten? Of moeten ze het daar dan ook maar ZELF uitzoeken?

Comments are closed.