eu_dictator_hakenkruisElke dag weer komen zoveel berichten vanuit de media op ons af, dat het steeds onbegrijpelijker wordt dat e r nog mensen gaan stemmen voor een Europarlement dat zowat niets te vertellen heeft. Het kan alleen maar de laarzen likken van de Commissie die niet gekozen is en aan niemand verantwoording verschuldigd is. Dat Balkenende Nederland door bedrog in die club loodst, is al reden genoeg om niet te stemmen. 
 
Maar er is veel meer. Het blijkt nu al dat Nederland praktisch geen moer meer te vertellen heeft.

Deze week werden ESSENT en aandeelhouders en ook de NL-politici het eens. Maar voor er echt iets kan gebeuren, moet de EU toestemming geven.

 Gerrit Zalm, de door de overheid aangestelde directeur van de NL Bank wil nog wat miljarden hebben. Wouter Bos laat geïrriteerd weten dat niet Zalm of zelfs hijzelf, maar de EU dat uitmaakt.

 De Commissie bepaalt waar het geld naar toe gaat. Tot nu toe ging er veel geld naar Spanje, maar dat willen ze nu naar Oost Europa sturen.

Wereldbank bang voor sociale onrust  26/5

Volgens Robert Zoellick  (Wereldbank) moet de wereld er rekening mee houden dat de economische crisis de kans op grote sociale onrust zal doen toenemen……. Overigens is die sociale onrust niet alleen een probleem voor Oost Europa. Ook Spanje zag een flinke daling van de omvang van de economie. Volgens officiële cijfers kromp de Spaanse economie slechts 2,9%, maar die officiële cijfers die gelooft niemand meer. 12,9% zal waarschijnlijk dichter bij de waarheid liggen

Dat Spanje wegkomt met die officiële cijfers die werkelijk nergens meer op slaan, dat is opmerkelijk. Is Spanje, net als de banken, ’too big to fail?’
Hoe lang accepteren we dat Europese gegoochel met cijfers nog? Je zou toch zeggen dat het een keer moet uitkomen dat ze de omvang van de Spaanse economie bij elkaar gelogen hebben. Hoe hard komt dan de klap aan? Vooral het aantal werklozen is reden tot grote zorg. In vooral Oost Europa zien we de economieën snel krimpen en als gevolg daarvan zullen hele streken een enorm hoge werkloosheid gaan kennen. ?.  
www.beursbox.nl 

En zelfs Jan Marijnissen heeft grote twijfels: “De omvang, aard en diversiteit van de EU werken tegen de democratie in de Europese Unie. Dat stelt Jan Marijnissen in zijn gastblog over de Europese verkiezingen.
“Laat de Europese Unie zich bij haar machtsuitoefening beperken tot datgene wat alleen op Europees vlak goed geregeld kan worden. Door haar omvang en diversiteit zal de EU nog lange tijd een gemankeerde democratie zijn en blijven, met een lage belangstelling onder de kiezer en – bij gevolg – een lage opkomst bij verkiezingen”, aldus Marijnissen ”

 Enz. enz. enz…….

De kans dat je onderweg naar het stembureau een ongeluk krijgt, is groter dan de kans dat je maar een fractie invloed hebt door te stemmen.

Dus: blijf thuis!

27 REACTIES

 1. Ik weet ook wel dat mijn stem geen effect heeft. Mijn stem is slechts een signaal. En hoe meer mensen “tegen” stemmen hoe groter het signaal (en hoe minder pro-EUropeanen er namens NL plaatsnemen in het EP).
  Dus ALS je toch gaat stemmen, stem dan SP of PVV (net naar wie je voorkeur uitgaat).

 2. Verander eens “Nederland” in “DDR” en “Brussel” in “Moskou”. Aan welk tijdperk moet je dan denken?

  Ik kan het origineel niet terugvinden maar in een of ander kudtkrantje las ik dat politici door het dolle waren van blijdschap want “2/3 van de kiezers gaat stemmen”.

  Dit zegt wel iets over het prestige dat voor hen op het spel staat.

 3. Ik heb deze aflevering http://player.omroep.nl/?aflID=9594117 nog niet helemaal gezien, maar ik hoorde op ongeveer 20.00 hoe onschuldig en braaf Brussel is… 😐
  We zouden ons moeten schamen om zo af te geven op de brave broeders en zusters aldaar….En Brussel steekt zo ingewikkeld in elkaar dat eigenlijk niemand weet hoe men de regels mag of kan uitvoeren enz… Ja, wij zijn gek!

 4. @IIS [4]:

  van de

  Stemmen waarop eigenlijk? Brussel is totaal niet transparant voor de kiezer en is één grote ver-van-mijn-bedshow. Stemmen zou je kunnen doen op iemand die je daar een riant salaris gunt, verder zou ik niet kunnen bedenken waarom ik op de ‘gents’ moet stemmen.
  TerriërBram [6] reageerde op deze reactie.

 5. @IIS [5]:
  Ik stem op PVV, meer uit protest eigenlijk, en omdat ik tegen nog meer bemoeienis ben. EU moet zich bezig houden met handelsmogelijkheden en inter misdaad bestrijding. Niet de hoogte van mijn balkonhek of hoe krom de komkommer mag zijn.

  Maar goed, vandaag bedacht ik mij dat het systeem waar in wij leven voor mij het beste te omschrijven is als “Stealth fascism with a plastic democratic smile.”.

  Meer of minder Europa doet daar weinig aan af, fascism wordt namelijk bepaald via de beeldbuis, magazines en de stommigheid van de meeste mensen.
  Bijvoorbeeld: “Aids krijgen via tongzoenen”. Het schijnt dat 50% van de Nederlandse bevolking denkt dat dit mogelijk is. Nou kan je het niet uitsluiten, maar de waarschijnlijkheid is nihil. De meeste Chimpansees hebben meer IQ, en geen kiesrecht.

  IIS [7] reageerde op deze reactie.

 6. @TerriërBram [6]:

  Ik protesteer niet eens, ook als ik ‘protesteer’ word ik niet gehoord of serieus genomen…nou ja, uiteindelijk wordt je natuurlijk wel genomen. Maar de tijd die ik erin moet steken en de energie die het me kost die stop ik liever in mezelf. Het rotte is natuurlijk wel dat de meest brave schapen van de linkse kerk en zwarkousen-inrichting wel gaan stemmen…Dus, dienen we eigenlijk een soort van tegengewicht op de schaal te leggen en zou je in feite wel moeten stemmen, maar helaas ik kan het niet opbrengen om op welk aanstaand maffia lid dan ook mijn stem uit te brengen.
  TerriërBram [8] reageerde op deze reactie.

 7. @TerriërBram [10]:

  Grpj zkr? Maar goed het heeft niet alleen met vertrouwen te maken want de overheid weet alles over controle en als ze de boel zelf niet vertrouwen dan schakelen ze wel één of ander ‘onpartijdig’ bedrijfje/commissie in die de boel gaat ‘onderzoeken’…Nee, het zit allemaal wel snor. Kijk naar de Amerikanen die hebben 8 jaar lang een president gehad die werkelijk waar en niet gelogen DE president was van het land…echt waar! Als het daar correct kan, waarom zou het hier dan niet kunnen?

  TerriërBram [13] reageerde op deze reactie.

 8. @IIS [11]:
  Dat Bush niet democratisch verkozen is is duidelijk. Als dergelijke praktijken ook aan de hand zijn in Europa zou ik de daad bij het woord voegen, en het uitzoeken. Nou blijf je een beetje in het luchtledige.

  Voorlopig heb ik een contract met de Nederlandse staat dat zij dit eerlijk doen. Als dat volgens jou niet zo is, ben ik benieuwd of je deze stelling ook gestalte kan geven met harde gegevens.

  Zo niet, is het redelijk zinloos er het er überhaupt over te hebben.
  IIS [14] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [23] reageerde op deze reactie.

 9. @TerriërBram [13]:

  Dus je vraagt harde gegevens van mij. Hmmm, de overheid vraag je het daar ook aan en dat ze alles volgens het boekje doet?

  Nee, je hebt gelijk ik kan niks bewijzen en ben alleen maar heel achterdochtig en zie te veel film en de overheid zegt dat ik rustig kan gaan slapen, want er is niks aan de hand….Terrierbram was het toch?
  TerriërBram [15] reageerde op deze reactie.

 10. @IIS [14]:
  Nee, ik stel dat ik een contract met de overheid heb dat zij dit eerlijk zullen doen. Daar ga ik van uit. Desalwelteplus sluit ik niet de mogelijkheid uit dat het mogelijk is hetgeen jij stelt.

  Zo zijn er heel veel mensen die denken dat het feit dat wij nu in stalen auto’s rondrijden op aardolieproducten een proces is geweest dat zo natuurlijk gegroeid is. Dat is totaal niet waar, en ik kan het aantonen ook. Hoewel ik dat zo zoetjes aan al een aantal keren hier gedaan heb.

  Maar mijn studie naar Cannabis is zo interessant, omdat allerlei fascisme boven komt drijven, in verband met de hoge waarde die de plant heeft voor de voorspoed van mensen.

  Misschien zou je meer kunnen studeren op onze maatschappij, en hoe zaken echt in elkaar steken. Ik heb meer dan 350 films gezien, de afgelopen 3,5 jaar. Ik heb het wel gezien. Feiten, en de echte geschiedenis is veel interessanter, voor mij. Waar gebeurde verhalen verfilmd vind ik ook altijd de beste. Op IMDB scoren die trouwens ook vaak hoog.
  IIS [16] reageerde op deze reactie.

 11. @TerriërBram [15]:

  Ik voel me niet geroepen om te zoeken en te kijken hoe zaken werkelijk in elkaar steken juist omdat de overheid één grote bende is (ga nu niet vragen of ik met harde gegevens wil komen, het bank-overheid-bandieten spel spreekt boekdelen). Het heeft mijn interesse, meer ook niet. Het zou heel normaal zijn dat ik blind kan vertrouwen op de gekozen volksvertegenwoordigers, maar zolang de overheid niet anders is dan een roverheid en regeringen niet luisteren en handelen als echte volksvertegenwoordigers waarom zou ik me dan in hun shit moeten verdiepen? Het Cluedo-overheidsspel zou in een goed geoliede wereld niet eens bestaan, de overheid verdient het wat mij betreft dat niemand nog slaafs naar het hokje gaat en geen enkele policus daar in dat ‘betrouwbare’ hokje ooit nog weer een stem krijgt. Het is gewoon niet mijn ding om op criminelen te stemmen, als ik lid wil worden van een criminele organisatie dan wil ik er op zijn minst ook beter van worden. Ik prak het vaak behoorlijk platvloers uit mijn mondje, maar door schade en schande ben ik wijs (niet wijzer) geworden en kort gezegd mogen de heren en dames van mij doodvallen!

 12. Velen hebben nog steeds niks in de gaten, zelfs niet na de spots op radio en tv. Daarom deze OPROEP aan allen die morgen zonder problemen een hokje rood denken te kunnen maken.Lees nu WIE zich morgen schuldig maken aan onrechtmatige verkiezingen.
  http://tinyurl.com/lcsz6z
  Lees nu waarom een staatssecretaris iets probeert door te drukken waar de majesteit en de 1e Kamer eind 2004 NIET voor hebben getekend.
  In de krant staat: sinds 2005 moet iedereen er een op zak hebben.
  Voor alle duidelijkheid: Nederland kent sedert 1-1-2005 een aan strikte regels gebonden toonplicht, GEEN draagplicht.
  http://tinyurl.com/qv5soq
  Tip: personeel van stembureaux is GEEN opsporingsambtenaar.
  Aan de redactie: hang deze praktijken aan de grote klok.

  R. Hartman (NI) [26] reageerde op deze reactie.

 13. Kleine correctie: Dat Bijleveld iets probeert door te drukken is buiten kijf.
  Maar al lezende kan ik alleen maar tot de slotsom komen dat de opmerkingen in de Volkskrant inzake “op zak hebben” van Y.Doorduyn zelf afkomstig zijn.

 14. @IIS [9]:

  Als je dit bedoeld zoals ik vermoed dat je bedoeld is er nog een sprankeltje hoop:

  http://wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/Wij_vertrouwen_stemcomputers_niet

  “”Wij vertrouwen stemcomputers niet” eiste vanaf juli 2006 dat elke stem op zijn eigen stuk papier achterblijft in het stemlokaal. En zo zal het vanaf nu ook gaan, het kabinet heeft op 16 mei 2008 besloten dat Nederland voorlopig alleen nog met het rode potlood stemt. Een vervanging van de stemcomputers komt er niet.”

  Als je bedoeld dat je hetgeen waar het knopje voor staat niet vertrouwd dan kan ik het alleen maar met je eens zijn.

  R. Hartman (NI) [25] reageerde op deze reactie.

 15. Ik zou graag willen weten hoe men hier denkt over de nieuwe pan-Europese partij Libertas. Ik heb het vermoeden dat dit initiatief sommigen hier moet aanspreken.

  Al moet ik toegeven dat de grondbeginselen en de partijstructuur van de beweging/partij mij niet helemaal duidelijk zijn, verkondigigen zij standpunten die sterk overeenkomen met waar velen op deze website voor pleiten.

  Zie ik dit verkeerd, is het hier iemand bekent, heb ik het niet gelezen, of zou iemand hier wat meer van weten?

  R. Hartman (NI) [24] reageerde op deze reactie.

 16. Niet te geloven: ze hebben niks in de gaten hiero.
  Geen wonder dat ze er in Den Haag steeds weer in slagen om de boel te belazeren. Maar ik ken iemand die dat niet langer pikt.
  Welterusten iedereen. Laat maar braaf je ausweis zien, ook met de komende gemeenteraads- en Kamerverkiezingen, want dat “expiriment” van die VRESELIJKE cda-MUTS a.bijleveld schijnt volgend jaar WET te worden.

 17. @TerriërBram [13]: “Voorlopig heb ik een contract met de Nederlandse staat dat zij dit eerlijk doen.”

  Het was maar goed dat ik bretels aan had EN op een stoel zat toen ik dit las…

  Wiens handtekeningen staan er onder dat contract van jou?

 18. @Robert-Jan [20]: Libertas hamert vooral op democratie, en je weet hoe hier over democratie gedacht wordt. Daarbij heeft het Nederlandse Libertas-opperhoofd Eline wat merkwaardige ideeën over veiligheid en terrorisme:

  Ik ben niet voor martelen. Martelen is onmenselijk. Ik ben wel voor veiligheid voor alle Europese burgers. Allebei de standpunten lijken vanzelfsprekend, maar wat doe je als martelen de enige manier is om de veiligheid van burgers te garanderen?

  Als je ‘Libertas’ intikt in het zoekvak rechtsboven vind je het nodige dat hier over Libertas geschreven is. Mis ook ‘Captivas’ niet…

 19. @Maik [17]: Je eerste link bestaat niet, helaas…

  Verder is me duidelijk wat je bedoelt. Bijna jammer dat ik niet ga stemmen, had leuk kunnen worden…

  Edit: even wat gegoogled:

  Uit het advies van de Raad van State aangaande de Wet op de uitgebreide identificatieplicht (gedateerd 8 juli 2003)
  “Het wetsvoorstel impliceert weliswaar een algemene draagplicht, maar deze kan niet in het algemeen worden geactiveerd door alle opsporingsambtenaren en toezichthouders op willekeurige tijdstippen. De uitoefening van de bevoegdheid tot het vragen naar een identiteitsbewijs is gerelateerd aan de specifieke uitoefening van de functie van de opsporingsambtenaar of de toezichthouder. Voor zover een burger niet kan voldoen aan de verplichting tot het inzage verlenen van zijn identiteitsbewijs, zal in het proces-verbaal ook moeten worden opgenomen voor welk doel identificatie werd verlangd. Voor zover de politieambtenaar of de controlerende ambtenaar niet kan aangeven dat hij handelt in het kader van zijn taakuitoefening, bestaat er geen verplichting om aan de identificatieplicht te voldoen. De regering acht het met mr.G.J. Wiarda in 1987 onwenselijk dat de politie over een algemene bevoegdheid zou beschikken om burgers die zich op de openbare weg bevinden zonder reden aan te houden om zich van hun identiteit te vergewissen. In het verlengde hiervan ligt de afwijzing van zelfstandige identiteitscontroles.”

  Zeer vaag en interpretabel. Is een stemlokaalopzichter een toezichthouder?

  De farizeeërs willen echter wel graag misbruik maken van deze toonplicht, die in de praktijk gewoon als draagplicht (zoals aanvankelijk in het wetsvoorstel stond) wordt uitgelegd. Donner heeft deze onduidelijkheid bewust gecreëerd. Zal wel weer met Dr. Ferris te maken hebben…

  Maik [27] reageerde op deze reactie.

 20. @R. Hartman (NI) [26]: Mijn excuses, je hebt gelijk. Hier komt de correcte link.
  NEE en nog eens NEE, Nederland kent GEEN draagplicht.
  Netwerk van gisteravond:let op wat een voormalig lid van de Coornhert Liga hier zegt!!!
  http://tinyurl.com/oxkeek
  Hier is de link naar de info inzake onrechtmatigheid van de EP-verkiezingen.
  http://tinyurl.com/lcsz6n
  NEE, een medewerker van een stembureau is pertinent GEEN opsporingsambtenaar.
  Ga ook naar http://www.eerstekamer.nl en tik in het zoekvenster:
  29.218, documenten EK, behandeling 14 en 15 en 22 juni 2004.

Comments are closed.